Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτός που δεν σκεφτεται ως επενδυτης μετα ας μην γκρινιαζει οταν φορτωθει 1 δανειο 200.000 και δεν εχει να πληρώσει....ή αν ξοδεψει ολη την περιουσία του και μετα απο 5 χρονια δει οτι το σαπακι σπίτι του 60' χρειαζεται ανακαινιση ή ενα σωρό εξοδα.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Το ζητημα ειναι οτι σημερα για ενα νορμαλ σπιτι σε πολη χρειαζεσαι 160.000+ ευρω

Αυτα τα χρηματα αν τα επενδυσει παθητικα καποιος μπορει να βγαζει ανετα το ενοικιο του .. και δεν εχει εξοδα συντηρησης σπιτιου, τεκμηρια κλπ. και κραταει και το χρημα..

Που να τα επενδύσει δηλαδή?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Σιγά ρε σύ. Όσους έχω γνωρίσει που έχουν λεφτά δικό τους σπίτι εχουν κατά κύριο λόγο. Όχι επειδή βγαίνει απαραίτητα φτηνότερη η αγορά. Απλά επειδή τα καλά / ανακαινισμένα / καινούργια  σπίτια είτε δεν υπάρχουν, είτε νοικιάζονται σε εξωπραγματικές τιμές. Να μην πούμε καν για μονοκατοικίες που όλες σχεδόν είναι ιδιοκατοίκηση.

100%? Θέλω να παιδιά μου να εχουνε μια βάση και να θυμούνται που περάσανε την παιδική τους ηλικία και που έχουν τις αναμνήσεις τους, όσο νοσταλγικό και μελό και αν ακούγεται. Ειδικά εφόσον έχω και την δυνατότητα να τους το προσφέρω.

Δεν είναι απαραίτητο,  νομίζεις ότι όσοι νοικιάζουν τα σπίτια σπίτια που βγαίνουν με 4 5 6000 το μήνα να μην έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ή να έχουν άγχος μήπως τους πει ο ιδιοκτήτης να φύγουν (σε τέτοια ποσά το άγχος το έχει ο ιδιοκτήτης να βρει ξανά τέτοιους ενοικιαστές και όχι αυτοί); Δεν τους αρέσει η προοπτική να ριζώσουν σε ένα μέρος, να έχουν έξοδα συντήρησης, να βρεθεί ένας σπαστικός γείτονα,ς να πάνε σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι χωρίς να κάνουν ανακαινίσεις, να χωρίσουν και να το χάσουν κτλ κτλ κτλ 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Morosana said:

Δεν είναι απαραίτητο,  νομίζεις ότι όσοι νοικιάζουν τα σπίτια σπίτια που βγαίνουν με 4 5 6000 το μήνα να μην έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ή να έχουν άγχος μήπως τους πει ο ιδιοκτήτης να φύγουν (σε τέτοια ποσά το άγχος το έχει ο ιδιοκτήτης να βρει ξανά τέτοιους ενοικιαστές και όχι αυτοί); Δεν τους αρέσει η προοπτική να ριζώσουν σε ένα μέρος, να έχουν έξοδα συντήρησης, να βρεθεί ένας σπαστικός γείτονα,ς να πάνε σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι χωρίς να κάνουν ανακαινίσεις, να χωρίσουν και να το χάσουν κτλ κτλ κτλ 

Αυτός που νοικιάζει σπίτι με 5 και 6 χιλιάρικα να είσαι σίγουρος ότι έχει σημαντική περιουσία από πίσω, που σίγουρα περιλαμβάνουν πληθώρα ακινήτων. Προσωπικά δεν  γνωρίζω τέτοια περίπτωση, οπότε δεν γνωρίζω να σχολιάσω.

Επίσης μιλάω από την πλευρά μου και συγκεκριμένα για επαρχία, που απλά δεν υπάρχουν τέτοια σπίτια. Η επιλογή δηλαδή είναι άμα θέλεις να είναι και σε συγκεκριμένη θέση, είτε νοικιάζεις παλιό (συνήθως ούτε καν ανακαινισμένο), είτε αγοράζεις παλιό και το ανακαινίζεις, είτε νεότερο. Σε άλλες πόλεις ίσως να ναι διαφορετικά, αλλά αρκετά δύσκολο να νοικιάζει κάποιος καινούργιο σπίτι 130+ τετραγωνικά, επενδυτικά δεν έχει νόημα. Δύο 65ρια θα του απέφεραν σημαντικά μεγαλύτερο κέρδος.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

η μονη διαφορα οσον αφορα το δανειο τωρα με τα πασοκ εποχης ειναι οτι τωρα οι τραπεζες εχουν αγριεψει με νταβα το κρατος και παιρνουν σπιτια αμεσα.παλια δεν συνεβαινε αυτο,οπως παλια τα δανεια ερρεαν αφθονα με συμφεροντες ορους και επιτοκια.και υπηρχε και ενα μεγαλο αβανταζ ,οτι συνηθως εμπαιναν οι γονεις εγγυητες,.ξερω επισης πολλους νεους που δεν τολμουν γιατι στην εποχη μας συμβαινουν πολλα και νιωθουν ανασφαλεια.οπως επισης και οι χωρισμοι ειναι σχεδον δεδομενοι.

τωρα τα δανεια ειναι δυσκολα αλλα απο την αλλη τα ενοικια εχουν πλησιασει την δοση του δανειου,οποτε αν εχεις εξασφαλισμενο εισοδημα καλυτερα να παρεις δανειο και ενα καινουριο σπιτι.τι θεμα ειναι να μην τραβας την κουβερτα εξω απο τα ποδια σου.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

η μονη διαφορα οσον αφορα το δανειο τωρα με τα πασοκ εποχης ειναι οτι τωρα οι τραπεζες εχουν αγριεψει με νταβα το κρατος και παιρνουν σπιτια αμεσα.παλια δεν συνεβαινε αυτο,οπως παλια τα δανεια ερρεαν αφθονα με συμφεροντες ορους και επιτοκια.και υπηρχε και ενα μεγαλο αβανταζ ,οτι συνηθως εμπαιναν οι γονεις εγγυητες,.ξερω επισης πολλους νεους που δεν τολμουν γιατι στην εποχη μας συμβαινουν πολλα και νιωθουν ανασφαλεια.οπως επισης και οι χωρισμοι ειναι σχεδον δεδομενοι.

τωρα τα δανεια ειναι δυσκολα αλλα απο την αλλη τα ενοικια εχουν πλησιασει την δοση του δανειου,οποτε αν εχεις εξασφαλισμενο εισοδημα καλυτερα να παρεις δανειο και ενα καινουριο σπιτι.τι θεμα ειναι να μην τραβας την κουβερτα εξω απο τα ποδια σου.

Τα δάνεια δεν συμφέρουν, τα επιτόκια είναι στα ύψη, και οι τιμές αγοράς επίσης

Τα ενοίκια, με εξαίρεση γκαρσονιέρες και δυάρια, είναι σε λογικά επίπεδα.

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.
1 hour ago, hln3 said:

Σταθερό η Πειραιώς για 5 χρόνια 3,5% τελικό μου δίνουν, δεν το λες και στα ύψη… 

Δημοσ.
1 minute ago, Papakaliati said:

Σταθερό η Πειραιώς για 5 χρόνια 3,5% τελικό μου δίνουν, δεν το λες και στα ύψη… 

Το δάνειο των 30 ετών (φάκα) με σταθερό επιτόκιο 3,5% για 5 χρόνια (τυράκι) δυστυχώς είναι μιά αβεβαιότητα και μισή κατά τη γνώμη μου. Χωρίς να κάνω τον μάντη και χωρίς μαγική σφαίρα πιστεύω πως η μεσομακροπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων θα είναι σταθερά ανοδική.

Αν βέβαια έχεις αρκετά χρήματα για προκαταβολή έτσι ώστε η δόση να είναι μικρή περιορίζεται κατά πολύ ο κίνδυνος.

My 2 cents.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, BigBlack said:

Το δάνειο των 30 ετών (φάκα) με σταθερό επιτόκιο 3,5% για 5 χρόνια (τυράκι) δυστυχώς είναι μιά αβεβαιότητα και μισή κατά τη γνώμη μου. Χωρίς να κάνω τον μάντη και χωρίς μαγική σφαίρα πιστεύω πως η μεσομακροπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων θα είναι σταθερά ανοδική.

Αν βέβαια έχεις αρκετά χρήματα για προκαταβολή έτσι ώστε η δόση να είναι μικρή περιορίζεται κατά πολύ ο κίνδυνος.

My 2 cents.

Ακόμη καλύτερα είναι να έχεις όλα τα λεφτά μετά από 5 χρόνια, ώστε άμα δεν στο χαμηλώσουν το επιτόκιο να το ξεχρεώσεις απλά. Αλλά δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως και άτομα που μπορούν να δώσουν μεγάλη προκαταβολή. Αν και δεν διαφωνώ ότι είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν έχεις να δώσεις το 1/3 τουλάχιστον με ιδία κεφάλαια.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Papakaliati said:

Ακόμη καλύτερα είναι να έχεις όλα τα λεφτά μετά από 5 χρόνια, ώστε άμα δεν στο χαμηλώσουν το επιτόκιο να το ξεχρεώσεις απλά. Αλλά δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως και άτομα που μπορούν να δώσουν μεγάλη προκαταβολή. Αν και δεν διαφωνώ ότι είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν έχεις να δώσεις το 1/3 τουλάχιστον με ιδία κεφάλαια.

Σωστά. Το θέμα είναι πως αυτοί που δεν έχουν σπίτι ιδιόκτητο αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένοι μεταξύ ακριβών ενοικίων, ακριβών σπιτιών και αβεβαιότητας για τα επιτόκια, άσε την πρόσβαση σε δανεισμό. Αυτοί που ζουν από ένα μέσο μισθό εννοείται, όσοι έχουν κι άλλα περιουσιακά στοιχεία ή οικογενειακή υποστήριξη μπορούν να ελιχθούν.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hln3 είπε

Δε συμφωνώ. Δε θεωρώ λογικό επίπεδο τα 700-800-900-1.000€ για 90 τετραγωνικά τριάρι 30-40 ετών.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hln3 είπε

Τι εννοείς λογικά επίπεδα?

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, hln3 είπε

Αυτό σηκώνει πάάάρα πολύ συζήτηση

Αν με τη λέξη "λογικά επίπεδα" μιλάς συγκρίνοντας τις τιμές της Αθήνας με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (σαν απόλυτα νούμερα) ίσως και να έχεις δίκιο.

Αν όμως μπεις στο τριπάκι να βάλεις σύγκριση με μισθούς τότε θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν ένα ζευγάρι με ένα παιδί χρειάζεται τον ένα από τους δύο μισθούς (δεν μιλάω για ζευγάρι που βγάζει 2χίλιαρο ο καθένας) για το ενοίκιο, ε, δεν το λες και "λογικό επίπεδο" (και να σκεφτείς ότι δεν με αφορά το θέμα αφού είμαι σε ιδιοκατοίκηση)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω θα ξαναγραψω δεν προκειται να βρειτε ποτε  ευκαιρια μεσω ιντερνετ /μεσιτων /πλειστηριασμου(αν δεν μειωθει αυτοματα στο 60% μετα την την 3η αγονη προσπαθεια ) 

ολα τα λεφτα το site της χρυσης ευκαιριας που ομαδοποιει τις αγγελιες κ βλεπεις καμια 10αρια αγγελιες μεσιτων για το ιδιο σπιτι(με παρομοιες τιμες)

δεν εχω ιδεα γιατι καποια σιτε μεγαλων μεσιτικων τυπου engel volker,ploumis sotiropoulos,plasis,remax,sotheby,von poll εχουν κατα αποκλειστικοτητα μερικα σοβαρα ακινητα αλλα δεν τα βαζουν καν στον spitogato,xe

για νοτια προαστια π κοιταξα ..βρισκεις με λιγο κατω απο 4κ/τ.μ. , αξιολογες περιπτωσεις για νεοκτιστα αλλα οχι μεσω ιντερνετ/μεσιτων !..ακομη κ 4 στενα απο θαλασσα...μονο με την ταμπελα τους εξω απο την οικοδομη ή πουλανε μεσω συστασεων πελατων π εχουν αγορασει ηδη απο αυτους!  Μ ειπαν για μεσα στο ελληνικο για 4κ αλλα πρεπει να ειναι αυτες οι τετραγωνες πολ.κιες σαν γκετο δεν ασχοληθηκα περαιτερω... οποιος εχει βρει καλη ευκαιρια με θεα θαλασσα ας μ στειλει..

@kirileman αν θυμαμαι καλα εισαι σε γραφειο στα ν.π . ...οι αγγελιες της billiri ειναι  fake ?αν ξερεις ινφο στειλε πμ 

Επεξ/σία από kage
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, kage said:

@kirileman αν θυμαμαι καλα εισαι σε γραφειο για ν.π. ...οι αγγελιες της billiri ειναι  fake ?αν ξερεις ινφο στειλε πμ 

Δεν έχω συνεργαστεί με την κυρία (και αν κρίνω από το πληθωρικό φωτογραφικό της υλικό, προβλέπω να πρωταγωνιστεί σε κάποιον από τους επόμενους κύκλους του Selling the City στο Netflix), αλλά γιατί ρωτάς; Διαπίστωσες κάτι;

11 minutes ago, kage said:

δεν εχω ιδεα γιατι καποια σιτε μεγαλων μεσιτικων τυπου engel volker,ploumis sotiropoulos,plasis,remax,sothby,von poll εχουν κατα αποκλειστικοτητα μερικα σοβαρα ακινητα αλλα δεν τα βαζουν καν στον spitogato,xe

Τα βάζουν. Αλλά τι εννοείς με το "σοβαρά ακίνητα"; Έχεις κάποιο παράδειγμα κατά νου;

Επεξ/σία από kirileman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...