Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, dem είπε Τα έχω δοκιμάσει στο control όλα . Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να μπω με κλειστό το MSI afterburner αλλά δεν ξέρω μετά πως να βλέπω τα frames μέσα . Το afterburner το έχω πάντα ανοιχτό στα benches για να έχω την κάρτα με fan curve Max 50c με 40-44% τα fan της αλλιώς ξεκινάνε τα φαν μετά τους 60c και σπαζομαι. Δεν πειράζει κάτι το Afterburner. Κάτι άλλο παίζει..
dem Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Δεν πειράζει κάτι το Afterburner. Κάτι άλλο παίζει.. Ναι μάλλον, τουλάχιστον το έχω δει μόνο στο control μέχρι στιγμής στους άλλους τίτλους όλα είναι μια χαρά. Θα δοκιμάσω και με άλλους drivers, όταν θα έχω χρόνο. (Μάλλον το άλλο ΣΚ τώρα) Και τα 60 vsynced μια χαρά είναι πάντως .
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Για το θέμα με το 19-pin vs 20-pin displayport, έστειλα mail στην infoguest που είναι ο αντιπρόσωπος για τις AOC στην Ελλάδα και δεν ξέρουνε αν το καλώδιο μέσα στην συσκευασία του monitor είναι 19-pin ή 20-pin. Για τον π....
dem Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Για το θέμα με το 19-pin vs 20-pin displayport, έστειλα mail στην infoguest που είναι ο αντιπρόσωπος για τις AOC στην Ελλάδα και δεν ξέρουνε αν το καλώδιο μέσα στην συσκευασία του monitor είναι 19-pin ή 20-pin. Για τον π.... Γιατί που είναι το πρόβλημα ; Το καλώδιο που θα είναι μέσα δεν είναι κατάλληλο για την οθόνη . ; Btw εγώ που έχω 3 όλα στο 20ο δεν έχουν καλώδιο . Ας πούμε πως είναι 19pin. Υπάρχει πρόβλημα ; Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από dem
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, dem είπε Γιατί που είναι το πρόβλημα ; Το καλώδιο που θα είναι μέσα δεν είναι κατάλληλο για την οθόνη . ; Btw εγώ που έχω 3 όλα στο 20ο δεν έχουν καλώδιο . Ας πούμε πως είναι 19pin. Υπάρχει πρόβλημα ; Πρέπει να είναι 19-pin γιατί το 20οστό pin μεταφέρει ρεύμα από την οθόνη προς την κάρτα γραφικών και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα..
flick Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Στις 22/4/2020 στις 3:23 ΜΜ, yiannis1991 είπε Πρέπει να είναι 19-pin γιατί το 20οστό pin μεταφέρει ρεύμα από την οθόνη προς την κάρτα γραφικών και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.. Έπεσα πάνω στο thread ψάχνοντας για το displayport καλώδιο που γράφεις και εσύ και έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό με τα pins. Έβγαλες άκρη; Κοιτώντας στο product page πάντως βρήκα αυτό: https://cablexpert.com/Repository/CommonFiles/cf_additional_info---4a3f41a6-2afe-45db-a5d0-37872c161e94.pdf που αν καταλαβαίνω καλά από το σχήμα μάλλον έχει 20 pins; Σίγουρα προκαλεί πρόβλημα αυτό; Έχουμε κανένα άλλο με 19 pins υπόψιν σε παρόμοια τιμή ή πρέπει να δώσουμε από 10 ευρώ και πάνω;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @flickΑπ' ότι έχω καταλάβει όλα τα displayport έχουν 20 pins. Έτσι είναι το πρότυπο. Απλά σε κάποια μάλλον δεν είναι συνδεδεμένο το 20οστο ή η θύρα του monitor δεν έχει συνδεδεμένο το 20όστο. Γενικά πολύ ομιχλωδες το τοπίο.. Πάντως και αυτό που λένε στο skroutz ότι είναι 19pin https://www.skroutz.gr/s/11211040/DeLock-Cable-DisplayPort-male-DisplayPort-male-1m-83805.html , 20άρι είναι και αυτό https://www.delock.com/produkte/909_Displayport-male---Displayport-male/82423/merkmale.html Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
flick Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Πήρα τώρα μερικά καταστήματα που έχουν το cablexpert και δεν είχαν ιδέα για το θέμα. Μήπως πρόκειται για περίπτωση που απλά το παραψάχνουμε χωρίς λόγο....; 🙄 Σκέφτομαι πως είναι πολύ βαρύ να κυκλοφορούν καλώδια που κάνουν τέτοια ζημιά κανονικά στο εμπόριο... από την άλλη μάλλον δεν προορίζονται μόνο για GPU τα displayport και δεν παίζουν με το ρεύμα... Έχω βρει πάντως δύο μέλη στο Ιnsomnia που έχουν γράψει πως το έχουν πάρει (έχουμε και το ίδιο monitor μάλιστα) και δεν φαίνεται να ανάφεραν πρόβλημα, έχω στείλει PM στον έναν ήδη. Ο άλλος, ο 9-11 που γράφει στο thread και για το θέμα με τα pins, μετά από λίγο είχε προβλήματα με το monitor βέβαια αλλά δεν νομίζω πως έφταιγε το καλώδιο...... ...ηηηη μήηηηπως έφταιγε...;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, flick είπε Πήρα τώρα μερικά καταστήματα που έχουν το cablexpert και δεν είχαν ιδέα για το θέμα. Μήπως πρόκειται για περίπτωση που απλά το παραψάχνουμε χωρίς λόγο....; 🙄 Σκέφτομαι πως είναι πολύ βαρύ να κυκλοφορούν καλώδια που κάνουν τέτοια ζημιά κανονικά στο εμπόριο... από την άλλη μάλλον δεν προορίζονται μόνο για GPU τα displayport και δεν παίζουν με το ρεύμα... Έχω βρει πάντως δύο μέλη στο Ιnsomnia που έχουν γράψει πως το έχουν πάρει (έχουμε και το ίδιο monitor μάλιστα) και δεν φαίνεται να ανάφεραν πρόβλημα, έχω στείλει PM στον έναν ήδη. Ο άλλος, ο 9-11 που γράφει στο thread και για το θέμα με τα pins, μετά από λίγο είχε προβλήματα με το monitor βέβαια αλλά δεν νομίζω πως έφταιγε το καλώδιο...... ...ηηηη μήηηηπως έφταιγε...; το ψιριζετε χωρις λογο, αυτο ηταν προβλημα χρονια πριν. ειλικρινα ποσοι λες να καθονται να αλλαζουν καλωδια? σχεδον κανενας ακους να καιγονται οθονες δεξια και αριστερα? εμενα παντως δεν εχει παρει τιποτα τετοιο τ αυτι μου στη τελικη το να φυγεις απ το μαλλον φτηνιαρικο καλωδιο που εβαλε ο κατασκευαστης (ο οποιος ομως δεν θελει να καει την οθονη που σου πουλησε και να πληρωνει μεταφορικα/επισκευες ουτε θελει κακη φημη για το προιον του) και να αγορασεις αλλο φτηνιαρικο καλωδιο (διοτι σιγα μη κατσει κανεις να τα σκασει για ενα καλωδιο) ειναι χειροτερο.. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
Luxx Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 33 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ακους να καιγονται οθονες δεξια και αριστερα? εμενα παντως δεν εχει παρει τιποτα τετοιο τ αυτι μου Αμα κανεις καποιο search στο google, θα δεις οτι εχουν καει ορισμενες οθονες. Το εψαχνα και εγω αυτο με τα pins. Καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
dem Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, yiannis1991 είπε @flickΑπ' ότι έχω καταλάβει όλα τα displayport έχουν 20 pins. Έτσι είναι το πρότυπο. Απλά σε κάποια μάλλον δεν είναι συνδεδεμένο το 20οστο ή η θύρα του monitor δεν έχει συνδεδεμένο το 20όστο. Γενικά πολύ ομιχλωδες το τοπίο.. Πάντως και αυτό που λένε στο skroutz ότι είναι 19pin https://www.skroutz.gr/s/11211040/DeLock-Cable-DisplayPort-male-DisplayPort-male-1m-83805.html , 20άρι είναι και αυτό https://www.delock.com/produkte/909_Displayport-male---Displayport-male/82423/merkmale.html Γράψε λάθος και για μένα , τελικά και σε μένα το 20ο pin έχει χαλκό στην φίσα αλλά εσωτερικά μπορεί και να μην είναι συνδεδεμένο . Δεν θυμάμαι αν η κάρτα γραφικών είχε μέσα DP καλώδιο , εγώ χρησιμοποιώ αυτό της οθόνης . Εφόσον δεν δίνουν καλώδιο με την GPU , και σου δίνουν αυτό με το monitor λογικο δεν είναι να χρησιμοποιούμε αυτό ; Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Link Rate (max) 5.4 Gbps / Link Rate (current) 1.6Gbps μάλλον v1.2 είναι. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από dem
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Luxx είπε Αμα κανεις καποιο search στο google, θα δεις οτι εχουν καει ορισμενες οθονες. Το εψαχνα και εγω αυτο με τα pins. Καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Ορισμενες οθονες καιγονται ετσι κ αλλιως γι αυτο υπαρχουν οι εγγυησεις. Το να αλλαξεις το καλωδιο που δινει ο κατασκευαστής της οθονης, ο οποιος θελει να μην καει η οθονη/το πισι/η γατα σου για πολλους λογους, και να παρεις για "ασφαλεια" ενα κινεζοκαλωδιο, που ο κατασκευαστής του χεστηκε αμα σου καει και ολοκληρο το σπιτι, ειναι κουφο. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
Πέτρος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Συγγνώμη, γιατί να καεί η οθόνη από το καλώδιο μεταφοράς σήματος? Πόση τάση να βγάλει αυτό, πια, από την έξοδο της gpu (κιόλας) που να κάψει οθόνη? Πολύ περισσότερο, αν είναι 20pin οι προδιαγραφές του dp από vesa (ή από όποιον τις βγάζει), τί συζητάτε? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Συγγνώμη, γιατί να καεί η οθόνη από το καλώδιο μεταφοράς σήματος? Πόση τάση να βγάλει αυτό, πια, από την έξοδο της gpu (κιόλας) που να κάψει οθόνη? Πολύ περισσότερο, αν είναι 20pin οι προδιαγραφές του dp από vesa (ή από όποιον τις βγάζει), τί συζητάτε? συζητανε ακριβως για καλωδια που ΔΕΝ ειναι μεσα στις προδιαγραφες. για καποιο λογο ομως τους εχει κολλησει οτι ολα τα καλωδια με 20pin ειναι κινδυνος-θανατος και προτιμουν να παρουν κινεζοκαλωδιο-πατεντα επειδη δεν ειναι 20πινο...
flick Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, Lezantas26 είπε το ψιριζετε χωρις λογο, αυτο ηταν προβλημα χρονια πριν. ειλικρινα ποσοι λες να καθονται να αλλαζουν καλωδια? σχεδον κανενας ακους να καιγονται οθονες δεξια και αριστερα? εμενα παντως δεν εχει παρει τιποτα τετοιο τ αυτι μου στη τελικη το να φυγεις απ το μαλλον φτηνιαρικο καλωδιο που εβαλε ο κατασκευαστης (ο οποιος ομως δεν θελει να καει την οθονη που σου πουλησε και να πληρωνει μεταφορικα/επισκευες ουτε θελει κακη φημη για το προιον του) και να αγορασεις αλλο φτηνιαρικο καλωδιο (διοτι σιγα μη κατσει κανεις να τα σκασει για ενα καλωδιο) ειναι χειροτερο.. 2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε συζητανε ακριβως για καλωδια που ΔΕΝ ειναι μεσα στις προδιαγραφες. για καποιο λογο ομως τους εχει κολλησει οτι ολα τα καλωδια με 20pin ειναι κινδυνος-θανατος και προτιμουν να παρουν κινεζοκαλωδιο-πατεντα επειδη δεν ειναι 20πινο... Στην αρχή δεν μπήκα καν στον κόπο να απαντήσω, επειδή όμως: α). επιμένεις και λες, με ένα ανεξήγητο νεύρο και υπερβολικό τόνο (που δεν ξέρω από που πηγάζει, προφανώς δεν με ενδιαφέρει αλλά δεν είναι και ανεκτός), πράγματα που δεν ειπώθηκαν από κανέναν όπως: Αναφορά σε κείμενο για καποιο λογο ομως τους εχει κολλησει οτι ολα τα καλωδια με 20pin ειναι κινδυνος-θανατος / Κανείς δεν είπε πως όλα τα καλώδια έχουν θέμα. β). χαλάς τον πολύτιμο χρόνο σου και σπαταλάς ενέργεια για ένα θέμα που είναι ξεκάθαρο πως δεν σε ενδιαφέρει (δεν νομίζω πως ψάχνεις displayport καλώδιο), προφανώς και δεν συνεισφέρεις εποικοδομητικά, παρά μόνο μπαίνεις για να κράξεις τον κόσμο για τον ίδιο περίεργο λόγο που είπα πριν, ξεκινώντας όμως να γράφεις και να λες ότι να ναι, σε όποιον να να ναι πχ. έκανες παράθεση σε προηγούμενο δικό μου post μιλώντας για φτηνιάρικα καλώδια αντί φτηνιάρικων καλωδίων που έρχονται μαζί με το monitor, πράγμα που για την δική μου περίπτωση δεν ισχύει, αφού δεν ψάχνω να αντικαταστήσω displayport καλώδιο που ήρθε με το monitor γιατί απλά δεν ήρθε.. οπότε και ψάχνω να αγοράσω ένα να κάνω τη δουλειά μου. γ). δεν γνωρίζεις καν το θέμα αλλά αφού επιμένεις να ασχολείσαι δεν φροντίζεις τουλάχιστον να το ψάξεις λίγο για να μην λες τεχνικές ανακρίβειες: Αναφορά σε κείμενο προτιμουν να παρουν κινεζοκαλωδιο-πατεντα επειδη δεν ειναι 20πινο... / Όλα τα displayport καλώδια είναι 20pinα απλά σε κάποια δεν είναι συνδεμένο το wire που δίνει ρεύμα, όσο για το τι είναι και δεν είναι από την Κίνα πλέον, θα εκπλαγείς αν το ψάξεις λίγο... και παρόλο που "δεν εχει παρει τιποτα τετοιο τ αυτι σου" (το οποίο εμφανέστατα δεν έχει πάρει είδηση και το πολυτονικό σύστημα btw) και κάποιοι φίλοι καλόπιστα σου επισήμαναν το προφανές, πως αν το ψάξεις λίγο θα δεις για τι πράγμα μιλάμε, εσύ επιλέγεις και πάλι την άγνοια και να κράζεις επειδή μάλλον κάποιος δεν σου άφησε να φας το αυτί από το τελευταίο σοκολατένιο λαδουδάκι αυτό το Πάσχα... Θα κάνω το κόπο να βοηθήσω: https://www.cablechick.com.au/blog/the-displayport-pin-20-issue-explained/ http://monitorinsider.com/displayport/dp_pin20_controversy.html https://www.displayport.org/cables/how-to-choose-a-displayport-cable-and-not-get-a-bad-one/ (Wow, ακόμη και με μια εσωτερική αναζήτηση στο Insomnia;) Γνωρίζω προκαταβολικά πως χαμένα πάνε τα λόγια μου και πιθανότατα το μόνο που θα κάνεις είναι να κράξεις περισσότερο... Δεν πειράζει και δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω. Χρόνια πολλά και περαστικά. 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε Συγγνώμη, γιατί να καεί η οθόνη από το καλώδιο μεταφοράς σήματος? Πόση τάση να βγάλει αυτό, πια, από την έξοδο της gpu (κιόλας) που να κάψει οθόνη? Πολύ περισσότερο, αν είναι 20pin οι προδιαγραφές του dp από vesa (ή από όποιον τις βγάζει), τί συζητάτε? Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε ανθρώπινα (γι αυτό υπάρχουν τα forum), θα απαντήσω και εγώ με εντελώς διαφορετικό τόνο: Το όλο θέμα (σε ότι με αφορά τουλάχιστον), είναι ότι υπάρχουν πολλές αναφορές πως κάποια displayport καλώδια γυρνάνε ρεύμα στον υπολογιστή, που στην καλύτερη έχει ως αποτέλεσμα απλά να μην δουλεύει το καλώδιο, στην χειρότερη κάνει διάφορες ζημίες στο σύστημα. Δεν γνωρίζω αν καίει την οθόνη και ούτε υποστήριξα κάτι τέτοιο, απλά στο thread που παρέθεσα στη προηγούμενη σελίδα, ένας φίλος που πήρε το καλώδιο για το οποίο συζητάγαμε, είχε αργότερα πρόβλημα με την οθόνη του που κάλλιστα όπως είπα μπορεί να προέκυψε και για εντελώς διαφορετικό λόγο. Πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, αν πάρει κανείς καλώδιο πιστοποιημένο από DP ή VESA δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτά είναι αρκετά ακριβότερα όμως και επίσης πιθανότατα υπάρχουν και άλλα στην αγορά που μπορεί να μην έχουν την ανάλογη πιστοποίηση για διάφορους λόγους μεν, αλλά είναι μια χαρά και δεν προκαλούν πρόβλημα δεν. Το όλο ζήτημα είναι η διασταύρωση καλής λειτουργίας ενός προϊόντος με άλλα άτομα που το έχουν πάρει πριν από σένα όπως κλασσικά συμβαίνει σε ένα forum. Γιατί να δώσεις πχ. 15-20 ευρώ για κάτι που μπορείς να κάνεις τη δουλεία σου εξίσου καλά με 5, αν προκύψει πως η εταιρεία επιβεβαιώνει πως το έχει προβλέψει και ταυτόχρονα, (και με μεγαλύτερη βαρύτητα από τα λεγόμενα οποιασδήποτε εταιρείας), βρεθούν 2-3 άνθρωποι που λένε πως όλα είναι ok; Για το συγκεκριμένο καλώδιο που συζητάμε πχ. ένας φίλος από το forum το δουλεύει πολύ καιρό χωρίς κανένα θέμα και η εταιρεία η οποία φαίνεται σχετικά σοβαρή (έχει σχετικά ευπαρουσίαστο και λεπτομερές site με specifications και διαγράμματα για το καλώδιο), μου απάντησε (για να ενημερωθεί και ο yiannis1991 που ενδιαφερόταν) σε λιγότερο από 12 ώρες με email πως δεν είναι συνδεμένο το pin 20 στο συγκεκριμένο καλώδιο οπότε λένε πως είναι ok. Προφανώς από εκεί και πέρα, στο τέλος της ημέρας, ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του και τα όποια ρίσκα θέλει ή δεν θέλει να πάρει (προσωπικά δεν έχω αποφασίσει ακόμη), τα ζυγίζει και αποφασίζει. Απλά, όμορφα και ωραία. 🙂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα