Προς το περιεχόμενο

Displayport & GSync

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι

Μόλις τώρα, jimpsar είπε

Εγώ το έχω στο nvpanel On

Και off σε όλα τα games 

Που όμως; Στα global settings ή στα επιμέρους του κάθε game;

Spoiler

screen1.PNG.088b5129c84ca432073a5cdd2c3f925e.PNG

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• dem

dem 6 αναρτήσεις

• _Theo_

_Theo_ 6 αναρτήσεις

• ilos

ilos 3 αναρτήσεις

• flick

flick 3 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Ναι

Απόκρυψη περιεχομένων

Είτε στα global είτε ξεχωριστά το ίδιο είναι. Βάλε το από τα global να είσαι και σίγουρος. Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο είναι σκόπιμο να ενεργοποιήσεις το V-Sync. Εγώ που το είχα κάνει είχα κολλήματα πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Είτε στα global είτε ξεχωριστά το ίδιο είναι. Βάλε το από τα global να είσαι και σίγουρος. Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο είναι σκόπιμο να ενεργοποιήσεις το V-Sync. Εγώ που το είχα κάνει είχα κολλήματα πάντως.

Χρειάζεται για να μην έχει tearing όταν βγαίνει εκτός range. Όσο είσαι εντός range παίζει μπάλα το G-sync, απλά είναι μικρό το παράθυρο (48-75Hz) και όταν κάνει drops προς τα κάτω και βγαίνει εκτός range έχει stutters. Όσο είναι εντός πάντως δουλεύει μια χαρά. Το δοκίμασα να βάλω επίτηδες κόφτη στα 50fps και καμία σχέση με πριν που δεν είχα freesync οθόνη..

Y.Γ. Εδώ https://pcmonitors.info/reviews/aoc-24g2u-24g2/#Specifications λέει ότι το monitor έχει 1.2a displayport και όχι 1.2. Οπότε ας πάρω ένα καινούργιο καλώδιο. Αυτό ξέρουμε αν είναι 19pin; https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-dp2-6-displayport-cable-18m-p-PER.585476

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Χρειάζεται για να μην έχει tearing όταν βγαίνει εκτός range. Όσο είσαι εντός range παίζει μπάλα το G-sync, απλά είναι μικρό το παράθυρο (48-75Hz) και όταν κάνει drops προς τα κάτω και βγαίνει εκτός range έχει stutters. Όσο είναι εντός πάντως δουλεύει μια χαρά. Το δοκίμασα να βάλω επίτηδες κόφτη στα 50fps και καμία σχέση με πριν που δεν είχα freesync οθόνη..

Y.Γ. Εδώ https://pcmonitors.info/reviews/aoc-24g2u-24g2/#Specifications λέει ότι το monitor έχει 1.2a displayport και όχι 1.2. Οπότε ας πάρω ένα καινούργιο καλώδιο. Αυτό ξέρουμε αν είναι 19pin; https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-dp2-6-displayport-cable-18m-p-PER.585476

144 Hz ή 75 είναι η Οθόνη σου ; Αν βρεις κάποιο καλώδιο που είναι σίγουρα 19-pin σφύρα και από εδώ...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Ναι

Απόκρυψη περιεχομένων

Στο nvpanel Global βάζεις On

Και όταν παίζεις game βάζεις off σε κάθε παιχνίδι από τα options του. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

144 Hz ή 75 είναι η Οθόνη σου ; Αν βρεις κάποιο καλώδιο που είναι σίγουρα 19-pin σφύρα και από εδώ...

75. Έστειλα ένα mail στο e-shop για 19πινο. Οπότε αύριο θα μου πούνε..

Και κάτι άλλο. Όταν σβήνει η οθόνη (όχι sleep) αν κουνήσω ποντίκι ή πατήσω στο πληκτρολόγιο δεν ανοίγει. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο από την gpu και να το ξαναβάλω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

75. Έστειλα ένα mail στο e-shop για 19πινο. οπότε αύριο θα μου πούνε..

Και κάτι άλλο. Όταν σβήνει η οθόνη (όχι sleep) αν κουνήσω ποντίκι ή πατήσω στο πληκτρολόγιο δεν ανοίγει. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο από την gpu και να το ξαναβάλω..

Δεν το γνωρίζω αυτό. Και εγώ την έχω ρυθμίσει να απενεργοποιείται μετά από 2 ώρες αδράνειας αλλά αν κουνήσω το ποντίκι επανέρχεται η εικόνα χωρίς κάποιο πρόβλημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Δεν το γνωρίζω αυτό. Και εγώ την έχω ρυθμίσει να απενεργοποιείται μετά από 2 ώρες αδράνειας αλλά αν κουνήσω το ποντίκι επανέρχεται η εικόνα χωρίς κάποιο πρόβλημα...

Στα bios ίσως είναι κάτι ή στο power plan. Από sleep ξυπνάει πάντως. Μόνο όταν σβήνει η οθόνη ενώ είναι ανοιχτό το pc δεν ανοίγει..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Στα bios ίσως είναι κάτι ή στο power plan..

Στο BIOS δεν νομίζω. Πήγαινε εδώ και παίξε με τις ρυθμίσεις, λογικά θα διορθωθεί...

powerplan.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Στο BIOS δεν νομίζω. Πήγαινε εδώ και παίξε με τις ρυθμίσεις, λογικά θα διορθωθεί...

powerplan.png

Στο BIOS ήταν. Είχε wake up by USB device και το έκανα enabled..

Λίγο άκυρη ερώτηση αλλά έτσι μου ήρθε. Έχει σημασία σε ποια displayport θύρα από τις 3 της κάρτας θα βάλω το monitor;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@yiannis1991 το G-SYNC Pendulum Demo το δοκίμασες? 

άσχετα με το indicator αν γράφει on ή off. Αν δεν βάλω vsync on στο cp της nvidia

όταν επιλέγω 60fps / gsync στο pendulum κάνει νερά tearing όταν το μετακινώ την κάμερα ασχετα αν γράφει το indicator gsync on. Ενώ με vsync/60fps δεν κάνει. 

όταν μέσω του cp της nvidia βάζω και vsync , ανοίγω στο Pendulum στο 60fps / gsync πλέον δεν κάνει νερά.

Και στις 2 περιπτώσεις το indicator είναι gsync on. Θεωρώ ότι χωρίς vsync από το cp δεν δουλεύει σωστά πάντως. 

----------------------------------------------------------------------------------

Να ρωτήσω κάτι άλλο

έχω sottr, AC odyssey, Metro και Control. 

Με το power management mode στο Global setting (optimal power) στο control το core clock της gpu βολοδέρνει στα 1200-1300 με σκαμπανεβάσματα, ενώ στα άλλα είναι 2010 +/- 10

Στο Control πρέπει να βάλω Prefer maximum performance για να κάθεται στα 2010 η συχνότητα της gpu. Είναι λογικό αυτό ? 

δηλαδή ενώ στους άλλους τίτλους μπουστάρει κανονικά η κάρτα και στα bench το ίδιο με Global setting (optimal power)

στο control  κατεβάζει συχνότητα κάτω από 1650 συνήθως και μάλιστα η θερμοκρασία της κάρτας είναι πολύ χαμηλή avg 43C !!!! κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν έχω καταλάβει διαφορές στο performance στο control με Prefer maximum performance / Global setting (optimal power)  γιατί δεν έχω καταφέρει ακόμα να το ξεκολλήσω από 60 fps είναι μονίμως εκεί. 

Edit: 

Περίεργο αλλά είχα δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς με max frame rate και vsync / on / off μέσα από το CP της nvidia και του control , τώρα ανοιγόκλεισα το vsync μέσα από το παιχνίδι και με όποιες ρυθμίσεις και να έχω με Global setting (optimal power)  βάζει και αυτό την κάρτα στα 2010Mhz. 

------------------------------------------------

Στις δοκιμές στο control @yiannis1991  πρόσεξε αυτό με

1. vsync off / mοnitor technology Gsync compatible / Max frame rate 85 και μέσα από το παιχνίδι vsync off / (μου βγάζει indicator Gsync on)-----> σταθερά 85fps βλέπω λίγο tearing (indicator Gsync on)

2. vsync on / mοnitor technology Gsync compatible / Max frame rate 85 και μέσα από το παιχνίδι vsync off / (μου βγάζει indicator Gsync on)-----> σταθερά 60fps καθόλου tearing / τέρμα βούτηρο (indicator Gsync on) , αλλά δυστυχώς δεν πάει 85fps αλλά στο συγκεκριμένο τίτλο δεν κάνει και καμιά διαφορά.

εδώ προτιμώ στο μάτι το 2. με διαφορά. μέχρι στιγμής. 

ενώ στο odyssey και BF5 αν έχω τις ρυθμίσεις του 2. δηλαδή παρόλο που έχω vsync on / Gsync compatible   μέσα στο cp panel της nvidia αλλά μέσα από τα settings του παιχνιδιού στο BF5 βάζω limit 100fps και στο οdyssey 90 fps  και τα πιάνει τα 100fps και 90 fps  χωρίς tearing  (τα limit τα βάζω ανάλογα με τις βουτιές που έχω στα settings που τρέχω) με Gsync indicator on. 

Επεξ/σία από dem
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Αν είσαι πάνω από το refresh rate της οθόνης με Vsync OFF θα κάνει tearing, γι' αυτό πρέπει να το έχουμε ON.

2. Το ότι δουλεύει το G-Sync το κατάλαβα από το Frame-Rate Counter του monitor, και όχι του RTSS γιατί έπαιζε ανάλογα με τα frames του παιχνιδιού και ακόμη και με 50 fps κόφτη που δοκίμασα η κίνηση ήταν πολύ πιο smooth σε σχέση με την προηγούμενη οθόνη μου που δεν είχε FreeSync/G-Sync

3. Το ότι η GPU αράζει αφού έχει πιάσει τα fps της οθόνης με Vsync ON (ή του κόφτη αν έχεις βάλει) λογικό είναι και μάλιστα και επιθυμητό. Για ποιο λόγο να πάει τέρμα η συχνότητα αφού δεν χρειάζεται; Αν προκύψει κάποια δύσκολη σκηνή στο παιχνίδι εκεί θα μπουστάρει. 

4. Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με παραπάνω fps από τα Hz της οθόνης.

5. Αυτά που έκανα για το G-Sync είναι: α) Set-up G-Sync Compatible από το NCP (windowed and full screen) και μετά ένα checkbox που έχει λίγο παρακάτω και apply. β) Στα 3D-Settings Vsync ON στην Global καρτέλα γ)Vsync OFF στα παιχνίδια. Και λειτουργεί όπως πρέπει..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

1. Αν είσαι πάνω από το refresh rate της οθόνης με Vsync OFF θα κάνει tearing, γι' αυτό πρέπει να το έχουμε ON.

2. Το ότι δουλεύει το G-Sync το κατάλαβα από το Frame-Rate Counter του monitor, και όχι του RTSS γιατί έπαιζε ανάλογα με τα frames του παιχνιδιού και ακόμη και με 50 fps κόφτη που δοκίμασα η κίνηση ήταν πολύ πιο smooth σε σχέση με την προηγούμενη οθόνη μου που δεν είχε FreeSync/G-Sync

3. Το ότι η GPU αράζει αφού έχει πιάσει τα fps της οθόνης με Vsync ON (ή του κόφτη αν έχεις βάλει) λογικό είναι και μάλιστα και επιθυμητό. Για ποιο λόγο να πάει τέρμα η συχνότητα αφού δεν χρειάζεται; Αν προκύψει κάποια δύσκολη σκηνή στο παιχνίδι εκεί θα μπουστάρει. 

4. Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με παραπάνω fps από τα Hz της οθόνης.

5. Αυτά που έκανα για το G-Sync είναι: α) Set-up G-Sync Compatible από το NCP (windowed and full screen) και μετά ένα checkbox που έχει λίγο παρακάτω και apply. β) Στα 3D-Settings Vsync ON στην Global καρτέλα γ)Vsync OFF στα παιχνίδια. Και λειτουργεί όπως πρέπει..

Ναι τα ξέρω αυτά, 

αλλά στο control γίνονται κάποια περίεργα πράγματα με τα boost της κάρτας ή τον συνδυασμό driver που έχω και τα sync.

2. E τότε είσαι ok

5.  Σωστά αλλά Είτε τα βάζεις ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή είτε τα βάζεις στο global λογικά είναι το ίδιο.  

αυτό που λέω παραπάνω είναι ότι στο control με vsync on  / Gsync on από ncp  (442.50 drivers) και vsync off μέσα από το παιχνίδι δεν πάει πάνω από 60fps , ενώ στα άλλα 2-3 που έχω πάει κανονικά .

Αν γυρίσω vsync off / Gsync on από ncp πάει 75-80 αλλά έχει λίγο tearing (144Ηz είναι η οθόνη)  ενώ νομίζω κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει και δεν είμαι πάνω από το RR της οθόνης.

πχ στο odyssey τρέχει άψογα το 5). έτσι το είχα από τότε που το έβαλα.  

Δημοσ.

@dem Περίεργο αυτό με το control. Δοκίμασες να το βάλεις στο Global μήπως είναι λάθος το .exe αρχείο από τα επιμέρους program settings? Ή μήπως υπάρχει κάποιος κόφτης κάπου; Σε κάνα configuration file μήπως για παράδειγμα;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@dem Περίεργο αυτό με το control. Δοκίμασες να το βάλεις στο Global μήπως είναι λάθος το .exe αρχείο από τα επιμέρους program settings? Ή μήπως υπάρχει κάποιος κόφτης κάπου; Σε κάνα configuration file μήπως για παράδειγμα;

Τα έχω δοκιμάσει στο control όλα . Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να μπω με κλειστό το MSI afterburner αλλά δεν ξέρω μετά πως να βλέπω τα frames μέσα . 

Το afterburner το έχω πάντα ανοιχτό στα benches για να έχω την κάρτα με fan curve  Max 50c με 40-44% τα fan της αλλιώς ξεκινάνε τα φαν μετά τους 60c και σπαζομαι. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...