dtk-386 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Ναι αν δεν πάρει κάποιος σπίτι το 21 μετά κλαίει. Υπάρχει το ρευστό και απλά κάνουμε τους δύσκολους. 1
thanasisxask Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, margaritagr είπε Εγω το εκλεισα το δικό μου, αντε να περάσει ο καιρός να μπω μέσα. Όποιος δεν πήρε μέσα στο 21 θα κλάψει τις αυξήσεις που θα δει. Ίδια ακίνητα έχουν ανέβει 10-30.000 ευρώ Καλορίζικο και με το καλό να μπεις! 1 1
Fan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Για αγορά ή για ενοικίαση. Για ενοικίαση βρίσκεις και αύριο το πρωί. Για αγορά, δεν είναι εύκολα τα πράγματα Για αγορά είμαι εγώ, αλλά και όσοι ψάχνουν για ενοίκιο δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Οι τιμές και εκεί είναι στα ύψη. 1
GeG Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 ποια η αποψη σας σχετικα με την αγορα ακινητου με σκοπο την ενοικιαση ως παθητικο εισοδημα ; τι αποδοση μπορει να εχει μια τετοια κινηση ; (βασικα πως μπορω να υπολογισω την αποδοση;) Θα το επιλεγατε ; Εννοειται αν εχεις εξασφαλισει ηδη την κυρια κατοικια σου και πηγενες για αγορα ενος ακομα κινητου για τον σκοπο που ανεφερα.
DrFreeman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 14 hours ago, ModernAthenian said: Υπάρχουν διαφορές στα κλιματικά μεταξύ της Αθήνας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Ειδικά τα νότια προάστια είναι οι θερμότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης ετησίως https://el.wikipedia.org/wiki/Αθηναϊκή_Ριβιέρα Hδη έχουμε δει πως δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Δες για παράδειγμα τη Σεβίλλη, πόλη πολύ πιο περιποιημένη και πράσινη σε σχέση με την Αθήνα, με αρκετά πιο ζεστό καιρό - βάσει δεδομένων πάντα - από την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Seville - Wikipedia. Δεν έχει τίποτα το εξεζητημένο το κλίμα των Αθηνών που να είναι απαγορευτικό για το πράσινο. Θέμα κουλτούρας κακού αστικού σχεδιασμού, αισθητικής και νοοτροπίας είναι σε τελική ανάλυση. 1 hour ago, margaritagr said: Εγω το εκλεισα το δικό μου, αντε να περάσει ο καιρός να μπω μέσα. Όποιος δεν πήρε μέσα στο 21 θα κλάψει τις αυξήσεις που θα δει. Ίδια ακίνητα έχουν ανέβει 10-30.000 ευρώ Mε το καλό. Κι εμείς χθες υπογράψαμε συμβόλαιο. Ζόρικα τα πράγματα με τις τιμές - και οι νέες αντικειμενικές θα πιέσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού αφήνουν μικρά περιθώρια για μετακίνηση μαύρου χρήματος, κλπ 1 1
margaritagr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Ναι αν δεν πάρει κάποιος σπίτι το 21 μετά κλαίει. Υπάρχει το ρευστό και απλά κάνουμε τους δύσκολους. Φίλος μην το βλέπεις αρνητικά αυτό που είπα. Όταν ψάχνεις σπίτι και βλέπεις ενα διαμέρισμα που σ ενδιαφέρει μέσα σ ενα μηνα να πωλείται τοσο παραπάνω Ε ναι είναι κρίμα 1
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Fan είπε Για αγορά είμαι εγώ, αλλά και όσοι ψάχνουν για ενοίκιο δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Οι τιμές και εκεί είναι στα ύψη. Eπειδή μένω Καισαριανή, ο ξαδερφ΄ςο μου έψαχνε σπίτι εδώ γύρω στις περιοχές για να νοικιάσει και μια χαρά βρήκε με 400 ευρώ. Αν δίνεις μπάτζετ ενοίκιο 400-500 ευρώ άνετα βρίσκεις σπίτι. Αν δίνεις κάτω από 400 ευρώ, σόρρυ αλλά εκεί πρέπει να κάνεις το σταυρό σου
DrFreeman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, airtrelomike13 said: Eπειδή μένω Καισαριανή, ο ξαδερφ΄ςο μου έψαχνε σπίτι εδώ γύρω στις περιοχές για να νοικιάσει και μια χαρά βρήκε με 400 ευρώ. Αν δίνεις μπάτζετ ενοίκιο 400-500 ευρώ άνετα βρίσκεις σπίτι. Αν δίνεις κάτω από 400 ευρώ, σόρρυ αλλά εκεί πρέπει να κάνεις το σταυρό σου 400€ δεν ακούγεται παράλογο ποσόν και η Καισαριανή είναι μια χαρά περιοχή. Τετραγωνικά του σπιτιού που βρήκε; 1
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, DrFreeman είπε 400€ δεν ακούγεται παράλογο ποσόν και η Καισαριανή είναι μια χαρά περιοχή. Τετραγωνικά του σπιτιού που βρήκε; Βρήκε Ζωγράφου 38 τμ. αλλά γενικά έχει με 400-500 ευρώ. Σκέψου στη δουλεια θα παιρνει 1000 ευρω μισθο καθαρα
DrFreeman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, airtrelomike13 said: Βρήκε Ζωγράφου 38 τμ. αλλά γενικά έχει με 400-500 ευρώ. Σκέψου στη δουλεια θα παιρνει 1000 ευρω μισθο καθαρα Γνωρίζω, νοίκιαζα Ζωγράφου για χρόνια και τις "καλές" εποχές, αλλά και στο επίκεντρο της κρίσης. 57τμ 550€ σε οικοδομή 10ετίας το 2011. Το 2014 το έριξα στα 430€. Δεν γνωρίζω πλέον πόσο νοικιάζεται, όμως υποθέτω πως επέστρεψε στις παλιές τιμές... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από DrFreeman typos
ModernAthenian Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, DrFreeman είπε Hδη έχουμε δει πως δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Δες για παράδειγμα τη Σεβίλλη, πόλη πολύ πιο περιποιημένη και πράσινη σε σχέση με την Αθήνα, με αρκετά πιο ζεστό καιρό - βάσει δεδομένων πάντα - από την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Seville - Wikipedia. Δεν έχει τίποτα το εξεζητημένο το κλίμα των Αθηνών που να είναι απαγορευτικό για το πράσινο. Θέμα κουλτούρας κακού αστικού σχεδιασμού, αισθητικής και νοοτροπίας είναι σε τελική ανάλυση. Δες λίγο τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες των νπ της Αθήνας σε σχέση με τη Σεβίλλη. Πχ Νέα Σμύρνη όπου κατά μέσο όρο είναι αρκετά θερμότερη της Σεβίλλης ετησίως. Το ίδιο πάνω κάτω και για την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στις καλοκαιρινές μέγιστες, ετησίως όμως κατά μέσο όρο η μισή Αθήνα υπερέχει μακράν της Σεβίλλης. https://en.wikipedia.org/wiki/Nea_Smyrni#Climate Τώρα για το πράσινο σαφώς. Μια χαβούζα είναι η Αθήνα. Η Σεβίλλη είναι πραγματικά πανέμορφη σε σχέση με την Αθήνα. Το ξέρω γιατί έχω πάει και εγώ. Με την προώθηση όμως που γίνεται στο brand name της Ριβιέρας όμως δε τα βλέπω καλά τα πράγματα σε σχέση με τις τιμές. Έχουμε να δούμε παράλογα ενοίκια τα επόμενα χρόνια στην περιοχή που δε θα το πιστεύουμε. Εκτός φυσικά αν έχουμε ξανά σκηνικό φούσκας με την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση. Εκεί ναι ίσως είναι η μόνη πιθανότητα να επηρεαστεί η αγορά προς τα κάτω. Προς το παρόν από όσα έχω διαβάσει εδώ φαίνεται οτι οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Κάποιοι λένε οτι θα έχουμε σύντομα μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων με βίαιο ξεφούσκωμα τιμών ενώ άλλοι δεν συμμερίζονται την άποψη. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από ModernAthenian 1
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, DrFreeman είπε Γνωρίζω, νοίκιαζα Ζωγράφου για χρόνια και τις "καλές" εποχές, αλλά και στο επίκεντρο της κρίσης. 57τμ 550€ σε οικοδομή 10ετίας το 2011. Το 2014 το έριξα στα 430€. Δεν γνωρίζω πλέον πόσο νοικιάζεται, όμως υποθέτω πως επέστρεψε στις παλιές τιμές... Το 2015-2017, νοίκιαζα σπιτι στη Καισαριανή 33 τμ, σε καλή κατάσταση 180 ευρώ. Μετά έληξε το συμβόλαιο και φύγαμε. Το ίδιο τώρα νοικιάζετε 400 ευρώ. 1
DrFreeman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 7 hours ago, ModernAthenian said: Δες λίγο τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες των νπ της Αθήνας σε σχέση με τη Σεβίλλη. Πχ Νέα Σμύρνη όπου κατά μέσο όρο είναι αρκετά θερμότερη της Σεβίλλης ετησίως. Το ίδιο πάνω κάτω και για την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στις καλοκαιρινές μέγιστες, ετησίως όμως κατά μέσο όρο η μισή Αθήνα υπερέχει μακράν της Σεβίλλης. https://en.wikipedia.org/wiki/Nea_Smyrni#Climate Τώρα για το πράσινο σαφώς. Μια χαβούζα είναι η Αθήνα. Η Σεβίλλη είναι πραγματικά πανέμορφη σε σχέση με την Αθήνα. Το ξέρω γιατί έχω πάει και εγώ. Με την προώθηση όμως που γίνεται στο brand name της Ριβιέρας όμως δε τα βλέπω καλά τα πράγματα σε σχέση με τις τιμές. Έχουμε να δούμε παράλογα ενοίκια τα επόμενα χρόνια στην περιοχή που δε θα το πιστεύουμε. Εκτός φυσικά αν έχουμε ξανά σκηνικό φούσκας με την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση. Εκεί ναι ίσως είναι η μόνη πιθανότητα να επηρεαστεί η αγορά προς τα κάτω. Προς το παρόν από όσα έχω διαβάσει εδώ φαίνεται οτι οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Κάποιοι λένε οτι θα έχουμε σύντομα μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων με βίαιο ξεφούσκωμα τιμών ενώ άλλοι δεν συμμερίζονται την άποψη. Συγκεκριμένα κοίταξα τις Average High (γιατί υποτίθεται πως τα θερμά έτη/περίοδοι "καίνε" το πράσινο). Ωστόσο δεν βλέπω ιδιαιτερη διαφορά και στο Daily Mean. Σίγουρα όχι κάποια διαφορά που να δικαιολογεί την απουσία πρασίνου από την πόλη. Οπως είπες κι εσύ με δικά σου λόγια, το ότι έχουμε κάνει χαβούζες τα αστικά τοπία μας θεωρώ πως φταίει για αυτή την κατάσταση κι όχι οι 2 βαθμοί Κελσίου πάνω ή κάτω. Από εκεί και πέρα, προσωπικά τάσσομαι με όσους αναμένουν άνοδο τιμών σε όλα τα ακίνητα (και ιδιαιτέρως στις ζώνες μεγάλων επενδύσεων για τουρισμό/μετοίκηση υψηλού εισοδήματος). Περιμένω όμως επίσης (σταδιακά και σε βάθος χρόνου), την αλλαγή νοοτροπίας του Ελληνα απέναντι στα "παλαιά" ακινητα - όπως τα αποκαλεί, αυτά 50ετίας. Θεωρώ δεδομένη την αξιοποίηση χιλιάδων τέτοιων κτιρίων μέσα στον αστικό ιστό με ανακαινίσεις, στατικούς ελέγχους, ενεργειακή αναβάθμιση με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες στεγαστικές ανάγκες (κάτι που εξ ορισμού δημιουργεί τεράστια διαφορά δυναμικού μεταξύ προσφοράς/ζήτησης).
Fan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.zougla.gr/money/article/iligiodis-afksisi-stis-times-ton-akiniton Μία ωραία έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΠΑ σχετικά με τις τιμές των ακινήτων. Κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με την προσωπική έρευνα τους τελευταίους μήνες, η τιμή που δείχνει δεν είναι η διάμεση, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων (όχι πάντα βέβαια) η ανώτατη τιμή που ζητάει ο πωλητής. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από Fan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα