Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το πρόβλημα εδώ είναι η μεθοδολογία. Αν είσαι επαγγελματίας και εξάγεις συμπεράσματα για τις τιμές ΠΩΛΗΣΗΣ από τις ζητούμενες τιμές στις αγγελίες, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις ο μέσος πολίτης. Θα πάω αύριο σε ραντεβού με ιδιοκτήτη και θα μου πει "δες τι γράφει εδώ, 10% πάνω τα ακίνητα". Πιστεύω ότι υπάρχει πρόθεση.

Όλες αυτές οι έρευνες είναι χρηματοδοτούμενες και συνήθως βγάζουν το συμπέρασμα που θέλουν για να δημιουργήσουν κλίμα. Κάποτε τα έλεγαν παπαγαλάκια 😛 

• Like 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Όλες αυτές οι έρευνες είναι χρηματοδοτούμενες και συνήθως βγάζουν το συμπέρασμα που θέλουν για να δημιουργήσουν κλίμα. Κάποτε τα έλεγαν παπαγαλάκια 😛 

Στο site τους έχουν λιγότερα από 20 οικιστικά ακίνητα προς πώληση στα Νότια, επειδή το κοίταξα. Οι ίδιοι γράφουν ότι ασχολούνται με εμπορικά ακίνητα. Μάλλον δουλεύουν περισσότερο με αγοραστές, οπότε τους βολεύει να διαδίδουν φήμες ότι ανεβαίνουν οι τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/2/2022 στις 3:30 ΜΜ, mobile_32 είπε

δεν σε πιστεύω.... 😁🥳

9 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

δεν σε πιστεύω.... 😁🥳

Συγκεκριμένα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 4,7% το 3ο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην ευρωζώνη. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΕΚΤ η Ελλάδα παρουσίασε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη μεγαλύτερη – μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης – μείωση της ανεργίας, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον η χώρα με το υψηλότερο ευρωπαϊκό ποσοστό ανεργίας.

Στα παραπάνω προστίθενται η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2021, η σημαντική αύξηση των καταθέσεων, η σταθερή ανοδική πορεία στη βιομηχανία, την οικοδομή και τη μεταποίηση, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος κ.ά.

https://www.ot.gr/2022/02/15/oikonomia/staikouras-anthektikes-kai-dynamikes-epixeiriseis-deixnei-o-tziros/

ολα πάνε καλά... χεζόμαστε στα 100€ρα και οι τιμές είναι λογικές.. χαχαχααχχαχα

Επεξ/σία από Trigger Happy
Δημοσ.

Θα το κρατήσω αρχείο αυτό το άρθρο για μελλοντική συγκριτική ανάλυση: τι λέγονταν vs τι πραγματικά συνέβη........

τωρα μου θύμισες εποχές χρηματιστηρίου ......θυμάστε τι έλεγαν τότε οριν σκάσει η φούσκα του χρηματιστηρίου ? 

Δημοσ.

Ερώτηση για κάποιον που έχει ασχοληθεί με αντιπαροχές γιατί εμένα πρώτη φορά μου συνέβη.

Συζήτησα με κατασκευαστή, ο οποίος θα πάρει με αντιπαροχή ένα οικόπεδο και μου είπε να βάλω ένα ποσοστό από το κόστος της κατασκευής της συνολικής οικοδομής και να μου δώσει το ανάλογο ποσοστό σε μέτρα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Έχει ήδη έτοιμα δύο άλλα άτομα με την ίδια διαδικασία και θα βάλει και ο ίδιος ένα ποσό.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η περιοχή της οικοδομής, αλλά με το ποσό που θα δώσω θα πάρω ένα διαμέρισμα στα 3/5 της τιμής του, οπότε μπορώ να το πουλήσω με κέρδος, ακόμη και σε τιμή κατώτερης της αγοράς.

Πολύ καλό μου ακούγεται για να είναι αληθινό. Παίζει λέτε κάποια παγίδα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fan είπε

Ερώτηση για κάποιον που έχει ασχοληθεί με αντιπαροχές γιατί εμένα πρώτη φορά μου συνέβη.

Συζήτησα με κατασκευαστή, ο οποίος θα πάρει με αντιπαροχή ένα οικόπεδο και μου είπε να βάλω ένα ποσοστό από το κόστος της κατασκευής της συνολικής οικοδομής και να μου δώσει το ανάλογο ποσοστό σε μέτρα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Έχει ήδη έτοιμα δύο άλλα άτομα με την ίδια διαδικασία και θα βάλει και ο ίδιος ένα ποσό.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η περιοχή της οικοδομής, αλλά με το ποσό που θα δώσω θα πάρω ένα διαμέρισμα στα 3/5 της τιμής του, οπότε μπορώ να το πουλήσω με κέρδος, ακόμη και σε τιμή κατώτερης της αγοράς.

Όταν κάτι σου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό σχεδόν πάντα δεν είναι.Ο άνθρωπος κάνει μπαμ ότι δεν έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να σηκώσει την οικοδομή οπότε χίλια δυο πράγματα μπορούν να πάνε στραβά στην πορεία της κατασκευής.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fan είπε

Μακρυα.........

• Like 2
Δημοσ.

@Fan, εγώ μυρίζομαι ευκαιρία και έχω ιστορία που πέτυχε:

Σε πολυκατοικία 13 διαμερισμάτων, ο οικοπεδούχος βρέθηκε με 3 διαμερίσματα και ο έταιρος επενδυτής του με 3 μικρά διαμερίσματα. Αρκετά σπίτια πουλιώνται από τα μπετά ή ακομα και από τα σχέδια, μην απορρίψεις έτσι απλά την ευκαιρία αυτή. Ολα θα είναι με συμβόλαια και όπως πρέπει.

Ναι υπάρχει ρίσκο, πχ ο εργολάβος να φύγει Βραζιλία και αντε βρες τον, αλλά αν σου κάτσει θα αποκτήσεις ακίνητο/α σε προνομιακή τιμή.

Αν δεν θέλεις ρίσκο, πήγαινε και πάρε ένα ακίνητο στην τρέχουσα τιμή λιανικής με το κλειδι στο χέρι.

Ζυγισέ τα και καλή απόφαση!

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Fan είπε

με αντιπαροχή ένα οικόπεδο και μου είπε να βάλω ένα ποσοστό από το κόστος της κατασκευής της συνολικής οικοδομής και να μου δώσει το ανάλογο ποσοστό σε μέτρα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. 

το όλο νόημα είναι νομίζω ότι αυτός βάζει τα μπετά και συ το οικόπεδο. από όσα ξέρω, εσύ δεν βάζεις χρήμα αλλά έχεις λόγο στο ΤΙ θα χτιστεί. αν είναι πχ 600τμ στην καλύτερη επαιρνες το 25- 30% τότε. αν η περιοχή είναι χρυσαφι (βλέπε σαντορίνη) εκβιάζεις και 40%. το θέμα είναι όμως ότι ΔΕΝ βάζεις λεφτά. στο κάτω κάτω γιατί να βάλεις χρήμα;

σου δίνει απλά από κατασκευής.... ή λιγότερα μετρα για να μπορέσει αυτός να πουλήσει περισσότερα μετά και να πάρει το χρήμα που επένδυσε πίσω  ή ένα κομμάτι πχ μια αποθήκη. αν βάλεις, δικά σου λεφτά, αυτόν τι τον θες; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε

@Fan, εγώ μυρίζομαι ευκαιρία και έχω ιστορία που πέτυχε:

Σε πολυκατοικία 13 διαμερισμάτων, ο οικοπεδούχος βρέθηκε με 3 διαμερίσματα και ο έταιρος επενδυτής του με 3 μικρά διαμερίσματα. Αρκετά σπίτια πουλιώνται από τα μπετά ή ακομα και από τα σχέδια, μην απορρίψεις έτσι απλά την ευκαιρία αυτή. Ολα θα είναι με συμβόλαια και όπως πρέπει.

Ναι υπάρχει ρίσκο, πχ ο εργολάβος να φύγει Βραζιλία και αντε βρες τον, αλλά αν σου κάτσει θα αποκτήσεις ακίνητο/α σε προνομιακή τιμή.

Αν δεν θέλεις ρίσκο, πήγαινε και πάρε ένα ακίνητο στην τρέχουσα τιμή λιανικής με το κλειδι στο χέρι.

Ζυγισέ τα και καλή απόφαση!

Δεν είναι περίπτωση απατεώνα. Έχει κάνει αρκετές πολυκατοικίες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι εάν θα μου μείνει αμανάτι το σπίτι, γιατί είναι περιοχή που δεν με ενδιαφέρει συν ότι για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μπορεί να πάρει και δύο χρόνια.

Αυτός βέβαια λέει ότι σιγουρα θα πουληθούν από τα μπετά τα διαμερίσματα.

Δεν ξέρω βέβαια πώς εξασφαλίζεσαι (εφορία, κάνεις σύσταση εταιρείας κτλ)

Δημοσ.

Μακριά απο αντιπαροχες. Δεν συμφέρουν σε καμιά περίπτωση. Χίλιες φορές δάνειο ή πουλήστε μέρος του οικοπέδου ή χτίστε το σταδιακά. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fragma είπε

Μακριά απο αντιπαροχες. Δεν συμφέρουν σε καμιά περίπτωση. Χίλιες φορές δάνειο ή πουλήστε μέρος του οικοπέδου ή χτίστε το σταδιακά. 

Το να πάρεις κάτι αντιπαροχή (όχι να έχεις οικόπεδο και να το δώσεις) δεν αξίζει;

Δημοσ.
Στις 18/2/2022 στις 2:01 ΠΜ, Fan είπε

Το 3/5 της τιμής, ποιος το ορίζει ?

6 λεπτά πριν, Fan είπε

Το να πάρεις κάτι αντιπαροχή (όχι να έχεις οικόπεδο και να το δώσεις) δεν αξίζει;

Είσαι από την ΜΕΡΙΑ του εργολάβου. Κατάλαβα καλά ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Το 3/5 της τιμής, ποιος το ορίζει ?

Είσαι από την ΜΕΡΙΑ του εργολάβου. Κατάλαβα καλά ?

Πολύ χοντρικά το είπα το 3/5.

Είναι τα χρήματα που θα καταβάλουμε στον εργολάβο για να χτίσει και σε αντάλλαγμα θα μας δώσει κάποια μέτρα στην οικοδομή που στην αγορά θα αξίζουν αρκετά περισσότερο από αυτά που θα του έχουμε δώσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...