Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ενοικιάζω διαμέρισμα 3 χρόνια και αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα. Μένω σε "αδέλφικη - εχθρική πολυκατοικία" όπου ο ιδιοκτήτης έχει 3 διαμερίσματα όπου τα 2 τα εκμισθώνει εγώ έχω την τύχη να μένω δίπλα του. Στην αρχή ο ιδιοκτήτης για μένα ήταν ένα πρότυπο αλλά όλα ξεκίνησαν 1 χρόνο μετά 

Η παροχή ήταν στο όνομα του λόγο ότι η ΥΔΕ είχε λήξει. Δεν πλήρωσα τον λογαριασμό ήρθε ο επόμενος που όμως τον είχα πληρώσει μια μέρα πριν έρθει και έγραφε ότι υπήρχε προηγούμενο υπόλοιπο και με έκανε βούκινο στην γειτονιά, συνεννοηθήκαμε να ανανεώσουμε την ΥΔΕ με χρέωση δική του με αφαίρεση από το ενοίκιο. Η ΥΔΕ κόστισε 80€ και όταν πλήρωσα το ενοίκιο ήθελε όλο το ενοίκιο και ότι την ΥΔΕ την πληρώνει ο ενοικιαστής. Λίγο μετά είδε τον λογαριασμό από την watt and volt μου έβαλε της φωνές γιατί έβαλα ιδιωτική και ότι θα έχει ευθύνη για την παροχή

Μόλις μπήκα στο σπίτι του είχα πει έχω COSMOTETV και θέλω να μπει το πιάτο στο μπαλκόνι ναι ναι ναι μετά με ολοι την ιστορία με το ρεύμα μου είπε ξηλώσεις το πιάτο γιατί χαλάει την αισθητική της πολυκατοικίας και να το πας στην ταράτσα πλήρωσα τον μάστορα

Χάλασε το θυροτηλέφωνο και ήταν ζημία να πληρώσει ο ιδιοκτήτης ωστόσο ήρθε και μου τα ζήτησε μαζί με το ενοίκιο η δικαιολογία του: Έρχονται οι φίλοι σου κάθε μέρα και πατάνε το κουμπί λογικό να χαλάσει πλήρωσε τώρα

Πριν 1 χρόνο του λέω το σπίτι έχει να βαφτεί 10 χρόνια να το βάψουμε μισά μισά όλα: Όχι μένεις 2 χρόνια να πληρώσεις εσύ και θα διαλέξω εγώ τα χρώματα (Φυσικά και δεν το έβαψα)

Ήρθε τον Ιανουάριο να μου ζητήσει 3 ενοίκια μπροστά (840€) και του λέω δεν μπορώ παρά μόνο να πληρώσω το ενοίκιο του Φεβρουαρίου οχί τα θέλω τώρα πήρε τα .... αλλά είπε στην γειτονιά ότι εγώ δεν είμαι συνεπής στην πληρωμή ενώ δίνω το ενοίκιο του μήνα την τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου μήνα!

Ήρθε πριν μια βδομάδα και μου ζήτησε τα ρέστα γιατί άλλαξα κωδικό στο wifi (Μου χάλασε το ρούτερ της COSMOTE και μου έστειλαν καινούργιο) εγώ δεν του είχα δώσει κωδικό και φώναζε σαν τον τρελό ότι δεν τον λυπάμαι που μένει χωρίς internet τώρα με την πανδημία! Δηλαδή και έσπασε τον κωδικό και δαρμένος βγήκα!

Εχθές ήρθε και μου ανακοίνωσε ενώ πήρε το ενοίκιο ότι να βρεις άλλο σπίτι δεν γουστάρω να στο ενοικιάζω σε εσένα και έχω βρει άλλους να το ενοικιάσω (το μισθωτήριο λήγει 12/05) Πριν λήγει ώρα χτύπαγε κουδούνια να δουν το σπίτι οι νέοι ενοικιαστές που δεν ξέρω και τι είχαν (μπορεί να ήταν φορείς του Κορονοίου που το ξέρω εγώ)

Μπορεί να με διώξει εάν δεν προλάβω να βρώ καινούργιου σπίτι μιας και είναι δύσκολο να βρώ σπίτι στο Λουτράκι;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μου περισσεύουν εύκολα λεφτά για μετακόμιση! + Με δέσμευε για 3 χρόνια το μισθωτήριο που εάν έφευγα θα πλήρωνα όλα τα ενοίκια μέχρι την 3ετια χ2

Δημοσ.

Για ενα χρονο ηταν καλος και μετα βγηκαν τα ξουρια του? Μηπως κατι αλλο γινεται και δεν μας το λες?Σε επαρχια μενεις και σε νοιαει τοσο πολυ τι και πως θα πει η γειτονια?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Ακόμη δεν ξεκίνησες να ψάχνεις για σπίτι;

Εχθές μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να το αδειάσω και στο Λουτράκι δύσκολα βρίσκεις σπίτι! Να φανταστείς ένα δυάρι μη επιπλωμένο θέλει 200Ε πόσο μάλλον ένα τριάρι που θέλει 500Ε έχω πολλά έπιπλα και δεν μπορώ να ενοικιάσω studio, γκαρσονιέρα ή δυάρι

20 λεπτά πριν, beatshooter είπε

Για ενα χρονο ηταν καλος και μετα βγηκαν τα ξουρια του? Μηπως κατι αλλο γινεται και δεν μας το λες?Σε επαρχια μενεις και σε νοιαει τοσο πολυ τι και πως θα πει η γειτονια?

Στο 1 χρόνο δεν έμενε δίπλα μου γιατί είχε πάει στο εξωτερικό μόλις ήρθε και μετά από λίγο ήρθε και έδεσε το γλυκό. Όταν το ενοικίασα του τόνισα το σπίτι θέλει βάψιμο απάντηση: Θα το βάψω με δικά μου έξοδα και με ότι χρώμα θέλεις! Το πιάτο το ήξερε ότι θα το έβαζα στο μπαλκόνι επίσης μου έδωσε το σπίτι με ψυγείο (μου είχε χαλάσει το δικό μου και του ζήτησα αν γινόταν να το κρατήσω γιατί ήταν επιπλωμένο το σπίτι και θα τα έπαιρνε πριν μπω) και μόλις ήρθε μου ζήτησε το ψυγείο ενώ το έγραφε το συμβόλαιο και το το έδωσα. Γενικά είχαμε ρυθμίσει πολλά πράγματα από πριν αλλά δυστυχώς χωρίς χαρτί και μου τα γύρισε ότι είχε υποσχεθεί. Να τονίσω πως το μίσθωμα με βάση συμβολαίου πρέπει να καταβάλετε πχ το Ενοίκιο Μαιου στην πρώτη εβδομάδα ενώ εγώ το δίνω πριν μπει ο μήνας καθώς θέλω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου! Ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα αλλά αυτός δημιουργεί προβλήματα

14 λεπτά πριν, userloutraki είπε

Εχθές μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να το αδειάσω και στο Λουτράκι δύσκολα βρίσκεις σπίτι! Να φανταστείς ένα δυάρι μη επιπλωμένο θέλει 200Ε πόσο μάλλον ένα τριάρι που θέλει 500Ε έχω πολλά έπιπλα και δεν μπορώ να ενοικιάσω studio, γκαρσονιέρα ή δυάρι

Στο 1 χρόνο δεν έμενε δίπλα μου γιατί είχε πάει στο εξωτερικό μόλις ήρθε και μετά από λίγο ήρθε και έδεσε το γλυκό. Όταν το ενοικίασα του τόνισα το σπίτι θέλει βάψιμο απάντηση: Θα το βάψω με δικά μου έξοδα και με ότι χρώμα θέλεις! Το πιάτο το ήξερε ότι θα το έβαζα στο μπαλκόνι επίσης μου έδωσε το σπίτι με ψυγείο (μου είχε χαλάσει το δικό μου και του ζήτησα αν γινόταν να το κρατήσω γιατί ήταν επιπλωμένο το σπίτι και θα τα έπαιρνε πριν μπω) και μόλις ήρθε μου ζήτησε το ψυγείο ενώ το έγραφε το συμβόλαιο και το το έδωσα. Γενικά είχαμε ρυθμίσει πολλά πράγματα από πριν αλλά δυστυχώς χωρίς χαρτί και μου τα γύρισε ότι είχε υποσχεθεί. Να τονίσω πως το μίσθωμα με βάση συμβολαίου πρέπει να καταβάλετε πχ το Ενοίκιο Μαιου στην πρώτη εβδομάδα ενώ εγώ το δίνω πριν μπει ο μήνας καθώς θέλω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου! Ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα αλλά αυτός δημιουργεί προβλήματα

Να τονίσω πώς στην πολυκατοικία ήμουν ο μοναδικός συνεπής στα κοινόχρηστα! Πληρώνω ακόμα και τον συντηρητή του ασανσέρ (υποχρέωσή μου είναι) αλλά εγώ δεν τον χρησιμοποιώ πάρα μόνο για τα ψώνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω θα ηθελα να ακουσω τη μερια του ιδιοκτητη. Πολυ περιεργο να σου φερεται ετσι, ετσι ξαφνικα...Να εισαι συνεπης και τοσο καλος και να θελει να σε διωξει? Ή εχει βρει ενοικιαστη να το νοικιασει παραπανω χρηματα ή μας κρυβεις πραγματα απο την ιστορια...

Επεξ/σία από sexymwro7
Δημοσ.

Το έγραψα πιο πάνω οτι εχθές μου ανακοίνωσε να φύγω και σήμερα μου έβαλε ανθρώπους να κοιτάξουν το σπίτι πράγμα που δεν ήθελα λόγω Κορονοίου 

Δημοσ.

Ειτε θέλιες είτε όχι , ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να δείχνει το σπίτι 1 μήνα πριν. Εφόσον φευγεις 12 Μαϊου είναι απόλυτα λογικό και προβλέπται από το συμβόλαιο.

Το ότι δεν μπορεις να βρείς άλλο φτηνό σπίτι είναι βέβαια δικό σου πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης στο έδωσε για 3 χρόνια όχι για πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και ρωτα αν προβλέπετε άδεια από την ΠΝΠ να το δείξεις σε υποψήφιο ενοικιαστή ή θεωρείτε άσκοπη μετακίνηση λόγω ιου. Δε βλέπω επιλογή Β "να δω σπίτια προς ενοικίαση" 13033.

Ίσως γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μόνο, με φωτογραφίες.

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, userloutraki είπε

Το έγραψα πιο πάνω οτι εχθές μου ανακοίνωσε να φύγω και σήμερα μου έβαλε ανθρώπους να κοιτάξουν το σπίτι πράγμα που δεν ήθελα λόγω Κορονοίου 

Αφού λήγει η 3 ετια, έχει δικαίωμα. Έπρεπε, όμως να ειδοποιήσει ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

Μπορείς να τον ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον λήγει το συμβόλαιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Εφόσον ήξερες ότι έχετε κακή σχέση και δεν είχε γίνει καμία νύξη για ανανέωση συμβολαίου πως υπόθεσες ότι θα μείνεις και άλλο;

Αν θέλεις να τον καθυστερήσεις υπάρχουν τρόποι. Άλλωστε δεν νομίζω να κινήσει διαδικασίες για έξωση τόσο γρήγορα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zygorito είπε

Πάρε τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και ρωτα αν προβλέπετε άδεια από την ΠΝΠ να το δείξεις σε υποψήφιο ενοικιαστή ή θεωρείτε άσκοπη μετακίνηση λόγω ιου. Δε βλέπω επιλογή Β "να δω σπίτια προς ενοικίαση" 13033.

ΣΙΓΟΥΡΑ, είναι παράβαση !

ΜΠΡΑΒΟ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, userloutraki είπε

Ήρθε πριν μια βδομάδα και μου ζήτησε τα ρέστα γιατί άλλαξα κωδικό στο wifi (Μου χάλασε το ρούτερ της COSMOTE και μου έστειλαν καινούργιο) εγώ δεν του είχα δώσει κωδικό και φώναζε σαν τον τρελό ότι δεν τον λυπάμαι που μένει χωρίς internet τώρα με την πανδημία! Δηλαδή και έσπασε τον κωδικό και δαρμένος βγήκα!

Αυτα που περιγραφεις ειδικα για το router -ακομη και αν ειχες αφησει defaults & δεν χρειαζοταν να ειναι κανενας σπουδαιος...χακερ (!)
ο ιδιοκτητης- δειχνουν μια αμετροεπη και κυριως καραεπικινδυνη συμπεριφορα του, που σε συνδυασμο ταυτοχρονως -καθως, αν μου
επιτρεπεις, βρισκει και τα κανει!- με τη δικη σου εως και...καλοσυνατη νομιμοφρονη αφελεια [!!], αν παραμεινει(ς) ετσι εχμ δεν θα σου
βγει σε πολυ καλο μαζι του. Εννοειται πως το λιγοτερο -ακομη και τωρα δηλαδη- θα επρεπε να ειχες καταγγειλει, η ενημερωσει εστω
γι' αυτο, τη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος! 👮‍♂️ Οχι σαν <μοχλο πιεσης> -που για ενα καλο δικηγορο, ναι ειναι-, αλλα γιατι, που ξερεις
τι "οργιο" μπορει να εχει κανει ο αλλος, με το δικο σου... Με ενα δικηγορο, (οχι μονο γι' αυτο), το καλυτερο να συζητησεις-απευθυνθεις.   

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...