Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

105.000 αιτήσεις στο ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2

"Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένας στους δέκα πελάτες τραπεζών που έχουν κάνει αίτηση για λήψη δανείου εντός του προγράμματος έχει ήδη βρει σπίτι, παρότι η προεργασία και η αναζήτηση εκτείνεται σε βάθος μηνών ενόψει της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων."

Και 1 στους 4 που εκαναν αιτηση αρα χοντρικα 25k δεν ειναι δικαιουχοι του προγραμματος.

Καλα πηγε αυτο...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

"Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένας στους δέκα πελάτες τραπεζών που έχουν κάνει αίτηση για λήψη δανείου εντός του προγράμματος έχει ήδη βρει σπίτι, παρότι η προεργασία και η αναζήτηση εκτείνεται σε βάθος μηνών ενόψει της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων."

Και 1 στους 4 που εκαναν αιτηση αρα χοντρικα 25k δεν ειναι δικαιουχοι του προγραμματος.

Καλα πηγε αυτο...

10.000 σου φαίνονται λίγοι?

Δημοσ.

Ρε παιδιά, εσείς που κάνετε αγοραπωλησίες με μεγάλα ποσά, υπάρχει όντως ημερήσιο όριο μεταφοράς στα εμβάσματα με web banking; Και κάθε τράπεζα έχει το δικό της; Είναι να μου βάλουν το ποσό από Eurobank σε Εθνική και μου λέει ο αγοραστής (φυσικό πρόσωπο) ότι το ημερήσιο όριο είναι 50Κ. Πλάκα έχει να το λέει ο τσίπης για την προμήθεια, που μέχρι 50Κ είναι 2,50€ και μετά πάει στα 6,00€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λέγαμε για τις τιμές των ακινήτων;

https://www.in.gr/2025/02/06/economy/attiki-enoikia-fotia-kai-times-akiniton-sta-ypsi-poies-einai-oi-pio-oikonomikes-kai-oi-pio-akrives-perioxes/

...Aκάθεκτο συνεχίστηκε το ράλι στα ακίνητα και το 2024, ενώ ειδικά στην Αττική είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις τιμές πώλησης και ενοικίασης σε περιοχές όπως ο Πειραιάς και τα Δυτικά Προάστια, ως και 40% σε ένα χρόνο....

...Πώς επηρέασε τις τιμές το «Σπίτι Μου 2»...

@BalrogΤο ημερήσιο όριο για το ebanking διαφέρει από άτομο σε άτομο, εξαρτάται γενικότερα από τις κινήσεις που κάνει κάποιος. Προσωπικά γνωρίζω από ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν πιστωτική κάρτα με όριο 1.000€ μέχρι άτομα που μπορούν να αγοράσουν Tesla με την κάρτα τους. Αντίστοιχα με τα όρια στις κάρτες είναι και τα όρια στις ημερήσιες συναλλαγές.

Το όριο δεν ισχύει για μεταφορά στο υποκατάστημα. Όποιος θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας και να κάνει το έμβασμα με φυσική παρουσία. Σε αυτή την περίπτωση το μοναδικό όριο είναι το διαθέσιμο υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού.

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ.

Άλλο τι ζητάνε, άλλο που πουλάνε και άλλο τι εμφανίζουν στα συμβόλαια. Προβλέπω μετά το πρόγραμμα που λόγω δανεισμού δεν δίνει περιθώρια για μετρητά και undervalue να πει το υπουργείο για ελάτε να εξετάσουμε πάλι τις αντικειμενικές. Θα παρει τις τιμές αυτές για μπουσουλα που είναι κυρίως σε πιο φθηνές περιοχές και θα πέσει κλάμα. Θα πει αύριο αφού στον Κορυδαλλό πχ μετά το πρόγραμμα όλοι πουλάτε 170 ενώ  πριν φαίνεται να άλλαζαν χέρια στα 80 πάρτε βαζελίνη και ελάτε να το ξαναδούμε 😛

13 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Τι λέγαμε για τις τιμές των ακινήτων;

https://www.in.gr/2025/02/06/economy/attiki-enoikia-fotia-kai-times-akiniton-sta-ypsi-poies-einai-oi-pio-oikonomikes-kai-oi-pio-akrives-perioxes/

...Aκάθεκτο συνεχίστηκε το ράλι στα ακίνητα και το 2024, ενώ ειδικά στην Αττική είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις τιμές πώλησης και ενοικίασης σε περιοχές όπως ο Πειραιάς και τα Δυτικά Προάστια, ως και 40% σε ένα χρόνο....

...Πώς επηρέασε τις τιμές το «Σπίτι Μου 2»...

@BalrogΤο ημερήσιο όριο για το ebanking διαφέρει από άτομο σε άτομο, εξαρτάται γενικότερα από τις κινήσεις που κάνει κάποιος. Προσωπικά γνωρίζω από ανθρώπους που δεν μπορούν να βγάλουν πιστωτική κάρτα με όριο 1.000€ μέχρι άτομα που μπορούν να αγοράσουν Tesla με την κάρτα τους.

Το όριο δεν ισχύει για μεταφορά στο υποκατάστημα. Όποιος θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας και να κάνει το έμβασμα με φυσική παρουσία. Σε αυτή την περίπτωση το μοναδικό όριο είναι το διαθέσιμο υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Balrog είπε

Ρε παιδιά, εσείς που κάνετε αγοραπωλησίες με μεγάλα ποσά, υπάρχει όντως ημερήσιο όριο μεταφοράς στα εμβάσματα με web banking; Και κάθε τράπεζα έχει το δικό της; Είναι να μου βάλουν το ποσό από Eurobank σε Εθνική και μου λέει ο αγοραστής (φυσικό πρόσωπο) ότι το ημερήσιο όριο είναι 50Κ. Πλάκα έχει να το λέει ο τσίπης για την προμήθεια, που μέχρι 50Κ είναι 2,50€ και μετά πάει στα 6,00€.

Υπάρχει,στην Πειραιώς δεν έχω κανένα όριο ενώ στη Eurobank έχω όριο 50k από το web banking.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κληρονόμοι εχουν ξεσαλώσει με το Σπίτι Μου και φοβάμαι οτι θα μείνουν με το.... στο χέρι. Ημουν ετοιμος πριν λιγους μηνες να αγοράσω για την κόρη μου ενα διαμέρισμα 80τμ στην Πεύκη, σε πολυκατοικία του 76 που χρειαζόταν γενική ανακαίνιση. Ο τυπος ηθελε 200 χιλιάρικα, τα οποία μου φαίνονταν ήδη πολλά για την κατάστασή του γιατί θα επρεπε να ρίξω τουλάχιστον αλλα 50-70 για να το κάνω κατοικήσιμο, αλλά άρεσε την κορη μου επειδή ειναι ρετιρέ και φωτεινό, μου αρεσει και εμένα η περιοχή γιατί ειχα μεγαλώσει εκεί, λεω δε γαμιέται, τα συμφωνούμε με τον πωλητη. Αρχιζω τις διαδικασίες με μηχανικό, δικηγόρο κλπ. και μολις ηταν ετοιμο το προσυμφωνο για την προκαταβολή, αρχισε να με τρενάρει με κάτι σαπιες δικαιολογίες και μετα απο λιγο καιρό, μου λεει ξερεις ανεβηκαν οι αξιες και δεν με συμφέρει να το δώσω κάτω απο 250. Το διαμερισμα εν τω μεταξύ αν το δείτε είναι όλο σαπιο μέσα, ξυλινα κουφωματα, μωσαικά. Θελει ξηλωμα τα πάντα και ανακατασκευη. Του λέω δεν πας καλά, αντε γειά, καλή τυχη, και μου βρήκε ο μεσίτης στην Λυκόβρυση νεόδμητο του 2018, ολα καινούργια μέσα, με υπογεια θέση στάθμευσης με 260. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, moure είπε

Υπάρχει, στην Πειραιώς δεν έχω κανένα όριο ενώ στη Eurobank έχω όριο 50k από το web banking.

Ευχαριστώ πολύ φίλε!! Και εγώ στην Εθνική που δοκίμασα με 100Κ, δεν είδα να βγάζει ειδοποίηση, πιθανόν και εκεί χωρίς όριο θα είναι. Στην ιστοσελίδα της Alpha Bank γράφει ημερήσιο όριο 15000€. Σε κάθε περίπτωση όμως, γράφει ότι πηγαίνεις σε κατάστημα και αλλάζεις το όριο. Αυτό οπωσδήποτε θα ισχύει και για την Eurobank. Άλλωστε στη λίστα με τις αναλυτικές χρεώσεις έχει και την προμήθεια 6€ για πάνω από 50Κ για φυσικά πρόσωπα.

Καλό είναι να τα γνωρίζουμε αυτά τα θέματα όσοι κάνουν συχνά αγοραπωλησίες. Παρ' όλα αυτά, κάτι φίλους που ρώτησα και είναι της δουλειάς, δεν είχαν ιδέα. Η φάση με την τραπεζική επιταγή καλή είναι, αλλά μετά πρέπει ο πωλητής να πάει σε κατάστημα με το συμβόλαιο μαζί να την καταθέσει. Άσε που μπορεί να χαθεί στο μεταξύ. Έχει και προμήθεια κάμποση και δεν αξίζει για μικροποσά. Πιο καλό μου φαίνεται το έμβασμα από λογαριασμό της ίδιας τράπεζας, λίγο πριν την υπογραφή.

@StavroD
Ευχαριστώ, αλλά μάλλον δεν είναι όπως τα λες. Προφανώς ισχύει για τις πιστωτικές, αλλά η πίστωση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από την απλή μεταφορά χρημάτων που ήδη έχεις στον λογαριασμό σου. Το ερώτημα ήταν αν υπάρχουν όρια ασφαλείας by default. Εξαρχής θεωρούσα αυτονόητο ότι αν πάει στο κατάστημα ο αγοραστής, θα του άλλαζαν το όριο έστω προσωρινά. Γιατί να κουβαληθούμε όλοι (συμβολαιογράφος, τυχόν δικηγόρος και συμβαλλόμενοι) σε τραπεζικό κατάστημα; Κάτι τέποια θυμάμαι που τα κάνανε πολύ παλιά, αλλά τα μισά λεφτά ήταν μαύρα και εν γνώσει της τράπεζας.

Πάντως με ρώτησε η συμβ/φος, επειδή θα μπούνε σε 2 δόσεις τα λεφτά,  αν θέλω να βάλει στο συμβόλαιο απλή πίστωση ή διαλυτική (ή κάτι τέτοια ακαταλαβίστικα) . Εγώ παρίστανα ότι ξέρω τι μου λέει και της είπα βάλε ό,τι θες, δεν έχω πρόβλημα :)

(εν γνώσει της τράπεζας που έδινε δάνειο και για τα μαύρα, μάλιστα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...