Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση! φτιαχνω ενα custom pc case και θα ηθελα να βαλω ενα custom led switch! θα ηθελα να μαθω εαν ενα 12volt κουμπι θα ηταν δυνατον να ανοιγει τον υπολογιστη μου αν το συνδεσως πανω στην μητρικη με τα ιδια καλωδια απο ενα παλιο power button που εχω απο το παλιο front panel του κουτιου μου! παρακατω θα αφησω το link του διακοπτη που θα ηθελα να χρησιμοποιησω!

ευχαριστω εκ των προτερων!

Διακοπτης: http://www.nettop.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=308&virtuemart_category_id=85&Itemid=1&ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από vasan1990
Δημοσ.

spacer.png

Αν και το παλιό μπουτόν έχει led τότε είσαι ok, αν όχι, θα πρέπει να πάρεις από μία έξοδο 12v και να το συνδέσεις στο led όπως φαίνεται στο παραπάνω σχέδιο circuit, (με σωστή πολικότητα +  - βέβαια). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο διακόπτης έχει 5 pins, τα 2 είναι + και - για το LED που θα δώσεις απο όπου θέλεις και τα άλλα 2 είναι για το On/Off του υπολογιστή. Το On/Off του υπολογιστή απλά κλείνει ένα κύκλωμα και τίποτα παραπάνω, δεν δίνεις εσύ τροφοδοσία από αλλού. 

Edit: Ο διακόπτης είναι 6V, θα χρειαστείς αντίσταση για 12V παροχή.

Edit 2: Ο συγκεκριμένος διακόπτης κρατάει το κύκλωμα κλειστό όταν το πατάς και πρέπει να ξανά πατηθεί για να το ανοίξει, οπότε δεν κάνει για On/Off switch καθώς ο υπολογιστής θα ξανά κλείσει αν μείνει παρατεταμένα κλειστό το κύκλωμα.

Edit 3: Εσύ θέλεις momentary switch, σαν αυτόν που ξανά επανέρχεται στην αρχική του θέση εφόσον το αφήσεις.

Επεξ/σία από Cell_7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, vasan1990 είπε

θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση! φτιαχνω ενα custom pc case και θα ηθελα να βαλω ενα custom led switch! θα ηθελα να μαθω εαν ενα 12volt κουμπι θα ηταν δυνατον να ανοιγει τον υπολογιστη μου αν το συνδεσως πανω στην μητρικη με τα ιδια καλωδια απο ενα παλιο power button που εχω απο το παλιο front panel του κουτιου μου! παρακατω θα αφησω το link του διακοπτη που θα ηθελα να χρησιμοποιησω!

ευχαριστω εκ των προτερων!

Διακοπτης: http://www.nettop.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=308&virtuemart_category_id=85&Itemid=1&ref=bestprice.gr

Κατ αρχάς ο προλαλήσας @Cell_7 έχει δίκιο ότι θες momentary. Εγώ προσθέτω σε αυτά που είπε ότι αν δε θες να το βάλεις στα 12V, μπορείς να το βάλεις στα 5V του τροφοδοτικού (δηλαδή κόκκινο με μαύρο) οπότε δε θες άλλη αντίσταση, εκμεταλλεύεσαι την ενσωματωμένη.

Επεξ/σία από Νυσταγμένος
Δημοσ.
5 ώρες πριν, htaccess είπε

Από το σχέδιο του φαίνεται 12v.

http://www.nettop.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=308&virtuemart_category_id=85&Itemid=1

Το κακό βέβαια είναι ότι είναι διακόπτης, όταν έκανα το 1ο post στο topic, δεν το είχα προσέξει.

Ναι έτσι φαίνεται στο σχέδιο. Αλλά στην περιγραφή κάτω λέει 3-6V

Τέλος πάντων. Αν μπει στα 5 πάλι θα παίξει κανονικά.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παιδια! οπως βλεπω βεβαια στα specs στον διακοπτη που εστειλα εχει δυο ξεχωριστες τιμες! η τιμη οπως λεει στο Lamp rated voltage: 6V μηπως ειναι η τιμη μονο για το led του κουμπιου? επισης η συνδεσμολογια για το led μου φαινεται οκ! απλα θα συνδεσω το power led+ και - ! το προβλημα μου και η ερωτηση μου ειναι οτι αν συνδεσω τον διακοπτη στην  θεση της μητρικης POWER SWITCH αν θα λειτουργεισει! ειμαι λιγο ασχετος παιδια το ξερω! επισης δεν καταλαβα αυτο που ειπε ο φιλος @Νυσταγμένος για τη συνδεση στο τροφοδοτικο!

ευχαριστω πολυ! θα χαρω να δω τις απαντησεις-συμβουλες σας!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasan1990 είπε

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παιδια! οπως βλεπω βεβαια στα specs στον διακοπτη που εστειλα εχει δυο ξεχωριστες τιμες! η τιμη οπως λεει στο Lamp rated voltage: 6V μηπως ειναι η τιμη μονο για το led του κουμπιου? επισης η συνδεσμολογια για το led μου φαινεται οκ! απλα θα συνδεσω το power led+ και - ! το προβλημα μου και η ερωτηση μου ειναι οτι αν συνδεσω τον διακοπτη στην  θεση της μητρικης POWER SWITCH αν θα λειτουργεισει! ειμαι λιγο ασχετος παιδια το ξερω! επισης δεν καταλαβα αυτο που ειπε ο φιλος @Νυσταγμένος για τη συνδεση στο τροφοδοτικο!

ευχαριστω πολυ! θα χαρω να δω τις απαντησεις-συμβουλες σας!

Αυτό που λεω εγω ειναι οτι το τροφοδοτικο "βγαζει" καποιες τασεις, 5V 12V και καποιες αλλες. Μπορεις να εκμεταλευτείς τα 5V για την δουλεια που τα θες, την τροφοδοσια του led.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...