Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ενοικιαστές να καταλάβετε ότι το ακίνητο που ενοικιαζεται είναι επένδυση και όχι κοινωνική παροχη (σαν τα επιδόματα που δίνει το κράτος). Αν ξεκινάτε να νοικιασετε με το σκεπτικό ο ιδιοκτήτης με κλέβει, πότε δε θα είστε ευχαριστημένοι με κανένα ενοίκιο (εκτός αν σας το πληρώνει άλλος). Οσα χρόνια ήμουν και εγώ εκτός πόλης για δουλειά και νοίκιαζα, πάντα παρέδιδα το σπίτι όπως το πήρα χωρίς ούτε μια τρύπα στον τοίχο, και πάντα πλήρωνα το ενοίκιο στην ώρα του. Αυτό περιμένω και από τους ενοικιαστές μου ως μικροιδιοκτητης που είμαι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Για αυτόν που έγραψε παραπάνω για μαύρα σε μακροπρόθεσμη ενοικίαση, αυτό το σκοτώσατε οι κακοί ενοικιαστές (εξηγούσα στον ενοικιαστή ότι θα δηλωθεί μικρότερο μίσθωμα για να γλυτώσει κάποια χρήματα, και το αποτέλεσμα ήταν να πιστολιαζει και να με απειλεί και από πάνω με καταγγελία στην εφορία). Ποτέ ξανά λοιπόν, οι ενοικιαστές θα πληρώνετε όλο το φόρο - γιατί οι ιδιοκτήτες τον καταβάλλουν αλλά ο ενοικιαστής τον πληρώνει τον φόρο 15%+.

Και παρά την κλαψα εδώ για τις δήθεν υψηλές τιμές, στο δρόμο δεν υπάρχει ενοικιαστηριο ούτε για δείγμα. Σταματήστε λοιπόν την κλαψα για ταληροπνιχτες ιδιοκτήτες. Και για το airbnb ανάψτε κάνα κεράκι, γιατι αν δεν ήταν αυτοί να σηκώσουν την ενοικίαση, τα ακίνητα προς ενοικίαση θα τα είχαν φάει ξένες εταιρείες, και αυτοί δε λυπούνται κανέναν.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 2
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Τοτε δεν ειναι ολοι για ιδιοκτητα σπιτια, αλλα μια ζωη ενοικιο το 40% του μισθου. Απλα τα πραγματα.

Ναι δεν μου απαντας ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, narta είπε

Γραψε λάθος. Μιλησα με τον ιδιοκτητη. 3 διαμερισματα των 140τμ στοιχησαν τοσο μαζι με την αγορα οικοπεδου. Αρα το κόστος ηταν 1/3 απο το αρχικο: 5.000.000δρχ

Τοτε γιατι ολοι οι πολιτικοι, μεροδουλι μεροφαι εχουν ακινητα και οχι μετοχες;

Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθούν μετοχές, ακίνητα κτλ. Αν ξέραμε δεν θά ήμασταν εδώ να το συζητάμε. Όσοι έχουν χρήματα επενδύουν σε όσο το δυνατό περισσότερα ώστε να μειώσουν το ρίσκο, το ίδιο κάνουν πολιτικοί κτλ.

Για την ιστορία εάν κάποιος είχε βάλει 5.000.000δρχ δηλαδή περίπου 100.000 δολάρια στον sp500 αρχές 80, τώρα θα είχε 4.200% πάνω, δηλαδή 4.200.000

image.png.730416e298be4eeff70486b861f3eb6a.png 

Επεξ/σία από snot
Δημοσ.
1 ώρα πριν, snot είπε

Εάν όντως το 80 ένα σπίτι κόστιζε 15.000.000δρχ τότε βάση της https://www.poundsterlinglive.com/bank-of-england-spot/historical-spot-exchange-rates/usd/USD-to-GRD-1980 μεταφράζεται σε περίπου 320.000 δολάρια και ίσως από τις χειρότερες απενδύσεις που θα μπορούσες να κάνεις. 320.000 δολάρια σε χρυσό το 80 αυτή τη στιγμή θα είχαν τουλάχιστον 700.000 τώρα

Δεν γνωρίζω αλλά αμφιβάλω να κόστιζε το 80 ένα σπίτι 15.000.000δρχ

Ενδεικτικά,το πατρικό μου - μονοκατοικία αγοράστηκε στην επαρχία, 85τμ με 300τμ οικόπεδο, 5.000.000. Είχε κατασκευαστεί 4 χρόνια πριν.  Η αξία του σήμερα είναι περίπου 80000 ευρώ . Στο ενδιάμεσο έχει τοποθετηθεί καλοριφέρ, κλιματιστικά, εξοικονομώ, νεο μπάνιο κ κουζίνα κ διάφορα άλλα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Ναι δεν μου απαντας ομως.

Νομιζω ηταν ξεκαθαρη η απαντηση. Αφου δεν μπορεις/θες να ιδρωσεις, μενεις ενοικιο οπου και να παει αυτο και δεν κλαιγεσαι γιατι πηγε εκει που πηγε. Και οταν σφιξουν πολυ τα κρυα/(_ο_), νοικιαζεις δωματιο μαζι με αλλους και ολα οκ.

5 λεπτά πριν, snot είπε

Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθούν μετοχές, ακίνητα κτλ. Αν ξέραμε δεν θά ήμασταν εδώ να το συζητάμε. Όσοι έχουν χρήματα επενδύουν σε όσο το δυνατό περισσότερα ώστε να μειώσουν το ρίσκο, το ίδιο κάνουν πολιτικοί κτλ.

Για την ιστορία εάν κάποιος είχε βάλει 5.000.000δρχ δηλαδή περίπου 100.000 δολάρια στον sp500 αρχές 80, τώρα θα είχε 4.200% πάνω, δηλαδή 4.200.000

Τα ακινητα εχουν ως μοναδικο ρισκο τον σεισμο, αν δεν ειναι ασφαλισμενα. Οι μετοχες απο την αλλη εχουν τοσους ασταθμητους παραγοντες που καλυτερα να τα κανω μασουρι και να τα βαλω στο σαντουιτς να τα φαω. Αν καποιος ειχε βαλει 5.000.000δρχ στο bitcoin.... χεσε μου και γλυστρισα.

Η αγορα γης ποτε δεν ειναι ασυμφορη. Ο πληθυσμος της γης αυξανεται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, narta είπε

Νομιζω ηταν ξεκαθαρη η απαντηση. Αφου δεν μπορεις/θες να ιδρωσεις, μενεις ενοικιο οπου και να παει αυτο και δεν κλαιγεσαι γιατι πηγε εκει που πηγε. Και οταν σφιξουν πολυ τα κρυα/(_ο_), νοικιαζεις δωματιο μαζι με αλλους και ολα οκ.

Τα ακινητα εχουν ως μοναδικο ρισκο τον σεισμο, αν δεν ειναι ασφαλισμενα. Οι μετοχες απο την αλλη εχουν τοσους ασταθμητους παραγοντες που καλυτερα να τα κανω μασουρι και να τα βαλω στο σαντουιτς να τα φαω. Αν καποιος ειχε βαλει 5.000.000δρχ στο bitcoin.... χεσε μου και γλυστρισα.

Η Lehman Brothers του 2008 θα διαφωνήσει μαζί σου όπως και όσοι αγόρασαν στην Αθήνα το 2000-2008 και πούλησαν 2014-2017

Στις επενδύσεις δεν υπάρχει σιγουράκι, ο καθένας επενδύει ότι δεν θα κλάψει εάν χάσει και ελπίζει για το καλύτερο

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, narta είπε

Η αγορά γης και ακινήτων δηλαδή είναι πάντα συμφέρουσα λύση;

Τότε θα έπρεπε όλοι τα χρήματα μας να τα έχουμε σε γη και σε ακίνητα , αφού δεν χάνουν ποτέ.

Επίσης λες σε έναν άλλον πιο πάνω , άμα θέλει σπίτι να πάει να νοικιάσει χωράφια και να ιδρώσει , οι απόψεις σου εκτός από μη εμπεριστατωμένες , είναι και προσβλητικές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tomtsir είπε

Η αγορά γης και ακινήτων δηλαδή είναι πάντα συμφέρουσα λύση;

Τότε θα έπρεπε όλοι τα χρήματα μας να τα έχουμε σε γη και σε ακίνητα , αφού δεν χάνουν ποτέ.

Σε σχεση με αλλες επενδυσεις εκτος πολυτιμων μετάλλων ναι κατηγορηματικα.

Αν δεν ηταν τοσο συμφέρουσα, τοτε ολοι θα ηθελαν να εχουν μετοχες και bitcoin και οχι ακινητα και χρυσο.

2 λεπτά πριν, tomtsir είπε

Επίσης λες σε έναν άλλον πιο πάνω , άμα θέλει σπίτι να πάει να νοικιάσει χωράφια και να ιδρώσει , οι απόψεις σου εκτός από μη εμπεριστατωμένες , είναι και προσβλητικές.

Ειναι προσβλητικο να λες καποιον οτι με δουλεια και οικονομια μπορει να καταφερει κατι στην ζωη του; Απο πότε;

Επεξ/σία από narta
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, narta είπε

Τι ποσοστό έφτιαξαν η αγόρασαν σπίτι δουλεύοντας και πόσοι απο κληρονομιά;

Γιατί γράφεις με νοοτροπία τα αγαθά κόποις κτώνται.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, snot είπε

Τέλη του 89 μιλάμε για 30 χρόνια+. Ένας μετριοπαθης δείκτης όπως ο SP500 έχει δώσει πάνω από 1500% από τότε

1,5% μπορει να εχει δωσει 1500% ουτε στα ονειρα σου.

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε

Τι ποσοστό έφτιαξαν η αγόρασαν  σπίτι δουλεύοντας και πόσοι απο κληρονομιά;

Γιατί γράφεις με νοοτροπία τα αγαθά κόποις κτώνται.

Δεν μπορω να το γνωριζω αυτο. Την σημερον ημερα, πολυ δυσκολο να φτιαξεις κατι απο το μηδεν αν δεν κανεις θυσιες και μαλιστα σκληρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, narta είπε

Δεν μπορω να το γνωριζω αυτο. Την σημερον ημερα, πολυ δυσκολο να φτιαξεις κατι απο το μηδεν αν δεν κανεις θυσιες και μαλιστα σκληρες.

Πολλοί το παίζουν έξυπνοι ιδιοκτήτες.Το καταλαβαίνουμε απο τα γραφόμενά τους.Πχ δεν γίνεται κάποιος με 3 σπίτια να τα έχει κάνει μόνος του.

Δεν γίνεται να ξεκινήσεις σήμερα να αποταμιεύσεις χρήματα για αγορά σπιτιού, θες 1 ζωή.Ακόμα και να μαζέψεις το 30% για έγκριση δανείου, θα το πληρώνεις για πολλά χρόνια με πολλούς τόκους.

Χωρίς καλό μισθό και μόνιμη δουλειά πχ σε δημόσιο η σε Στρατό η αστυνομία δεν γίνεται τίποτα, μόνο όσοι έχουν κάνει αποταμίευση χρόνια πρίν κατάφεραν κάτι μόνοι τους με σταθερή δουλειά, εγώ είχα και την έχασα, αλλιώς θα είχα ήδη σπίτι.

Αν υπάρχει τρόπος να αγοράσεις σπίτι η να πάρεις δάνειο με 700-800€ μισθό στον ιδιωτικό τομέα, πες μου.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, snot είπε

Εσύ αυτό το βλέπεις 1,5%; https://www.tradingview.com/chart/?symbol=FX%3ASPX500

Για δωσε ενα προϊον που θα μπορουσα να επενδυσω τα χρηματα μου το 1980 και αν πουλησω σημερα ωστε να επωφεληθω απο αυτο το 1500%

2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Πολλοί το παίζουν έξυπνοι ιδιοκτήτες.Το καταλαβαίνουμε απο τα γραφόμενά τους.Πχ δεν γίνεται κάποιος με 3 σπίτια να τα έχει κάνει μόνος του.

Δεν γίνεται να ξεκινήσεις σήμερα να αποταμιεύσεις χρήματα για αγορά σπιτιού, θες 1 ζωή.Ακόμα και να μαζέψεις το 30% για έγκριση δανείου, θα το πληρώνεις για πολλά χρόνια με πολλούς τόκους.

Χωρίς καλό μισθό και μόνιμη δουλειά πχ σε δημόσιο η σε Στρατό η αστυνομία δεν γίνεται τίποτα, μόνο όσοι έχουν κάνει αποταμίευση χρόνια πρίν κατάφεραν κάτι μόνοι τους με σταθερή δουλειά, εγώ είχα και την έχασα, αλλιώς θα είχα ήδη σπίτι.

Αν υπάρχει τρόπος να αγοράσεις σπίτι η να πάρεις δάνειο με 700-800€ μισθό στον ιδιωτικό τομέα, πες μου.

Που ανεφερα εγω ιδιωτικο τομέα και μισθο 700€-800€; Μπορεις να μου δείξεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

Για δωσε ενα προϊον που θα μπορουσα να επενδυσω τα χρηματα μου το 1980 και αν πουλησω σημερα ωστε να επωφεληθω απο αυτο το 1500%

Αυτο που λες με το 1980 επειδή έτυχε οι γονείς σου να φτιάξουν ένα σπίτι τότε και σήμερα να πωλείται/ενοικιάζεται σε μια αξιοπρεπέστατη τιμή δεν σημαίνει ότι όλα τα ακίνητα εκείνης της εποχής έχουν το ίδιο μέλλον.

Κάνε μια βόλτα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας , η αγορά είναι νεκρή , σε πάρα πολλά χωριά και όχι μόνο , υπάρχουν σπίτια από το 1980 που οι ιδιοκτήτες ή θα τα πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές , να ενοικιαστούν απίθανο αφού υπάρχουν άπειρα σπίτια που δεν κατοικούνται και πολύ απλά η αγορά έχει παγώσει.

Αυτοί δηλαδή που έφτιαξαν τα σπίτια τότε , σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να τα φορτώσουν στα παιδιά τους και η χρήση τους να είναι 10 μέρες το χρόνο διακοπές στο χωριό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...