Doubt Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, panosssss είπε hp8, και αυτό μπορεί να το φτιάξει κάποιος πολύ εύκολα, πού είν' το πρόβλημα; Με λίγα λόγια, απ' ότι κατάλαβα: 1. δεν υπάρχει λίστα των ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων για τον Ιούνιο 2. δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της γνησιότητας του όποιου εγγράφου μας δώσει ο ενοικιαστής Άστον να το φτιάξει και ρίξε και μια ματιά τι λέει κάτω κάτω. "Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών." https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/46824/nomos-1599-1986 1
stelios_2809 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, panosssss είπε hp8, και αυτό μπορεί να το φτιάξει κάποιος πολύ εύκολα, πού είν' το πρόβλημα; Με λίγα λόγια, απ' ότι κατάλαβα: 1. δεν υπάρχει λίστα των ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων για τον Ιούνιο 2. δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της γνησιότητας του όποιου εγγράφου μας δώσει ο ενοικιαστής Ακόμα και το pdf να φτιάξεις , αυτό που θα καταφέρεις είναι να «κοροϊδέψεις» τον ιδιοκτήτη. Ναι για αρχή θα μπορείς να πάρεις την έκπτωση. οταν ο ιδιοκτήτης πάει να καταθέσει το δηλωθέντα μειωμένο εισόδημα , η πάει να επωφεληθεί αντίστοιχη ρύθμιση η φόροελαφρυνση θα δει ότι το χαρτί ήταν φτιαχτό. εκεί λογικά θα στα ζητήσει πίσω , ακόμα και αν λείπεις μπορεί να σε πάει δικαστικά και εσυ να τρέχεις σε πολλά μέτωπα (ποινική δίωξη και ένα δικαστήριο που είσαι χαμένος 100%) εγώ δεν έχω πληρώσει ακόμα Απρίλη Μάιο και ελπίζω να μη με φάει στη γκρίνια (δικαιούμαι κανονικά)
panosssss Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε ελπίζω να μη με φάει στη γκρίνια (δικαιούμαι κανονικά) Τι δικαιούσαι, γκρίνια; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2020 από panosssss 1
Boubis1411 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Ακόμα και το pdf να φτιάξεις , αυτό που θα καταφέρεις είναι να «κοροϊδέψεις» τον ιδιοκτήτη. Ναι για αρχή θα μπορείς να πάρεις την έκπτωση. οταν ο ιδιοκτήτης πάει να καταθέσει το δηλωθέντα μειωμένο εισόδημα , η πάει να επωφεληθεί αντίστοιχη ρύθμιση η φόροελαφρυνση θα δει ότι το χαρτί ήταν φτιαχτό. εκεί λογικά θα στα ζητήσει πίσω , ακόμα και αν λείπεις μπορεί να σε πάει δικαστικά και εσυ να τρέχεις σε πολλά μέτωπα (ποινική δίωξη και ένα δικαστήριο που είσαι χαμένος 100%) εγώ δεν έχω πληρώσει ακόμα Απρίλη Μάιο και ελπίζω να μη με φάει στη γκρίνια (δικαιούμαι κανονικά) Για Μάρτιο δεν δικαιούσαι;
stelios_2809 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε Για Μάρτιο δεν δικαιούσαι; Από όσα ξέρω και έχω δει σε παρόμοιες καταστάσεις φίλων όχι. Απρίλη - Μάιο το -40%. 2 ώρες πριν, panosssss είπε Τι δικαιούσαι, γκρίνια; καλά δε σημαίνει ότι θα ενδώσω .. υποχρεωμένος είναι ο ιδιοκτήτης 1
Boubis1411 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Από όσα ξέρω και έχω δει σε παρόμοιες καταστάσεις φίλων όχι. Απρίλη - Μάιο το -40%. καλά δε σημαίνει ότι θα ενδώσω .. υποχρεωμένος είναι ο ιδιοκτήτης Άρα μιλάμε για 2 μήνες επί της ουσίας για το - 40%; Εχει δωσει κάποιος μήπως κ για τρεις μήνες;
aelaras1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Εχω μια ερωτηση μπορειτε να με βοηθησετε?Εργαζομενη υπαλληλος σε κομμωτηριο που ανοιξε 4 Μαιου και ξεκινησε να δουλευει κανονικα δικαιουνταν μειωση ενοικιου 40%για τη πρωτη κατοικια της το Μαρτιο Απριλιο Μαιο.. Τον Ιουνιο ισχυει η μειωση ενοικιου για τη πρωτη κατοικια της εργαζομενης?
kourtembeu Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Στις 21/6/2020 στις 10:31 ΜΜ, aelaras1 είπε Εχω μια ερωτηση μπορειτε να με βοηθησετε?Εργαζομενη υπαλληλος σε κομμωτηριο που ανοιξε 4 Μαιου και ξεκινησε να δουλευει κανονικα δικαιουνταν μειωση ενοικιου 40%για τη πρωτη κατοικια της το Μαρτιο Απριλιο Μαιο.. Τον Ιουνιο ισχυει η μειωση ενοικιου για τη πρωτη κατοικια της εργαζομενης? Μόνο εφόσον η επιχείρηση βρισκόταν και τον Ιούνιο σε αναστολή ή παρουσιάζει μεγάλη ζημιά στα έσοδα . Σε διαφορετική περίπτωση όχι.
Flimgkis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2020 στις 10:31 ΜΜ, aelaras1 είπε Εχω μια ερωτηση μπορειτε να με βοηθησετε?Εργαζομενη υπαλληλος σε κομμωτηριο που ανοιξε 4 Μαιου και ξεκινησε να δουλευει κανονικα δικαιουνταν μειωση ενοικιου 40%για τη πρωτη κατοικια της το Μαρτιο Απριλιο Μαιο.. Τον Ιουνιο ισχυει η μειωση ενοικιου για τη πρωτη κατοικια της εργαζομενης? https://www.taxheaven.gr/news/49272/oi-kad-twn-epixeirhsewn-poy-dikaioyntai-thn-ekptwsh-enoikioy-40-gia-ton-mhna-ioynio Βάση ΚΑΔ δικαιούται μείωση. Με τα παρών δεδομένα δικαιούνται μείωση μόνο όσων η σύμβαση είναι σε αναστολή. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από Flimgkis
aelaras1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Τι ισχυει τελικα μπορουμε να ξερουμε??Ισχυει λεει ο ενας ...δεν ισχυει λεει ο αλλος κατι επισημο υπαρχει ??
xsterg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Στις 23/6/2020 στις 3:12 ΜΜ, kourtembeu είπε Μόνο εφόσον η επιχείρηση βρισκόταν και τον Ιούνιο σε αναστολή ή παρουσιάζει μεγάλη ζημιά στα έσοδα . Σε διαφορετική περίπτωση όχι. τι ειναι αυτο, καινουργιο παλι? σιγα μην κατσει ο ιδιοκτητης του ακινητου να παρακολουθει αν εχει κερδη η ζημιες ο ενοικιαστης για να παρει τα χρηματα του. απο ποτε συνδεεται η ενοικιαση ακινητου με το αν εχει ζημιες ο ενοικιαστης? και γιατι να μην γινει και το αντιστροφο, αν υπαρχουν κερδη να τα μοιραζεται ο ενοικιαστης με τον ιδιοκτητη? θα το ξαναπω. η ενοικιαση ειναι μια αστικη συμβαση μεταξυ ιδιοκτητη-ενοικιαστη. το οτι παρεμβαινει το κρατος μονομερως και κανει τον κουβαρντα με ξενο ταμειο ειναι λαθος. 3 1
kourtembeu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 36 λεπτά πριν, xsterg είπε τι ειναι αυτο, καινουργιο παλι? σιγα μην κατσει ο ιδιοκτητης του ακινητου να παρακολουθει αν εχει κερδη η ζημιες ο ενοικιαστης για να παρει τα χρηματα του. απο ποτε συνδεεται η ενοικιαση ακινητου με το αν εχει ζημιες ο ενοικιαστης? και γιατι να μην γινει και το αντιστροφο, αν υπαρχουν κερδη να τα μοιραζεται ο ενοικιαστης με τον ιδιοκτητη? θα το ξαναπω. η ενοικιαση ειναι μια αστικη συμβαση μεταξυ ιδιοκτητη-ενοικιαστη. το οτι παρεμβαινει το κρατος μονομερως και κανει τον κουβαρντα με ξενο ταμειο ειναι λαθος. Ότι να ναι. Μιλάμε για ζημιά στην επιχείρηση που απασχολεί τον εργαζόμενο. Εγώ πλήρωσα 60% και τον Ιούνιο λόγο αυτού και το αποδέχθηκα και στην aade ηλεκτρονικά μετά από δήλωση και του ιδιοκτήτη. Spoiler Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες κατά τους οποίους πλήττεται και το αργότερο έως και τον μήνα Αύγουστο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Τα οριζόμενα στην παρούσα ισχύουν και για τις συμβάσεις μίσθωσης κύριας κατοικίας, στις οποίες μισθωτής είναι εργαζόμενος ή σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης εργαζομένου σε επιχείρηση του πρώτου και δεύτερου εδαφίου, του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τηρουμένων των προϋποθέσεων της παρ. 2»
lambroszekis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Ένας εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τέλος Μαρτίου - Απρίλιο - αρχές Μαΐου, δηλαδή 1 φορά αναστολή 800€. Πόσους μήνες δικαιούται μείωση ενοικίου;
johnnyman Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Καλήμερα παιδιά Η γυναίκα μου είναι αισθητικος και είχαμε μείωση ενοικίου Μάρτιο, Απρίλιο και μαιο. Δικαιούμαστε μείωση ενοικίου και τον Ιουνίο στην κατοικία που νοικιάζουμε? Κάποιος που μπορεί να μας απάντησει? Η σπίτονοικοκυρα εκανε δήλωση covid αλλά δεν έβαλε μέσα τον Ιούνιο... Να σημείωσω επίσης η γυναίκα μου άρχισε εκ περιτροπης εργασια στις 22 Ιουνίου. Ευχαριστώ
Flimgkis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, lambroszekis είπε Ένας εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τέλος Μαρτίου - Απρίλιο - αρχές Μαΐου, δηλαδή 1 φορά αναστολή 800€. Πόσους μήνες δικαιούται μείωση ενοικίου; Οι επιχειρήσεις όπου πλήττονται βάση ΚΑΔ, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές, δικαιούνται μείωση ενοικίου. Κάθε μήνα, μέχρι τον Αύγουστο, θα βγαίνει από το υπουργείο επικαιροποιημένη λίστα. Για τον Ιούνιο είναι η εξής: https://www.taxheaven.gr/news/49272/oi-kad-twn-epixeirhsewn-poy-dikaioyntai-thn-ekptwsh-enoikioy-40-gia-ton-mhna-ioynio 21 ώρες πριν, johnnyman είπε Καλήμερα παιδιά Η γυναίκα μου είναι αισθητικος και είχαμε μείωση ενοικίου Μάρτιο, Απρίλιο και μαιο. Δικαιούμαστε μείωση ενοικίου και τον Ιουνίο στην κατοικία που νοικιάζουμε? Κάποιος που μπορεί να μας απάντησει? Η σπίτονοικοκυρα εκανε δήλωση covid αλλά δεν έβαλε μέσα τον Ιούνιο... Να σημείωσω επίσης η γυναίκα μου άρχισε εκ περιτροπης εργασια στις 22 Ιουνίου. Ευχαριστώ Υποθέτοντας ότι η επιχείρηση δηλώνεται ως ΚΑΔ : 96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, σαφώς. Με τα παρών δεδομένα δικαιούνται μείωση μόνο όσων η σύμβαση είναι σε αναστολή. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από Flimgkis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα