Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 minutes ago, gpapadakis said:

Κάτι άλλο που διάβασα και το θεωρώ πολύ σωστό. Οι γονείς μας και με μεγαλύτερους μισθούς παλιότερα, έπαιρναν με το γαμο ένα μικρό ακίνητο όχι νεόδμητο φυσικά (οι πιο τυχεροι σαν προίκα), ένα δυάρι ή μικρό τριάρι συνήθως. Μάζευαν χρήματα και μετά από 15-20 χρονια το πουλούσαν και έπαιρναν ένα μεγαλύτερο (οσοι στέκονταν καλά οικονομικά κρατούσαν και το παλιό).

Εμείς θέλουμε με το καλημερα να μπούμε σε 150 τμ. σπίτι σε καλή περιοχή, με δανεικά και σε τιμή προσφοράς κιόλας. Εμ, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Γίνεσαι κακός…😏

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, narta είπε

Τι λε ρε φίλος; Σπιτι δευτερο χέρι θα αγοράσει ο άλλος; Αν δεν μυριζει καινουριο με τις ζελατίνες, ειναι αχρηστο και θέλει γκρέμισμα

/s

Περα απο την πλακα, οσοι βρίσκονται στην αγορα χρόνια και δεν εμπλεκονται σε αυτην επαγγελματικα (δηλαδη πιστευεται οτι μηχανικος θα πει οτι ειναι ok ενα σπιτι του '80; Και πως θα ζήσει αν δεν κανει επιβλεψη καμια οικοδομη, με τα ενεργειακα πιστοποιητικα και τις ταυτοτητες κτηριου; ) βλεπουν που πανε οι τιμες. Γενικα οποιος καταφερε να εχει κεραμιδι δικο του (κατά δικο του, χωρις βαρη) αυτην την στιγμη ειναι σε πλεονεκτικη θεση με καποιον που ειναι στο ενοικιο και αν δεν αλλαξει δραματικα το εισοδημα του θα παραμεινει στο ενοικιο.

Μπορει να εχουμε πιασει βραχυπροθεσμα peak, αλλα μακροπροθεσμα η πορεια ειναι ανοδικη. Η στρεβλωση των μνημομιών ΜΕΤΑ την "παρε κοσμε οτι θες" δανειοδοτικη πολιτικη των τραπεζων περασε αντεπιστρεπτι. Το 2000-2007 ανεβηκαν οι τιμες απο τα εξωφρενικα και ανευ πιστολιπτικης ικανοτητας δανεια, τωρα ανεβαινουν λογο απλα αξιας.

32 λεπτά πριν, narta είπε

Καλα ασε εσυ εχεις παει κουβα απο το 2020, αλλαξε σπορ δεν το εχεις

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.42722a0b145a1f4f23295801b35380e2.png

Εγώ έχω αγοράσει από το 2015! Όταν τα ξεπουλάγατε! Αγοράστε τώρα εσείς το 2022 όταν είναι στον θεό !!

Δημοσ.
1 minute ago, Dinos1973 said:

Εγώ έχω αγοράσει από το 2015! Όταν τα ξεπουλάγατε! Αγοράστε τώρα εσείς το 2022 όταν είναι στον θεό !!

Καλώς ή κακώς το 2015 πέρασε και δε θα έρθει ξανά. Τώρα απαιτείται προσαρμογή στην πραγματικότητα, ευχάριστη ή δυσάρεστη.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Καλώς ή κακώς το 2015 πέρασε και δε θα έρθει ξανά. Τώρα απαιτείται προσαρμογή στην πραγματικότητα, ευχάριστη ή δυσάρεστη.

Δεν αγοράζεις τώρα όταν είναι στο peak η αγορά, τώρα πουλάς !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

Γι' αυτό υπάρχουν οι ασφάλειες σεισμού/πυρκαγιάς/πλημμύρας/κλπ που οι Ελληνες αγνοούν επιδεικτικά. 

Μην συζητήσουμε τώρα και για το πόσο "αντισεισμικά" είναι πολλά από τα νέα ακίνητα που χτίζονται με τους εργολάβους να κλέβουν από δεξιά κι αριστερά για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους. Δεν είναι όλα τα νεόδμητα "αγγελικά" χτισμένα...

Εν τέλει κανείς δεν ξέρει αν το ακίνητο θα βγει κίτρινο, κόκκινο ή θα καταρρεύσει. Οπως έγινε και στους προηγούμενους σεισμούς κάποια θα συμπεριφερθούν με τον α' τρόπο κάποια με τον β'. 

Αυτό μου θυμίζει το "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν αγοράζεις τώρα όταν είναι στο peak η αγορά, τώρα πουλάς !

Αγοράζεις όταν χρειάζεσαι και σε παίρνει να αγοράσεις. Αλλιώς κάθεσαι και πληρώνεις 5-7 χρόνια ενοίκια περιμένοντας την επόμενη κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε σε φάση ανάπτυξης, οι τράπεζες πλέον δίνουνε δάνεια με λογικά επιτόκια, μόνο πάνω θα πάνε οι τιμές. Όπως είπε ο φίλος πάνω το 2015 πέρασε, το 2035 πάλι θα ξαναπέσουν οι τιμές. 

1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

Γι' αυτό υπάρχουν οι ασφάλειες σεισμού/πυρκαγιάς/πλημμύρας/κλπ που οι Ελληνες αγνοούν επιδεικτικά. 

Μην συζητήσουμε τώρα και για το πόσο "αντισεισμικά" είναι πολλά από τα νέα ακίνητα που χτίζονται με τους εργολάβους να κλέβουν από δεξιά κι αριστερά για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους. Δεν είναι όλα τα νεόδμητα "αγγελικά" χτισμένα...

Εν τέλει κανείς δεν ξέρει αν το ακίνητο θα βγει κίτρινο, κόκκινο ή θα καταρρεύσει. Οπως έγινε και στους προηγούμενους σεισμούς κάποια θα συμπεριφερθούν με τον α' τρόπο κάποια με τον β'. 

Τα νέα δεν είναι αντισεισμικά γιατί οι εργολάβοι κλέβουν, τα παλιά θα είναι κίτρινα και κόκκινα σε σεισμούς, ας πάμε να μείνουμε σε καμία σκηνή λέω εγώ ακολουθώντας την λογική σου. 

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.
33 minutes ago, Papakaliati said:

Αγοράζεις όταν χρειάζεσαι και σε παίρνει να αγοράσεις. Αλλιώς κάθεσαι και πληρώνεις 5-7 χρόνια ενοίκια περιμένοντας την επόμενη κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε σε φάση ανάπτυξης, οι τράπεζες πλέον δίνουνε δάνεια με λογικά επιτόκια, μόνο πάνω θα πάνε οι τιμές. Όπως είπε ο φίλος πάνω το 2015 πέρασε, το 2035 πάλι θα ξαναπέσουν οι τιμές. 

Τα νέα δεν είναι αντισεισμικά γιατί οι εργολάβοι κλέβουν, τα παλιά θα είναι κίτρινα και κόκκινα σε σεισμούς, ας πάμε να μείνουμε σε καμία σκηνή λέω εγώ ακολουθώντας την λογική σου. 

Το μόνο που λέω είναι πως το νεόδμητο δεν είναι η πανάκεια που νομίζουν πολλοί. Όχι άσπρο-μαύρο.

38 minutes ago, kirileman said:

Αυτό μου θυμίζει το "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία".

Ενδιαφέρον συμπέρασμα. Δεν ξέρω πως κατέληξες εκεί, όμως «to each his own» που λένε και στο χωριό μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Είμαστε σε φάση ανάπτυξης, οι τράπεζες πλέον δίνουνε δάνεια με λογικά επιτόκια

Η ανάπτυξη για το 2021 που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ οπως εχω εξηγήσει πιο πανω ειναι εντελως πλασματική, και στην ουσία είναι η μερική απόσβεση της τεραστιας απώλειας του ΑΕΠ που προκάλεσε η πανδημία το 2020. Μην γελιέστε, στο μείον είμαστε ακόμα, οχι στο συν. 

Όσο για τα δάνεια, έχεις δει τι ζητάνε οι τράπεζες για την έγκριση; Για να πάρεις 100 χιλιάρικα πρέπει να εχεις ή 70 χιλιάρικα μετρητά και μισθό τριπλάσιο απο την δόση, ή ακίνητη περιουσία 300.000 και ανάλογα εισοδήματα.

9 στις 10 αιτήσεις απορρίπτονται.

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fragma είπε

Η ανάπτυξη για το 2021 που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ οπως εχω εξηγήσει πιο πανω ειναι εντελως πλασματική, και στην ουσία είναι η μερική απόσβεση της τεραστιας απώλειας του ΑΕΠ που προκάλεσε η πανδημία το 2020. Μην γελιέστε, στο μείον είμαστε ακόμα, οχι στο συν. 

Όσο για τα δάνεια, έχεις δει τι ζητάνε οι τράπεζες για την έγκριση; Για να πάρεις 100 χιλιάρικα πρέπει να εχεις ή 70 χιλιάρικα μετρητά και μισθό τριπλάσιο απο την δόση, ή ακίνητη περιουσία 300.000 και ανάλογα εισοδήματα.

9 στις 10 αιτήσεις απορρίπτονται.

Η εθνική δίνει 80% δανειο, με κάτω από 3% επιτόκιο. Δεν γνωρίζω τις προϋποθέσεις για να το πάρεις , αλλά ξέρω άτομο που πηρε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για 100Κ δανειο, δεν θελεις 70Κ μετρητα, αλλα 30 καταρχας και αυτο κατα περιπτωση. Ο μισθος τριπλασιος της δοσης, δεν ειναι κατι καινουριο, παντα ισχυε και σιγουρα δεν θελεις 300Κ ακινητη περιουσια για να παρεις δανειο 100χιλιαδων. Δεν ξερω ποιος τραπεζιτης σου τα ειπε αυτα, αλλα δεν ισχυει τιποτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Για 100Κ δανειο, δεν θελεις 70Κ μετρητα, αλλα 30 καταρχας και αυτο κατα περιπτωση. Ο μισθος τριπλασιος της δοσης, δεν ειναι κατι καινουριο, παντα ισχυε και σιγουρα δεν θελεις 300Κ ακινητη περιουσια για να παρεις δανειο 100χιλιαδων. Δεν ξερω ποιος τραπεζιτης σου τα ειπε αυτα, αλλα δεν ισχυει τιποτα. 

Ναι σόρρυ για 200 είναι οι προϋποθέσεις που έγραψα (eurobank πριν ενα μήνα). Κατα λάθος έγραψα 100

• Like 1
Δημοσ.

30% ίδια κεφάλαια και τουλάχιστον αλλο ενα ακινητο χωρίς αλλα βάρη αξιας του υπόλοιπου 70% για υποθήκη. Ουσιαστικα η τράπεζα δινει δάνειο αν έχεις το υψος του δανείου σε assets.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, narta είπε

30% ίδια κεφάλαια και τουλάχιστον αλλο ενα ακινητο χωρίς αλλα βάρη αξιας του υπόλοιπου 70% για υποθήκη. Ουσιαστικα η τράπεζα δινει δάνειο αν έχεις το υψος του δανείου σε assets.

Εφόσον τηρείς τα αλλά κριτήρια το ίδιο το ακίνητο αρκεί. Είχα επικοινωνήσει με τράπεζες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Πόσο το είχες αγοράσει, και τώρα ποσο θα πουλιόνταν το ανάλογο ακίνητο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...