Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,έκανα μια αναβάθμιση στο ryzen σύστημα μου.Συγκεκριμένα έβαλα έναν Ryzen 2700x και μια 1660ti πάνω σε μια x370 μητρική,συν αλλαγή κουτιού.Ενω πριν το pc δούλευε τέλεια,πλέον freezαρει σε ακυρα σημεία χωρίς καν να παίζω η οτιδήποτε,φριζαρει εννοώ δεν κουνιέται καν το ποντίκι,δεν κλείνει καν ο υπολογιστής...Όλοι οι drivers έχουν μπει,bios update έγινε (όχι στο πιο καινούργιο αλλά υποστηρίζει τον νέο επεξεργαστή).Οποιαδήποτε βοήθεια θα την εκτιμήσω 

Συγκεκριμένα:

Msi x370 gaming pro

Ryzen 2700x

Msi 1660ti gaming

2*8 gb ram hyperx 

Cooler master 600w psu

2 ssd

1hdd

Δημοσ.

Βγάλε την μπαταρία της motherboard για 15 λεπτά και ξαναβάλτη. Με μια x370 είχα κι εγω κολλήματα τρελά και ναι, το πέρασμα νεόυ bios δεν έλυσε το θέμα, παρόλο που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί. Μετά άστο στα default settings, μην αρχισεις XMP και τέτοια και δες πως θα πάει. Αν βάλεις μετέπειτα XMP και τότε κολλάει, βάλε το τελευταίο bios.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πρότεινα να περάσεις το τελευταίο BIOS update, δεν βρίσκω το λόγο να μην το κάνεις.

Επεξ/σία από vdanasto
Δημοσ.

Πρώτα πρέπει να ρεσετάρεις το bios δες στο manual της μητρικής την διαδικασία clear cmos.

Λογικά πρέπει να διορθωθεί έτσι.

Δημοσ.

Oκευ θα δοκιμασω το clear cmos και επιστρεφω να σας πω,φανταζομαι δεν εχει καποιο θεμα αυτο στα αρχεια μου/windows κλπ ετσι;

Επίσης παρατηρώ πως αν παω να ανοιξω καποιο αρχειο αποθηκευμενο στον hdd,επισης αρχιζει τα κολλήματα,το αναφέρω μηπως παιζει καποιο ρολο.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν διόρθωσε το πρόβλημα το clear cmos.Αλλαξα και ένα καλώδιο sata και το πρόβλημα φάνηκε να λύνεται,μέχρι που μπήκα σε ένα game και τα κολλήματα επανήλθαν δριμύτερα.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βγάλεις ένα από τα 2 dimm των μνημών, μήπως κάποια από τις 2 έχει καεί και οποσδήποτε δίαβασε στο manual της motherboard που μπαίνουν οι μνήμες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stakyr1 είπε

Δοκίμασε να βγάλεις ένα από τα 2 dimm των μνημών, μήπως κάποια από τις 2 έχει καεί και οποσδήποτε δίαβασε στο manual της motherboard που μπαίνουν οι μνήμες

Το έκανα κι αυτό ήταν από τα πρώτα που δοκίμασα..

Αυτο εδω ειναι ο επεξεργαστης,δεν ξερω αν δειχνει καποιο προβλημα,αυτο με το edc πχ,εψαξα πως να το κατεβασω,αλλα δεν φτιαχνει,η δεν μενει η ρυθμιση.

Χωρίς τίτλοσσαδσ.jpg

Δημοσ.

Τι να πω. Πολύ περίεργο το πρόβλημά σου. Βγάλε τους σκληρούς και κράτα μόνο αυτόν που bootαρεις μπας και. Το τροφοδοτικό αν ήταν, θα σου έκλεινε εντελώς και θα έκανε restart λογικά.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω αν και δεν νομιζω,ευχαριστω για τον χρονο σου παρολα αυτα.Μαλλον η επισκεψη σε τεχνικο θα συμβει συντομα χαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ThanosCak είπε

Θα το δοκιμασω αν και δεν νομιζω,ευχαριστω για τον χρονο σου παρολα αυτα.Μαλλον η επισκεψη σε τεχνικο θα συμβει συντομα χαχα

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, οι τεχνικοί το ίδιο κάνουν. Αρχίζουν και βγάζουν ένα ένα τα κομμάτια να δουν τι φταίει. Απλά εκείνοι έχουν τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή άλλον, οπότε τσεκάρουν και αυτά, αν και σπάνια είναι κάτι από τα δύο τελευταία.

Επεξ/σία από stakyr1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stakyr1 είπε

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, οι τεχνικοί το ίδιο κάνουν. Αρχίζουν και βγάζουν ένα ένα τα κομμάτια να δουν τι φταίει. Απλά εκείνοι έχουν τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή άλλον οπότε τσεκάρουν και αυτά, αν και σπάνια είναι κάτι από τα δύο τελευταία.

Εγω ειμαι σχεδον σιγουρος πως ειναι ο επεξεργαστης,διοτι αυτα τα 2 parts αλλαξα,βεβαια μπορει και να κανω λαθος τι να πω...μου φαινεται περιεργο να ειναι κατι αλλο ενω προ αναβαθμισης δουλευαν αψογα.

Μήπως να παω σε ενα φορματ μπας και;

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις το τελευταίο bios 7A33v4IP(Beta version)?

Φορμάτ θέλει οποσδήποτε όταν πας σε νεο επεξεργαστή και έχεις τέτοια κολλήματα. Πολύ πιθανό να είναι θέμα drivers

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stakyr1 είπε

Είσαι σίγουρος ότι έχεις το τελευταίο bios 7A33v4IP(Beta version)?

Φορμάτ θέλει οποσδήποτε όταν πας σε νεο επεξεργαστή και έχεις τέτοια κολλήματα. Πολύ πιθανό να είναι θέμα drivers

Οχι δεν εχω βαλει ακομα αυτο το bios,το φοβηθηκα λογω beta version,να δοκιμασω να το βαλω μπας και; και μετα φορματ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...