Προς το περιεχόμενο

Displayport & GSync

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το link rate για display port στο GPU-Z πόσο πρέπει να είναι;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• dem

dem 6 αναρτήσεις

• _Theo_

_Theo_ 6 αναρτήσεις

• ilos

ilos 3 αναρτήσεις

• flick

flick 3 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Το link rate για display port στο GPU-Z πόσο πρέπει να είναι;

Παιδιά συγνώμη που ξαναγράφω, απλά επειδή έχω το καλώδιο που είχε μέσα το monitor πιθανώς να είναι σάπιο. Αν είναι, ποιο να πάρω; γιατί έχει πολλά και δεν βγάζω άκρη. Να είναι 19-πινο σίγουρα και ιδανικά από το e-shop, αλλιώς και από αλλού δεν πειράζει. Αυτό βγάζει το GPU-Z..

Y.Γ. To monitor είναι 75Hz, αν έχει σημασία..

Spoiler

Capture.PNG.aeec61361fd0a4f6aa5be83ba1416885.PNG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Παιδιά συγνώμη που ξαναγράφω, απλά επειδή έχω το καλώδιο που είχε μέσα το monitor πιθανώς να είναι σάπιο. Αν είναι, ποιο να πάρω; γιατί έχει πολλά και δεν βγάζω άκρη. Να είναι 19-πινο σίγουρα και ιδανικά από το e-shop, αλλιώς και από αλλού δεν πειράζει. Αυτό βγάζει το GPU-Z..

Απόκρυψη περιεχομένων

Και εμένα κάτι τέτοιο μου εμφανίζει περίπου. Δεν ξέρω τι παίζει και εάν φταίει το καλώδιο. Αγόρασα ένα καινούργιο της AKASA από το E-shop στα τυφλά γιατί στα πιο πολλά δεν υπάρχει ακριβής περιγραφή. Αν βρεις κανένα καλό πες μου...

displayport.gif

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Y.Γ. To monitor είναι 75Hz, αν έχει σημασία..

Απόκρυψη περιεχομένων

Τζάμπα θα αλλάξεις καλώδιο imo, απλά έχεις παλιότερο revision καλώδιο (1.1). Το bandwidth υπερεπαρκεί για 1080p75. Αν σου δουλεύει κανονικά το adptive sync της nvidia (γιατί τυπικά είσαι εκτός spec επειδή χρειάζεται καλώδιο 1.2a ή νεότερο) δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής. Εξάλλου το monitor σου μέχρι dp1.2 υποστηρίζει. Και στο δικό μου που είναι 1440p75 είτε του βάλω το μαμά που είναι 1.2a ή το 1.4 πάλι το ίδιο bandwidth θα έχουν και τα ίδια κουσούρια με το adaptive sync που σταματά να δουλεύει στο μισάωρο.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilos είπε

Τζάμπα θα αλλάξεις καλώδιο imo, απλά έχεις παλιότερο revision καλώδιο (1.1). Το bandwidth υπερεπαρκεί για 1080p75. Αν σου δουλεύει κανονικά το adptive sync της nvidia (γιατί τυπικά είσαι εκτός spec επειδή χρειάζεται καλώδιο 1.2a ή νεότερο) δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής. Εξάλλου το monitor σου μέχρι dp1.2 υποστηρίζει. Και στο δικό μου που είναι 1440p75 είτε του βάλω το μαμά που είναι 1.2a ή το 1.4 πάλι το ίδιο bandwidth θα έχουν και τα ίδια κουσούρια με το adaptive sync που σταματά να δουλεύει στο μισάωρο.

Ευχαριστώ! Έβαλα από το NVIDIA Control Panel να δείχνει αν είναι ενεργό το g-sync και όντως δείχνει G-SYNC ON όταν μπαίνω σε κάποιο game. Τώρα αυτό σημαίνει ότι δουλεύει να φανταστώ; Και πως μπορώ να δω αν είναι 20pin ή 19pin το καλώδιο που έχω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ευχαριστώ! Έβαλα από το NVIDIA Control Panel να δείχνει αν είναι ενεργό το g-sync και όντως δείχνει G-SYNC ON όταν μπαίνω σε κάποιο game. Τώρα αυτό σημαίνει ότι δουλεύει να φανταστώ; Και πως μπορώ να δω αν είναι 20pin ή 19pin το καλώδιο που έχω;

Το ότι δουλεύει "δουλεύει". Το θέμα είναι πρώτον αν έχει ορατό flickering (που ευτυχώς η δικιά μου δε πολυέχει) και αν συνεχίζει να δουλεύει όση ώρα παίζεις. Σε μένα μετά απο λίγο φεύγει το gsync indicator και αν πάω στο menu του monitor βλέπω ότι είναι στα 75hz fixed αντί να γράφει freesync. Btw το πιο πιθανό το monitor σου να έχει και χάλια range σαν την δικιά μου τύπου 48-75.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ilos είπε

Το ότι δουλεύει "δουλεύει". Το θέμα είναι πρώτον αν έχει ορατό flickering (που ευτυχώς η δικιά μου δε πολυέχει) και αν συνεχίζει να δουλεύει όση ώρα παίζεις. Σε μένα μετά απο λίγο φεύγει το gsync indicator και αν πάω στο menu του monitor βλέπω ότι είναι στα 75hz fixed αντί να γράφει freesync. Btw το πιο πιθανό το monitor σου να έχει και χάλια range σαν την δικιά μου τύπου 48-75.

Flickering δεν έχει, και το g-sync indicator δεν φεύγει ακόμη και μετά από μία ώρα και. Έβαλα και το indicator του monitor και δεν είναι σταθερό στα 75, αλλά παίζει ανάλογα με τα fps του game. Στο outer worlds έχει stutters στην κίνηση όμως. Ίσως να είναι θέμα του παιχνιδιού βέβαια. Να πάρω ένα 1.2 καλώδιο να δοκιμάσω;

Υ.Γ. 48 κάτω όριο έχει και εμένα και πράγματι το indicator του μόνιτορ μέχρι 48 το έχω δει να πηγαίνει. Ίσως το Outer Worlds που είναι λιγάκι σάπιο σε performance κάνει στιγμιαίες ντρόπες κάτω από 48 οπότε και τα stutters. Ενώ το gears 5 ενώ έχει και 10 φορές καλύτερα γραφικά πάει βούτυρο..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Flickering δεν έχει, και το g-sync indicator δεν φεύγει ακόμη και μετά από μία ώρα και. Έβαλα και το indicator του monitor και δεν είναι σταθερό στα 75, αλλά παίζει ανάλογα με τα fps του game. Στο outer worlds έχει stutters στην κίνηση όμως. Ίσως να είναι θέμα του παιχνιδιού βέβαια. Να πάρω ένα 1.2 καλώδιο να δοκιμάσω;

Δε θα αλλάξει κάτι. Τα stutters είναι επειδή έχεις vsync on και πέφτει κάτω από το range του όταν έχεις χαμηλά Fps. Μπορείς να παίξεις μπάλα με 72 fps κόφτη και vsync off αλλά μετά θα έχεις tearing όταν θα βγαίνεις εκτός range.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ilos Κατάλαβα. Αυτό με το -3 fps τι παίζει ακριβώς; Αν το αφήσω στα 75 με Vsync OΝ και G Sync ΟΝ τι αλλάζει; Εκτός range μόνο στο Outer Worlds βγαίνει οπότε εντάξει, δεν πειράζει. Και το κυριότερο είναι ότι δεν ξέρω αν είναι 20pin ή 19pin και δεν ξέρω πως να το εξακριβώσω. Γι' αυτό λέω να πάρω ένα καινούργιο που θα ξέρω ότι είναι σίγουρα 19pin να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν είναι ακριβό έτσι και αλλιώς. Αυτό ξέρουμε αν είναι 19pin; https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-dp2-6-displayport-cable-18m-p-PER.585476

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Πως το έκανες αυτό ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Πως το έκανες αυτό ;;

Αν πας εκεί που λέει Set up G-Sync (στην λίστα στα δεξιά αριστερά) μετά εμφανίζεται μία καρτέλα Display πάνω στη μπάρα. Εκεί είναι..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμενα γραφει και στα δυο 5.4 Gbps και ειμαι με το απλο mini display port to display port καλωδιο που ειχε μεσα η Dell 2518

gpu.gif

Αυτο το 10-bit color το γραφει επειδη το υποστηριζει η καρτα μου η η οθονη μου;

• Super Moderators
Δημοσ.
49 minutes ago, LLLEFTERIS said:

Αυτο το 10-bit color το γραφει επειδη το υποστηριζει η καρτα μου η η οθονη μου;

Both.

Δημοσ.

Για το g-sync βάζουμε Vsync ON στα global settings του NCP ή σε κάθε game ξεχωριστά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Για το g-sync βάζουμε Vsync ON στα global settings του NCP ή σε κάθε game ξεχωριστά;

Εγώ το έχω στο nvpanel On

Και off σε όλα τα games 

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...