Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νοικάρης μου δεν έχει προσωπικό αλλά του έχω πει δυο φορές να μου στείλει την αίτηση από την ΕΡΓΑΝΗ, μου απαντάει 'ναι ναι θα τη στείλω' και μ' έχει γράψει στα @@ του.

Όσο την πήρατε εσείς άλλο τόσο την πήρα κι εγώ.

Δεν ξέρω γιατί.

Επεξ/σία από panosssss
  • Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ο νοικάρης μου δεν έχει προσωπικό αλλά του έχω πει δυο φορές να μου στείλει την αίτηση από την ΕΡΓΑΝΗ, μου απαντάει 'ναι ναι θα τη στείλω' και μ' έχει γράψει στα @@ του.

Όσο την πήρατε εσείς άλλο τόσο την πήρα κι εγώ.

Δεν ξέρω γιατί.

Δεν επρεπε να δεχτεις να λαβεις το ενοικιο και να του κοψεις και την αποδειξη. Εφοσον δεν σου προσκομισε το χαρτι της ΕΡΓΑΝΗ εσυ δεν ξερεις τιποτε και ουτε και σε απασχολει και οτιδηποτε περαν απο το τυπικο της αποδοσης του ενοικιου.

Εφοσον λοιπον εγινε οπως εγινε τον Απριλιο, τωρα για τον Μαιο θα προτεινα να ΜΗΝ εισπραξεις το οποιοδηποτε ποσο ως ενοικιο χωρις το χαρτι με σημαντικα σημεια την αναγραφη του ΑΦΜ σου οπως και τον αρ.πρωτοκολλου της αιτησης και να του δηλωσεις ρητα για να το καταλαβει, πως χωρις το αποδεικτικο που ΟΦΕΙΛΕΙ να σου δωσει και δειξει ( δεν σου κανει χαρη ) θα τον κυνηγησεις ως δυστροπο.

Οσο για αυτους που αναφερει η ΠΟΜΙΔΑ, με προβληματιζει το "αυτοαπασχολουμενοι" που μπορει να περιλαμβανει παμπολλες ιδιοτητες επαγγελματιων και ισως οχι νομιμους τελικα. Εξου και η αρνηση υποβολης αιτησης λογω αδυναμιας ή καποιου οπωσδηποτε πονηρου λογου. Και ολα αυτα, μολις τελειωσει το πανηγυρι με τα ενοικια, γιατι καποια στιγμη μοιραια θα τελειωσει, θα γεμισει τα δικαστηρια και τις εφοριες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενοίκιο μου το καταβάλλει μέσω τραπέζης, δεν μου το δίνει χέρι χέρι, επομένως δεν μπορώ να μην εισπράξω.

Και δεν του δίνω απόδειξη αφού παίρνει την απόδειξη της τράπεζας.

Τον Απρίλιο μου τον πλήρωσε κανονικά (είχε πληρώσει πριν ενταχθούν και οι πληττόμενες στη μείωση 40%) αλλά μου είπε ότι του είπε ο λογιστής του ότι μπορεί να μεταφερθεί το -40% στον Μάιο. Άρα το ενοίκιο του Μαΐου, που δεν το έχει καταβάλλει ακόμα, θα είναι -40%.

(και επομένως και του Ιουνίου αφού η μείωση και για τις πληττόμενες επεκτάθηκε και γι ακόμα ένα μήνα)

(δηλαδή αντί να εισπράξω μειωμένο του Απριλίου-Μαΐου , θα εισπράξω μειωμένο Μαΐου -Ιουνίου)

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, panosssss είπε

Το ενοίκιο μου το καταβάλλει μέσω τραπέζης, δεν μου το δίνει χέρι χέρι, επομένως δεν μπορώ να μην εισπράξω.

Και δεν του δίνω απόδειξη αφού παίρνει την απόδειξη της τράπεζας.

Τον Απρίλιο μου τον πλήρωσε κανονικά (είχε πληρώσει πριν ενταχθούν και οι πληττόμενες στη μείωση 40%) αλλά μου είπε ότι του είπε ο λογιστής του ότι μπορεί να μεταφερθεί το -40% στον Μάιο. Άρα το ενοίκιο του Μαΐου, που δεν το έχει καταβάλλει ακόμα, θα είναι -40%.

(και επομένως και του Ιουνίου αφού η μείωση και για τις πληττόμενες επεκτάθηκε και γι ακόμα ένα μήνα)

(δηλαδή αντί να εισπράξω μειωμένο του Απριλίου-Μαΐου , θα εισπράξω μειωμένο Μαΐου -Ιουνίου)

Αυτα ειναι τα προβληματα με τις παγιες διαδικασιες. Εχουν οφελη και πλεονεκτηματα αλλα εδω εχεις προβλημα. Επικοινωνησε μαζι του και ξεκαθαρισε του πως χωρις το χαρτι, θα αρνηθεις το ενοικιο. Δεν γνωριζω πως μπορει να γινει με την τραπεζα οπως και ουτε και την νομικη τυχον εμπλοκη εαν για παραδειγμα εκτος της σημερινης καταστασης ο ενοικιαστης σου αποφασιζε να καταθεσει απο μονος του ενα μειωμενο ενοικιο, τι συνεπειες θα ειχε.

Για αυτο μια καλυτερη πρακτικη, ειναι οι αποδειξεις του ενοικιου να δινονται ξεχωριστα και περα απο εκεινες της καταβολης το ποσου στην τραπεζα.

Σε καθε περιπτωση και επειδη οι καιροι ειναι πονηροι, αλλα και για να μην λεω εγω μπαρουφες και σου μεγαλωσω το προβλημα, επικοινωνησε μαζι του αμεσα και απαιτησε το χαρτι. Σε περιπτωση που το αμελησει ξανα, πηγαινε να το παρεις μονος σου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πώς μπορώ να αρνηθώ το ενοίκιο, μάλλον είναι αδύνατον αφού το καταθέτει στην τράπεζα κι όχι σε  μένα.

Επίσης το 'χαρτί' δεν είναι...χάρτινο :D...σε ηλεκτρονική μορφή θα μου το έστελνε, pdf ή κάτι τέτοιο.

Οπότε τι να πάρω μόνος μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, panosssss είπε

Δεν ξέρω πώς μπορώ να αρνηθώ το ενοίκιο, μάλλον είναι αδύνατον αφού το καταθέτει στην τράπεζα κι όχι σε  μένα.

Επίσης το 'χαρτί' δεν είναι...χάρτινο :D...σε ηλεκτρονική μορφή θα μου το έστελνε, pdf ή κάτι τέτοιο.

Οπότε τι να πάρω μόνος μου;

Τωρα ειτε κανεις κουβεντα για την κουβεντα ειτε εχεις αποδεχτει τη "μοιρα" σου και περιμενεις συμπονοια ή κατι αλλο. Δικα σου τα λεφτα, δικος σου ο ενοικιαστης, οτι θελεις κανεις. Σε περιπτωση παντως που δεν παρεις το χαρτι, ετοιμασε καποια αλλη δικαιολογια για να πεις αργοτερα στον εφορο και οχι αυτα τα περι ....pdf. Δεν θα τα δεχτει.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε, απαντήσεις στο τι να κάνω ψάχνω. Αν ήθελα κουβέντα για την κουβέντα θα διάλεγα ένα ευχάριστο θέμα, όχι αυτό.

Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις, οπότε γιατί μπαίνεις στον κόπο να απαντάς;  Κάνεις κουβέντα για την κουβέντα;

Σε παρακαλώ μην 'απαντάς' στις ερωτήσεις μου (αφού έτσι κι αλλιώς δεν απαντάς).

Και άντε, ας πούμε ότι το 'χαρτί' ήτανε όντως...χάρτινο, σε φυσική μορφή. Πώς θα το έπαιρνα μόνος μου;

Δεν θα χρειαζόταν, και πάλι,  αυτός να μου το δώσει;

Επεξ/σία από panosssss
  • Like 1
Δημοσ.

Ετσι ειναι οταν βγαινουν μπουρδελοαποφασεις του κρατους καποιος τρωει παντα τη παπαρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, panosssss είπε

Φίλε, απαντήσεις στο τι να κάνω ψάχνω. Αν ήθελα κουβέντα για την κουβέντα θα διάλεγα ένα ευχάριστο θέμα, όχι αυτό.

Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις, οπότε γιατί μπαίνεις στον κόπο να απαντάς;  Κάνεις κουβέντα για την κουβέντα;

Και άντε, ας πούμε ότι το 'χαρτί' ήτανε όντως...χάρτινο, σε φυσική μορφή. Πώς θα το έπαιρνα μόνος μου;

Δεν θα απαντουσα, αλλα επειδη το παρον ειναι δημοσιο και το διαβαζουν κι αλλοι κι οχι μονον εσυ που εισαι χαρακτηριστικη περιπτωση του "βρισκει και κανει" ο ενοικιαστης, ασε που απο τα εως τωρα γραφομενα παιζει το προβληματικο μερος να εισαι εσυ και οχι εκεινος, σου εχω την πλεον οικονομικη λυση. Οικονομικοτερη ακομακαι απο εκεινην της αγορας του βιβλιου "πως να λυνετε μαγικα κι ακοπα ολα τα προβληματα της ζωης σας".

Κανεις μια εγγραφη/συνδρομη στον ΠΟΜΙΔΑ, εστω για ενα χρονο, και ρωτας τους ανθρωπους εκει να σε κατευθυνουν. Διαφορετικα, υπαρχουν και οι λογιστες οπως και οι δικηγοροι που δεν θελουν οι ανθρωποι να γινουν κλεφτες. Πελατες ψαχνουν.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

Οι της ΠΟΜΙΔΑ είναι παντελώς άχρηστοι, εδώ αποδέχτηκαν τη μείωση σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, λίγο σκούξανε, μέχρι εκεί.

Σε δικηγόρο εννοείται πως θα πάω μιας κι έχω συγγενείς δικηγόρους.

btw έχω κι εγώ βιβλία να σου προτείνω: https://www.politeianet.gr/books/9789608975149-mpampiniotis-georgios-kentro-lexikologias-orthografiko-lexiko-tis-neas-ellinikis-glossas-176546

https://www.politeianet.gr/books/9789604605620-sigalos-ilias-sabbalas-suntaktiko-tis-neas-ellinikis-159091?gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QOUXgsguiz0hXMC1d3hjUvHUv-Pe0rSnKUm5tC9V3yOoB5YdDifd0oaAvs-EALw_wcB

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, panosssss είπε

Δεν υπάρχουν και πολλά νόμιμα πράγματα να κάνεις, αρχικά μπορείς να βάλεις έναν δικηγόρο να του τηλεφωνήσει, αν δεν γίνει τίποτα του στέλνεις εξώδικο που στην ουσία είναι επίσημη προειδοποίηση για το ότι θα κινηθείς νομικά, και αν δεν σε έχει εξοφλήσει μέσα σε 15 ημέρες ξεκινάς διαδικασία είτε για έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου, είτε για έκδοση διαταγής πληρωμής καθυστερούμενων μισθωμάτων, ή και τα δύο μαζί.

7 λεπτά πριν, panosssss είπε

Τότε τι ακριβώς είναι αυτό που μας ρωτάς εδώ? Μήπως ξέρουμε κανέναν όχι και τόσο νόμιμο τρόπο? Όπως πχ να σου συστήσουμε τον Μπάμπη τον σουγιά και τον Τάσο τον φαλτσέτα για να του σπάσουν κανα πόδι/χέρι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα το θέμα είναι να μην πάω στο δικηγόρο.

Δηλαδή οι λύσεις είναι: Μπάμπης σουγιάς ή Τάσος φαλτσέτας ή δικηγόρος;

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, panosssss είπε

2 λεπτά πριν, panosssss είπε

Μα το θέμα είναι να μην πάω στο δικηγόρο.

Τα παραπάνω είναι ολίγον αντιφατικά και με μπερδεύουν.

2 λεπτά πριν, panosssss είπε

Δηλαδή οι λύσεις είναι: Μπάμπης σουγιάς ή Τάσος φαλτσέτας ή δικηγόρος;

Αν ρωτάς τη γνώμη μου ο Μπάμπης και ο Τάσος δεν είναι λύσεις, μόνο ο δικηγόρος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί αντιφατικά; Το θέμα είναι να γίνει ότι πρέπει χωρίς δικηγόρους και ιστορίες.

Ακόμα και οι δικηγόροι αυτό συνιστούν. (εκτός του Κούγια 😂)

Επεξ/σία από panosssss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...