NikosAliveris Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Παιδιά καλησπέρα! Είμαι νέος στο φόρουμ, οπότε ζητώ την κατανόησή σας αν είμαι σε λάθος θεματικη ενότητα 😅. Το θέμα έχεις ως εξής: θέλω να ανοίξω πιτσαρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχω βρει χώρο (~40τμ) σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, εξοπλισμό, υπάλληλο για delivery, κλπ ωστόσο θέλω να κάνω επιπλέον έρευνα πριν ξεκινήσω. Ξεχασα να αναφέρω ότι τελείωσα chef οπότε στο παρασκευαστικό κομμάτι δεν έχω θέμα. Έχει δουλέψει κάποιος σε πιτσαρία? Σε γενικές γραμμές που κυμμαίνεται ο τζίρος σε τέτοια μαγαζιά? Επίσης, πόσες ήταν οι παραγγελίες κατά προσέγγιση ημερησίως? Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο? Περιμένω τις απαντήσεις σας!! Ευχαριστώ
greed Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Ρωτας λιγο οτι να'ναι πραγματα. Τι ειναι παγιο ποσες πιτσες θα πουλησεις την ημερα; Εξαρταται απο το τι τιμες εχεις αν εχεις ανταγωνιστη και αν εσυ μπορεις να τον ανταγωνιστης. Η μονη λυση για να το μαθεις ειναι να κανεις τη προσπαθεια σου. Αν εχεις μονο delivery και την δουλεψεις εσυ στην αρχη ενα μεροκαματο καλο θα βγαινει μετα απο καποιους μηνες. Ο 1ος χρονος ειναι καθοριστικος. Οποτε υπολογισε τα λειτουργικα εξοδα και αν εχεις καβατζες να τσονταρεις αν στην αρχη δεν παει καλα.
l337 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Στις 24/4/2020 στις 2:38 ΜΜ, NikosAliveris είπε Παιδιά καλησπέρα! Είμαι νέος στο φόρουμ, οπότε ζητώ την κατανόησή σας αν είμαι σε λάθος θεματικη ενότητα 😅. Το θέμα έχεις ως εξής: θέλω να ανοίξω πιτσαρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχω βρει χώρο (~40τμ) σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, εξοπλισμό, υπάλληλο για delivery, κλπ ωστόσο θέλω να κάνω επιπλέον έρευνα πριν ξεκινήσω. Ξεχασα να αναφέρω ότι τελείωσα chef οπότε στο παρασκευαστικό κομμάτι δεν έχω θέμα. Έχει δουλέψει κάποιος σε πιτσαρία? Σε γενικές γραμμές που κυμμαίνεται ο τζίρος σε τέτοια μαγαζιά? Επίσης, πόσες ήταν οι παραγγελίες κατά προσέγγιση ημερησίως? Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο? Περιμένω τις απαντήσεις σας!! Ευχαριστώ Το ότι έχεις τελειώσει chef δεν λέει κάτι όσον αφορά το πως θα φτιάξεις την pizza. Αυτό που δεν έχεις αναφέρει είναι ΤΙ πίτσες θα φτιάχνεις, σε ποιους θα απευθύνονται (target group) και τι extra (starters και όχι μόνο) θα πουλάς επιπλέον. Επίσης 40 τμ θεωρώ πως είναι πολύ λίγα αλλά εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους που δεν έχεις διευκρινήσει. Δώσε ένα παράδειγμα πίτσας που θέλεις να πουλήσεις.
kleo1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 φίλε, ό,τι να ναι ποστ. Τελείως γενικό και χωρίς νόημα. Πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει ένας ποδοσφαιριστής; Ανάλογα, μπορεί να βγάζει εκατομμύρια, μπορεί να πληρώνει κιόλας για να παίζει. Το ότι μια πιτσαρία μπορεί να βγάζει ας πούμε χιλιάρικα, δε σημαίνει ότι και η δική σου πιτσαρία (κι ας είναι ακριβώς δίπλα) θα βγάζει χιλιάρικα. Μπορεί να είναι τόσο άθλιες οι πίτσες που να μη πατάνε ούτε μύγες
vamvakoolas Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) βασικα οσα γραψαν ηδη ειναι απολυτως σωστα. Οσοι εχουν να κανουν με horeca συνηθως δουλευαν για καποια χρονια ως υπαλληλοι απο "μεσα" και μετα ανοιξαν δικο τους μαγαζι. Μαλλον δεν ισχυει για σενα. Δεν ειναι ο υπαλληλος για delivery ουτε ο χωρος (αυτα ειναι τα τελευταια), τα πρωτα ειναι οι πρωτες υλες και προμηθευτες, ο εξοπλισμος (αν και γραφεις οτι αυτο το εχεις)η κεφαλαιακη επαρκεια (τα χρημα για τους πρωτους μηνες και για ολα αυτα) και ο ανταγωνισμος/περιοχη εχω δει τη πλεοψηφια "επιχειρηματιων" να βουλιαζει οικονομικα με παρομοιες προυποθεσεις. Αυτοι που εχουν μαγειρικο ταλεντο συνηθως απλως επιβιωνουν. Σα συμβουλη αν εχεις κεφαλαιακη επαρκεια ή ιδιοκτησια του χωρου προχωρα το, διαφορετικα περιμενε και αποκτησε εμπειρια ή ψαξε για συνεταιρο που εχει καποια εμπειρια να σε καθοδηγησει Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από vamvakoolas
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Σε κεντρικό δρόμο με ακριβό ενοίκιο ΔΕΝ κολλάει με μόνο delivery.40 τμ πόσα τραπέζια μπορείς να βαλεις;
SOCRATIS1000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Αν ρωτας αυτες τις ερωτησεις σημαινει οτι δεν ξερεις ακομα τιποτα για την δουλεια σου ,εξοδα,εφοριες οποτε σε παρακαλω παρα πολυ ,μην το κανεις πριν βρεις καποιον που εχει κατι το συγκεκριμενο πραγμα και ξερει.Αν ρωτας τετοια πραγματα απο το ινσομνια,please dont do it 2
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Στις 28/4/2020 στις 10:33 ΜΜ, SOCRATIS1000 είπε Αν ρωτας αυτες τις ερωτησεις σημαινει οτι δεν ξερεις ακομα τιποτα για την δουλεια σου ,εξοδα,εφοριες οποτε σε παρακαλω παρα πολυ ,μην το κανεις πριν βρεις καποιον που εχει κατι το συγκεκριμενο πραγμα και ξερει.Αν ρωτας τετοια πραγματα απο το ινσομνια,please dont do it Από τους λίγους λογικούς εδώ μέσα φίλε Σωκράτη. Εύγε.
Skywalker333 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Προσωπική μου συμβουλή είναι να μη το κάνεις τώρα. Πριν πας να ανοίξεις οποιαδήποτε επιχείρηση, ειναι καλό να έχεις δουλέψει μερικά χρόνια στον κλάδο για να πάρεις εμπειρία και να μάθεις κόλπα και κατατόπια και χιλια δυο αλλα. Αν πας στα τυφλα, δε λεω οτι ειναι σιγουρο οτι δε θα πετύχεις, αλλα ειναι σιγουρο οτι θα κανεις πολλα λαθη που θα σου κοστίσουν. Σε ολα τα βήματα, η εμπειρία ειναι το Α και το Ω και ειδικα στην εστίαση που ειναι τρομερα δύσκολη μπιζνα για να επιβιώνει, θέλει να εχεις ουσιαστική εμπειρία και γνώση. Και δεν ειναι μονο το μαγείρεμα αλλά και όοολα αυτά από πίσω που έχουν να κανουν με τη διαχείρηση μιας εταιρίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα