Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Το μάτι μου έπεσε σε μια διαφήμιση στα social Media απο μια εταιρία ονόματι Lakime οπού αναφέρει ότι μπορείς να κερδίσεις μεγάλα δώρα αγοράζοντας λαχνούς. 

Μπαίνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις βάζουν το προϊών που θέλουν να πουλήσουν και η εταιρία μέσω λαχνών δίνει το "δώρο-Πώληση" στον τυχερό Νικητή. 
Ο πωλητής παίρνει τα χρήματα μείον την προμήθεια της πλατφόρμας και ο αγοραστής-Νικητής παίρνει το προϊών με πολύ χαμηλή τιμή!

Μου φαίνεται legit αλλά ... έχουμε ακούσει για πολλές απάτες κατά καιρούς και έχει πολλές τρύπες το σύστημα όπως πως μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα πατήσει αποδοχή ο αγοραστής ότι το παρέλαβε ώστε να πληρωθεί ο πωλητής; εσάς ποια είναι η γνώμη σας ; 

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα και εγώ στην ιστοσελίδα. Αν εξαιρέσεις ένα ipad και ένα Macbook που έχουν δεδομένη ημερομηνία κλήρωσης, οι άλλες επιλογές δεν έχουν χρονικό ορίζοντα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν κάτι, το θέλουν τώρα. Άντε αύριο. Ωραία σκέψη να μπαίνουν διάφοροι να αγοράζουν "λαχείο" όπως το Λαϊκό Λαχείο κτλ αλλά δεν πρόκειται να αποφέρει πολλά κέρδη γιατί δεν θα γίνει viral. Επίσης ποιος αποκλείει ότι όταν γίνει η κλήρωση για το προϊόν δεν θα καταλήξουν σε συγγενείς, γνωστούς ή στην εταιρεία? Ή ότι οι λαχνοί δεν θα εξαντλούνται ποτέ σε κάποια προϊόντα?

Μου έχει τύχει παλαιότερα σε άλλη πλατφόρμα (νεοσύστατη και αυτή), αγόραζες credits και μπορούσες να τα ξοδέψεις ρίχνοντας την τιμή σε ένα αντικείμενο που την προκειμένη στιγμή είχε άγνωστη τιμή (πχ ένα iphone). Όσοι περισσότεροι είχαν ξοδέψει credits για να "αποκαλύψουν" την τιμή στο αντικείμενο, τόσο πιο χαμηλή ήταν η τιμή. Πχ αν είχαν πατήσει 100 άτομα να δουν την τιμή ενός Iphone αυτό είχε πλέον 700Ε τιμή αντί 800Ε αρχική. Αν σου έκανε η τιμή μπορούσες εκείνη την στιγμή να το αγοράσεις. Αν όχι μπορούσες να περιμένεις να την ρίξουν κι άλλο. Με κάθε εγγραφή σου δίνονταν 5 credits. Κάθησα λοιπόν ένα βράδυ και χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες με τα temporary email address κατάφερα να ρίξω την τιμή από 800Ε σε 200Ε. Με το που έγινε αυτό, κάποιος παρενέβη και η τιμή αμέσως ξαναέγινε 800Ε. Κάτι που μου λέει ότι μπορεί να γινόταν κάθε βράδυ ή αυτόματα κάθε πρωί στις 4πμ και όλα αυτά για να τσιμπάνε ευρωπουλάκια από δω κι από κει. Ή και όχι. Δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί όλα αυτά μπορούν εύκολα να νοθευτούν, να επηρεαστούν κοκ Κάτι όπως τα τζακ ποτ του Τζόκερ που από τότε που ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΠΑΠ φτάνουν μέχρι και 6 στη σειρά.

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Like 2
Δημοσ.

Έχει προτερήματα για τον πωλητή ότι μπορεί να το πουλήσει και σε τιμη μεγαλύτερη απο αυτο που θα άξιζε. 

Έχει χρονικό όριο 1 χρόνου αμα δεν πωληθούν οι λαχνοι απ'οτι διαβασα επιστρέφει τα χρηματα στους αγοραστες των λαχνών. και αμα πουληθούν και δεν θέλει πλεον ο πωλητής να πουλησει το προϊόν δινει στον νικητή το 80% των λαχνών.

Αλλά ποιος ξέρει οτι σε ενα χρόνο θα υπάρχει η εταιρία για να επιστρέψει τα χρήματα 

Δημοσ.

Γενικά μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω λίγο και δεν βρήκα σχεδόν τίποτα.Δεν ξέρω μου φαίνεται ότι να ναι γιατί είναι λένε από το 2018 και είχανε μόλις 4 νικητές.Κατσε ρε φίλε δηλαδή δύο τυχεροί τον χρόνο? Γενικότερα φαίνεται ότι κάτι υπάρχει από πίσω και διαφημίστηκε και από ένα κανάλι που τυγχάνει να παρακολουθώ το ressurection garage.Τωρα τι να πω δεν ξέρω παιδιά πολλά τα ενδεχόμενα.Μακαρι να ναι legit και να μην είναι τίποτα άλλο. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα... Ειμαι ενας απο εκεινους που εχει βαλει μια αγγελια στο lakime (ενα Yamaha MT-10)... Κι εγω προσφατα εμαθα γι αυτο το site, ωστοσο γνωριζα πως στο εξωτερικο υπηρχαν τετοια site κ μαλιστα πανε μπαλα... Εδω το θεμα ειναι πως στο lakime θα επρεπε και για εμενα να υπαρχει διαφανεια... Δλδ να φαινεται σε καθε αγγελια π εχει μεσα ακριβως ποιοι εχουν αγορασει... Δλδ τη στιγμη π εγω ο Αλεξης αγορασω ενα λαχνο, να βαλει το ονομα μου στη λιστα... Κι εγω συμφωνω μαζι σας πως ετσι π το εχουν κανει, δε μπορεις να ξερεις κ τι γινεται... Ωστοσο εγω που εγω βαλει την αγγελια βλεπω ποσους λαχνους εχουν παρει...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά σαν ιδέα είναι καταπληκτική. Τώρα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά ονόματα ποια είναι η ομάδα και τα σχετικά. μας έχει μια φωτογραφία με τα άτομα της ομάδας αλλά δεν ξέρω αν είναι αληθινή.

Δημοσ.
Στις 30/4/2020 στις 11:34 ΜΜ, Oikono13 είπε

Παιδια καλησπερα... Ειμαι ενας απο εκεινους που εχει βαλει μια αγγελια στο lakime (ενα Yamaha MT-10)... Κι εγω προσφατα εμαθα γι αυτο το site, ωστοσο γνωριζα πως στο εξωτερικο υπηρχαν τετοια site κ μαλιστα πανε μπαλα... Εδω το θεμα ειναι πως στο lakime θα επρεπε και για εμενα να υπαρχει διαφανεια... Δλδ να φαινεται σε καθε αγγελια π εχει μεσα ακριβως ποιοι εχουν αγορασει... Δλδ τη στιγμη π εγω ο Αλεξης αγορασω ενα λαχνο, να βαλει το ονομα μου στη λιστα... Κι εγω συμφωνω μαζι σας πως ετσι π το εχουν κανει, δε μπορεις να ξερεις κ τι γινεται... Ωστοσο εγω που εγω βαλει την αγγελια βλεπω ποσους λαχνους εχουν παρει...

και πως εσύ καταχώρησε ότι αυτός που θα την πάρει θα πατήσει και το κουμπί για να πληρωθείς; 

Δημοσ.

Οταν πουληθουν πι λαχνοι, τοτε με ρωταει η εταιρια εαν ειμαι οκ... Εγω λεω ναι ειμαι, κανουν την κληρωση, μου δεινουν τα λεφτα κ γινετα ταυτοχρονα η μεταβιβαση... Ειναι πολυ εξυπνη ιδεα οντως.. Βλεπω σε κανα χρονο να βαζουν ολοι εκει τα αντικειμενα κ τα οχηματα π θελουν να πουλησουν, κ να φευγουν αυθημερον! Ηδη τις τελευταιες 3 μερες βλεπω στην πωληση των λαχνων τεταστια αυξηση...

• Like 2
Δημοσ.

Πριν λίγο έγινε κλήρωση στο κανάλι τους στο youtube (lakime marketplace). Σαν εταιρία υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2020, και μάλιστα η φωτογραφία με τα μέλη της εταιρίας, που υπάρχει στο site, φαίνεται legit βάση των ατόμων που απεικονίζει (αν το ψάξει κανείς θα βρει τον ιδρυτή της εταιρίας στην φωτογραφία). Θεωρώ πως είναι legitimate, αλλά σε πρώιμο στάδιο ακόμα, οπότε έχω μία αμφιβολία αν αξίζει να αγοράσει κανείς λαχνούς, δεσμεύοντας τα χρήματα του (με πιθανότητα ίσως να τα χάσει?).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oikono13 είπε

Οταν πουληθουν πι λαχνοι, τοτε με ρωταει η εταιρια εαν ειμαι οκ... Εγω λεω ναι ειμαι, κανουν την κληρωση, μου δεινουν τα λεφτα κ γινετα ταυτοχρονα η μεταβιβαση... Ειναι πολυ εξυπνη ιδεα οντως.. Βλεπω σε κανα χρονο να βαζουν ολοι εκει τα αντικειμενα κ τα οχηματα π θελουν να πουλησουν, κ να φευγουν αυθημερον! Ηδη τις τελευταιες 3 μερες βλεπω στην πωληση των λαχνων τεταστια αυξηση...

Τα χρήματα δεν τα δίνουν αφού πατήσει αποδοχή ο νικητής ; (Απ'οτι κατάλαβα απο το Q&A)

Δημοσ.

Φιλε μου m4is, αυτη τη λογικη εχει ο λαχνος... Αλλωστε σιγα το ποσο τα 2 τα 3 η τα 5 ευρω... Η μηχανη μου για παραδειγμα κωστιζει 15000 ευρω... Καποιος ομως θα την κερδισει με 5 ευρω... Αυτο το νοημα εχει κ πραγματικα ειναι πολυ εξυπνο... 

asdfnikos δε ξερω ακριβως το διαδικαστικο, παντως σγρα οταν πουληιουν οι λαχνοι αυτο π λες θα ειναι το πιο ευκολο κομματι...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oikono13 είπε

Φιλε μου m4is, αυτη τη λογικη εχει ο λαχνος... Αλλωστε σιγα το ποσο τα 2 τα 3 η τα 5 ευρω... Η μηχανη μου για παραδειγμα κωστιζει 15000 ευρω... Καποιος ομως θα την κερδισει με 5 ευρω... Αυτο το νοημα εχει κ πραγματικα ειναι πολυ εξυπνο...

Συμφωνώ πως όντως είναι έξυπνη ιδέα. Η αμφιβολία μου βασίστηκε στο σκεπτικό ότι είναι νέα εταιρία και της αγοράς πλήθους λαχνών για να αυξηθούν οι πιθανότητες, μιας και η πιθανότητα να κερδίσω την μηχανή με τιμή πώλησης 12500 ευρώ (2500 λαχνοί των 5 ευρώ), με μόλις 5 ευρώ, είναι 0,04%.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/4/2020 στις 1:27 ΠΜ, Γιάννης Blackberrianos είπε

Γενικά μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω λίγο και δεν βρήκα σχεδόν τίποτα.Δεν ξέρω μου φαίνεται ότι να ναι γιατί είναι λένε από το 2018 και είχανε μόλις 4 νικητές.Κατσε ρε φίλε δηλαδή δύο τυχεροί τον χρόνο? Γενικότερα φαίνεται ότι κάτι υπάρχει από πίσω και διαφημίστηκε και από ένα κανάλι που τυγχάνει να παρακολουθώ το ressurection garage.Τωρα τι να πω δεν ξέρω παιδιά πολλά τα ενδεχόμενα.Μακαρι να ναι legit και να μην είναι τίποτα άλλο. 

Δεν το διαφήμισε, απλά έχει βάλει αυτοκίνητο γνωστός του, κακώς το ανέφερε χωρίς να είναι σίγουρος ότι δεν είναι λαμογιά.

Χωρίς τηλ επικοινωνίας, όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν από Κρήτη...Κλήρωση με Random.org που απλά το ξανά πατάνε μέχρι να βγει όπως θέλουν, domain σε .com με extra προστασία να μην φαίνεται σε ποιον ανήκει. Κορόιδα ψάχνουν.

Αν δεν λύσουν το θέμα κλήρωσης  π.χ με Live stream και όχι με ένα απλό βίντεο σε μια οθόνη λαπτοπ, έλεος.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 4/5/2020 στις 9:14 ΠΜ, Klausx είπε

Δεν το διαφήμισε, απλά έχει βάλει αυτοκίνητο γνωστός του, κακώς το ανέφερε χωρίς να είναι σίγουρος ότι δεν είναι λαμογιά.

Χωρίς τηλ επικοινωνίας, όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν από Κρήτη...Κλήρωση με Random.org που απλά το ξανά πατάνε μέχρι να βγει όπως θέλουν, domain σε .com με extra προστασία να μην φαίνεται σε ποιον ανήκει. Κορόιδα ψάχνουν.

Αν δεν λύσουν το θέμα κλήρωσης  π.χ με Live stream και όχι με ένα απλό βίντεο σε μια οθόνη λαπτοπ, έλεος.

Φιλε μου Klausx ειναι ςπο κρητη γτ ο ενας το ειδε απο τον αλλο.... Κι εγω τους εστειλα κ τους ειπα πως πρεπει να υπαρξει μεγαλυτερη διαφανεια... Παντως κατ εμε το θεμα απλα ειναι πως δεν εχει ακομα δυναμικη το site... Οταν αποχτισει θα μας φυγουν κ εμας οι αμφιβολιες... Εγω τη μηχανη μου την εχω κ στο car... Αρα καταλαβαινεις ετσι πως η μηχανη υπαρχει... Κ εγω προσωπικα ξερω κ τα παιδια με 3 αυτοκινητα απο εκει μεσα.... Απο εμας τουλαχιστον δεν υπαρχει καποιος δολος! Εμεις να τα πουλησουμε θελουμε! 😊

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...