drapanakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας, επισκευασα την οροφη του σπιτιου μου. Ειχε υγρασιες και επεφτε ο σοβας. Εριξα ολο το σοβα κατω, εκανα τις απαραιτητες εργασιες για τα σιδερα και την επικαλυψη τους με επισκευαστικο . Το ιδιο εκανα και στα δοκαρια. Τωρα θελω να βαλω γυψοσανιδα. Το ερωτημα μου ειναι, το δοκαρι, που και αυτο ειναι γυμνο απο σοβα, πρεπει να σοβατιστει πρωτα και μετα να βαλω τη γυψοσανιδα στο ταβανι ; Η μπορω να βαλω και στο δοκαρι , στο πλαι, γυψοσανιδα και να κλεισω τα κενα με καποιο τροπο ; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από drapanakis
bilya Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, drapanakis είπε Γεια σας, επισκευασα την οροφη του σπιτιου μου. Ειχε υγρασιες και επεφτε ο σοβας. Εριξα ολο το σοβα κατω, εκανα τις απαραιτητες εργασιες για τα σιδερα και την επικαλυψη τους με επισκευαστικο . Το ιδιο εκανα και στα δοκαρια. Τωρα θελω να βαλω γυψοσανιδα. Το ερωτημα μου ειναι, το δοκαρι, που και αυτο ειναι γυμνο απο σοβα, πρεπει να σοβατιστει πρωτα και μετα να βαλω τη γυψοσανιδα στο ταβανι ; Η μπορω να βαλω και στο δοκαρι , στο πλαι, γυψοσανιδα και να κλεισω τα κενα με καποιο τροπο ; απο περιέργεια τι εργασίες έκανες για τα σίδερα? ελπίζω να μην τις έκανες χωρίς συμβουλή μηχανικού.
hp8 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, drapanakis είπε Το ερωτημα μου ειναι, το δοκαρι, που και αυτο ειναι γυμνο απο σοβα, πρεπει να σοβατιστει πρωτα και μετα να βαλω τη γυψοσανιδα στο ταβανι ; Τοδικο μου ερωτημα ειναι : Πριν κάνεις ότι έκανες ρώτησες κάνα μηχανικό η το μαστρο Μήτσο Από πάνω η ταράτσα είναι ελεύθερη - μονωμένη - σκέτο μπετό ? 1
drapanakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Φυσικα ρωτησα. Η ταρατσα ειναι μονωμενη και θα γινει περασμα με HYPERDESMO το καλοκαιρι που θα ζεστανει και ξεραθει η ταρατσα. Το ερωτημα σεν ειναι, νομιζω ,αν εγινε σωστα η επισκευη. Αλλα τι μπορω να κανω με τη γυψοσανιδα με το δοκαρι ; Αυτο ειναι το ερωτημα μου.
bilya Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, drapanakis είπε Φυσικα ρωτησα. Η ταρατσα ειναι μονωμενη και θα γινει περασμα με HYPERDESMO το καλοκαιρι που θα ζεστανει και ξεραθει η ταρατσα. Το ερωτημα σεν ειναι, νομιζω ,αν εγινε σωστα η επισκευη. Αλλα τι μπορω να κανω με τη γυψοσανιδα με το δοκαρι ; Αυτο ειναι το ερωτημα μου. πρώτα φτιάχνεις την μόνωση κ σιγουρευεις οτι η πλάκα έχει στεγανοποιηθεί κ μετά επισκευάζεις το σκυρόδεμα. Αν δεν έχει επισκευαστεί σωστά με το να βάλεις κ γυψοσανίδα κρύβεις το πρόβλημα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από bilya 1
drapanakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, bilya είπε απο περιέργεια τι εργασίες έκανες για τα σίδερα? ελπίζω να μην τις έκανες χωρίς συμβουλή μηχανικού. Εριξα το σοβα, τα σιδερα τριφτηκαν με τον τροχο, με βουρτσα. Πλυθηκαν τα σιδερα με πιεστικο.Περαστηκαν με αναστολεα διαβρωσης και μετα επισκευαστικο τσιμεντο. Δεν καταλαβαινω για εστιζεται η συζητηση εκει, και οχι σε αυτο που ρωτησα ; 3 ώρες πριν, bilya είπε πρώτα φτιάχνεις την μόνωση κ σιγουρευεις οτι η πλάκα έχει στεγανοποιηθεί κ μετά επισκευάζεις το σκυρόδεμα. Αν δεν έχει επισκευαστεί σωστά με το να βάλεις κ γυψοσανίδα κρύβεις το πρόβλημα. Το γνωριζω αυτο. Η γυψοσανιδα θα μπει το Σεπτεμβρη. Να στεγνωσουν ολα, θα γινει η επιπλεον μονωση επανω και μετα. Δε μου απαντησε κανεις ομως στο ερωτημα μου.
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, drapanakis είπε Δε μου απαντησε κανεις ομως στο ερωτημα μου. 21 λεπτά πριν, drapanakis είπε Φυσικα ρωτησα. Νομίζω ότι η πιο σίγουρη λύση είναι να ρωτήσεις τον μηχανικό που συμβουλεύτηκες και αρχικά. Από περιέργεια : στις φωτογραφίες βλέπω κάτι κατακόρυφες λωρίδες στη δοκο. Τι ακριβώς είναι αυτό και σε τι εξυπηρετεί; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
drapanakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Νομίζω ότι η πιο σίγουρη λύση είναι να ρωτήσεις τον μηχανικό που συμβουλεύτηκες και αρχικά. Από περιέργεια : στις φωτογραφίες βλέπω κάτι κατακόρυφες λωρίδες στη δοκο. Τι ακριβώς είναι αυτό και σε τι εξυπηρετεί; Οι κατακορυφες λωριδες ειναι επισκευη και επικαλυψη των σιδερων της δοκου που ηταν στη επιφανεια και ειχα σκουρια . Τριφτηκαν με τη βουρτσα και επισκευαστηκαν και αυτες με τον ιδιο τροπο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Α εξαιρετικά! Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 https://www.insomnia.gr/forums/topic/687476-συμβουλες-σε-τεχνικά-θέματα-επισκευές-ζημιες-ανακαινίσεις-αναπαλαιώσεις-diy-και-λοιπές-εργασίες/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις