Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zio10 είπε

Η μετατροπή σε τροχόσπιτο είναι νόμιμη; Δηλαδή σε πιθανό έλεγχο δεν έχεις κανένα θέμα; 

Φυσικά και είναι παράνομη, σε πιθανό έλεγχο θα σε σκίσουν.

Εκτός βέβαια αν έχει δηλωθεί η μετατροπή, το οποίο δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό εδώ στην Ελλάδα.

• Thanks 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 25/4/2020 στις 8:40 ΠΜ, moure είπε

Καμία παραπάνω προστασία δεν θα σου προσφέρει το ότι δεν θα έχει παράθυρα,τα κλειστά βανάκια τα έχουν ρημάξει στις κλοπές γιατί ψάχνουν για εργαλεία.

Αγοραζεις λοιπόν ένα βανάκι με καθισματα και παράθυρα,αφαιρείς τα καθισματα,βάζεις σκούρα φιμέ τζάμια και είσαι έτοιμος.Ενας γνωστός μου έχει ένα νισαν Evalia και το εχει φτιάξει έτσι.

αν παρω κατι με τζαμια δηλαδη τα κανω φιμε τζαμια παλι δεν θα φαινεται μεσα στην καμπινα τι υπαρχει απο εξοπλισμο καμπινγκ κτλ?

και εστω οτι εχει φιμε τζαμια και βαλω απο μεσα και κατι αυτοκολλητα με σκρατς κουρτινακια για να υπαρχει συσκοτιση και ετσι δεν θα φαινεται για οποιον περιεργο θελει να δει μεσα στην καμπινα τι υπαρχει παλι δεν θα ειναι το βαν σαν κλειστη κλουβα χωρις τζαμια? το ιδιο πραγμα δεν ειναι?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sonikk είπε

και εστω οτι εχει φιμε τζαμια και βαλω απο μεσα και κατι αυτοκολλητα με σκρατς κουρτινακια για να υπαρχει συσκοτιση και ετσι δεν θα φαινεται για οποιον περιεργο θελει να δει μεσα στην καμπινα τι υπαρχει

Ρε μπας και θες να κάνεις κανένα Fake Van? σαν το Fake Taxi?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sonikk είπε

αν παρω κατι με τζαμια δηλαδη τα κανω φιμε τζαμια παλι δεν θα φαινεται μεσα στην καμπινα τι υπαρχει απο εξοπλισμο καμπινγκ κτλ?

και εστω οτι εχει φιμε τζαμια και βαλω απο μεσα και κατι αυτοκολλητα με σκρατς κουρτινακια για να υπαρχει συσκοτιση και ετσι δεν θα φαινεται για οποιον περιεργο θελει να δει μεσα στην καμπινα τι υπαρχει παλι δεν θα ειναι το βαν σαν κλειστη κλουβα χωρις τζαμια? το ιδιο πραγμα δεν ειναι?

Το "κάτι με τζάμια" λέγεται επιβατικό και μέσα έχει καθίσματα, σε αντίθεση με το φορτηγό που έχει απλώς χώρο φόρτωσης.

Από εξοπλισμό κάμπινγκ δεν θα βρεις απολύτως τίποτα ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

3 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Λες να θέλει να ανταγωνιστεί τη sirina?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ξέρω γω? τώρα σκέφτηκα και αυτό που είπε ότι θέλει να είναι όρθιος μέσα στο βαν και άρχισα να σκέφτομαι διάφορα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritchie77 είπε

Ξέρω γω? τώρα σκέφτηκα και αυτό που είπε ότι θέλει να είναι όρθιος μέσα στο βαν και άρχισα να σκέφτομαι διάφορα

Γιατί ρε συ, στο fake taxi όρθιοι είναι? Έχω χάσει κανα επεισόδιο? χαχα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το "κάτι με τζάμια" λέγεται επιβατικό και μέσα έχει καθίσματα, σε αντίθεση με το φορτηγό που έχει απλώς χώρο φόρτωσης.

Από εξοπλισμό κάμπινγκ δεν θα βρεις απολύτως τίποτα ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

o εξοπλισμος ηδη υφισταται σε αλλο οχημα μικροτερο και μεταφερεται ως γνωστον.

στο επιβατικο τα καθισματα ειναι αποσπωμενα αν δεν γνωριζεις.

καλο ειναι να απανταμε αν ειμαστε σε κατι γνωστες και εχουμε ασχοληθει με το αθλημα.εν προκειμενω με το καμπινγκ με χρηση campervan.(μαλλον εχετε ολοι εξοχικα,και καλα κανετε)

απαντηση επι της ουσιας παντως δεν λαμβανω ακομη.καλο ειναι να απαντησει καποιος που γνωριζει και εχει εμπειρια.

ευχαριστω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sonikk είπε

o εξοπλισμος ηδη υφισταται σε αλλο οχημα μικροτερο και μεταφερεται ως γνωστον.

στο επιβατικο τα καθισματα ειναι αποσπωμενα αν δεν γνωριζεις.

καλο ειναι να απανταμε αν ειμαστε σε κατι γνωστες και εχουμε ασχοληθει με το αθλημα.εν προκειμενω με το καμπινγκ με χρηση campervan.(μαλλον εχετε ολοι εξοχικα,και καλα κανετε)

απαντηση επι της ουσιας παντως δεν λαμβανω ακομη.καλο ειναι να απαντησει καποιος που γνωριζει και εχει εμπειρια.

ευχαριστω.

Κυριολεκτικά ότι να ναι...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Κυριολεκτικά ότι να ναι...

πρεπει να καταλαβεις τι ρωταω..ευχαριστω που απαντας αλλα η απορια μου ειναι αλλη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sonikk είπε

πρεπει να καταλαβεις τι ρωταω..ευχαριστω που απαντας αλλα η απορια μου ειναι αλλη.

Μάθε τότε να την εκφράζεις καλύτερα, γιατί έτσι όπως πας δεν βλέπω να παίρνεις απάντηση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάθε τότε να την εκφράζεις καλύτερα, γιατί έτσι όπως πας δεν βλέπω να παίρνεις απάντηση.

επισημανε την συντακτικη παρασπονδια τοτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, sonikk said:

Την έχεις πάρει εδώ και ημέρες την απάντηση, αλλά μάλλον δε σου άρεσε:

On 25/04/2020 at 03:21, Joshua21 said:

Φυσικά και ΔΕΝ γίνεται.

On 26/04/2020 at 01:09, Joshua21 said:

Κάθε όχημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένη χρήση, τα φορτηγά είναι φτιαγμένα για να μεταφέρουν φορτία, τα επιβατικά να μεταφέρουν επιβάτες, κτλ.

Για σένα τώρα - σύμφωνα με την περιγραφή σου - το ιδανικότερο είναι ένα τροχόσπιτο, αλλά για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω επιμένεις να πάρεις κάποιο άλλο όχημα που είναι εντελώς ακατάλληλο για τη χρήση που θέλεις... αλλά ok, εσύ ξέρεις καλύτερα.

Το θέμα φυσικά δεν είναι το αν μπορείς να πάρεις φορτηγάκι ή όχι (μπορείς, δε ξέρω τη διαδικασία), ΔΕ μπορείς και ακόμα περισσότερο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ να το χρησιμοποιήσεις σαν τροχόσπιτο - όχι επειδή στο απαγορεύει ο νόμος κι εσύ θες να το παίξεις μάγκας και εναλλακτικός, αλλά επειδή άμα κλειστείς μέσα στη κλούβα καλοκαιριάτικα, χωρίς κάποιον τρόπο διαφυγής, θα σε μαζεύουν το απόγευμα με το κουταλάκι

ΝΟΜΟΣ 4313/2014

ΦΕΚ 261/Α/17-12-2014
Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 38
Χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. Αυτοκινήτων
1.Σε φυσικά πρόσωπα, που δεν ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα, μπορεί να χορηγείται έως μία άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου μεικτής χρήσης, μεικτού βάρους κάτω των 2,5τόνων με κλειστό αμάξωμα μη ειδικοποιημένο, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των προσωπικών τους αναγκών, απαγορευομένης της άμεσης ή έμμεσης μεταφοράς με είσπραξη κομίστρου και με καταβολή τελών κυκλοφορίας ύψους αντίστοιχου των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων.

Επεξ/σία από dewn735
Προσθήκη ΦΕΚ
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dewn735 είπε

Την έχεις πάρει εδώ και ημέρες την απάντηση, αλλά μάλλον δε σου άρεσε:

Το θέμα φυσικά δεν είναι το αν μπορείς να πάρεις φορτηγάκι ή όχι (μπορείς, δε ξέρω τη διαδικασία), ΔΕ μπορείς και ακόμα περισσότερο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ να το χρησιμοποιήσεις σαν τροχόσπιτο - όχι επειδή στο απαγορεύει ο νόμος κι εσύ θες να το παίξεις μάγκας και εναλλακτικός, αλλά επειδή άμα κλειστείς μέσα στη κλούβα καλοκαιριάτικα, χωρίς κάποιον τρόπο διαφυγής, θα σε μαζεύουν το απόγευμα με το κουταλάκι

σωστο αυτο που λες αρχικα. οσο για το αλλο δεν ειναι θεμα μαγκιας ή να το παιξω εναλλακτικος,ειναι μακραν εμου αυτα τα ζητηματα. για το καλοκαιρι δεν ειναι ιδανικη λυση εκτος και αν το μονωσεις μεσα που ετσι γινεται συνηθως αν εχεις τα χρηματα.

να το χρησιμοποιησεις ως αυτοκινουμενο ο νομος οριζει το εξης.μπορεις να το κανεις αλλα μονο αν οτι βαλεις μεσα ειναι αποσπωμενο.δεν μπορεις δηλαδη να εγκαταστησεις μονιμα εξοπλισμους,καλωδιωσεις ειδικες κτλ. η αληθεια ειναι οτι εχω δει να το κανουν πολλοι ομως και να εχει μετατραπει ενα βαν σε κανονικο αυτοκινουμενο.μεχρι και πανελ στην οροφη εχουν βαλει και μπαταρια εντος βαθιας εκφορτισεως κτλ. εγω δεν εχο σκοπο να κανω κατι τετοιο αλλα μια απλη και στοιχειωδη εγκατασταση-ευκολο βαλε-βγαλε και για χρηση για σαββατοκυριακα ή  3ημερα κυριως.

τωρα πώς κατι αλλοι(και εχω δει πολλους) που εχουν βαλει μεσα εντοιχισμενα κουζινακια με ξυλα,κρεβατια,μπανιο κτλ και κινουνται κανονικα και δεν φοβουνται τυχον ελεγχο δεν μπορω να γνωριζω τα πως και τα γιατι.λογικα ρισκαρουν και οτι κατσει.παντως σε διαφορα μερη της ελλαδας που εχω δει τετοια αυτοκινουμενα και που εχω ρωτησει μερικους αν τους εχει τυχει ποτε ελεγχος ολοι αρνητικα απαντησαν.

μαλιστα απ οσο γνωριζω σε τυχον ελεγχο θα πρεπει να προσκομισεις και παραστατικο δελτιο για οτι μεταφερεις αν ειναι επαγγελματικο το οχημα εκτος και το εχεις δηλωσει επιβατικο.αν τους σταματησουν τι θα επιδειξουν? καναπεδες,κρεβατια και κουζινακια?

γι΄αυτο λεω οτι παιρνουν τα ρισκα τους.το να θες να κανεις μερικες μερες διακοπες με την οικογενεια σου την στιγμη που δυσκολευεσαι να πληρωσεις ενοικια-δωματια ή ξενοδοχειο δεν ειναι μεμπτο.δεν κανουν δα και κανενα εγκλημα ουτε ενοχλουν καποιον.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ritchie77 είπε

Βανάκι είπε ο άνθρωπος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...