Dinos1973 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, fragma είπε Το 2019. Τι σημασία εχει; Στο ξαναλέω είναι παραπλανητικες οι τιμες των συμβολαίων. Δες ο ιδιος στο εργαλείο που πόσταρες. Βρήκα μονοκατοικία στην Κηφισιά 300τμ, κατασκευή του 1996, πουληθηκε το 2020 80 χιλιάδες. Και βομβαρδισμένο με πυραυλους s-300 να ήταν τέτοιο σπίτι, αποκλείεται πουλιοταν λιγοτερο απο 500 χιλιάρικα, αντε 350 στην ξεφτίλα αν ειχε αναγκη ο ανθρωπας. Προφανως υπάρχουν βαρη και υποθήκες στο σπίτι ή επεσε πολύ μαύρο. μπορει να ηταν γονικη παροχη η οτιδηποτε παρομοιο, και σε αυτες τις περιπτωσεις γινονται συμβολαια. Δεν περνουμε τις ακραιες περιπτωσεις. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από Dinos1973
kirileman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Surriento είπε Ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται επι της αντικειμενικής αξιας και όχι επι της αναγραφόμενης στο συμβόλαιο. Ο πωλητής δεν έχει κανένα συμφέρον να λάβει μετρητά μαυρα αφού το τίμημα δεν φορολογείται και χρησιμοποιείται ως αποκτηθέν εισόδημα για δικαιολόγηση μελλοντικής αγοράς. Ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται στη μεγαλύτερη εκ των δύο τιμών. 2
fragma Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε ποτε; διότι εσυ φορολογήθηκες για 170,000 όχι για 100,0000 που εγραψες, μαλλον σε επιασαν κοροΐδο. το 250,000 εμπορικη σημερα ειναι αυτα που εύχεστε να παρετε όχι αυτα που θα σου δώσουνε εαν θελεις να το πουλησεις Πως ακριβώς φορολογήθηκα στα μαύρα; Με μαύρη μαγεία; Και τα 250 είναι τιμή που μπορώ να το πουλήσω σε δέκα λεπτά αν θέλω με την ζήτηση που έχει η περιοχή (Λυκαβηττός).
Fan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, droplet είπε 50Κ μέσα σε 6 μήνες. Το διαμέρισμα είναι στην πλατφόρμα για 1,5 χρόνο. Σίγουρα υπάρχουν ενδείξεις για ελαφριά μείωση των μεταχειρισμένων, αλλά το συγκεκριμένο ακίνητο που παρουσιάζεις αποτελεί ένα παράδειγμα για αυτό που μου είχε πει κάποτε ένας μεσίτης. Ότι δηλαδή κάποια γραφεία δέχονται άκριτα τις τιμές που μπορεί να ονειρευτεί ένας πωλητής, ενώ κάποια άλλα προτείνουν τη σωστή τιμή στον πωλητή και δεν δέχονται να αναλάβουν υπερβολές λόγω χάσιμο χρόνου. Με 2.500 το μέτρο για διαμέρισμα 45 ετών βρίσκεις ακόμη και στον Άλιμο ή τη Γλυφάδα. Προσωπικά, ακόμη και τα 2.150 το μέτρο τα θεωρώ λίγο τσιμπημένα για αυτό σπίτι.
Joshua21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, kirileman είπε Ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται στη μεγαλύτερη εκ των δύο τιμών. Μέχρι το 2014 ίσχυε αυτό, από το 2015 άλλαξε και υπολογιζόταν πάνω στο τίμημα που έγραφε το συμβόλαιο, το ξαναάλλαξαν? https://www.taxheaven.gr/news/21369/foros-metabibashs-akinhtwn-sthn-timh-toy-symbolaioy
kirileman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μέχρι το 2014 ίσχυε αυτό, από το 2015 άλλαξε και υπολογιζόταν πάνω στο τίμημα που έγραφε το συμβόλαιο, το ξαναάλλαξαν? https://www.taxheaven.gr/news/21369/foros-metabibashs-akinhtwn-sthn-timh-toy-symbolaioy https://www.gov.gr/el/sdg/residence/purchasing-and-selling-of-immovable-property/real-estate-transfer-tax Στις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, κατά την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Α., ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει σε αυτήν την αντικειμενική αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, βάσει της οποίας καταβάλλει εφάπαξ τον φόρο που αναλογεί. Σε περίπτωση που το τίμημα είναι μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας, ο φόρος υπολογίζεται επί του τιμήματος. 1 1
Dinos1973 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, fragma είπε Πως ακριβώς φορολογήθηκα στα μαύρα; Με μαύρη μαγεία; Και τα 250 είναι τιμή που μπορώ να το πουλήσω σε δέκα λεπτά αν θέλω με την ζήτηση που έχει η περιοχή (Λυκαβηττός). Τα διπλα να βαλεις εχει μεγαλη ζήτηση..
Fan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Το παρακατω εργαλειο δείχνει τις τιμές συμβολαιων... https://www1.gsis.gr/dsae2/trxregistry/faces/pages/mainmenu/edit.xhtml Με αυτό φαίνονται όλες οι μεταβιβάσεις που έχουν γίνει σε μία περιοχή ή δείχνει ενδεικτικά; Γιατί μου φαίνονται σχετικά λίγες στα αποτελέσματα
kirileman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/2/2022 στις 8:02 ΜΜ, Fan είπε https://www.zougla.gr/money/article/iligiodis-afksisi-stis-times-ton-akiniton Μία ωραία έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΠΑ σχετικά με τις τιμές των ακινήτων. Κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με την προσωπική έρευνα τους τελευταίους μήνες, η τιμή που δείχνει δεν είναι η διάμεση, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων (όχι πάντα βέβαια) η ανώτατη τιμή που ζητάει ο πωλητής. Ο τίτλος όλα τα λεφτά. Όσο για τη New Deal και τη λατρεμένη μου Βαμβακά... Και με κανένα ΕΚΠΑ δεν συνεργάστηκε για την έρευνα, οι τιμές από τις πωλήσεις τους είναι. 20 λεπτά πριν, Fan είπε Με αυτό φαίνονται όλες οι μεταβιβάσεις που έχουν γίνει σε μία περιοχή ή δείχνει ενδεικτικά; Γιατί μου φαίνονται σχετικά λίγες στα αποτελέσματα Επειδή έριξα μια ματιά και σε δικές μου πωλήσεις, το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην ξαναβάλετε αυτό το λινκ. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman 1
mobile_32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fragma είπε Το 2019. Τι σημασία εχει; Στο ξαναλέω είναι παραπλανητικες οι τιμες των συμβολαίων. Δες ο ιδιος στο εργαλείο που πόσταρες. Βρήκα μονοκατοικία στην Κηφισιά 300τμ, κατασκευή του 1996, πουληθηκε το 2020 80 χιλιάδες. Και βομβαρδισμένο με πυραυλους s-300 να ήταν τέτοιο σπίτι, αποκλείεται πουλιοταν λιγοτερο απο 500 χιλιάρικα, αντε 350 στην ξεφτίλα αν ειχε αναγκη ο ανθρωπας. Προφανως υπάρχουν βαρη και υποθήκες στο σπίτι ή επεσε πολύ μαύρο. Τι είδους συναλλαγής αναφέρει για το ακίνητο αυτό? Μήπως αφορά ποσοστό ή αγορά μεριδίου γονικής παροχής? Ανέβασε ενα σχετικό screenshot. Δες σχετικό παράδειγμα: Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από mobile_32 1
john1987 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 https://www.protothema.gr/economy/article/1211397/akinita-10-pano-oi-times-polisis-12-ta-enoikia/
Morosana Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, john1987 είπε https://www.protothema.gr/economy/article/1211397/akinita-10-pano-oi-times-polisis-12-ta-enoikia/ Το μόνο που κρατάω από το παρακάτω αρχικό άρθρο του newmoney με τις τιμές να βασίζονται τώρα περισσότερο στις προσδοκίες των ιδιοκτητών, παρά στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς, Με λίγα λόγια αστο να κάθεται μήπως βρεθεί το κορόιδο
kirileman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Morosana είπε Το μόνο που κρατάω από το παρακάτω αρχικό άρθρο του newmoney με τις τιμές να βασίζονται τώρα περισσότερο στις προσδοκίες των ιδιοκτητών, παρά στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς, Με λίγα λόγια αστο να κάθεται μήπως βρεθεί το κορόιδο Λέει 10% οι τιμές πώλησης και εννοεί 10% πάνω οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω... "Ως προς την πορεία των τιμών πώλησης, η άνοδος της αγοράς συνεχίζεται και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς, όπως προκύπτει από την ανάλυση της εγχώριας αγοράς κατοικίας στο τέλος του 2021, που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Delfi Partners & Company, έχοντας επεξεργαστεί και τα στοιχεία από το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos."
Morosana Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, kirileman είπε Λέει 10% οι τιμές πώλησης και εννοεί 10% πάνω οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω... "Ως προς την πορεία των τιμών πώλησης, η άνοδος της αγοράς συνεχίζεται και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς, όπως προκύπτει από την ανάλυση της εγχώριας αγοράς κατοικίας στο τέλος του 2021, που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Delfi Partners & Company, έχοντας επεξεργαστεί και τα στοιχεία από το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos." Reality vs wishful thoughts σημειώσατε διπλό 1
kirileman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Morosana είπε Reality vs wishful thoughts σημειώσατε διπλό Το πρόβλημα εδώ είναι η μεθοδολογία. Αν είσαι επαγγελματίας και εξάγεις συμπεράσματα για τις τιμές ΠΩΛΗΣΗΣ από τις ζητούμενες τιμές στις αγγελίες, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις ο μέσος πολίτης. Θα πάω αύριο σε ραντεβού με ιδιοκτήτη και θα μου πει "δες τι γράφει εδώ, 10% πάνω τα ακίνητα". Πιστεύω ότι υπάρχει πρόθεση. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα