Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Μόλις αναβαθμισα τον υπολογιστή μου και έχω το εξής προβλημα:

Όλα ξεκίνησαν με την εγκατάσταση των Windows και δεν έμπαιναν οι drivers της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών, βγάζοντας ένα σφάλμα kb 207 στο device manager λέγοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ποροι για αυτό το υλικό και τα windows κρασαρανε σε τυχαίες στιγμές ακομα και όταν δεν εκανα χρήση στον υπολογιστή και βγάζοντας BSOD watchdog timeout. Έβαλα μια κάρτα γραφικών MSI R9 380 και οι drivers επιτέλους εγκαταστάθηκαν  και δεν βγάζει σφάλμα στο device manager όμως ο υπολογιστής συνεχίζει να κρασαρει σε ανύποπτες στιγμές και συνεχίζει να βγάζει μπλε οθόνες. Βρήκα στο ίντερνετ κάποιες λυσεις αλλά καμία δεν είχε αποτελέσματα, εκανα  resset στο BIOS μήπως και διορθωθεί το προβλημα αλλά τιποτα. Τα windows δεν μπορούν να κάνουν update. Τι μπορεί να φταίει;;; μήπως κάποιος ξέρει κάποια λυση;;; 

Το συστήματος μου είναι το εξής AMD  RYZEN 3 3200, ASUS PRIME B450M-A, G. SKILL AEGIS 8GB  τροφοδοτούν coollermaster 750w

Σας ευχαριστω πολυ! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, athlonmarian είπε

Γεια σας

Μόλις αναβαθμισα τον υπολογιστή μου και έχω το εξής προβλημα:

Όλα ξεκίνησαν με την εγκατάσταση των Windows και δεν έμπαιναν οι drivers της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών, βγάζοντας ένα σφάλμα kb 207 στο device manager λέγοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ποροι για αυτό το υλικό και τα windows κρασαρανε σε τυχαίες στιγμές ακομα και όταν δεν εκανα χρήση στον υπολογιστή και βγάζοντας BSOD watchdog timeout. Έβαλα μια κάρτα γραφικών MSI R9 380 και οι drivers επιτέλους εγκαταστάθηκαν  και δεν βγάζει σφάλμα στο device manager όμως ο υπολογιστής συνεχίζει να κρασαρει σε ανύποπτες στιγμές και συνεχίζει να βγάζει μπλε οθόνες. Βρήκα στο ίντερνετ κάποιες λυσεις αλλά καμία δεν είχε αποτελέσματα, εκανα  resset στο BIOS μήπως και διορθωθεί το προβλημα αλλά τιποτα. Τα windows δεν μπορούν να κάνουν update. Τι μπορεί να φταίει;;; μήπως κάποιος ξέρει κάποια λυση;;; 

Το συστήματος μου είναι το εξής AMD  RYZEN 3 3200, ASUS PRIME B450M-A, G. SKILL AEGIS 8GB  τροφοδοτούν coollermaster 750w

Σας ευχαριστω πολυ! 

Κάνεις format και καθαρή εγκατάσταση από την αρχή (χρησιμοποιώντας το επίσημο site της Microsfot για download) και βλέπουμε.

Δημοσ.

Μόλις τελείωσα το format  κατά την εγκατάσταση των windows όλα πηγαν καλά τα windows έκαναν και update  αλλά μόλις μου έκανε δυο απανωτά κρασαρισματα μήπως φταίει το υλικό?? Να κάνω επιστροφή?? Υπάρχει κάποια ρυθμιση στο BIOS??? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, athlonmarian είπε

Μόλις τελείωσα το format  κατά την εγκατάσταση των windows όλα πηγαν καλά τα windows έκαναν και update  αλλά μόλις μου έκανε δυο απανωτά κρασαρισματα μήπως φταίει το υλικό?? Να κάνω επιστροφή?? Υπάρχει κάποια ρυθμιση στο BIOS??? 

Υπάρχει να κάνεις reset το bios είτε μπαίνοντας μέσα στο μενού του και επιλέγοντας default settings ή βγάζοντας την μπαταρία της motherboard και το ρευμα για 15 λεπτά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stakyr1 είπε

Υπάρχει να κάνεις reset το bios είτε μπαίνοντας μέσα στο μενού του και επιλέγοντας default settings ή βγάζοντας την μπαταρία της motherboard και το ρευμα για 15 λεπτά

Το έχω κάνει αυτό χωρίς αποτελέσμα, τωρα ο υπολογιστης κρασαρει και κάνει μόνος του επανακινιση μηπως η μητρική ειναι ελαττωματική; υπάρχει κάποιο προγραμμα που μπορεί να με βοηθήσει; τι άλλο μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Ξέρω ότι δεν είναι λύση, αλλά είτε έχει χαλάσει η μνήμη ή το τροφοδοτικό. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι, αλλά ποντάρω στο δεύτερο από διαίσθηση. Πριν αρχίσεις να ψάχνεις τροφοδοτικό όμως, σιγουρέψου ότι η μνήμη είναι στο δεύτερο slot (A2) και αν ναι, δοκίμασε να την βάλεις και στο τέταρτο (Β2)

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stakyr1 είπε

Ξέρω ότι δεν είναι λύση, αλλά είτε έχει χαλάσει η μνήμη ή το τροφοδοτικό. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι, αλλά ποντάρω στο δεύτερο από διαίσθηση. Πριν αρχίσεις να ψάχνεις τροφοδοτικό όμως, σιγουρέψου ότι η μνήμη είναι στο δεύτερο slot (A2) και αν ναι, δοκίμασε να την βάλεις και στο τέταρτο (Β2)

Θα την βάζω κάθε φορά σε διαφορτικο slot και θα δω την συμπεριφορά του υπολογιστή

Η μνημη ειναι καινουρια και εκανα εν windows memory test αλλα δεν ξερω που αποθηκευετε τα αποτελεσματα για να τα δω

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, athlonmarian είπε

Θα την βάζω κάθε φορά σε διαφορτικο slot και θα δω την συμπεριφορά του υπολογιστή

Η μνημη ειναι καινουρια και εκανα εν windows memory test αλλα δεν ξερω που αποθηκευετε τα αποτελεσματα για να τα δω

Εφόσον έκανες καθαρή εγκατάσταση bios update κτλ και δεν έχεις κάνει overclocking δηλαδή όλα δουλεύουν σε defaults ρυθμίσεις ,έχεις εγγύηση οπότε γύρνα το μηχάνημα στο κατάστημα που το πήρες δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι.

Δημοσ.

αλλαξα την μνημη και την εβαλα στο 4 slot και  δεν εχει κρασσαρει ακομα.θα δω  και θα περιμενω.παραγγειλα και ενα δευτερο τροφοδοτικο και θα το δοκιμασω και αυτο

Δημοσ.

επανερχομαι παλι η κατασταση του pc βελτιωθηκε παρα πολυ περιπου 80% συνεχυζουν τα κρασαρισματα  και οι μπλε οθονες αλλα πολυ λιγοτερο.εκανα το διαγνωστικο ελεγχο του memory στα windows το κανονικο test το περασε αλλα οχι και το εκτεταμενο.να δοκιμασω και τα αλλα slot  των μνημων?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, athlonmarian είπε

επανερχομαι παλι η κατασταση του pc βελτιωθηκε παρα πολυ περιπου 80% συνεχυζουν τα κρασαρισματα  και οι μπλε οθονες αλλα πολυ λιγοτερο.εκανα το διαγνωστικο ελεγχο του memory στα windows το κανονικο test το περασε αλλα οχι και το εκτεταμενο.να δοκιμασω και τα αλλα slot  των μνημων?

Δεν αγοράζεις ενα σετακι 2x8gb γιατι μάλλον φταίει η μνημη αυτη που εχεις; άλλωστε 16gb μνήμης ποτε δεν πανε χαμενα 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανες bios update? Γιατι απο οτι εγραψες ,δεν εκανες.Αν δεν,αυτο ειναι το θεμα σου.

Ο επεξεργαστης σου αναγνωριζεται  απο συγκεκριμενο bios και μετα.

Πηγαινε σε εναν γειτονα,που να μην κρασαρει ο υπολογιστης του,κατεβασε απο το ιντερνετ το τελευταιο bios, βαλτο σε ενα usb,κανε την αναβαθμιση μεσα απο το περιβαλλον του bios και θα εισαι ενταξει. Ξερεις να κανεις την διαδικασια,την εχεις κανει ποτε πριν?

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

δεν το χω κανει αλλα θα το κοιταξω

αυτο που ειδα ειναι οτι η μνημη που εχω δεν ειναι συμβατη με την μητρικη

πηγα στο site της asus και κοιταξα το memory support  της συγκεκριμενης μητρικης και δεν εχει στην λιστα την μνημη μου

τι αλλο μπορω νακανω?

Δημοσ.

κοιταξα το bios αλλα ειναι το τελευταιο που υπαρχει.ειναι το σωστο

θα τα στειλω πισω στο καταστημα απο οπου τα αγορασα να τα τσεκαρουν και εκει και θα σας πω.

εσεις τι πιστευετε οτι ειναι?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, athlonmarian είπε

δεν το χω κανει αλλα θα το κοιταξω

αυτο που ειδα ειναι οτι η μνημη που εχω δεν ειναι συμβατη με την μητρικη

πηγα στο site της asus και κοιταξα το memory support  της συγκεκριμενης μητρικης και δεν εχει στην λιστα την μνημη μου

τι αλλο μπορω νακανω?

Το memory support των μητρικών είναι ενδεικτικό. Δοκιμάζουν οι εταιρείες 20 μνήμες και δουλεύουν άψογα άλλες 200. Το ότι δεν υπάρχει στη λίστα δεν σημαίνει ότι δεν είναι συμβατή. Η γνώμη μου είναι ότι είναι απλά χαλασμένη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...