Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Παιδιά έχω το λάπτοπ acer aspire E15 E5-571-55TA και θέλω να του βάλω έναν ssd αλλά φοράει εναν hdd και δεν έχει χώρο για δεύτερο δίσκο πως θα μπορούσα να βάλω τον ssd χωρίς να χάσω το λειτουργικό μου και να βγάλω τελείως τον hdd(έχω και έναν σταθερό pc για να κάνω κάποια μεταφορά αν χρειαστεί)
turbat0s Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Θα συνδέσεις τους 2 δίσκους στο σταθερό σου και με ένα πρόγραμμα τύπου clonezilla θα κάνεις clone τον hdd στον ssd.
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, turbat0s είπε Θα συνδέσεις τους 2 δίσκους στο σταθερό σου και με ένα πρόγραμμα τύπου clonezilla θα κάνεις clone τον hdd στον ssd. Θα χρειαστεί να κάνω boot από τον hdd που θέλω να κάνω clone στο pc για να γίνει ή ανοίγω το πσ και συνδέω τους δισκους και το κάνω;;
badluck Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Ακριβώς, θα κάνεις έναν κλώνο του σκληρού σου δίσκου στον ssd και μετά απλά θα αντικαταστήσεις των παλιό σου δίσκο με τον καινούργιο. Έτσι δεν θα χάσεις κανένα αρχείο. Υπάρχουν και πολλά βίντεο στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις βήμα βήμα, γενικά είναι εύκολη διαδικασία αρκεί να έχεις τρόπο (καλώδια) να συνδέσεις τους δίσκους στο pc για να κάνεις τον κλώνο. 1
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, badluck είπε Ακριβώς, θα κάνεις έναν κλώνο του σκληρού σου δίσκου στον ssd και μετά απλά θα αντικαταστήσεις των παλιό σου δίσκο με τον καινούργιο. Έτσι δεν θα χάσεις κανένα αρχείο. Υπάρχουν και πολλά βίντεο στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις βήμα βήμα, γενικά είναι εύκολη διαδικασία αρκεί να έχεις τρόπο (καλώδια) να συνδέσεις τους δίσκους στο pc για να κάνεις τον κλώνο. Οκ σε ευχαριστώ Όσο αφορά το boot στο λάπτοπ θα μπει επιλέγοντας τον από το bios ή θα θέλει και κάποια άλλη ρύθμιση γιατί δεν ξέρω από το συγκεκριμένο bios έχω συνηθίσει στο UEFI Μόλις τώρα, Nik1239 είπε Οκ σε ευχαριστώ Όσο αφορά το boot στο λάπτοπ θα μπει επιλέγοντας τον από το bios ή θα θέλει και κάποια άλλη ρύθμιση γιατί δεν ξέρω από το συγκεκριμένο bios έχω συνηθίσει στο UEFI Και στο pc αν τους συνδέσω και τους δύο με sata και όχι με usb σε sata θα τους δει κατευθείαν ή θα θέλει να ρυθμίσω κάτι για να τους δει και μετά να κάνω τον κλονο;;
badluck Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Οκ σε ευχαριστώ Όσο αφορά το boot στο λάπτοπ θα μπει επιλέγοντας τον από το bios ή θα θέλει και κάποια άλλη ρύθμιση γιατί δεν ξέρω από το συγκεκριμένο bios έχω συνηθίσει στο UEFI Και στο pc αν τους συνδέσω και τους δύο με sata και όχι με usb σε sata θα τους δει κατευθείαν ή θα θέλει να ρυθμίσω κάτι για να τους δει και μετά να κάνω τον κλονο;; Θα τους δει κανονικά όλους τους δίσκους όταν τους συνδέσεις στο pc. Με το bios δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, όταν τελειώσει η όλη διαδικασία και βάλεις τον ssd δίσκο στο λάπτοπ, τα Windows θα φορτώσουν κανονικά όπως και πριν με τον παλιό σου δίσκο. Πάντως καλό θα είναι να κάνεις και ένα back up πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία just in case που κάτι πάει στραβά.
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, badluck είπε Θα τους δει κανονικά όλους τους δίσκους όταν τους συνδέσεις στο pc. Με το bios δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, όταν τελειώσει η όλη διαδικασία και βάλεις τον ssd δίσκο στο λάπτοπ, τα Windows θα φορτώσουν κανονικά όπως και πριν με τον παλιό σου δίσκο. Πάντως καλό θα είναι να κάνεις και ένα back up πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία just in case που κάτι πάει στραβά. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ για τον χρονο σου μια ακόμη ερώτηση Εάν βγάλω το dvd player και βάλω εκεί τον ssd για να κάνω το clone θα παίξει;;
badluck Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Θα παίξει αλλά αν δεν διαθέτεις κάποιο dvd slot για να βάλεις μέσα τον δίσκο δεν θα είναι εύκολο να τον συνδέσεις. Έχει πολύ μικρό άνοιγμα και δεν θα χωράει το χέρι σου για να τον κουμπώσεις.
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, badluck είπε Θα παίξει αλλά αν δεν διαθέτεις κάποιο dvd slot για να βάλεις μέσα τον δίσκο δεν θα είναι εύκολο να τον συνδέσεις. Έχει πολύ μικρό άνοιγμα και δεν θα χωράει το χέρι σου για να τον κουμπώσεις. Αν ανοίξω το λάπτοπ θα κουμπωσει έτσι δεν είναι;; Εξάλλου θα το ανοίξω έτσι και αλλιώς γιατί θα βάλω τον καινούργιο δίσκο επίσης αν πάρω ένα καλώδιο sata to usb θα δουλέψει και αυτό έτσι;; Τελευταίο βρήκα και αυτό εδώ πιστεύω ότι είναι αυτό που θέλω Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από Nik1239
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα