Twoface Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και πάλι είσαι λάθος, οι πρώτες 12.000€ φορολογούνται με 15%, και το 1€ φορολογείται με 35%. Συγκεκριμένα για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 15%, για εισόδημα από 12.001 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης είναι 35% και για εισόδημα πάνω από 35.001 ευρώ ο συντελεστής είναι 45%. https://www.capital.gr/tax/3400867/ti-fernei-gia-ta-enoikia-to-2020 Δεκτό έχεις δίκιο. Εγώ είμαι στην πρώτη κατηγορία οπότε δεν ήξερα τι γίνεται απο τις 12 και πάνω. Και πάλι όμως σε κάτι ήδη φορολογημένο το βρίσκω παράλογο να σε φορολογούν ! 1
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 3 minutes ago, Twoface said: Και πάλι όμως σε κάτι ήδη φορολογημένο το βρίσκω παράλογο να σε φορολογούν ! Δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας στο σύστημα που έχουμε και όχι η εξαίρεση. Δεν αφορά μόνο τα νοίκια. Το φορολογικό καθεστώς της χώρας μας είναι παρανοϊκό και δεν ξέρεις τι να πρωτοαναφέρεις. Φορολογείσαι όταν παίρνεις τον μισθό, φορολογείσαι όταν τον επενδύεις σε είδος, φορολογείσαι όταν πας να αγοράσεις αγαθά, φορολογείσαι που κατέχεις συγκεκριμένα αγαθά (πχ φόρος πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητο πάνω από 2000 κυβικά, η επειδή έχεις φτιάξει πισίνα -η οποία by the way είναι κυριολεκτικά μια τρύπα στο έδαφος με πλακάκι). Είναι εκπληκτικό το τι πατέντες βρίσκουν σε άκυρες στιγμές για να σου παίρνουν χρήματα. Όπως είπα και πιο πριν, όταν κάτι γεννάει χρήμα, είτε είναι η εργασία σου, είτε ενα ακίνητο που σου φέρνει νοίκια, είτε μια πισίνα που την δουλεύεις επαγγελματικά (κόβεις εισητήριο), έχει λογική να φορολογήσεις το έσοδο. Το να φορολογείς την ύπαρξη όμως του asset (και δεν μιλάω για το τεκμήριο, αυτό έχει μια λογική από πίσω), είναι εντελώς στρέβλωση των κανόνων μιας "ελέυθερης" οικονομίας. Τελοσπάντων, μεγάλη κουβέντα... 1
GREGORYMO Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 38 λεπτά πριν, Twoface είπε Γιατί όποιος έχει 3-4 ακίνητα και νοικιάζει θεωρείς πως έχει περισσότερα λεφτά ; Αν κάποιος εισπράττει το χρόνο 12000€ αυτομάτως η εφορία είναι 4200€ ! Βάλε ΕΝΦΙΑ βάλε συντήρηση και θα καταλάβεις ότι σου παίρνουν τα μισά λεφτά για ακίνητα που χτίστηκαν με φορολογημένα λεφτά ! Στα 12.000€, ο φόρος είναι 1,710€
Boubis1411 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Έχω νέα... Επίσημο https://www.kathimerini.gr/1076338/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kai-gia-ton-maio-8a-isxyei-h-meiwsh-enoikiwn-kata-40
panosssss Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Θυμίζω είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου. Αν ο ενοικιαστής δεν στείλει την αίτηση που έκανε (αν έκανε) στην ΕΡΓΑΝΗ και απλά καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο; Τι γίνεται;
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, panosssss είπε Θυμίζω είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου. Αν ο ενοικιαστής δεν στείλει την αίτηση που έκανε (αν έκανε) στην ΕΡΓΑΝΗ και απλά καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο; Τι γίνεται; Τα νομιμα/προβλεπομενα απο τον νομο Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από narta 1
Boubis1411 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, panosssss είπε Θυμίζω είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου. Αν ο ενοικιαστής δεν στείλει την αίτηση που έκανε (αν έκανε) στην ΕΡΓΑΝΗ και απλά καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο; Τι γίνεται; Οχι φίλε να στην στείλει και να μην το παίξει έξυπνος. Γιατί δεν την έστειλε όμως; Είπε ότι έκανε; τι ακριβώς ειπώθηκε; Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από Boubis1411
simplemaths Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, Boubis1411 είπε Έχω νέα... Επίσημο https://www.kathimerini.gr/1076338/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kai-gia-ton-maio-8a-isxyei-h-meiwsh-enoikiwn-kata-40 Αυτό δεν είχε βγει απο τον προηγούμενο μήνα; Πχ εγώ βγήκα σε αναστολή αρχές Απρίλη που ήδη είχα πληρώσει ολόκληρο ενοίκιο, τώρα αρχές Μαίου πλήρωσα μειωμένο πρώτη φορα, δίνω μειωμένο και τον Ιούνιο;
Boubis1411 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, simplemaths είπε Αυτό δεν είχε βγει απο τον προηγούμενο μήνα; Πχ εγώ βγήκα σε αναστολή αρχές Απρίλη που ήδη είχα πληρώσει ολόκληρο ενοίκιο, τώρα αρχές Μαίου πλήρωσα μειωμένο πρώτη φορα, δίνω μειωμένο και τον Ιούνιο; Σήμερα βγήκε αυτό για τον Μάιο φίλε... Δεν ξέρω ας απαντήσει κάποιος για τον Απρίλιο που έχεις δώσει ήδη ολόκληρο.
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 26 λεπτά πριν, simplemaths είπε Αυτό δεν είχε βγει απο τον προηγούμενο μήνα; Πχ εγώ βγήκα σε αναστολή αρχές Απρίλη που ήδη είχα πληρώσει ολόκληρο ενοίκιο, τώρα αρχές Μαίου πλήρωσα μειωμένο πρώτη φορα, δίνω μειωμένο και τον Ιούνιο; Αν δικαιουσαι και Μαιο επρεπε να συμψηφισεις και να δωσεις 20% 1
simplemaths Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, narta είπε Αν δικαιουσαι και Μαιο επρεπε να συμψηφισεις και να δωσεις 20% Μα αφού πρώτη Μαίου βγήκε η ανακοίνωση, εγώ 30 Απρίλη έβαλα το ενοίκιο για το Μάιο, γιαυτό φαντάζομαι πως λογικά δίνω 60% και τον Ιούνιο αλλα δεν είμαι σίγουρος τι παίζει Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από simplemaths
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, simplemaths είπε Μα αφού πρώτη Μαίου βγήκε η ανακοίνωση, εγώ 30 Απρίλη έβαλα το ενοίκιο για το Μάιο, γιαυτό φαντάζομαι πως λογικά δίνω 60% και τον Ιούνιο αλλα δεν είμαι σίγουρος τι παίζει Αν δικαιουσαι και τον Μαιο βαζεις μειωμενο τον Ιουνιο. 1 1
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 11 ώρες πριν, panosssss είπε Θυμίζω είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου. Αν ο ενοικιαστής δεν στείλει την αίτηση που έκανε (αν έκανε) στην ΕΡΓΑΝΗ και απλά καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο; Τι γίνεται; O ΠΟΜΙΔΑ αναφερει οτι 100.000 περιπου επαγγελματιες ΔΕΝ εκαναν αιτηση στην ΕΡΓΑΝΗ και δεν προσκομισαν και καποιο χαρτι στους ιδιοκτητες τους. 3. Γιατί, ενώ 100.000 αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό αρνούνται να υποβάλλουν δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και περικόπτουν αυθαίρετα και παράνομα τα μισθώματα, αποστερώντας τους εκμισθωτές τους από κάθε δικαίωμα και κάθε ελπίδα ελάφρυνσης, όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί »σφυρίζουν αδιάφορα» και ουδείς ασχολείται με το σοβαρότατο πλην «ορφανό» αυτό θέμα; https://www.tanea.gr/2020/05/01/economy/pomida-na-mpei-telos-sti-meiosi-ton-enoikion/ Εαν εχεις πεσει σε τετοια περιπτωση, επικοινωνησε αμεσα με τον ενοικιαστη σου για εξηγησεις. Και ετοιμασου οπως λεει κι ο φιλος παραπανω για τα νομιμα.
Boubis1411 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, 29gk είπε O ΠΟΜΙΔΑ αναφερει οτι 100.000 περιπου επαγγελματιες ΔΕΝ εκαναν αιτηση στην ΕΡΓΑΝΗ και δεν προσκομισαν και καποιο χαρτι στους ιδιοκτητες τους. 3. Γιατί, ενώ 100.000 αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό αρνούνται να υποβάλλουν δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και περικόπτουν αυθαίρετα και παράνομα τα μισθώματα, αποστερώντας τους εκμισθωτές τους από κάθε δικαίωμα και κάθε ελπίδα ελάφρυνσης, όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί »σφυρίζουν αδιάφορα» και ουδείς ασχολείται με το σοβαρότατο πλην «ορφανό» αυτό θέμα; https://www.tanea.gr/2020/05/01/economy/pomida-na-mpei-telos-sti-meiosi-ton-enoikion/ Εαν εχεις πεσει σε τετοια περιπτωση, επικοινωνησε αμεσα με τον ενοικιαστη σου για εξηγησεις. Και ετοιμασου οπως λεει κι ο φιλος παραπανω για τα νομιμα. Οτιδήποτε χωρίς χαρτί δεν είναι νόμιμο
logistoulis Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, 29gk είπε 3. Γιατί, ενώ 100.000 αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό αρνούνται να υποβάλλουν δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό; αφού τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο εε στο εργάνη με τους κωδικούς του taxis και ας μην έχει προσωπικό και κωδικούς ικα υπάρχει κάποιος λόγος που επικαλούνται και δεν προχώρησαν στην αίτηση ενώ το προβλέπει ο καδ τους ή είναι προσωπική άποψη αυτών ή των λογιστών τους; ρωτάω μιας και εγώ προσωπικά έκανα τέτοιες αιτήσεις κανονικά και κανονικά οι άνθρωποι πήγαν το χαρτί στον ιδιοκτήτη τυπικά βέβαια σαν διαδικασία είναι κουκουρούκου εκεί που δηλώνεις αναστολή συμβάσεων να κοτσάρουν και το ενοίκιο, αλλά εκεί βρήκαν εκεί το έβαλαν τι να κάνουμε τώρα..; επίσης αν το πάρουμε και πολύ αυστηρά το να πας μια αίτηση που αναφέρει προσωπικά στοιχεία προσωπικού (που έχει μπει σε αναστολή) σε κάποιον ξέμπαρκο εκτός επιχείρησης επειδή του ανήκει η έδρα είναι προβληματικό Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα