Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

νοικιάζουμε ενα διαμέρισμα απο τον Δεκέμβριο κι είχε ήδη πολλές βλάβες πχ  θερμοσίφωνας για πέταμα , καλοριφέρ χαλασμένο κτλπ. Οι βλάβες όλες αυτές επιδιορθώθηκαν με έξοδα ιδιοκτήτη. 

Την Δευτέρα του Πάσχα τώρα βάλαμε τον υπολογιστή σε μια πρίζα που την χρησιμοποιούμε συνήθως γιαυτόν τον σκοπό. Με χτύπησε το ρεύμα έβγαλε καπνούς από την πρίζα. Εν τέλει όσο και να προσπαθήσαμε με τον γενικό διακόπτη δεν είχαμε ρεύμα. Ειδοποιήσαμε την ιδιοκτήτρια δεν ήξερε κάποιο ηλεκτρολόγο να φωνάξει. Ήρθε ενας ηλεκτρολόγος που βρήκαμε μας πήρε 30 ευρώ για να φτιάξει την βλάβη αφού απο το βραχυκύκλωμα κάηκε μια ασφάλεια που ήταν κολλημένη με ταινία. 

Η ερώτηση μου αυτά τα 30 ευρώ μπορώ να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο να επιβαρύνω δηλαδή τον ιδιοκτήτη; 

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

O λογος του βραχυκυκλωματος ποιος ηταν? Γιατι για να λες καπνους στην πριζα εγινε το βραχυκυκλωμα και οχι στην ασφαλεια. Εκτος αν δεν καταλαβα καλα 

Δημοσ.

εγώ απλώς έβαλα ως συνήθως το καλώδιο του pc στην πρίζα όπου έγινε και το βραχυκύκλωμα. Δεν έκανα δηλαδή κάτι ασύνηθες και η πρίζα αυτή δεν είχε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα και η χρήση του pc από αυτήν είναι καθημερινή 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, llddd2020 είπε

Καλησπέρα,

νοικιάζουμε ενα διαμέρισμα απο τον Δεκέμβριο κι είχε ήδη πολλές βλάβες πχ  θερμοσίφωνας για πέταμα , καλοριφέρ χαλασμένο κτλπ. Οι βλάβες όλες αυτές επιδιορθώθηκαν με έξοδα ιδιοκτήτη. 

Την Δευτέρα του Πάσχα τώρα βάλαμε τον υπολογιστή σε μια πρίζα που την χρησιμοποιούμε συνήθως γιαυτόν τον σκοπό. Με χτύπησε το ρεύμα έβγαλε καπνούς από την πρίζα. Εν τέλει όσο και να προσπαθήσαμε με τον γενικό διακόπτη δεν είχαμε ρεύμα. Ειδοποιήσαμε την ιδιοκτήτρια δεν ήξερε κάποιο ηλεκτρολόγο να φωνάξει. Ήρθε ενας ηλεκτρολόγος που βρήκαμε μας πήρε 30 ευρώ για να φτιάξει την βλάβη αφού απο το βραχυκύκλωμα κάηκε μια ασφάλεια που ήταν κολλημένη με ταινία. 

Η ερώτηση μου αυτά τα 30 ευρώ μπορώ να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο να επιβαρύνω δηλαδή τον ιδιοκτήτη; 

Για να σε χτυπήσει το ρεύμα σημαίνει ότι ακούμπησες γυμνό καλώδιο ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο, συνεπώς είναι δική σου η ευθύνη.

• Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για να σε χτυπήσει το ρεύμα σημαίνει ότι ακούμπησες γυμνό καλώδιο ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο, συνεπώς είναι δική σου η ευθύνη.

το ρεύμα με χτύπησε γιατί βγήκαν σπίθες από την πρίζα. Δεν ακούμπησα γυμνό καλώδιο

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, llddd2020 είπε

το ρεύμα με χτύπησε γιατί βγήκαν σπίθες από την πρίζα. Δεν ακούμπησα γυμνό καλώδιο

Οι σπίθες το πολύ πολύ να σε κάψουν, δεν σε χτυπάνε με ρεύμα... Μήπως απλά τρόμαξες με το "τσαφ" που έκανε?

Δημοσ.

Όπως και να έγινε το σκηνικό, αποτελεί βλάβη από χρήση, δεν ήταν χαλασμένο από πριν. Εφόσον δούλευε και ξαφνικά χάλασε, το πληρώνει ο χρήστης.

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος.. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες οι εποχές αλλά εφόσον ο ιδιοκτήτης κάλυψε κάθε ζημιά μέχρι τώρα και έδειξε συνεργάσιμος οφείλεις να κάνεις και εσύ το ίδιο τώρα. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να μετακυλήσεις το κόστος του ηλεκτρολόγου και μιας ασφάλειας στον ιδιοκτήτη. Στο κάτω κάτω, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη συσκευή που προσπάθησες να συνδέσεις. Θα το καταλάβαινα αν είχε φερθεί και αυτός έτσι μέχρι τώρα αλλά δε φαίνεται να είναι έτσι. 

• Like 23
  • Thanks 3
Δημοσ.

Για να ήταν κολλημένη η ασφάλεια σημαίνει οτι ήταν χαλασμένη. Κακώς παραλαβές το σπίτι με Τόσο επικίνδυνη βλάβη. Πραγματικά απορώ... 

στο αν θα τη χρεώσεις στον ιδιοκτήτη κλίνω προς το όχι. Αν το είχες ζητήσει εξαρχής θα το έφτιαχνε σιγά το κόστος. Τώρα προκλήθηκε από χρήση (και ας προϋπήρχε σαν ελάττωμα το αγνόησες=δεχτηκες)

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Για να ήταν κολλημένη η ασφάλεια σημαίνει οτι ήταν χαλασμένη. Κακώς παραλαβές το σπίτι με Τόσο επικίνδυνη βλάβη. Πραγματικά απορώ... 

στο αν θα τη χρεώσεις στον ιδιοκτήτη κλίνω προς το όχι. Αν το είχες ζητήσει εξαρχής θα το έφτιαχνε σιγά το κόστος. Τώρα προκλήθηκε από χρήση (και ας προϋπήρχε σαν ελάττωμα το αγνόησες=δεχτηκες)

Ε που να το δει αυτό ρε συ;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ε που να το δει αυτό ρε συ;

Να μη δει ότι η ασφάλεια μέσα στον πίνακα είναι κολλημένη με ταινία; Αν καταλαβαίνω καλά εννοεί ότι η ταινία κρατάει το διακόπτη επάνω όπως έχω δει σε πολλά σπίτια και παθαίνω εγκεφαλικό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Να μη δει ότι η ασφάλεια μέσα στον πίνακα είναι κολλημένη με ταινία; Αν καταλαβαίνω καλά εννοεί ότι η ταινία κρατάει το διακόπτη επάνω όπως έχω δει σε πολλά σπίτια και παθαίνω εγκεφαλικό. 

Μπορεί να εννοεί ασφάλεια τήξεως, αν ήταν τέτοια σίγουρα δεν φαινόταν.

Πάντως το βραχυκύκλωμα από ότι κατάλαβα έγινε στην πρίζα/φις, οπότε δύσκολο να έφταιγε η ασφάλεια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μπορεί να εννοεί ασφάλεια τήξεως, αν ήταν τέτοια σίγουρα δεν φαινόταν.

Πάντως το βραχυκύκλωμα από ότι κατάλαβα έγινε στην πρίζα/φις, οπότε δύσκολο να έφταιγε η ασφάλεια.

Η τήξεως θα ήταν με κανένα σύρμα. Κολλημένη με ταινία μόνο αυτό που είπα έχω δει... επειδή έπεφτε η ασφάλεια αντι να ψάξουν το λόγο την κόλλησαν... fuck logic... και πάει η ηλεκτρολογαρα μετά Κ λέει μη στεναχωριέσαι θα στη φτιάξω και δε θα πέφτει και με τα ίδια καλώδια βάζει μεγαλύτερη ασφάλεια! Fuck logic 2

😂

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, paylidis είπε

Η τήξεως θα ήταν με κανένα σύρμα. Κολλημένη με ταινία μόνο αυτό που είπα έχω δει... επειδή έπεφτε η ασφάλεια αντι να ψάξουν το λόγο την κόλλησαν... fuck logic... και πάει η ηλεκτρολογαρα μετά Κ λέει μη στεναχωριέσαι θα στη φτιάξω και δε θα πέφτει και με τα ίδια καλώδια βάζει μεγαλύτερη ασφάλεια! Fuck logic 2

😂

Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτέ ασφάλεια ράγας κολλημένη με ταινία, δεν θα έμπαινα καν να μείνω σε σπίτι που ο πίνακας θα είχε τέτοια πατέντα.

Η τήξεως πάντως ναι, με σύρμα είναι, και αν αλλάξεις το σύρμα που έχει μέσα 2-3 φορές μετά δεν θα κουμπώνουν καλά τα καπάκια και θα θέλουν ταινία για να σταθούν, αυτό το έχω δει πολλές φορές.

ΥΓ

Πάντως το "κάηκε μια ασφάλεια" που έγραψε κατά λέξη ο ts παραπέμπει στις ασφάλειες τήξεως, και όχι στις ράγας που απλά πέφτουν.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...