Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, narta είπε

30% ίδια κεφάλαια και τουλάχιστον αλλο ενα ακινητο χωρίς αλλα βάρη αξιας του υπόλοιπου 70% για υποθήκη. Ουσιαστικα η τράπεζα δινει δάνειο αν έχεις το υψος του δανείου σε assets.

Αυτά ειναι τα minimum. Κάνουν ανα περίπτωση ανάλυση ρίσκου και πιστοληπτικής ικανότητας, και ζητανε τις ανάλογες εγγυήσεις. Εμένα παρόλο που το εγκρίνουν με εκτιμουν ως επικίνδυνο και ζητανε να τους αφήσω και το σωβρακο μέχρι να ξοφλησω 😄😄

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, elenipapserres είπε

Πόσο το είχες αγοράσει, και τώρα ποσο θα πουλιόνταν το ανάλογο ακίνητο?

220 το από κάτω πουλήθηκε 340 τον Οκτώβριο. Νότια προάστια πάνω από την Βουλιαγμένη 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

220 το από κάτω πουλήθηκε 340 τον Οκτώβριο. Νότια προάστια πάνω από την Βουλιαγμένη 

Πουλα και φυγε και σε 2 χρονια το παιρνεις -100k 

win-win

Τί όχι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

H ξαδερφη μου το 2015 πηραν δυο σπιτια. Το ενα Καλλιθεα 55 τμ του 1980, σε τιμή 50.000 ευρώ και έριξαν για ανακαίνιση αλλα 15.000 ευρώ και ένα στα Άνω Πατήσια 50.000, 75 τμ του 1978 και έριξαν ακόμα 15000 ευρώ. Τώρα αν τα πούλούσαν σίγουρα θα έπαιρναν τα διπλα πίσω από αυτά που είχαν επενδύσει στην αγορά.

Εσύ πέτυχες καλό deal.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν κανείς δε σνομπάρει ακίνητα 20ετίας, ξεκολλάτε το μυαλό σας, εδώ στις περισσότερες αγγελίες τα περιγράφουν ως "νεόδμητα"

Τα σπίτια που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν (κατά κανόνα) κάποια πράγματα που δεν μπορείς να έχεις σε οικοδομές του 70 και του 80:

1. Αυξημένη αντισεισμική προστασία

2. Μονώσεις (έστω και ελλειπείς)

3. Πάρκινγκ

4. Αποθήκη

5. Μπαλκόνια που μπορείς να βάλεις μια ψησταριά γκαζιού ή ένα τραπέζι και να κάτσεις σαν άνθρωπος

Για εμένα, το νούμερο 1 είναι το πλέον σημαντικό, αλλά και το ζήτημα της θέσης στάθμευσης, ειδικά σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, είναι σχεδόν ζήτημα ζωής και θανάτου...

Από εκεί και πέρα, δε ξέρω τελικά τι γίνεται με τις πωλήσεις και σε τι τιμές τελικά κλείνουν τα deal. 

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε π.χ., ξέρω περίπτωση που σηκώνει οικοδομή Α+ με ανεμπόδιστη θέα θάλασσα από πεζόδρομο (στην ταπεινή Δραπετσώνα βέβαια), και πουλάει από 2500€/τ.μ έως 3000 €/τ.μ., με πάρκινγκ, αποθήκη, κλπ κλπ.

Σε πρώτη ανάγνωση λες, πανάκριβο 

Σε δεύτερη ανάγνωση, μπαίνεις στις αγγελίες και βλέπεις 2000+ το τ.μ., για σπίτι 20 ετών, σε στενό που βλέπεις τα βρακιά του απέναντι, με θέρμανση με λέβητα πετρελαίου που δε ξέρεις καν αν λειτουργεί, κλπ. κλπ.

Τελικά ποια τιμή είναι παράλογη, αυτή του νεόδμητου, αυτή του σπιτιού 20ετίας, και των 2 ή κανενός ;;; 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καταρχήν κανείς δε σνομπάρει ακίνητα 20ετίας, ξεκολλάτε το μυαλό σας, εδώ στις περισσότερες αγγελίες τα περιγράφουν ως "νεόδμητα"

Τα σπίτια που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν (κατά κανόνα) κάποια πράγματα που δεν μπορείς να έχεις σε οικοδομές του 70 και του 80:

1. Αυξημένη αντισεισμική προστασία

2. Μονώσεις (έστω και ελλειπείς)

3. Πάρκινγκ

4. Αποθήκη

5. Μπαλκόνια που μπορείς να βάλεις μια ψησταριά γκαζιού ή ένα τραπέζι και να κάτσεις σαν άνθρωπος

Για εμένα, το νούμερο 1 είναι το πλέον σημαντικό, αλλά και το ζήτημα της θέσης στάθμευσης, ειδικά σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, είναι σχεδόν ζήτημα ζωής και θανάτου...

Από εκεί και πέρα, δε ξέρω τελικά τι γίνεται με τις πωλήσεις και σε τι τιμές τελικά κλείνουν τα deal. 

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε π.χ., ξέρω περίπτωση που σηκώνει οικοδομή Α+ με ανεμπόδιστη θέα θάλασσα από πεζόδρομο (στην ταπεινή Δραπετσώνα βέβαια), και πουλάει από 2500€/τ.μ έως 3000 €/τ.μ., με πάρκινγκ, αποθήκη, κλπ κλπ.

Σε πρώτη ανάγνωση λες, πανάκριβο 

Σε δεύτερη ανάγνωση, μπαίνεις στις αγγελίες και βλέπεις 2000+ το τ.μ., για σπίτι 20 ετών, σε στενό που βλέπεις τα βρακιά του απέναντι, με θέρμανση με λέβητα πετρελαίου που δε ξέρεις καν αν λειτουργεί, κλπ. κλπ.

Τελικά ποια τιμή είναι παράλογη, αυτή του νεόδμητου, αυτή του σπιτιού 20ετίας, και των 2 ή κανενός ;;; 

Γεια σου ρε συντοπιτη :), ενταξει εχει ξεφυγει το πραμα παντως

Δημοσ.

Εγώ πάντως και σε ακίνητα 20ετίας με τις προδιαγραφές που ανέφερε παραπάνω ο φίλος έχω βρει μεγάλες κακοτεχνίες και αστοχίες με αποτέλεσμα σε πολλά πάρκινγκ να μην χωράει το αμάξι μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, john1987 είπε

Εγώ πάντως και σε ακίνητα 20ετίας με τις προδιαγραφές που ανέφερε παραπάνω ο φίλος έχω βρει μεγάλες κακοτεχνίες και αστοχίες με αποτέλεσμα σε πολλά πάρκινγκ να μην χωράει το αμάξι μέσα.

To oποίο ακριβώς τι σημαίνει ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, john1987 είπε

Αυτό βασικά το έχει και το σπίτι μου κατασκευης του 2002. Ενω το υπόγειο παρκιγνκ είναι μεγάλο και θεωρητικά χωράει 4 αυτοκίνητα άνετα, η πρόσβαση απο την ράμπα είναι τόσο δύσκολη και στενή με κλειστή απότομη στροφή, που το χρησιμοποιω αποκλειστικά ως αποθήκη.  

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

To oποίο ακριβώς τι σημαίνει ; 

Αυτό που μας λένε εδώ και μερικές σελίδες. Ότι όλα τα κτίρια της τελευταίας 20ετίας είναι χειρότερα από τα παλιά. Κάναμε την εξαίρεση κανόνα. Το καλό είναι ότι δεν απαντάς καν και win-win. Η μία πλευρά νιώθει δικαιωμένη για την άποψή της, η άλλη νιώθει επίσης δικαιωμένη που δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fragma είπε

Αυτό βασικά το έχει και το σπίτι μου κατασκευης του 2002. Ενω το υπόγειο παρκιγνκ είναι μεγάλο και θεωρητικά χωράει 4 αυτοκίνητα άνετα, η πρόσβαση απο την ράμπα είναι τόσο δύσκολη και στενή με κλειστή απότομη στροφή, που το χρησιμοποιω αποκλειστικά ως αποθήκη.  

No offence taken, αυτά είναι πράγματα που όταν πας να τα σκάσεις, τα κοιτάς και αποφεύγεις κακοτοπιές

Εκτός αν το ζυγίζεις και πεις, ε σιγά, καλό το σπίτι, καλή η τιμή, δε βαριέσαι, κάνω το πάρκινγκ αποθήκη

Ή εκτός αν τα βρίσκεις έτοιμα, και απλά γράφεις στα φόρουμ ιστορίες για αγρίους (και αυτό δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι εδώ απαντούν επιλεκτικά, δεν απαντούν καθόλου ή (ακόμη χειρότερα) διαστρέφουν όσα λέγονται για να τους βγει το αφήγημα.

Κανένας δεν είπε πως όλα τα νεόδμητα είναι χειρότερα από τα παλαιά ακίνητα - το γράφω έχοντας διαβάσει όλα τα posts εδώ.

Αυτό που ειπώθηκε (και είναι αλήθεια) είναι πως ΔΕΝ είναι όλα τα νεόδμητα καλύτερα από τα παλαιά, υπάρχουν πάρα πολύ συχνά σοβαρότατες κακοτεχνίες και συν τοις άλλοις δεν υφίσταται - βάσιμος τουλάχιστον - λόγος για τη μανία που έχει ο Ελληνας για το καινούριο της ζελατίνας και του κουτιού. Πέραν του ότι είναι δείγμα νεοπλουτισμού, πράγμα το οποίο γνωρίζουμε ήδη οι περισσότεροι για τη νοοτροπία του λαού, και - σε μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον - εξηγεί πάρα πολλά για τις αγοραστικές συνήθειες.

Η ρεαλιστική προσέγγιση (κατ' εμέ) είναι πως κάθε ακίνητο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία ξεχωριστή περίπτωση και πως η ηλικία του είναι μόνο ένας παράγοντας από δεκάδες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν - κι όχι να είναι το βασικό κριτήριο αγοράς.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

No offence taken, αυτά είναι πράγματα που όταν πας να τα σκάσεις, τα κοιτάς και αποφεύγεις κακοτοπιές

Εκτός αν το ζυγίζεις και πεις, ε σιγά, καλό το σπίτι, καλή η τιμή, δε βαριέσαι, κάνω το πάρκινγκ αποθήκη

Ή εκτός αν τα βρίσκεις έτοιμα, και απλά γράφεις στα φόρουμ ιστορίες για αγρίους (και αυτό δεν απευθύνεται προσωπικά σε σένα)

Αυτό δυστυχως το καταλαβα αφού είχε ήδη αγοραστεί. Που να φανταζόμουν οτι πρέπει να χρησιμοποιησω και το πάρκινγκ να δώ αν οντως μπαίνει αυτοκινητο. Το θεώρησα αυτονόητο. Και πραγματικά, ποσο ηλίθιος πρέπει να είναι ενας πολιτικός μηχανικός για να μην μπορεί να σχεδιάσει μια ραμπα σωστα. Μονο smart χωράει να μπει άνετα. Με κανονικό αυτοκίνητο θελεις 10 λεπτά προσπάθεια  με μανουβρες για να μην το γδάρεις 

Επεξ/σία από fragma

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...