MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε Εάν αυτό συμβαίνει είναι κατασκευαστικό πρόβλημα και υπεύθυνος είναι ο κατασκευαστείς ο οποίος θα πρέπει να το λύσει. Και ποίος θα κινηθεί εναντίον του κατασκευαστή;
Dinos1973 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, lamargos είπε Δεν καταλαβαίνω το λόγο της παράθεσης, διαφωνείς ή συμφωνείς? Και πού κολλάει η αυτοδικία? Για να προβείς στην ενεργείς που αναφέρεις στο εξώδικο πρέπει να υπάρχει νομική απόφαση από δικαστήριο, εάν ήταν έτσι όλοι θα κάναμε ένα εξώδικο για το αυτοκίνητο που παρκάρει κάτω από το μπαλκόνι μας και θα λέγαμε ότι εάν δεν το μετακινήσεις θα φέρω γερανό. 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Και ποίος θα κινηθεί εναντίον του κατασκευαστή; Εάν το πρόβλημα επηρεάζει την στατικότητα τις οικοδομής τότε η συνέλευση των ιδιοκτητών, τουτεστην ομαδική προσφυγή για αποκατάσταση των ζημιών, εάν τα πρόβλημα είναι έτσι όπως το αναφέρεις, βέβαια όλοι μένουμε σε πολυκατοικία και ξέρουμε, όταν αγόρασα το διαμέρισμα μου (από το σχεδιο) ήταν διαθέσιμος και ο 5ος αλλά διάλεξα τον 4ο ξερνώντας ότι στον 5ο θα έχω θέμα και το καλοκαίρι με την ζέστη αλλά και τον χειμώνα.
lamargos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Για να προβείς στην ενεργείς που αναφέρεις στο εξώδικο πρέπει να υπάρχει νομική απόφαση από δικαστήριο, εάν ήταν έτσι όλοι θα κάναμε ένα εξώδικο για το αυτοκίνητο που παρκάρει κάτω από το μπαλκόνι μας και θα λέγαμε ότι εάν δεν το μετακινήσεις θα φέρω γερανό. Πρώτον, μάλλον έχεις παρανοήσει ή μπερδέψει τις αναρτήσεις γιατί εγώ το μόνο που έγραψα είναι ότι το εξώδικο δεν είναι ένα κολοχαρτο, δεύτερον για να κάνεις εξώδικο δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει δικαστική απόφαση, μάλιστα στην καθημερινή πρακτική ισχύει το αντίθετο, τρίτον τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα καταλαβαίνω και δεν ξέρω πού κολλάνε. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @Dinos1973 Εξώδικο = εξώδικη διαμαρτυρία ή πρόσκληση. Διαμαρτύρεσαι με επίσημο τρόπο (επίδοση μέσω δικαστικού επιμελητή) εξωδικαστικά. Εσύ μπορεί να διαμαρτύρεσαι για ό,τι θες, λεφτά πετάς αν είναι ανυπόστατες οι κατηγορίες ή οι απαιτήσεις σου στην τελική. Δίνεις 150€ σε δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή, για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτά που θα επιχειρήσεις να υποστηρίξεις στο δικαστήριο, δεν ήταν εις γνώση του κατηγορούμενου. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1
Dinos1973 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε @Dinos1973 Εξώδικο = εξώδικη διαμαρτυρία ή πρόσκληση. Διαμαρτύρεσαι με επίσημο τρόπο (επίδοση μέσω δικαστικού επιμελητή) εξωδικαστικά. Εσύ μπορεί να διαμαρτύρεσαι για ό,τι θες, λεφτά πετάς αν είναι ανυπόστατες οι κατηγορίες ή οι απαιτήσεις σου στην τελική. Δίνεις 150€ σε δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή, για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτά που θα επιχειρήσεις να υποστηρίξεις στο δικαστήριο, δεν ήταν εις γνώση του κατηγορούμενου. Μπράβο έτσι είναι, γιατί θα μας τρελάνουν εδώ μέσα !!!!!
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Εάν το πρόβλημα επηρεάζει την στατικότητα τις οικοδομής τότε η συνέλευση των ιδιοκτητών Δηλαδή, μου λες με λίγα λόγια ότι θα κατέβει ο του 5ου έχοντας υγρασία και θα πείσει τη γενική συνέλευση (έστω και μετά από αυτοψία μηχανικού) ότι αυτή η υγρασία επηρεάζει και τον φέροντα οργανισμό της κατασκευής; Όλοι λοιπόν καλόπιστα θα δεχτούν ότι έτσι είναι και θα πληρώσουν; 1ον) Ποιός θα πληρώσει τον μηχανικό; (Κλασσικό πρόβλημα / "εσύ έχεις το πρόβλημα, εγώ θα πληρώσω; ") 2ον) Ποιός θα δεχτεί έτσι εύκολα να πληρώσει για τις εργασίες μόνωσης από το πουθενά; Μιλάμε για σεβαστό έξοδο (Κλασικό πρόβλημα πάλι / "εσύ έχεις το πρόβλημα, εγώ θα πληρώσω; ") Μιλάμε για σενάρια και στιχομυθίες που συμβαίνουν στο 95 τοις εκατό των περιπτώσεων στις πολυκατοικίες. Εδώ δεν πληρώνουν κοινόχρηστα, θα δεχτούν να πληρώσουν πιο σοβαρά έξοδα; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 41 λεπτά πριν, gousias είπε Στις 25/4/2020 στις 12:47 ΠΜ, Joshua21 είπε Αλήθεια, γιατί είναι πιο σωστό να μοιραστεί ισόποσα? Την ίδια χρήση/φθορά θα της κάνει πχ ο ένοικος μιας γκαρσονιέρας 25τμ με την οικογένεια 6 ατόμων που ζει στο διαμέρισμα των 140τμ? Η είσοδος δεν είναι κοινόχρηστη και κοινόκτητη όπως είναι και η ταράτσα, οι σκάλες, οι διάδρομοι, οι εξωτερικοί τοίχοι και τα επιχρίσματα, ο ακάλυπτος κτλ? Πάνω σε αυτό τον τρόπο σκέψης περί αποποίησης ευθυνών και υποχρεώσεων, θα μπορούσε να ειπωθεί και ότι ο ένοικος της γκαρσονιέρας μπαινοβγαίνει όλη τη μέρα, όπως και ότι καλεί κόσμο συνεχώς (γαρ νεότατος) για party (με ούζα και μη) και άρα γίνεται συχνή χρήση του εν λόγω φθαρμένου αντικειμένου. Από την άλλη, η οικογένεια των 6 ατόμων με μικρά παιδιά τα οποία δεν μετακινούνται μόνα τους χωρίς παρουσία κηδεμόνα, κάνουν ελάχιστες μετακινήσεις και η ζυγαριά εν τέλει δεν ...κρύβει την πονηριά, ε;! Τα αναφέρω πέραν της-κατά τη γνώμη μου και θεωρώ ευρύτερης ταυτόσημης αντίληψης-εύλογης σκέψης και από προσωπική εμπειρία, καθότι ένοικοι μικρού διαμερίσματος μπαινοβγαίνουν κυριολεκτικά το πολύ ανά μισάωρο από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ έχουν και συχνές επισκέψεις από συγγενείς και φίλους κυρίως λόγω μικρού παιδιού. Δεν τους κατηγορώ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ποιος χτυπά το κουδούνι, ποιος ανοιγοκλείνει τις πόρτες και ποιος χρησιμοποιεί συνεχώς το ασανσέρ κλπ, ε, δεν είμαι σίγουρα εγώ που λείπω συνέχεια ή ακόμη και όταν είμαι εκεί δεν μετακινούμαι τόσο συχνά! Και ναι αναγκάστηκα να πληρώσω κι εγώ παρότι μπήκα πριν λίγο καιρό στην πολυκατοικία, σπασμένη εξώπορτα, χαλασμένο κουδούνι κλπ κλπ. Ίσως η δικαιότερη άποψη θεωρώ κι εγώ, ότι είναι αυτή που εξέφρασε ο @Βασίλης_29 περί καταστατικού ή μη και ισόποσου διαμοιρασμού. Που ακριβώς είδες στα δικά μου γραφόμενα τον "τρόπο σκέψης περί αποποίησης ευθυνών και υποχρεώσεων"? Θα είχε ενδιαφέρον να το ανέλυες λίγο αυτό. Πάντως διαβάζοντας ολόκληρο το post σου διαπιστώνω ότι στην ουσία συμφωνείς μαζί μου, τουλάχιστον στο ότι κατά κανόνα το κουδούνι χτυπάει περισσότερες φορές στο σπίτι που ζει μια οικογένεια από ότι στο σπίτι που ζει ένα άτομο. Κατά τα άλλα το "περί καταστατικού" δεν είναι άποψη, υποχρέωση είναι. Η κατανομή της συγκεκριμένης δαπάνης υποχρεωτικά θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, ή αν δεν προβλέπει/υπάρχει θα γίνει όπως προβλέπει ο νόμος.
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @Dinos1973 Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω εξ ιδίας πείρας, έχοντας αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα είτε ως ιδιώτης μηχανικός είτε ως ιδιοκτήτης. Δεν είμαι εδώ ούτε για να κάνω νουθεσίες, ούτε για να σε επιπλήξω ή συναιτίσω, ούτε οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1 1
Dinos1973 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 30 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δηλαδή, μου λες με λίγα λόγια ότι θα κατέβει ο του 5ου έχοντας υγρασία και θα πείσει τη γενική συνέλευση (έστω και μετά από αυτοψία μηχανικού) ότι αυτή η υγρασία επηρεάζει και τον φέροντα οργανισμό της κατασκευής; Όλοι λοιπόν καλόπιστα θα δεχτούν ότι έτσι είναι και θα πληρώσουν; 1ον) Ποιός θα πληρώσει τον μηχανικό; (Κλασσικό πρόβλημα / "εσύ έχεις το πρόβλημα, εγώ θα πληρώσω; ") 2ον) Ποιός θα δεχτεί έτσι εύκολα να πληρώσει για τις εργασίες μόνωσης από το πουθενά; Μιλάμε για σεβαστό έξοδο (Κλασικό πρόβλημα πάλι / "εσύ έχεις το πρόβλημα, εγώ θα πληρώσω; ") Μιλάμε για σενάρια και στιχομυθίες που συμβαίνουν στο 95 τοις εκατό των περιπτώσεων στις πολυκατοικίες. Εδώ δεν πληρώνουν κοινόχρηστα, θα δεχτούν να πληρώσουν πιο σοβαρά έξοδα; Επαναλαμβάνω εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό που επηρεάζει την στατικότητα του κτηρίου τότε δεν θα υπάρξει κανένας ιδιοκτήτης που δεν θα δεχθεί το πρόβλημα γιατί θα πέσει το σπίτι του. Τώρα εάν εσυ την παρουσία μούχλας λόγο υγρασίας την παρουσίαζεις θέμα στατικότητας για να μοιράσεις σε όλους το κόστος... λίγο δύσκολο το βλέπω. Υπάρχουν και οι λύσεις με αφυγραντηρες να ξέρεις !
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Επαναλαμβάνω εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό που επηρεάζει την στατικότητα του κτηρίου τότε δεν θα υπάρξει κανένας ιδιοκτήτης που δεν θα δεχθεί το πρόβλημα γιατί θα πέσει το σπίτι του. Τώρα εάν εσυ την παρουσία μούχλας λόγο υγρασίας την παρουσίαζεις θέμα στατικότητας για να μοιράσεις σε όλους το κόστος... λίγο δύσκολο το βλέπω. Υπάρχουν και οι λύσεις με αφυγραντηρες να ξέρεις ! Μιλάς σε πολιτικό μηχανικό και του προτείνεις λύση με αφυγραντήρες;! Γνωρίζεις πώς επηρεάζει η κατεχόμενη υγρασία τους οπλισμούς σε βάθος χρόνου ή κάνουμε κουβέντες στον αέρα; Ντίνο, νομίζω ότι κάπου ξεφεύγεις. Μήπως να περιοριζόσουν σε αντικείμενα για τα οποία μπορείς να εκφέρεις με ασφάλεια άποψη και όχι να απαντάς απλά για να απαντήσεις και να ικανοποιείσαι με αυτό; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1
colombiano747 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 μπορει καποιος απο την πολυκατοικια να κατσει μια εβδομαδα εξω στην εξωπορτα και να καταγραφει αυτους που χτυπησαν τα κουδουνια σε ποιον αντιστοιχει. ετσι θα βγει μια επιστημονικη στατιστικη αναλυση οπου ο καθενας θα πληρωσει αναλογικα το μεριδιο του.
Dinos1973 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Μιλάς σε πολιτικό μηχανικό και του προτείνεις λύση με αφυγραντήρες;! Γνωρίζεις πώς επηρεάζει η κατεχόμενη υγρασία τους οπλισμούς σε βάθος χρόνου ή κάνουμε κουβέντες στον αέρα; Ντίνο, νομίζω ότι κάπου ξεφεύγεις. Μήπως να περιοριζόσουν σε αντικείμενα για τα οποία μπορείς να εκφέρεις με ασφάλεια άποψη και όχι να απαντάς απλά για να απαντήσεις και να ικανοποιείσαι με αυτό; Κύριε πολιτικέ μηχανικέ.....Κάνατε αυτοψία? Εάν ναι, ετοιμάστε την έκθεση σας, με την υπογραφή σας και παρουσιάστε την στους ιδιοκτήτες.
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Κύριε πολιτικέ μηχανικέ.....Κάνατε αυτοψία? Εάν ναι, ετοιμάστε την έκθεση σας, με την υπογραφή σας και παρουσιάστε την στους ιδιοκτήτες. Γίνεσαι ειρωνικός, ενώ σου μίλησα πάρα πολύ ευγενικά. Εγώ λοιπόν αποσύρομαι από τη συζήτηση, μείνε εσύ σε αυτά που πιστεύεις, πες ό,τι θες να πεις πιστεύοντας ότι όλα αυτά που λες είναι σωστά και όλα καλά. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
DownUNDERground Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, AribafM είπε Δεν ισχύει πάντα αυτό που λες. Στην πολυκατοικία μου μένω στον 3ο (3 όροφοι σύνολο) και στον πρωτο που μενει μια οικογενεια (ναι απο τον πρωτο στο ισογειο και αναποδα) χρησιμοποιει το ασανσερ δεκαπλασιες φορες απο οτι εγω Αυτό που λέω ισχύει πάντα, γιατί είπα ότι ο τρίτος πάντα είναι ψηλότερα από τον πρώτο για μία διαδρομή. Το πόσες χρήσεις θα γίνουν είναι υποκειμενικό και της εκάστοτε εποχής.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Έτσι ακριβώς! Το ότι η υγρασία τις ταράτσας επηρεάζει το διαμέρισμα τους δεν έχει να κάνει τίποτα με την λειτουργία τις πολυκατοικίας, είναι θέμα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να το λύσει με τον κατασκευαστή. Το εξώδικο είναι νομικό έγγραφο το οποίο σε ενημερώνει για περεταίρω νομικές ενέργειες εάν συνεχιστεί μια κατάσταση, δεν σε ενημερώνει ότι θα προβώ σε αυτοδικία. Το ξήλωμα ιδιωτικής περιουσίας χωρίς δικαστική εντολή είναι αυτοδικία και επιφέρει ποινές. Μιλάμε για παλιά πολυκατοικία με φθορές λόγω παλαιότητας, δεν έχει να κάνει τίποτα ο κατασκευαστής που είτε δεν θα ζούσε είτε θα ήταν στην σύνταξη. Επρεπε να γίνει μόνωση και δεν μπορούσε επειδή οι άλλοι δεν ήθελαν να αναλάβουν να μετακινήσουν τα μαντζαφλαρια τους από την ταράτσα. Το ξήλωμα ιδιωτικής περιουσίας επί κοινόχρηστου η δημοσίου χώρου γίνεται εύκολα και ανετα όταν συντρέχουν λόγοι. Το κάναμε εμείς το 2005 για τους λόγους που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ, νερά κατέβαιναν από τα ταβάνια, είχανε πρόβλημα όλα τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου, τα νερά έβρισκαν σε αγωγούς ρεύματος από το ταβάνι και στους άλλους ιδιοκτήτες επεφταν οι ασφάλειες και τα ρελε, βάζαμε κάποια πρόχειρα επαλειφομενα στεγανωτικα και άφηναμε ακάλυπτα τα μέρη που ήταν ένας θερμοσυσσωρευτης και 5 ηλιακοί γιατί οι ιδιοκτητες τους βαριόντουσαν και αδιαφορούσαν κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην μπορουμε να κάνουμε σωστή μόνωση σε όλη την ταράτσα με τον τρόπο που έπρεπε. Μας κάλεσαν και το 100 όπου ήρθαν και κατέγραψαν το συμβάν, τους εξηγούσαμε τι συνέβη και τους δείχναμε τα έγγραφα και τις ανακοινώσεις, μας πήγαν και στο τμήμα οπου δώσαμε κατάθεση τους είπαμε την ιστορία και μετα μας άφησαν. Μας έκαναν μήνυση και έγινε μετα από πολύ καιρό το δικαστήριο όπου όχι μόνο δεν υπήρξαν συνέπειες αλλά μας πλήρωσαν κιόλας. Φυσικά είχαμε τρόπους και στοιχεία να αποδείξουμε τα πάντα. Για το αυτοκίνητο με τον γερανό που λες, επίσης μια χαρά το μεταφέρουν αν και πάλι συντρέχει λόγος, πχ αδυναμία εύρεσης ιδιοκτήτη - άρνηση και πρέπει να γίνουν έργα στον δρομο από ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ βλάβες κτλ. Αλίμονο αν ο κάθε θιγομενος περίμενε ποτέ θα γίνει δικαστήριο μαζί με τις αναβολές για να αναγκάσει τον άλλον να φιλοτιμηθεί να μετακινήσει το ματζαφλαρι του από δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα