Bittersweet21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα σας , εδω και καιρο εχω στην κατοχη μου μια καρτα ηχου Creative Sound Blaster Z και θελω να την αλλαξω και σκεφτομαι να παω σε Creative Sound Blaster AE-9 η σε Creative Sound Blaster AE-7 Αυτο που με ενδιαφερει σαν κυρια χρηση ειναι η λέπτομερεια στο gaming,, και επειδη ειμαι audiophile τυπος με ενδιαφερει παρα πολυ ο ηχος .. στην κατοχη μου εχω αυτα τα studio ακουστικα Σε γενικες γραμμες απο τις 2 πια αξιζει περισσοτερο; με ενδιαφερει να εχει καλο dac και καλο amplier., επειδη χρησιμοποιω studio ακουστικα. απλα αυτη η καρτα ηχου που εχω αυτην την στιγμη δεν με καλυπτει και θελω να κανω μια ανανεωση.. αν καποιος εχει στην κατοχη του μια απο αυτες τις καρτες ηχου, η ακομα αν και γνωριζει καπια πραγματα για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου θα ειθελα να ακουσω τις αποψεις και την γνωμη σας γι αυτες τις 2.. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από Bittersweet21 1
duffyduck Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Γνωμη μου ειναι να μεινεις με την Sound Blaster Z. Αν ειναι να αλλαξεις κατι, αλλαξε τα ακουστικα.
Bittersweet21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, duffyduck είπε Γνωμη μου ειναι να μεινεις με την Sound Blaster Z. Αν ειναι να αλλαξεις κατι, αλλαξε τα ακουστικα. γιατι να τα αλλαξω; τα ακουστικα μου ειναι κομπλε..τα χρησιμοποιω για gaming και μουσικη..και δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα.. επισης θεωρω οτι αυτες οι 2 καρτες ηχου ειναι πιο ανωτερες απο αυτην που εχω φιλε μου εγω ρωτησα καπια πραγματα για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου θα ειθελα να ακουσω τις αποψεις γι αυτες τις 2.. εννοω σε τεχνολογικο κομματι.. απο θεμα dac, amplier, ποιοτητα σε ηχο.. κτλ. υπαρχει ενα λινκ που κανει comparison αυτες τις καρτες ηχου μαζι με την δικια μου https://www.soundmaxpro.com/sound-blasterx-ae-5-vs-sound-blaster-z-vs-ae-9/ απλα επειδη δεν γνωριζω και δεν ειμαι εμπειρος σε τεχνικες λεπτομερειες ,με τα + και τα - τους και γι αυτο αναφερθηκα σε ατομα που εχουν γνωσεις σε αυτες τις καρτες ηχου.. να με βοηθησουν και να μου πουν και τις σκεψεις τους για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου. βρηκα και αυτο https://www.techgear.gr/creative-sound-blaster-ae-9-and-sound-blaste-ae-7-announced-272 Αυτό που πραγματικά κάνει τη Sound Blaster AE-9 να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η τεχνολογία CleanLine, μια νέα καινοτομία στο φιλτράρισμα της διαδρομής του ήχου στο μικρόφωνο για ξεκάθαρη φωνητική επικοινωνία. Αυτή η νεότερη τεχνολογία διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα κυκλώματα και εξαρτήματα τα οποία εξαλείφουν τα ζητήματα των σιδηροτροχιών τάσης και απομονώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο που προκαλείται από τον κυματισμό των τροφοδοτικών που προκαλείται από υψηλής απόδοσης GPU. Η Sound Blaster AE-9 είναι η πρώτη που ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία στον πυρήνα της, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαταλείψουν την ανάγκη για ένα desktop μιξαρίσματος. Η Sound Blaster AE-9 είναι η κορυφαία κάρτα ήχου PCI-e που έχει φτιάξει η Creative μέχρι σήμερα και προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή υπόσχεση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των pro-gamers και pro-audio χρηστών. Χρησιμοποιεί εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας, όπως το ESS 9038 SABRE DAC που παρέχει μέχρι 129 dB DNR, 32 bit δειγματοληψία PCM 32-bit, DSD64 αναπαραγωγή ήχου χωρίς απώλειες και με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση. Διαθέτει πυκνωτές Nichicon Fine-Gold, πυκνωτές ήχου WIMA με φιλμ / φύλλο και ανταλλακτικά op amp Sound Blaster AE-7: Αν και δεύτερη στη σειρά παραμένει ένα θηρίο ήχου Η Sound Blaster AE-7 μπορεί να φαίνεται ελαφρώς ισχνότερη σε σχέση με τη Sound Blaster AE-9, αλλά είναι από μόνη της ένα ισχυρό ηχητικό κιτ, εξοπλισμένο με ESS SABER class 9018 DAC που αποδίδει μέχρι 127 dB DNR, με δειγματοληψία 384 kHz 32 bit και αναπαραγωγή DSD64. Η καθαρότητα του ήχου θεωρείται δεδομένη, με THD 0,0001%, μια εντυπωσιακή αναβάθμιση ακόμα σε σχέση με την προηγούμενη Sound BlasterX AE-5, αλλά και τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά στην τιμή, η Sound Blaster AE-7 έχει πραγματικά εξαιρετική πρόταση κόστους. Κοινά Χαρακτηριστικά των Sound Blaster AE-9 και Sound Blaster AE-7 Η ανώτατη Sound Blaster επεξεργασία μέχρι σήμερα Απολαύστε το πλήρες φάσμα της Sound Blaster με δυνατότητα προσαρμογής ήχου και βελτιωμένο ρεαλισμό με την επιβλητική 5.1 και 7.1 surround virtualization μαζί με την κωδικοποίηση Dolby Digital Live και την κωδικοποίηση σύνδεσης DTS. Βραβευμένο Ενισχυτή Ακουστικών Ο custom-designed, βραβευμένος πλήρως διακριτός ενισχυτής ακουστικών Xamp με σχεδιασμό push-pull διασφαλίζει ότι κάθε κανάλι ήχου ενισχύεται ξεχωριστά για να προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο αυθεντικής πιστότητας ήχου σε ένα αυθεντικό, αμετάβλητο μοντέλο χωρίς απώλειες. Ολοκαίνουργια Μονάδα Ελέγχου Ήχου (ACM) Και οι δύο κάρτες ήχου διαθέτουν ACM που έχουν κατασκευαστεί με στόχο να είναι φιλικές προς τον χρήστη. Η Blaster AE-9 ξεχωρίζει με μια μονάδα οθόνης για άμεσο και εύκολο έλεγχο έντασης ήχου, διακόπτη επιλογής ακουστικών που υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους σύνθετης αντίστασης ακουστικών, θύρα εισόδου μικροφώνου πολλαπλών λειτουργιών με ισχύ + 48V Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από Bittersweet21
Sheogorath Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 @akoinonitos I summon you, να του δείξεις για ήχο. Ξερω ξερω μην με μισήσεις.
Bittersweet21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε @akoinonitos I summon you, να του δείξεις για ήχο. Ξερω ξερω μην με μισήσεις. αυτο τι σχεση εχει; με βαση αυτα που ψαχνω;'
akoinonitos Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, Bittersweet21 είπε γιατι να τα αλλαξω; τα ακουστικα μου ειναι κομπλε..τα χρησιμοποιω για gaming και μουσικη..και δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα.. επισης θεωρω οτι αυτες οι 2 καρτες ηχου ειναι πιο ανωτερες απο αυτην που εχω φιλε μου εγω ρωτησα καπια πραγματα για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου θα ειθελα να ακουσω τις αποψεις γι αυτες τις 2.. εννοω σε τεχνολογικο κομματι.. απο θεμα dac, amplier, ποιοτητα σε ηχο.. κτλ. υπαρχει ενα λινκ που κανει comparison αυτες τις καρτες ηχου μαζι με την δικια μου https://www.soundmaxpro.com/sound-blasterx-ae-5-vs-sound-blaster-z-vs-ae-9/ απλα επειδη δεν γνωριζω και δεν ειμαι εμπειρος σε τεχνικες λεπτομερειες ,με τα + και τα - τους και γι αυτο αναφερθηκα σε ατομα που εχουν γνωσεις σε αυτες τις καρτες ηχου.. να με βοηθησουν και να μου πουν και τις σκεψεις τους για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου. βρηκα και αυτο https://www.techgear.gr/creative-sound-blaster-ae-9-and-sound-blaste-ae-7-announced-272 Αυτό που πραγματικά κάνει τη Sound Blaster AE-9 να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η τεχνολογία CleanLine, μια νέα καινοτομία στο φιλτράρισμα της διαδρομής του ήχου στο μικρόφωνο για ξεκάθαρη φωνητική επικοινωνία. Αυτή η νεότερη τεχνολογία διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα κυκλώματα και εξαρτήματα τα οποία εξαλείφουν τα ζητήματα των σιδηροτροχιών τάσης και απομονώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο που προκαλείται από τον κυματισμό των τροφοδοτικών που προκαλείται από υψηλής απόδοσης GPU. Η Sound Blaster AE-9 είναι η πρώτη που ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία στον πυρήνα της, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαταλείψουν την ανάγκη για ένα desktop μιξαρίσματος. Η Sound Blaster AE-9 είναι η κορυφαία κάρτα ήχου PCI-e που έχει φτιάξει η Creative μέχρι σήμερα και προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή υπόσχεση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των pro-gamers και pro-audio χρηστών. Χρησιμοποιεί εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας, όπως το ESS 9038 SABRE DAC που παρέχει μέχρι 129 dB DNR, 32 bit δειγματοληψία PCM 32-bit, DSD64 αναπαραγωγή ήχου χωρίς απώλειες και με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση. Διαθέτει πυκνωτές Nichicon Fine-Gold, πυκνωτές ήχου WIMA με φιλμ / φύλλο και ανταλλακτικά op amp Sound Blaster AE-7: Αν και δεύτερη στη σειρά παραμένει ένα θηρίο ήχου Η Sound Blaster AE-7 μπορεί να φαίνεται ελαφρώς ισχνότερη σε σχέση με τη Sound Blaster AE-9, αλλά είναι από μόνη της ένα ισχυρό ηχητικό κιτ, εξοπλισμένο με ESS SABER class 9018 DAC που αποδίδει μέχρι 127 dB DNR, με δειγματοληψία 384 kHz 32 bit και αναπαραγωγή DSD64. Η καθαρότητα του ήχου θεωρείται δεδομένη, με THD 0,0001%, μια εντυπωσιακή αναβάθμιση ακόμα σε σχέση με την προηγούμενη Sound BlasterX AE-5, αλλά και τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά στην τιμή, η Sound Blaster AE-7 έχει πραγματικά εξαιρετική πρόταση κόστους. Κοινά Χαρακτηριστικά των Sound Blaster AE-9 και Sound Blaster AE-7 Η ανώτατη Sound Blaster επεξεργασία μέχρι σήμερα Απολαύστε το πλήρες φάσμα της Sound Blaster με δυνατότητα προσαρμογής ήχου και βελτιωμένο ρεαλισμό με την επιβλητική 5.1 και 7.1 surround virtualization μαζί με την κωδικοποίηση Dolby Digital Live και την κωδικοποίηση σύνδεσης DTS. Βραβευμένο Ενισχυτή Ακουστικών Ο custom-designed, βραβευμένος πλήρως διακριτός ενισχυτής ακουστικών Xamp με σχεδιασμό push-pull διασφαλίζει ότι κάθε κανάλι ήχου ενισχύεται ξεχωριστά για να προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο αυθεντικής πιστότητας ήχου σε ένα αυθεντικό, αμετάβλητο μοντέλο χωρίς απώλειες. Ολοκαίνουργια Μονάδα Ελέγχου Ήχου (ACM) Και οι δύο κάρτες ήχου διαθέτουν ACM που έχουν κατασκευαστεί με στόχο να είναι φιλικές προς τον χρήστη. Η Blaster AE-9 ξεχωρίζει με μια μονάδα οθόνης για άμεσο και εύκολο έλεγχο έντασης ήχου, διακόπτη επιλογής ακουστικών που υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους σύνθετης αντίστασης ακουστικών, θύρα εισόδου μικροφώνου πολλαπλών λειτουργιών με ισχύ + 48V Creative και μα.....κιες.... χτυπά αυτήν https://www.athensproaudio.gr/el/metric-halo-uln-2-expanded-3d.html 1
TsAkira Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Νομίζω δεν έχει νόημα να δώσεις τόσα λεφτά για κάρτα ήχου. Καλύτερα να πάρεις ένα ενισχυτή για τα ακουστικά σου π.χ. το καινούριο magni 3+ (για τα λεφτά του κάνει παπάδες) και να κρατήσεις την κάρτα ήχου που έχεις ή να παρεις και ένα USB dac αφού θεωρείς τον εαυτό σου audiophile.
LeoMes78 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Στις 25/4/2020 στις 7:15 ΠΜ, Bittersweet21 είπε Καλημερα σας , εδω και καιρο εχω στην κατοχη μου μια καρτα ηχου Creative Sound Blaster Z και θελω να την αλλαξω και σκεφτομαι να παω σε Creative Sound Blaster AE-9 η σε Creative Sound Blaster AE-7 Αυτο που με ενδιαφερει σαν κυρια χρηση ειναι η λέπτομερεια στο gaming,, και επειδη ειμαι audiophile τυπος με ενδιαφερει παρα πολυ ο ηχος .. στην κατοχη μου εχω αυτα τα studio ακουστικα Σε γενικες γραμμες απο τις 2 πια αξιζει περισσοτερο; με ενδιαφερει να εχει καλο dac και καλο amplier., επειδη χρησιμοποιω studio ακουστικα. απλα αυτη η καρτα ηχου που εχω αυτην την στιγμη δεν με καλυπτει και θελω να κανω μια ανανεωση.. αν καποιος εχει στην κατοχη του μια απο αυτες τις καρτες ηχου, η ακομα αν και γνωριζει καπια πραγματα για τις συγκεκριμενες καρτες ηχου θα ειθελα να ακουσω τις αποψεις και την γνωμη σας γι αυτες τις 2.. Ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις σχετικά με τις κάρτες ήχου δεν έχω για να σου πω λεπτομέρειες. Αυτά που ξέρω επειδή παρακολουθώ κάποια πράγματα και κάποιες σχετικές συζητήσεις εδώ είναι 1) Πολύ δύσκολα θα πάρεις μια ικανοποιητική απάντηση εδώ σχετικά με high-end κάρτες ήχου, Το λέω επειδή έχω δει σχετικές ερωτήσεις και από άλλους. Όλοι διαγράφουν οτιδήποτε είναι πάνω από την ΑΕ-5, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι έχουν τεστάρει κάτι. Μπορεί να ξέρουν κάτι βέβαια, αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι η Creative έβγαλε αυτές τις δυο κάρτες έτσι για επίδειξη, αφού υποστηρίζει ότι ειδικά η ΑΕ-9 "πλησιάζει" επαγγελματικές λύσεις. Ξαναλέω χωρίς να ξέρω πολλά από ήχο. 2) Τώρα αν το αποφασίσεις: Αν είναι να πάρεις την ΑΕ-9 καλύτερα από το Πλαίσιο, αφού είναι από τις λίγες περιπτώσεις που έχει παρόμοια τιμή με Skroutz και συνεργάζεται επίσημα με Creative (και έχει και στοκ). Ενώ για την ΑΕ-7, μάλλον η καλυτερη περίπτωση είναι από E-shop που έχει και άμεσα στοκ διαθέσιμο και μοιάζει να υπάρχει και εκεί κάποια συνεργασία. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του store της creative, αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα, πιο έυκολα θα βρεις άκρη με τα εδώ καταστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα