Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Όλη η ουσία είναι στο υπογραμμισμένο. Με το παρόν καθεστώς δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα το σύστημα «νοικιάζω το δικό μου και μένω αλλού».

Δεν τιθεται καν τέτοια συζητηση, άμα για να πληρωσεις το νοίκι σου πρέπει να πάρεις πρώτα από τον άλλο. Άμα είσαι τόσο τσιμα τσιμα, τοτε προφανώς δεν μπαίνεις καν σε αυτή την διαδικασία σκεψης. 

Μιλάμε να υπερκαλύπτεις το ενοίκιο σου, να έχεις ένα άνετο υστέρημα κάθε μήνα και να μεγιστοποιείς το υστέρημα σου με αυτό τον τρόπο.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, Papakaliati said:

Δεν τιθεται καν τέτοια συζητηση, άμα για να πληρωσεις το νοίκι σου πρέπει να πάρεις πρώτα από τον άλλο. Άμα είσαι τόσο τσιμα τσιμα, τοτε προφανώς δεν μπαίνεις καν σε αυτή την διαδικασία σκεψης. 

Μιλάμε να υπερκαλύπτεις το ενοίκιο σου, να έχεις ένα άνετο υστέρημα κάθε μήνα και να μεγιστοποιείς το υστέρημα σου με αυτό τον τρόπο.

Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο, όμως για πολλούς ιδιοκτήτες τα πράγματα είναι έτσι. Κι αυτό εφόσον το σπίτι είναι εξοφλημένο, διότι αν έχεις και δάνειο…

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Κάθε περίπτωση πολυκατοικίας είναι διαφορετική. Υπάρχουν αξιόλογες κατασκευές του 70 και του 80, απλώς θέλει ψάξιμο. Τα νεόδμητα δεν είναι επιλογή συνήθως, λόγω της εξωφρενικής εμπορικής αξίας τους. Αν δεν έχει ο ενδιαφερόμενος ένα τεράστιο (για τα ελληνικά δεδομένα των τελευταίων ετών) ποσόν στην άκρη, συνήθως μισθούς 25-30 ετών, δε μπορεί να πιάσει τριάρι νεόδμητο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. 

Ένα διαμέρισμα του 70-80 είναι ακριβώς αυτό. Δεν θα έχει τις μεγάλες μπαλκονόπορτες που θελωc, και συνήθως θα έχει και μικρές βεράντες.

Ότι μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με καλή, σύγχρονη κατασκευή. Με σύγχρονη κατασκευή της σειράς μια χαρά συγκρίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Papakaliati said:

Ένα διαμέρισμα του 70-80 είναι ακριβώς αυτό. Δεν θα έχει τις μεγάλες μπαλκονόπορτες που θελωc, και συνήθως θα έχει και μικρές βεράντες.

Ότι μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με καλή, σύγχρονη κατασκευή. Με σύγχρονη κατασκευή της σειράς μια χαρά συγκρίνεται.

Ασφαλώς υπάρχουν συμβιβασμοί, επισημαίνω ότι δεν είναι άσπρο μαύρο όλα. Το κύριο  πρόβλημα είναι το θέμα του κόστους σε τελική ανάλυση: τα νεόδμητα είναι απλησίαστα για σχεδόν τους πάντες. Ταυτόχρονα είναι και απειροελάχιστα, συνεπώς η ελάχιστη μειοψηφία που μπορεί να τα αγοράσει, συνήθως σκοτώνεται ανα μεταξύ της για τα λίγα αυτά σπίτια, εκτοξεύοντας της τιμές.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tounion είπε

Χαρακτηρίζεις χαζούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ανάγκη να νοικιάσουν για να ικανοποιήσουν μια βασική ανάγκη επιβίωσης , την στέγαση ?

Χαζός είναι οποιοδήποτε δίνει πάνω από το 50% του εισοδήματος του στο ενοίκιο.

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Land-decked said:

Χαζός είναι οποιοδήποτε δίνει πάνω από το 50% του εισοδήματος του στο ενοίκιο.

Συμφωνώ. Εκεί θα πρέπει να ψαχτείς για συγκατοίκηση ή φθηνότερο ακίνητο/περιοχή. Το 40% όμως για ένα πλήρες διαμέρισμα δεν είναι ασυνήθιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοβαρά δεν καταλαβαίνω πως ζουν αυτοί που δινουν 500 για ενοίκιο με 750 μισθό. Εχουν ολοι μπαμπαδες-γιαγιαδες που τους τα ακουμπάνε;  Εγω σε σπίτι δικό μου, με 2 δουλειές, μισθο και η γυναίκα, εισοδήματα απο ενοίκια, και τρέμω κάθε φορά που βλέπω λογαριασμό στο γραμματοκιβώτιο, φοβαμαι να τον ανοίξω. 2 χιλιάρικα πετρέλαιο έβαλα σημερα και νιώθω σαν να έκανα παθητικό σεξ με τον πρατηριούχο. Εχω βέβαια και 2 παιδιά και ηλικιωμένο άνθρωπο σπίτι, δεν μπορώ να μην εχω θερμανση. Αν ήμουν μόνος ισως να γλίτωνα κάποια έξοδα, αλλα και παλι δεν καταλαβαίνω πως ζουν με 700 ευρώ στο νοίκι.

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ μπορώ να συνεισφέρω στο τόπικ από την προσωπική εμπειρία που έχω αποκτήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες που ψάχνω με τη γυναίκα να αγοράσουμε σπίτι στην Αθήνα.

Η ενασχόληση είναι καθημερινή και επί πολλές ώρες. Έχουμε δει από κοντά πάνω από 20 διαμερίσματα, ενώ χωρίς υπερβολή, έχουμε δει σχεδόν όλα τα σπίτια που είναι στις αγγελίες των μεγάλων μεσιτικών sites (spitogatos κτλ).

Επίσης έχουμε μιλήσει με αρκετούς μεσίτες, οπότε μπορώ να γράψω τι έχω αποκομίσει και από αυτούς.

1. Όλοι συμφωνούν ότι αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στην απόλυτη κορυφή των τιμών στα σπίτια στην Αττική. Στην Επαρχία όμως δεν είναι έτσι.

2. Υπάρχει παραλογισμός στις τιμές των μεσαίας παλαιότητας μεταχειρισμένων. Ο λόγος είναι ότι πολλοί βάζουν για πώληση το ακίνητό, στο οποίο μένουν και περιμένουν μία τιμή σχεδόν καινούριου και δεν το πουλάνε διαφορετικά. Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή η άμεση πώληση, απλώς μήπως τσιμπήσει κανένας, αλλιώς δεν το δίνουν.

Παράδειγμα που μου έτυχε. Πηγαίνω να κοιτάξω διαμέρισμα σε υπό ανέγερση οικοδομή. Το κόστος του ήταν περίπου 3.000 το μέτρο, ακριβώς στη δίπλα πολυκατοικία, πωλούταν διαμέρισμα του 1998 σε τιμή 2.500 το μέτρο! Πολύ συχνό αυτό φαινόμενο.

3. Οι μεσίτες γενικά διαφωνούν εάν θα υπάρξει σημαντική μείωση των τιμών το επόμενο διάστημα ή απλώς μία μικρή διόρθωση. Σίγουρα όμως φτάσαμε στο peak και οι αγοροπωλησίες θα παρουσιάσουν μία μείωση στην επόμενη περίοδο.

4. Υπάρχουν σημεία στην Αττική που οι τιμές φτάνουν σε ύψη που δεν νομίζω ότι μπορεί να τα ακουμπήσει κάποιος που δεν είναι εφοπλιστής. Πχ Σε κάποια σημεία στον Άλιμο, κοντά στο πάρκο του Ελληνικού κτλ. Ένας μεσίτης μου είπε ότι δεν προορίζονται για Έλληνες.

5. Η αγορά οικοπέδων είναι πέραν συζήτησης, εκτός εάν το αγοράσει κατασκευαστής για ανέγερση πολυκατοικίας. Υπάρχουν άπειρες παλιές μονοκατοικίες που έχουν τεράστιο κόστος λόγω του οικοπέδου τους.

6. Η διαφορά τιμής ανάμεσα σε δυτική Αττική και στα περισσότερα μέρη του Πειραιά είναι χαοτική σε σχέση με όλα τα μέρη στα νότια και τα βόρεια προάστια. Νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα. Για όποιον τον ενδιαφέρει να μείνει Δυτική Αττική είναι πολύ καλές οι τιμές που παίζουν.

7. Πολύ συχνό φαινόμενο οι παραπλανητικές φωτογραφίες των σπιτιών στις αγγελίες. (λες και αυτό δεν σε ξενερώνει όταν πας να το δεις από κοντά).

8. Σύμφωνα με ορισμένους μεσίτες ένας από τους λόγους της απότομης έκρηξης των τιμών στα ακίνητα της Αττικής είναι η "ψυχολογία της αγοράς", που καλλιεργήθηκε τα τελευταια 2-3 και προκάλεσε πολλούς ιδιοκτήτες να ζητήσουν παράλογες τιμές για το ακίνητό τους για κερδοσκοπικούς λόγους. Αυτό βέβαια έχει αρχίσει και κοπάζει κάπως.

9. Αγορά μεσαίας παλαιότητας μονοκατοικίας με σκοπό την ανακαίνιση δεν αξίζει με τίποτα, αφού η τιμή πώλησης είναι ασύμφορη. Θεωρητικά, συμφέρει να τη χτίσεις από την αρχή, εάν βρεις κάποιο λογικό οικόπεδο (τουλάχιστον σε αυτά που έχω δει μέχρι τώρα).

9. Δυστυχώς για εμένα, εάν υπάρξει κάποια σημαντική πτώση στις τιμές αυτή θα φανεί προς το καλοκαίρι, οπότε παραμένω σε αναμονή.

ΥΓ. Η έρευνά μου και οι συζητήσεις με τους μεσίτες αφορούν στις περισσότερες περιοχές των νοτίων προαστίων και σε ορισμένες προσιτές των βορείων.

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fragma είπε

Σοβαρά δεν καταλαβαίνω πως ζουν αυτοί που δινουν 500 για ενοίκιο με 750 μισθό. Εχουν ολοι μπαμπαδες-γιαγιαδες που τους τα ακουμπάνε;  Εγω σε σπίτι δικό μου, με 2 δουλειές, μισθο και η γυναίκα, εισοδήματα απο ενοίκια, και τρέμω κάθε φορά που βλέπω λογαριασμό στο γραμματοκιβώτιο, φοβαμαι να τον ανοίξω. 2 χιλιάρικα πετρέλαιο έβαλα σημερα και νιώθω σαν να έκανα παθητικό σεξ με τον πρατηριούχο. Εχω βέβαια και 2 παιδιά και ηλικιωμένο άνθρωπο σπίτι, δεν μπορώ να μην εχω θερμανση. Αν ήμουν μόνος ισως να γλίτωνα κάποια έξοδα, αλλα και παλι δεν καταλαβαίνω πως ζουν με 700 ευρώ στο νοίκι.

Είναι από ποια πλευρά το βλέπει κανείς.

Πχ να το πάρουμε από την άλλη, εγώ απορώ με περιπτώσεις σαν τη δική σου που περιγράφεις.

Έχει ο άλλος δικό του σπίτι, μπαίνουν στο σπίτι 2 μισθοί, πιθανόν και καμιά σύνταξη, τσιμπάει και ενοίκιο και μετά σου κλαίγεται ότι δε βγαίνει.

Εδώ βέβαια υπάρχει απάντηση. Ο καθένας έχει διαμορφώσει τη ζωή του ανάλογα τα εισοδήματα που είχε. Που σημαίνει κάποιος με μεγάλο εισόδημα έχει και μεγάλα "θέλω". Έτσι μπορεί κάποιος με 2000€ να μη βγαίνει, επειδή έχει συνηθίσει να ξοδεύει τόσα κι ένας με 700€ να βγαίνει διότι έχει προσαρμόσει τη ζωή του σε αυτά

Όσο για την απορία σου πως ζουν με 700€ στο ενοίκιο, έχει απαντηθεί.

Άλλο οι μισθοί που ακούμε στην τηλεόραση και άλλο το τι γίνεται στην πράξη. Εγώ τόσους ξέρω που τσιμπάνε μαύρα από δεξιά και αριστερά. 2 γνωστοί μου, τα μαύρα που βγάζουν είναι περισσότερα από τα νόμιμα που δηλώνουν. Γενικά τα μαύρα ζούνε και βασιλεύουν, το έχω γράψει τόσες φορές.

Χώρια που οι γονείς πάντα τροφοδοτούν τα παιδιά τους.

Μια γνωστή πάνω στη συζήτηση, της ξέφυγε ότι πληρώνει και το ενοίκιο της κόρης της που ζει σε άλλη πόλη.

Λέω κι εγώ, πως διάολο καταφέρνει αυτό το κορίτσι και νοικιάζει σπίτι σε μεγάλη πόλη κιόλας. Να πως γίνεται. Το πληρώνει ο μπαμπάς.

Ξέρω και άτομα που μάλλον δεν έχουν αυτή τη βοήθεια και όντως απορώ πως τη βγάζουν πέρα. Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο.

Ένας φίλος, έχει 2ο εισόδημα αφού τρώει σχεδόν όλη τη σύνταξη της μάνας του. Παντρεμένος αυτός.

Άσχετο αλλά αν είναι να παντρευτώ και να με ταΐζει η μάνα μου, καλύτερα να δέσω μια πέτρα

Δημοσ.
30 minutes ago, Bitbit said:

Είναι από ποια πλευρά το βλέπει κανείς.

Πχ να το πάρουμε από την άλλη, εγώ απορώ με περιπτώσεις σαν τη δική σου που περιγράφεις.

Έχει ο άλλος δικό του σπίτι, μπαίνουν στο σπίτι 2 μισθοί, πιθανόν και καμιά σύνταξη, τσιμπάει και ενοίκιο και μετά σου κλαίγεται ότι δε βγαίνει.

Τεράστια σημασία έχει και το αν είναι μόνος του κάποιος. Αλλο να έχεις 2-3 παιδιά κι άλλο να είσαι εργένης που ζει μόνος του σε γκαρσονιέρα. Όλα τα έξοδα είναι υποπολλαπλάσια.

Δημοσ.

Μιλώντας με μια ΄φίλη μηχανικό, η οποία είναι και εκτιμήτρια ακινήτων, μου είπε ότι τα σπίτια γενικά και ως προς το ενοίκιο και ως προς τη πώληση θα πέσουν την επόμενη 3ετία. Όχι στα επίπεδα των μνημονίων, είπαμε. Αλλά θα πέσουν.

Από εκει και πέρα, λόγω ότι στην Αθηνα, οι περισσότεροι δουλεύουν αρκετά μακρυά από το σπίτι τους, και κάποιοι ξοδεύουν και ένα ενοίκιο στις βενζίνες, δυστυχώς η αγορά ακινήτου, αν δεν είναι ευκαιρία δεν συμφέρει. Και όπως επισημάνθηκε παραπάνω, είναι ρίσκο να περιμένει κάποιος τον άλλο ενοικιαστη να δωσει το ενοικιο σε σενα και εσυ να το δώσεις στον αλλο ιδιοκτήτη. Δυστυχώς, τα σπίτια με τα χρόνια θέλουν και ανακαινίσεις θέλουν και διάφορα.

Καλά δεν το συζητώ, όπου παλιά έπαιρναν σπίτια στο κέντρο της Αθήνας σε περιοχές όπως Πλ.Αττικής, Πατήσια, Βικτώρια, κλπ και τώρα φοβάσαι να περάσεις ακόμα και το απόγευμα και να έισαι και με αμάξι κιόλας. Οι άνθρωποι αυτοί την πάτησαν γιατί πλέον οι περιοχές είναι τόσο υποβαθμισμένες, που δεν μπορούν να τα πουλήσουν και να φύγουν.

Τα ακίνητα θα πέσουν αλλά όχι στα επίπεδα 2011-2017.

Επίσης στην Αθήνα ο βασικός μισθός δεν παίζει, σε καμία περίπτωση αν έχεις πτυχια, μεταπτυχιακα , προυπηρεσία. Βέβαια και 800 ευρώ να παίρνεις, αν βάλεις οτι δίνεις 400 ευρώ στο ενοίκιο, 100 ευρώ στους λογαριασμούς και 150 ευρώ στο σουπερμαρκετ αν μέννεις μόνος/ μόνη, αυτά που σου περισσεύουν είναι ψίχουλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Σκεψου το δικο σου νοικι να τρεχει, και να περιμενεις απο τον αλλο να πληρωσει το ενοικιο του για να πληρωσεις το δικο σου και να μην πληρωνει.

Γιατι το θεσμικο πλαισιο στην ελλαδα δεν προστατευει τον ιδιοκτητη..

Επρεπε ηδη να εχει αλλαξει σε υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών με παγια εντολη εδω και χρονια.

Αυτοματη αναληψη του ποσου του ενοικιου απο τον τραπεζικο λογαριασμο του ενοικιαστη σε ημερομηνια που εχει συμφωνησει με τον ιδιοκτητη.

Αν δεν υπαρχει το διαθεσιμο υπολοιπο στον λογαριασμο , 1η - 2η - 3η ειδοποιηση σε συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα για αμεση πληρωμη και στη συνεχεια αυτοματη εξωση.

Οτι σωστο ισχυει εδω και χρονια στο εξωτερικο, στη χωρα ειτε δεν το ακολουθουμε ειτε απλα καθυστερουμε αδικαιολογητα πολυ.

Και αυτο εχει συνεπειες στην οικονομικη σταθεροτητα & αναπτυξη.

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Damianus είπε

Επρεπε ηδη να εχει αλλαξει σε υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών με παγια εντολη εδω και χρονια.

Αυτοματη αναληψη του ποσου του ενοικιου απο τον τραπεζικο λογαριασμο του ενοικιαστη σε ημερομηνια που εχει συμφωνησει με τον ιδιοκτητη.

Αν δεν υπαρχει το διαθεσιμο υπολοιπο στον λογαριασμο , 1η - 2η - 3η ειδοποιηση σε συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα για αμεση πληρωμη και στη συνεχεια αυτοματη εξωση.

Οτι σωστο ισχυει εδω και χρονια στο εξωτερικο, στη χωρα ειτε δεν το ακολουθουμε ειτε απλα καθυστερουμε αδικαιολογητα πολυ.

Και αυτο εχει συνεπειες στην οικονομικη σταθεροτητα & αναπτυξη.

Αυτη την καθυστερηση δεκαετιων σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη θα την καλυψουν σε 10-15 χρονια οι εταιρειες διαχειρισης ακινητων με τα χιλιαδες διαμερισματα που θα εκμισθωνουν    Οσοι ειναι κακοπληρωτες θα εχουν τεραστιο προβλημα το χαβαλε και η κουτοπονηρια θα τελειωσουν για πολλους σημερινους πιστολαδες 

https://www.capital.gr/agora-akiniton/3606621/strofi-sta-oikistika-protzekt-apo-tous-megalous-developers

Επεξ/σία από Petroskasap
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elenipapserres είπε

Μιλώντας με μια ΄φίλη μηχανικό, η οποία είναι και εκτιμήτρια ακινήτων, μου είπε ότι τα σπίτια γενικά και ως προς το ενοίκιο και ως προς τη πώληση θα πέσουν την επόμενη 3ετία. Όχι στα επίπεδα των μνημονίων, είπαμε. Αλλά θα πέσουν.

Από εκει και πέρα, λόγω ότι στην Αθηνα, οι περισσότεροι δουλεύουν αρκετά μακρυά από το σπίτι τους, και κάποιοι ξοδεύουν και ένα ενοίκιο στις βενζίνες, δυστυχώς η αγορά ακινήτου, αν δεν είναι ευκαιρία δεν συμφέρει. Και όπως επισημάνθηκε παραπάνω, είναι ρίσκο να περιμένει κάποιος τον άλλο ενοικιαστη να δωσει το ενοικιο σε σενα και εσυ να το δώσεις στον αλλο ιδιοκτήτη. Δυστυχώς, τα σπίτια με τα χρόνια θέλουν και ανακαινίσεις θέλουν και διάφορα.

Καλά δεν το συζητώ, όπου παλιά έπαιρναν σπίτια στο κέντρο της Αθήνας σε περιοχές όπως Πλ.Αττικής, Πατήσια, Βικτώρια, κλπ και τώρα φοβάσαι να περάσεις ακόμα και το απόγευμα και να έισαι και με αμάξι κιόλας. Οι άνθρωποι αυτοί την πάτησαν γιατί πλέον οι περιοχές είναι τόσο υποβαθμισμένες, που δεν μπορούν να τα πουλήσουν και να φύγουν.

Τα ακίνητα θα πέσουν αλλά όχι στα επίπεδα 2011-2017.

Επίσης στην Αθήνα ο βασικός μισθός δεν παίζει, σε καμία περίπτωση αν έχεις πτυχια, μεταπτυχιακα , προυπηρεσία. Βέβαια και 800 ευρώ να παίρνεις, αν βάλεις οτι δίνεις 400 ευρώ στο ενοίκιο, 100 ευρώ στους λογαριασμούς και 150 ευρώ στο σουπερμαρκετ αν μέννεις μόνος/ μόνη, αυτά που σου περισσεύουν είναι ψίχουλα

Θυμάσαι το τιμές έπαιζαν τα ενοίκια το 2010, ΠΡΟ κρίσης και μνημονίου με τους μισθούς σε άλλο επίπεδο ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη μια έχεις ιδιοκτήτες που δε βιάζονται να πουλήσουν, σπίτια νέα δε χτίζονται πολλά, από την άλλη σταθερή ζήτηση από ανθρώπους που ψάχνουν σπίτι (οι περισσότεροι με μικρό στεγαστικο γύρω στα 100.000) αλλά και από επενδυτές (μικρούς και μεγαλους) που ψάχνουν που να παρκάρουν χρημα, γιατί ο πληθωρισμός τους τα τρώει (μηδενικά επιτόκια με ταυτόχρονο 6+ πληθωρισμό). Πώς σε αυτό το περιβάλλον κάποιοι βλέπουν πτώση των τιμών, τα ίδια λέγανε πριν και από 2 χρόνια και βλέπετε που είμαστε σήμερα. Οι εποχές 2000-2010 με τη μανία με τα νέα ακινητα ιδίως μεζονέτες πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το παλιό ακίνητο πηρε την υπεραξία που του αρμόζει, όπως έχει και σε άλλες χώρες. Πουθενά έξω δε λένε αυτό το ακίνητο είναι του 90, το πρωτεύον είναι ΠΟΥ είναι το ακίνητο.

Γνώμη μου είναι όποιος επειγεται, να τοποθετηθεί σε αγορά. Είδατε ότι ο κορωνοιος σφαλιαρισε τις οικονομίες, αλλά το ακίνητο στην Ελλάδα αντί να πέσει ανέβηκε. Μόνο με grexit θα πέσουν τα ακίνητα.

Ιδίως σε περιοχές που είναι "airbnb κατάλληλες", με την επανεκκίνηση του τουρισμού ήδη από το καλοκαίρι θα έχουμε νέο κύμα ανόδου τιμών...

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...