manosbr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, Δεν έχω πολυ εμπειρία με δίκτυα, αλλά τον τελευταίο μήνα λογω αποσυνδέσεων με Vodafone , και χαμηλή ταχύτητα κατέληξαν να μου στείλουν 2 modem: 1) tp LINK 100v το οποίο όμως δεν έκανε γιατι είναι μονο για 1 τηλεφωνική γραμμή και θέλω 2. 2) μετά στείλανε το VODAFONE H300s 3) για να αντικαταστήσω το παλιό που είχα το ΖΤΕ Η367 https://www.easytechnology.gr/plerophorike-kai-tablet/upologistes/diktuaka/modem-router-adsl-vdsl-zte-zxhn-h367n-voip Τελικά ΔΕΝ έφταιγε το modem αλλά η καλωδίωση στο σπίτι που βραχυκύκλωνε και κατέληξα με 3 modem Το ερώτημα είναι το εξής ! Θέλω να στέλνω σήμα 2 ορόφους κάτω στην αδερφή μου. Με το ZTE έβλεπε το σήμα με το wifi repeter της xiomi και είχε πρόσβαση στο ιντερνετ (έστω και αργή). Με το Vodafone H300s δεν βλέπει το σήμα 2 ορόφους κάτω. Τι μπορώ να κάνω για να φτάνει κάτω το σήμα; Να χρησιμοποιήσω πάλι το παμπάλαιο μοντεμ της ΖΤΕ? να αγοράσω άλλο ισχυρό Modem ? να βάλω 2 repeater σε άλλο δωματιο δικό μου πιο κοντινο στο διαμέρισμά της (ώστε να συνδέετε με το repeater της πάλι - αν γίνεται ) ? Υπάρχει άλλη εναλλακτική? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 ριξε ενα καλωδιο και βαλε ενα παλιο ρουτερ κατω για να εχει και αυτη αξιοπρεπες ιντερνετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosbr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα, Δεν έχω πολυ εμπειρία με δίκτυα, αλλά τον τελευταίο μήνα λογω αποσυνδέσεων με Vodafone , και χαμηλή ταχύτητα κατέληξαν να μου στείλουν 2 modem: 1) tp LINK 100v το οποίο όμως δεν έκανε γιατι είναι μονο για 1 τηλεφωνική γραμμή και θέλω 2. 2) μετά στείλανε το VODAFONE H300s 3) για να αντικαταστήσω το παλιό που είχα το ΖΤΕ Η367 https://www.easytechnology.gr/plerophorike-kai-tablet/upologistes/diktuaka/modem-router-adsl-vdsl-zte-zxhn-h367n-voip Τελικά ΔΕΝ έφταιγε το modem αλλά η καλωδίωση στο σπίτι που βραχυκύκλωνε και κατέληξα με 3 modem Το ερώτημα είναι το εξής ! Θέλω να στέλνω σήμα 2 ορόφους κάτω στην αδερφή μου. Με το ZTE έβλεπε το σήμα με το wifi repeter της xiomi και είχε πρόσβαση στο ιντερνετ (έστω και αργή). Με το Vodafone H300s δεν βλέπει το σήμα 2 ορόφους κάτω. Τι μπορώ να κάνω για να φτάνει κάτω το σήμα; Να χρησιμοποιήσω πάλι το παμπάλαιο μοντεμ της ΖΤΕ? να αγοράσω άλλο ισχυρό Modem ? να βάλω 2 repeater σε άλλο δωματιο δικό μου πιο κοντινο στο διαμέρισμά της (ώστε να συνδέετε με το repeater της πάλι - αν γίνεται ) ? Υπάρχει άλλη εναλλακτική? 2 ώρες πριν, kostasbm είπε ριξε ενα καλωδιο και βαλε ενα παλιο ρουτερ κατω για να εχει και αυτη αξιοπρεπες ιντερνετ Δηλαδή συνδέοντας ένα router με LAN , με το βασικό modem/router, αναπαράγει το σήμα απλά; ή θέλει νέο στήσιμο δικτύου? Τα access points τι ακριβώς κάνουν ? είναι routers? κανουν για αυτη τη δουλειά ? Αν και δεν μπορώ να κατεβάσω καλώδιο, γιατι είναι πολυκατοικία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 ενα παλιο ρουτερ μπορεις να το κανεις να δουλεψει σαν αναμεταδοτης αλλα θελει μερικες αλλαγες στο μενου του επειδη εχω πολλους φιλους με παρομοιο θεμα αν βρεις μια πλαστικη σωληνα ισα να περνα το καλωδιο μπορεις να το ριξεις και να το στερεωσεις σε 2 σημεια αν το ψαξεις λιγο καπου θα υπαρχει ενα μερος να το ριξεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δε μπορεί να σου εγγυηθει κανεις οτι θα παρεις ενα ρουτερ και θα παει το σημα εκει που το θες. Ιδανικά κατσε ψαξε σε ολο το σπιτι σου σε ποιο spot, αν βαλεις ενα ρουτερ, το σημα φτάνει καλύτερα στο διαμέρισμα της αδερφής σου. Αν βρεις ενα καλο spot στο σπιτι σου, βάζεις εκεί ένα ρούτερ (το οποιο θα κουμπώσει πάνω στο δικό σου με καλώδιο και απλά θα δίνει σήμα wifi), και αντιστοιχα βαζεις ενα repeater στο διαμερισμα της αδερφής σου, στο καλύτερο spot που θα βρεις εκεί. Γι αυτό που θες να κανεις δε γινεται να πεις κουμπωνω οπου θελω ενα ρουτερ στο ενα διαμερισμα και θελω να παει 2 οροφους κατω το σημα, σε οποιοδηποτε σημειο του χωρου. Γενικά μιλώντας, το mi router 4A gigabit που διαθέτω μου έχει δώσει αρκετα δυνατό σήμα. Επίσης τα παλιά zta h108n είχανε καλή κάλυψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manosbr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, GiwrgosP- είπε Δε μπορεί να σου εγγυηθει κανεις οτι θα παρεις ενα ρουτερ και θα παει το σημα εκει που το θες. Ιδανικά κατσε ψαξε σε ολο το σπιτι σου σε ποιο spot, αν βαλεις ενα ρουτερ, το σημα φτάνει καλύτερα στο διαμέρισμα της αδερφής σου. Αν βρεις ενα καλο spot στο σπιτι σου, βάζεις εκεί ένα ρούτερ (το οποιο θα κουμπώσει πάνω στο δικό σου με καλώδιο και απλά θα δίνει σήμα wifi), και αντιστοιχα βαζεις ενα repeater στο διαμερισμα της αδερφής σου, στο καλύτερο spot που θα βρεις εκεί. Γι αυτό που θες να κανεις δε γινεται να πεις κουμπωνω οπου θελω ενα ρουτερ στο ενα διαμερισμα και θελω να παει 2 οροφους κατω το σημα, σε οποιοδηποτε σημειο του χωρου. Γενικά μιλώντας, το mi router 4A gigabit που διαθέτω μου έχει δώσει αρκετα δυνατό σήμα. Επίσης τα παλιά zta h108n είχανε καλή κάλυψη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Βάζοντας ένα 2ο router (συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου με το 1ο ρουτερ) απλά αναπαράγει το σήμα του μέσω απο το δικό του wifi? ή είναι πολύπλοκο; πρέπει δηλαδη να στηθεί 2ο δικτυο με 2ο χωριστο σήμα; Τα access points κάνουν αυτη τη δουλειά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Πρεπει να κλεισεις τον DHCP server του ρουτερ που θα κουμπωσει πανω στο κεντρικο. Τα access points κανουν ακριβως αυτη τη δουλειά, ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Οσο αναφορα το σημα για την αδερφη σου κατω αμα μπορεις να ριξεις ενα καλωδιο και να το περασεις κοντα σε καμια σωληνα γκαζιου ωστε να μην φαινετε θα ηταν το ιδανικο αλλιως το μοντεμ το δικο σου και το ρεπετερ στην αδερφη σου στην τζαμαρια κοντα για να εχεις οσο πιο καλη εμβελια γινετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα