Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση λάπτοπ που ΣΈΡΝΕΤΑΙ

Nik1239

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά θέλω τα φώτα σας πάλι 

Έχω ένα λάπτοπ acer aspire E15 E5-571-55TA

Χαρακτηριστικά 

Intel core i5 4210U

4gb ram ddr3 1600mhz 

500gb hdd

Θέλω να μου πείτε τι αναβάθμιση να του κάνω γιατί σέρνεται σε απλά πράγματα

Η χρήση του είναι ταινίες , ίντερνετ και κάνα Minecraft σπάνια

Σκέφτομαι να του πάρω έναν ssd και να βγάλω το dvd player που μου είναι παντελώς άχρηστο

Για παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά  πείτε μου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βγαλεις λεφτα απο αυτο;;;;;;;;

Εχω ενα Dell E7440 με το ιδιο CPU  και full HD οθονη με onboard γραφικα και δεν σερνεται πουθενα (με 2 οθονες).

Βαλε windows 10.
Βαλε SSD 512GB
Βαλε 8GB ram.

Υ.Γ. α, και μην κανεις OC, απο το BIOS βγαινεις με ESC ή με F10 αν θες να σωσεις και τις αλλαγες. Το εψαξα εγω για σενα :P :P

Επεξ/σία από Talepwros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Θα βγαλεις λεφτα απο αυτο;;;;;;;;

Εχω ενα Dell E7440 με το ιδιο CPU  και full HD οθονη με onboard γραφικα και δεν σερνεται πουθενα (με 2 οθονες).

Βαλε windows 10.
Βαλε SSD 512GB
Βαλε 8GB ram.

Υ.Γ. α, και μην κανεις OC, απο το BIOS βγαινεις με ESC ή με F10 αν θες να σωσεις και τις αλλαγες. Το εψαξα εγω για σενα :P :P

Με windows 10 είναι και απλός θέλω να δω πως θα γίνει πιο γρήγορο για να κρατήσει ακόμα μερικά χρόνια 

Ssd ποιον να του βάλω κάποιον καλο 120gb μόνο για λειτουργικό θέλω δεν το χρεισιμοποιω για αποθήκευση έχω τον σταθερό μου έχω γεμίσει μόνο 60 από τα 450περιπου

3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Με windows 10 είναι και απλός θέλω να δω πως θα γίνει πιο γρήγορο για να κρατήσει ακόμα μερικά χρόνια 

Ssd ποιον να του βάλω κάποιον καλο 120gb μόνο για λειτουργικό θέλω δεν το χρεισιμοποιω για αποθήκευση έχω τον σταθερό μου έχω γεμίσει μόνο 60 από τα 450περιπου

Έχω βρει αυτόν καλός είναι και θα παίξει;;

Screenshot_2020-04-26-14-40-58-884_com.android.chrome.png

Επεξ/σία από Nik1239

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι το εχω και πραγματικα ειναι αερατο. Οχι παιχνιδια ομως.

Δες αν εχει και σκονες στο ανεμηστηρακι και θελει καθαρισμα για να μην ανεβαζει θερμοκρασιες.

Ο σκληρος που εχει τωρα το δικο σου, μαζι με τα 4GB ram σιγουρα δημιουργουν προβλημα. Βαζω στοιχημα οτι κανει swap συνεχεια.

Capture.PNG

Capture4.PNG

Επεξ/σία από Talepwros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Ετσι το εχω και πραγματικα ειναι αερατο. Οχι παιχνιδια ομως.

Δες αν εχει και σκονες στο ανεμηστηρακι και θελει καθαρισμα για να μην ανεβαζει θερμοκρασιες.

Ο σκληρος που εχει τωρα μαζι με τα 4GB ram σιγουρα δημιουργουν προβλημα. Βαζω στοιχημα οτι κανει swap συνεχεια.

Capture.PNG

Capture4.PNG

Θερμοκρασίες σε idle cpu ~42 και hdd ~28

Μετά που θα δω τίποτα σε YouTube και λίγο chrome βλέπω 50αρια και 55αρια cpu και 30-35 hdd επίσης του έχω βάλει και βάση με ανεμιστηρακια 2 μεγάλα και 2 μικρά 

Επεξ/σία από Nik1239

Αν στο youtube με  Chrome ανεβαζει cpu (αρα θερμοκρασιες) υπαρχει αυτο το extension για τον chrome "h264ify"  που λυνει το προβλημα.
Επισης δεν νομιζω οτι η βαση με ανεμηστηρες κανει κατι, εκτος αν εχεις αφαιρεσει το καπακι απο κατω.

1 λεπτό πριν, Talepwros είπε

Αν στο youtube με  Chrome ανεβαζει cpu (αρα θερμοκρασιες) υπαρχει αυτο το extension για τον chrome "h264ify"  που λυνει το προβλημα.
Επισης δεν νομιζω οτι η βαση με ανεμηστηρες κανει κατι, εκτος αν εχεις αφαιρεσει το καπακι απο κατω.

Τι κανει δλδ αυτό το πρόγραμμα αν ξέρεις μπορώ να βάλω δεύτερο δίσκο ή θα πρέπει να βγάλω αυτόν που φοράει για να βάλω άλλο επίσης πρότεινε μου έναν καλό που να κρατήσει καιρό 

1 λεπτό πριν, sstratos είπε

Μην πάρεις 120gb ssd για το λειτουργικό , πάρε 256gb τουλαχιστον , για να σου κρατησει χρόνια. 

Φίλε απλός θα μείνουν 150gb αχρησιμοποίητα έχω 1tb HDD , 250gb hdd , 500ssd , 1tb usb disk δεν θέλω άλλο χώρο τα περισσότερα δεν είναι καν γεμάτα θέλω έναν καλό 120 και για αρχεία αν θέλω βάζω τον εξωτερικό μέσω του usb και κάνω την δουλειά μου

Λοιπον τοποθετεις εναν 120 ssd και περνεις μια θηκη για να βαλεις τον σκληρο που εχει ειδη επανω σαν εφεδρικο στη θεση του cd το καταργεις εντελως αυτο δεν χρειαζεται. Κοστος σκληρου υπολογισε 26ευρω και αλλα 10 η θηκη που μπαινει στην θεση του dvd. Περνας το λειτουργικο σου στον ssd εννοειτε υπαρχουν αρκετα προγραμματακια που κανουν αυτη την διαδικασια χωρις να κανεις format αν και καλυτερα να περασεις τα windows καθαρη εγκατασταση στον καινουριο ssd. Επειτα κανεις εναν καθαρισμο σε ανεμιστηρακι και θα προτεινα αφου θα το ανοιξεις για καθαρισμο να αλλαξεις και θερμοαγωγιμη παστα καθως η εργοστασιακες που εχουν μεσα τα μηχανηματα ειναι μπετον και οχι παστες και θα εισαι αρχοντας. Το μηχανημα θα πηγαινει σφαιρα,εδω να τονισω για τις εργασιες που το θες η παραπανω μνημουλα δεν χρειαζεται με αυτα τα 2 που αναφερα θα εισαι αρχοντας.-

11 ώρες πριν, lunatic21 είπε

Λοιπον τοποθετεις εναν 120 ssd και περνεις μια θηκη για να βαλεις τον σκληρο που εχει ειδη επανω σαν εφεδρικο στη θεση του cd το καταργεις εντελως αυτο δεν χρειαζεται. Κοστος σκληρου υπολογισε 26ευρω και αλλα 10 η θηκη που μπαινει στην θεση του dvd. Περνας το λειτουργικο σου στον ssd εννοειτε υπαρχουν αρκετα προγραμματακια που κανουν αυτη την διαδικασια χωρις να κανεις format αν και καλυτερα να περασεις τα windows καθαρη εγκατασταση στον καινουριο ssd. Επειτα κανεις εναν καθαρισμο σε ανεμιστηρακι και θα προτεινα αφου θα το ανοιξεις για καθαρισμο να αλλαξεις και θερμοαγωγιμη παστα καθως η εργοστασιακες που εχουν μεσα τα μηχανηματα ειναι μπετον και οχι παστες και θα εισαι αρχοντας. Το μηχανημα θα πηγαινει σφαιρα,εδω να τονισω για τις εργασιες που το θες η παραπανω μνημουλα δεν χρειαζεται με αυτα τα 2 που αναφερα θα εισαι αρχοντας.-

Ωραία καθαρή εγκατάσταση δεν κάνω γιατί θα χαθούν τα windows και θα πρέπει να τα ξαναπληρωσω θα κάνω κλονο απλός τον δίσκο όσο για την πάστα έχεις κάποια να προτείνεις καλή ;; Μέχρι κάνα 10αρικο max;;

2 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Ωραία καθαρή εγκατάσταση δεν κάνω γιατί θα χαθούν τα windows και θα πρέπει να τα ξαναπληρωσω

Από την στιγμή που έχεις περάσει νόμιμα τα win10, το κλειδί είναι αποθηκευμένο στο bios. 

Οπότε όσα format και να κάνεις το κλειδί δεν χάνετε και ενεργοποιεί τε μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ... 

Καλημερα φιλε μου οπως ειπε και το παλικαρι bromiaris παραπανω αμα εχεις νομιμα τα windows10 το κλειδακι ειναι αποθηκευμενο στο bios μονιμα οποτε μια φορα πληρωνεις. Αυτο βεβαια ισχυει για καθε μηχανημα ξεχωριστα. https://prnt.sc/s6mhq1    https://prnt.sc/s6mium στην τιμη που αναφερεις επειδη χρεισιμοποιω χρονια διαφορες παστες αυτες οι 2 ειναι πολυ τιμιες για την δουλεια αλλα και για τα λεφτα που στοιχιζουν. Καλυτερα παρε την πρωτη λογο του οτι ειναι laptop και αυτα λογο ελλειψης χωρου ολα ειναι πολυ στεναχωρα βλεπεις μεσα παντα εχουν θεματα με θερμοκρασιες και η πρωτη ειναι λιγο καλυτερη απο την δευτερη. Επισης μην ξεχασω να πω αν δεν εχεις τοποθετησει ποτε παστα δες κανα βιντεακι στο youtube καθως οι περισσοτεροι χρεισιμοποιουν παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα με αποτελεσμα να ξεχειλισει και να μην εχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να μπει ελαχιστη ποσοτητα και οσο χρειαζεται για να εχεις το σωστο αποτελεσμα που ειναι χαμηλες θερμοκρασιες βεβαια. Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, lunatic21 είπε

Καλημερα φιλε μου οπως ειπε και το παλικαρι bromiaris παραπανω αμα εχεις νομιμα τα windows10 το κλειδακι ειναι αποθηκευμενο στο bios μονιμα οποτε μια φορα πληρωνεις. Αυτο βεβαια ισχυει για καθε μηχανημα ξεχωριστα. https://prnt.sc/s6mhq1    https://prnt.sc/s6mium στην τιμη που αναφερεις επειδη χρεισιμοποιω χρονια διαφορες παστες αυτες οι 2 ειναι πολυ τιμιες για την δουλεια αλλα και για τα λεφτα που στοιχιζουν. Καλυτερα παρε την πρωτη λογο του οτι ειναι laptop και αυτα λογο ελλειψης χωρου ολα ειναι πολυ στεναχωρα βλεπεις μεσα παντα εχουν θεματα με θερμοκρασιες και η πρωτη ειναι λιγο καλυτερη απο την δευτερη. Επισης μην ξεχασω να πω αν δεν εχεις τοποθετησει ποτε παστα δες κανα βιντεακι στο youtube καθως οι περισσοτεροι χρεισιμοποιουν παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα με αποτελεσμα να ξεχειλισει και να μην εχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να μπει ελαχιστη ποσοτητα και οσο χρειαζεται για να εχεις το σωστο αποτελεσμα που ειναι χαμηλες θερμοκρασιες βεβαια. Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.-

Εγώ ψαχτει για πάστα και ξέρω τι ποσότητα να βάλω επίσης τα windows δεν τα ενεργοποίησα εγώ και δεν μου έδωσαν κλειδί όταν το πήρα ήταν ενεργοποιημένα άρα είναι OEM αυτό είναι αποθηκευμένο στο bios ή όχι

Η πάστα είναι ειδική για λάπτοπ γιατί σκοπεύω να την βάλω και στον σταθερό μου στο cpu και στην κάρτα γραφικών

Α και κάτι ακόμα για την πάστα που μου έστειλες τα 4g για πόσους επεξεργαστές φτάνουν ;; Γιατί θέλω να φτάσει για 3εις χρήσεις

Επεξ/σία από Nik1239

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...