Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Αθέμιτος ανταγωνισμός είναι αυτό που κάνει που κολλάει ο καπιταλισμός;

Δεν πάει να πει ότι επιτρέπεται απλά είναι "ο μεγάλος" και κάνει τέτοια που κάποιοι παθαίνουν ονειροξεις και χειροκροτούν γιατί δεν καταλαβαίνουν πως είναι να σου κλέβουν τον μόχθο σου και το r&d σου.

Φαντάσου να έκαναν το ίδιο και με τα φάρμακα.

Μα με τα φάρμακα είναι χειρότερα:

To  1984 του Orwell θα είναι παραμυθάκι με αίσιο τέλος σε σχέση με αυτά που έρχονται.

https://www.efsyn.gr/themata/infowar/237923_poies-etaireies-mplokaroyn-embolio-gia-ton-koronoio

Δημοσ.

Περιέργο..... πως είχα την εντύπωση ότι πετάει τέτοια δεδομένα στον κάδο, όπως κάνουν και οι "άλλοι".... ξέρετε λίγο - πολύ ποιοι.... ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, b0netruper είπε

Μα με τα φάρμακα είναι χειρότερα:

To  1984 του Orwell θα είναι παραμυθάκι με αίσιο τέλος σε σχέση με αυτά που έρχονται.

https://www.efsyn.gr/themata/infowar/237923_poies-etaireies-mplokaroyn-embolio-gia-ton-koronoio

Γιατί όλοι λένε για το 1984? Υπάρχει ήδη βιβλίο, πασίγνωστο, που περιγράφει πολύ καλύτερα την κατάσταση

edit: Ξέχασα να το ονομάσω, είναι το Brave New World του huxley

Επεξ/σία από elemann
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, sakatema είπε

Πηγές εφημερίδας... Εντωμεταξύ 2018 Netflix, Hasan Minhaz American Patriot, volume 1,  episode Amazon τα λέει χύμα. 

υπαρχει στο ελληνικο Netflix ?

Επεξ/σία από smask
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή για να καταλάβω.. Εχω πολυκατάστημα και ξέρω ότι ο κόσμος αγοράζει κόκκινες κιλότες ασταμάτητα ενώ δεν αγοράζει άσπρα σωβρακα. Οπότε αν εγώ αποφασίσω να παραγγείλω απο ένα εργοστάσιο και τις πουλάω στο μαγαζί μου με δικό μου brand, είμαι παράνομος?

Τα σουπερμάρκετ δηλαδή που το κάνουν αυτό σε προϊόντα που έχουν μεγάλη κατανάλωση είναι απατεώνες?

Ρε πάτε καλά? Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά. Εάν δεις κάτι που δεν έχει πατέντα αποκλειστικοτητας, μπορείς να το αντιγράψεις η να το βελτιώσεις και να το κανείς καλύτερο. Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ του καταναλωτή και εσείς γκρινιάζετε. Μερικοί μόνο γκρίνια είστε.

Τα Amazon basics που βγαίνουν σε καλύτερη τιμή δηλαδή σας χαλάνε, μάλλον είστε από αυτους που αγοράζετε πάντα το ακριβότερο που λειτουργεί υπέρ του παραγωγού κατασκευαστή και όχι το φτηνότερο τούρκικο κινέζικο, για να στηρίξετε την εγχώρια οικονομία...

Ότι να ναι... Υποκρισία στον υπερθετικό... 

Επεξ/σία από Miaou7
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Miaou7 είπε

Δηλαδή για να καταλάβω.. Εχω πολυκατάστημα και ξέρω ότι ο κόσμος αγοράζει κόκκινες κιλότες ασταμάτητα ενώ δεν αγοράζει άσπρα σωβρακα. Οπότε αν εγώ αποφασίσω να παραγγείλω απο ένα εργοστάσιο και τις πουλάω στο μαγαζί μου με δικό μου brand, είμαι παράνομος?

Τα σουπερμάρκετ δηλαδή που το κάνουν αυτό σε προϊόντα που έχουν μεγάλη κατανάλωση είναι απατεώνες?

Ρε πάτε καλά? Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά. Εάν δεις κάτι που δεν έχει πατέντα αποκλειστικοτητας, μπορείς να το αντιγράψεις η να το βελτιώσεις και να το κανείς καλύτερο. Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ του καταναλωτή και εσείς γκρινιάζετε. Μερικοί μόνο γκρίνια είστε.

Τα Amazon basics που βγαίνουν σε καλύτερη τιμή δηλαδή σας χαλάνε, μάλλον είστε από αυτους που αγοράζετε πάντα το ακριβότερο που λειτουργεί υπέρ του παραγωγού κατασκευαστή και όχι το φτηνότερο τούρκικο κινέζικο, για να στηρίξετε την εγχώρια οικονομία...

Ότι να ναι... Υποκρισία στον υπερθετικό... 

Το ποιος πάει καλά πάντως το αναρωτιούνται και οι υπόλοιποι λογικά.  

Δημοσ.

Δεν βλέπω να έκανε κάτι κακό το άμαζον εδώ. Έχει ηθικά κάθε δικαίωμα να προσαρμόζει τις τιμές των προϊόντων του βλέποντας τις τιμές των άλλων. Το ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός είναι σκατά, αλλά άμα δεν τους αρέσει αυτό, ας βγάλουν ρύθμιση ότι δεν επιτρέπεται ο retailer να πουλάει δικά του προϊόντα ταυτόχρονα με άλλων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasgpa είπε

Δεν βλέπω να έκανε κάτι κακό το άμαζον εδώ. Έχει ηθικά κάθε δικαίωμα να προσαρμόζει τις τιμές των προϊόντων του βλέποντας τις τιμές των άλλων. Το ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός είναι σκατά, αλλά άμα δεν τους αρέσει αυτό, ας βγάλουν ρύθμιση ότι δεν επιτρέπεται ο retailer να πουλάει δικά του προϊόντα ταυτόχρονα με άλλων.

Εμ, το να έχεις ήδη τα δεδομένα στη δικιά σου βαση είναι μια διευκόλυνση.

Α και να γράφεις το αντίθετο στους όρους χρήσης επίσης....

Αν ήταν οποιοδήποτε πολυκατάστημα δε θα μπορούσαν να τους κάνουν τίποτα. Τώρα όμως πουλάει την πλατφόρμα και την εκμεταλλεύεται για να πουλήσει περισσότερα. Ήθελαν μετά και το συμβόλαιο του αμερικανικού στρατού χαχαχ να δεις "Χρησιμοποιήστε το Amazon Get it now και ο πύραυλος patriot θα είναι στην πόρτα σας μέχρι τις 12 Μαΐου" ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...