Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα corsa d του 12  95 άλογα και παρατήρησα ότι έκαιγε πολύ παραπάνω. Έκανα ένα καθάρισμα dpf γτ ήταν πολύ βουλωμένο και μετά από μέρες ένα καθάρισμα στην εισαγωγή και πεταλούδα (καταλάβατε δεν το έχω με το άθλημα). Τώρα μου έχει μια κατανάλωση 5.6-5.8 με πορεία κυρίως σε ανοικτό δρόμο. Είναι καλύτερα από πριν αλλά νομίζω είναι πάλι πολύ. Γτ άλλοι φίλοι μου με ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα κάνουν με ένα φουλαρισμα πάνω από 600 χιλιόμετρα που κάνω εγώ. Έχει κανείς παρόμοιο θέμα? 

Δημοσ.

Για να σε βοηθήσω να σου πω ότι σε astra του '17 1.6 136 hp κατανάλωση σε ανοιχτο δρόμο κάτω από τα νούμερα που λες..Πιο πριν σε θυμάσαι πόσο έκαιγε?

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι ακριβώς κατανάλωση αλλά έκανα από λαμπάκι σε λαμπάκι σίγουρα 700 χιλιόμετρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, matias είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα corsa d του 12  95 άλογα και παρατήρησα ότι έκαιγε πολύ παραπάνω. Έκανα ένα καθάρισμα dpf γτ ήταν πολύ βουλωμένο και μετά από μέρες ένα καθάρισμα στην εισαγωγή και πεταλούδα (καταλάβατε δεν το έχω με το άθλημα). Τώρα μου έχει μια κατανάλωση 5.6-5.8 με πορεία κυρίως σε ανοικτό δρόμο. Είναι καλύτερα από πριν αλλά νομίζω είναι πάλι πολύ. Γτ άλλοι φίλοι μου με ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα κάνουν με ένα φουλαρισμα πάνω από 600 χιλιόμετρα που κάνω εγώ. Έχει κανείς παρόμοιο θέμα? 

Σε ανοικτό δρόμο με το BMW 116D, 116 άλογα είμαι στα 3.6-4.0 λίτρα με ταχυτητες απο 100 εως 115 χλμ. Πολλα μου φαινονται αυτα που λες....

Με 50 λιτρα καυσιμο σε ανοικτο δρομο βγαζω πανω απο 1200 χλμ. 

Εκτος εαν πηγαινεις με 150 χλμ στην εθνικη.

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η μέση κατανάλωση (για μεικτό κύκλο), απο αρκετούς χρήστες ειναι καπου στα 5L/100km. Οποτε εαν το πατας και λιγο παραπανω εισαι μεσα σε λογικά πλαίσια. Τώρα..

Να ξέρεις ότι τα αυτοκίνητα diesel δεν έχουν πεταλούδα γκαζιού. Οποτε μαλλον σου καθάρισαν την βαλβίδα egr.

Για πες μας λίγο τα χιλιόμετρα που έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, matias είπε

Έχω κάνει σχεδόν 150.000 χιλιόμετρα αλλά δεν το πατάω, γενικά πάω με 100-120. 

Καλοκαίρι με clima και 2 ατομα + 2 βαλιτσακια

Διαδρομη: 313 χλμ Αθηνα Κεντρο - Πυργος Ηλειας με μεση ωριαια ταχυτητα τα 87,5 χλμ (Στην Αθηνων Πατρων πηγαινα με 110-120 και στην Πατρων - Πυργου με 100 χλμ. Βαλε φαναρια και διοδια που σε κοβουν και σου ριχνουν την μεση ωριαία ταχύτητα. 

Εγραψε μεση καταναλωση 4,0 λιτρα / 100 χλμ. 

84307716_755055838317933_8487982642602442752_n.jpg.18d9136a2f38f8563db875a12aa6750c.jpg

Capture.JPG.442f98207a0496a056c1d0c9b5898a9e.JPG

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

Τι μπορεί να φταίει? γτ ο μηχανικός μου αυτά μου είπε να κάνω. Είπε και ότι αν δεν φτιάξει φταίει το dpf συνήθως αλλά όταν το κοίταξε με το διαγνωστικό το έβγαλε καθαρό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, matias είπε

Τι μπορεί να φταίει? γτ ο μηχανικός μου αυτά μου είπε να κάνω. Είπε και ότι αν δεν φτιάξει φταίει το dpf συνήθως αλλά όταν το κοίταξε με το διαγνωστικό το έβγαλε καθαρό

Σκεψου οτι Αθηνα - Πυργος - Αθηνα δηλαδη 630 χλμ με clima  ξοδευω το μισο ντεποζιτο. Κάπου 26 λίτρα καύσιμο.

To αμαξι μου εχει 130.000 χλμ μοντελο του 2014 και παει μονο αντιπροσωπία με service ανα 30.000 χλμ (ή οποτε μου πει το αμαξι). Δεν ξερω τι να κοιταξεις... 

Δηλαδη ποσο εκαιγε πριν ? Ειναι και μικροτερο σε κυβικα το δικο σου. 

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

Δεν κοίταγα κατανάλωση σίγουρα μέχρι λαμπάκι πάνω από 700 χιλιόμετρα. Θυμάμαι πήγαινα Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα με 30-35€ αν το πάταγα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, matias είπε

Δεν κοίταγα κατανάλωση σίγουρα μέχρι λαμπάκι πάνω από 700 χιλιόμετρα. Θυμάμαι πήγαινα Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα με 30-35€ αν το πάταγα. 

Εαν δεν κοιταγες τι να σου πω. Εγω πετρελαιο βαζω με το trip. Επειδη κανω 600 χλμ την εβδομαδα ξερω απλα τι καιω. 

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

Το ειχα και εγώ αυτό το αυτοκίνητο για λίγο καιρό,κάπου γύρω στα 5 καίει.Να ξέρεις ότι θα έχεις σοβαρά προβλήματα με dpf και egr  και να ελέγχεις τακτικά τη στάθμη των λαδιών της μηχανής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, thanasisxask είπε

@ROG-X πολύ καλή κατανάλωση έχεις. Το trip συμφωνεί στην κατανάλωση την πραγματική; 

Συμφωνει, τις προάλλες ειχα ενα παράδοξο. Μου ελεγε το trip οτι ξοδεψα 43 λιτρα πετρελαιο και γεμισε μεχρι ταπας που χύθηκε στα 42 λιτρα. 😅

Μικρες διαφορες...μπορει να ειχε και αερα... 

H χαμηλοτερη που εχω δει ειναι αυτη. Αθηνα Ψυχικο - Οινόφυτα 53 χλμ διαδρομη. Με start stop μεσα στην Αθηνα.

Μονος μου στη διαδρομη με clima. 

84083936_172305370666138_2815793744807198720_n.jpg

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα στην παρεα  , εχω κσι εγω ενα φιατ ιντεα  του 2007 με90 αλογα , ιδιος κινητηρας με του  κορσα χωρις dpf , με οικονομικη οδηγηση εκτος πολης καιει 4- 4,5 λιτρα , αν τρεξεις με 140-150  φτανει 5,5 - 6 γιατι δεν εχει μακρια 6η . Με 100-120 καιει 4,8-5 λ. αρα εσυ που εχεις dpf μαλλον εισαι οκ. Μετρημα με   φουλαρισμα. Αν βαλω απλο πετρελαιο παει λιγο παραπανω, Εχω 280.000 χλμ και εχω καθαρισει προσφατα egr και πολλαπλη , αλλα παλι στις επιταχυνσεις βγαζει μαυρο καπνο.

Επεξ/σία από chriskan22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...