Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, narta είπε

Που ανεφερα εγω ιδιωτικο τομέα και μισθο 700€-800€; Μπορεις να μου δείξεις;

Δεν το ανέφερες, ομως τόσα και λιγότερα παίρνει πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων.

Θέλω να καταλήξω πως πολλοί δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε 1 σπίτι, όχι όμως γιατί δεν έκαναν καλό χειρισμό η δεν ήταν γενικά ικανοί.Η έχουν δάνειο με τόκους μέχρι να πεθάνουν.

Ενώ άλλοι έχουν 2-3 απο κληρονομιά και κουνάνε το δάχτυλο γράφοντας εξυπνάδες και το παίζουν εισοδηματίες.Μιλούν για Κ σαν να είναι στραγάλια.100Κ, 200Κ κλπ.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 3
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tomtsir είπε

Αυτο που λες με το 1980 επειδή έτυχε οι γονείς σου να φτιάξουν ένα σπίτι τότε και σήμερα να πωλείται/ενοικιάζεται σε μια αξιοπρεπέστατη τιμή δεν σημαίνει ότι όλα τα ακίνητα εκείνης της εποχής έχουν το ίδιο μέλλον.

Κάνε μια βόλτα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας , η αγορά είναι νεκρή , σε πάρα πολλά χωριά και όχι μόνο , υπάρχουν σπίτια από το 1980 που οι ιδιοκτήτες ή θα τα πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές , να ενοικιαστούν απίθανο αφού υπάρχουν άπειρα σπίτια που δεν κατοικούνται και πολύ απλά η αγορά έχει παγώσει.

Αυτοί δηλαδή που έφτιαξαν τα σπίτια τότε , σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να τα φορτώσουν στα παιδιά τους και η χρήση τους να είναι 10 μέρες το χρόνο διακοπές στο χωριό.

Ζω σε μικρη επαρχιακη πολη και η αγορα ακινητων δεν ειναι καθολου νεκρη. Αν καποιος εφταχνε σπιτι στην κορυφογραμμη της Πινδου επειδη εκει ηταν το χωριο/οικισμος που γενηθηκε, του στοιχιζε το αναλογο ενος σπιτιου κοντα ή μεσα στην πολη, ε τοτε αστοχια του μην πω κατι αλλο. Εχω ξαδερφο που εφτιαξε σπιτι 2οροφο, υπερπολυτελέστατο σε χωριό που εχει 50 μονιμους κατοικους. Δεν ηταν επενδυση, μια μ....α και μιση ηταν αλλα γουστα ειναι αυτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε

Δεν το ανέφερες, ομως τόσα και λιγότερα παίρνει πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων.

Θέλω να καταλήξω πως πολλοί δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε 1 σπίτι, όχι όμως γιατί δεν έκαναν καλό χειρισμό η δεν ήταν γενικά ικανοί.Η έχουν δάνειο με τόκους μέχρι να πεθάνουν.

Ενώ άλλοι έχουν 2-3 απο κληρονομιά και κουνάνε το δάχτυλο γράφοντας εξυπνάδες και το παίζουν εισοδηματίες.Μιλούν για Κ σαν να είναι στραγάλια.100Κ, 200Κ κλπ.

Εχεις δίκιο, αλλά και αυτοί που τα βρήκαν από κληρονομιά, ΚΑΠΟΙΟΣ τα έφτιαξε.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, narta είπε

Για δωσε ενα προϊον που θα μπορουσα να επενδυσω τα χρηματα μου το 1980 και αν πουλησω σημερα ωστε να επωφεληθω απο αυτο το 1500%

Οποιδήποτε etf του SP500; (ίσως και να μην υπήρχαν τότε)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε

Θέλω να καταλήξω πως πολλοί δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε 1 σπίτι, όχι όμως γιατί δεν έκαναν καλό χειρισμό η δεν ήταν γενικά ικανοί,  ενώ άλλοι έχουν 2-3 απο κληρονομιά και κουνάνε το δάχτυλο γράφοντας εξυπνάδες και το παίζουν εισοδηματίες.Μιλούν για Κ σαν να είναι στραγάλια.100Κ, 200Κ κλπ.

Ακριβώς ...

Αν ένα άτομο που δεν έχει τίποτα από τους δικούς του , αποφασίσει να φτιάξει κάτι δικό του , το πιο πιθανό θα πρέπει να αποταμιεύσει 15+ χρόνια , με γερό στομάχι , να επενδύσει κάπου το κεφάλαιο που θα μαζέψει και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα αξίζει σε 30 χρόνια...

Παίζει πολύ το ρίσκο , αλλά και από την άλλη δεν είναι και υγιές όλη σου τη ζωή να ζεις με τέτοιο άγχος...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Εχεις δίκιο, αλλά και αυτοί που τα βρήκαν από κληρονομιά, ΚΑΠΟΙΟΣ τα έφτιαξε.

Κάποιος, όχι αυτοί.Επίσης το ότι είναι κάποιος σε δουλειά με καλό μισθό για τα δεδομένα της Ελλάδας, δεν σημαίνει πως το άξιζε, υπάρχουν άνθρωποι ικανοί η με καλύτερη μόρφωση σε λιγότερο καλύτερες δουλειές.Βλέπε ενότητα βύσμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

Ζω σε μικρη επαρχιακη πολη και η αγορα ακινητων δεν ειναι καθολου νεκρη. Αν καποιος εφταχνε σπιτι στην κορυφογραμμη της Πινδου επειδη εκει ηταν το χωριο/οικισμος που γενηθηκε, του στοιχιζε το αναλογο ενος σπιτιου κοντα ή μεσα στην πολη, ε τοτε αστοχια του μην πω κατι αλλο. Εχω ξαδερφο που εφτιαξε σπιτι 2οροφο, υπερπολυτελέστατο σε χωριό που εχει 50 μονιμους κατοικους. Δεν ηταν επενδυση, μια μ....α και μιση ηταν αλλα γουστα ειναι αυτα.

Ναι ποιος σου είπε όμως ότι το έφτιαξε για επένδυση;

Για έναν που θέλει να ζει σε χωριό με 50 κατοίκους , πρέπει ντε και καλά να ζήσει σε γκαρσονιέρα;

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και στο τέλος δέχεται και τις συνέπειες. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εχω γνωστους που εχουν εκταρια ολοκληρα και καθονται και ζουνε με μισθο της πεινας στο Μεγαλο Χωριο της Αθηνας επειδη δεν θελουν να γινουν αγροτες. Γενικα η εργασια στην υπαιθρο και την γη την θεωρουν πολλοι εξευτελιστικη και ποταπη λες και τα μακαρονια al dente που τρωνε βγαινουν απο ιταλικο μακαρονοδεντρο που δεν φυτρωνει στην Ελλαδα.

Δεν κουναω το δαχτυλο σε κανενα, γεγονοτα περιγραφω. Επειδη η πραγματικοτητα ειναι βιαιη και σκληρη και η ζωη δεν ειναι like και achievement unlocked δεν ειναι δικο μου προβλημα.

4 λεπτά πριν, snot είπε

Οποιδήποτε etf του SP500; (ίσως και να μην υπήρχαν τότε)

Πως μπορεις να επενδυσεις σε κατι που δεν υπαρχει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tomtsir είπε

Ακριβώς ...

Αν ένα άτομο που δεν έχει τίποτα από τους δικούς του , αποφασίσει να φτιάξει κάτι δικό του , το πιο πιθανό θα πρέπει να αποταμιεύσει 15+ χρόνια , με γερό στομάχι , να επενδύσει κάπου το κεφάλαιο που θα μαζέψει και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα αξίζει σε 30 χρόνια...

Παίζει πολύ το ρίσκο , αλλά και από την άλλη δεν είναι και υγιές όλη σου τη ζωή να ζεις με τέτοιο άγχος...

Και εγώ είχα αποταμιεύσει 20.000€ και είχα σκοπό να μαζέψω και άλλα και να πάρω δάνειο.Εχασα την δουλειά λόγω πτώχευσης και κάπου 20.000€ αποζημίωση και μισθούς 1 χρόνο εργασίας.Ξόδεψα και τα δικά μου 20.000€ λόγω ανεργίας.

Αλλιώς θα είχα τώρα σπίτι με δάνειο, η κάποιο πιο φθηνό παλιό.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, snot είπε

Εσύ αυτό το βλέπεις 1,5%; https://www.tradingview.com/chart/?symbol=FX%3ASPX500

image.png.785a5c11074c3b01f1f4369565797abf.png

Το γραφημα ειναι απλα..ενα γραφημα ξερο.

δεν μου λεει απολυτως τιποτα.

οι 50000 δολαρια του 80 ειναι 0 σημερα. Οποτε το 1500% που παραθετεις βασει διαγραμματος ειναι πλασματικο.

η εσυ πιστευεις οτι αυτοι που βαλανε τα λεφτα τους σε προϊοντα η συντριπτικη πλειοψηφια τα αυγατιζει μεχρι τωρα....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

οι 50000 δολαρια του 80 ειναι 0 σημερα. Οποτε το 1500% που παραθετεις βασει διαγραμματος ειναι πλασματικο.

η εσυ πιστευεις οτι αυτοι που βαλανε τα λεφτα τους σε προϊοντα η συντριπτικη πλειοψηφια τα αυγατιζει μεχρι τωρα....

Χρυσος, ασημι, ακινητα. Αυτο ειναι το τριπτυχο ολων των επενδυσεων με σχεδον μηδαμινο ρισκο. Ολα ειναι θεμα προσφορας και ζητησης. Η διαθεσιμη γη για οικοδόμηση, τα αποθεματα χρυσου και ασημιου ειναι πεπερασμενα (και μερικα αλλα που δεν εχει προσβαση ο καθενας βλ. ουρανιο). Ολα τα αλλα οχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Απόσο ξέρω 50.000 δολάρια του 80 είναι 50.000 δολάρια σήμερα

Επεξ/σία από snot
Δημοσ.
Μόλις τώρα, snot είπε

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Απόσο ξέρω 50.000 δολάρια του 80 είναι 50.000 δολάρια σήμερα

Οχι δεν εχουν την ιδια αγοραστικη αξια με σημερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, snot είπε

Nope

image.png.4df84940eaccb93915cd62e2cd7d783b.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή είστε όλοι τόσο large που θεωρείτε τα 50.000 δολάρια μηδέν σήμερα; Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας, εσείς παρότι είδατε το διάγραμμα συνεχίζετε να πιστεύετε πως το 89 ήταν προτιμότερο να επενδύσεις σε ακίνητο στην Αθήνα από τον sp500;

Επεξ/σία από snot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...