greengr21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, fredd0 είπε θα το μαθουμε οταν βγει η ΠΝΠ. Απο οτι καταλαβα εγω ισχυει για ολους τους πληττομενους τον Μαιο. Αλλα η πιθανοτητα να καταλαβα λαθος ειναι υπαρκτη. https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2020331/staikoyras-parateinetai-kai-to-maio-h-ekptosh-40-g.html εδω γραφει "Παράλληλα, συνεχίζεται και το Μάιο η έκπτωση 40% στην πληρωμή ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Για τις εταιρείες που θα ανοίξουν κάποια στιγμή το Μαϊο δεν θα συνεχιστεί τον αμέσως επόμενο μήνα." αλλα οπως λες εσυ αμα δε βγει επισημα και ξεκαθαρα,το θεμα ειναι οτι κατι τετοια επρεπε να τα ειχανε λυσει μεσα στον Απριλη,θες να εισαι τυπικος και δεν σε αφηνουν...
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την εντολή του κράτους να μην πληρωθεί το 40% του ενοικίου στους ιδιοκτήτες -αν και νομικά και οικονομικά ξαναλέω ότι σαν απόφαση δεν στέκει-. Κατανοώ ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που στη δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Εδώ όμως με μια σαρωτική κίνηση ρίχνει άκριτα μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα (τους ιδιοκτήτες) για να ωφελήσει μια άλλη (τους ενοικιαστές). Το λογικό θα είναι να υπάρξουν "αντίμετρα" που μέχρι ένα βαθμό (ούτε καν απόλυτα) να ισοσταθμίζουν τη χασούρα των ιδιοκτητών, είτε αυτό λέγεται μειωμένη φορολογία στο σύνολο των ενοικίων του 2020, είτε ελάφρυνση στον ΕΝΦΙΑ, είτε τελοσπάντων να δώσει κάτι πίσω σε αυτούς που πολύ αυταρχικά πήρε. Όσο δεν βλέπω να γίνεται μια σχετική ανακοίνωση ανησυχώ. Επίσης, κάτι ακόμα. Το κράτος δεν είναι ο μπαμπάς μας, να είναι από πίσω να μας καλύπτει κάθε χασούρα. Η πρόνοια για να έχει ουσία πρέπει να δίνεται σε όσους την έχουν ανάγκη, δηλαδή σε αυτούς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο του μήνα επειδή δεν είχαν δουλειά, το ίδιο και στους μαγαζάτορες. Αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι όλοι οι ενοικιαστές ζουν "μήνα με το μήνα" γιατί υπάρχουν ενοικιαστές που ενώ έχουν κομπόδεμα στην τράπεζα κάνουν χρήση του μειωμένου ενοικίου. Στην ουσία λοιπόν για να μη βάλουν αυτοί το χέρι στην τσέπη, το βάζουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη τους. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτοί, αλλά αυτό είναι μια απόδειξη ότι ο νόμος στήθηκε πρόχειρα και κυρίως: άδικα. 1
panosssss Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την εντολή του κράτους να μην πληρωθεί το 40% του ενοικίου στους ιδιοκτήτες -αν και νομικά και οικονομικά ξαναλέω ότι σαν απόφαση δεν στέκει-. Κατανοώ ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που στη δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Κακώς δεν έχεις πρόβλημα, έπρεπε να έχεις. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να βγει ΠΝΠ που να δίνει 40% παραπάνω από ότι γράφει το συμβόλαιο όταν η επιχείρηση πάει καλά. Εγώ προσωπικά με αυτό δεν θα είχα πρόβλημα (ούτε κι αν ίσχυε αναδρομικά). Επίσης στη δική μου προσωπική περίπτωση αυτός που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης και όχι ο νοικάρης μου. Κι όμως εγώ τον επιδοτώ! Αναφορά σε κείμενο Το λογικό θα είναι να υπάρξουν "αντίμετρα" που μέχρι ένα βαθμό (ούτε καν απόλυτα) να ισοσταθμίζουν τη χασούρα των ιδιοκτητών Το λογικό είναι να δώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό κι όχι από τον προϋπολογισμό του άλλου. Οπότε κάνεις το μη λογικό μόνο αν δεν σκοπεύεις σε 'αντίμετρα'. Ή αν τα αντίμετρά σου είναι ψίχουλα μπρος σε αυτά που θα κλέψεις. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από panosssss 1
LeukoSustima Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Παιδιά μια ερώτηση,η μείωση ενοικίου για φοιτητές αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου τουλάχιστον ένας γονέας έχει πληγεί εργασιακά λόγω των μέτρων?
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Ακριβώς όπως το λες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.odigostoupoliti.eu/poioi-foitites-dikaiountai-meiosi-tou-foititikou-enoikiou/
LeukoSustima Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Άρα σωστά είχα κατλάβει. Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω αν θα με έπιανε. Τελείωσα τη σχολή τέλος φεβρουαρίου και δεν πρόλαβα να ξενοικιάσω,επομένως το σπίτι κάθεται ήδη 1.5 μήνα χωρίς να μπορώ να τα μαζέψω.
phanispal Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, panosssss είπε Για σκέψου και τους ιδιοκτήτες που έχουν εισοδήματα (μιλάω συνολικά, όχι μόνο για τους δυο μήνες) μικρότερα από τους ενοικιαστές τους...και επιδοτούν κάποιον με μεγαλύτερο εισόδημα... Διαφωνείς ότι αφού μας κάνανε συνεταίρους (χωρίς καν να μας ρωτήσουνε) στη χασούρα, το μόνο λογικό θα είναι να μας κάνουν συνεταίρους και στα κέρδη; Άραγε για τι ποσοστό ιδιοκτητών να ισχύει ότι έχουν μικρότερο εισόδημα από τους ενοικιαστές τους;
greengr21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 42 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε Όλες οι οικονομικές παρεμβάσεις έπρεπε να μπούνε με βάση την φορολογική δήλωση. με τα εισοδηματα του 2018 αδυνατο και παραλογο... 1
Twoface Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Άραγε για τι ποσοστό ιδιοκτητών να ισχύει ότι έχουν μικρότερο εισόδημα από τους ενοικιαστές τους; Γιατί όποιος έχει 3-4 ακίνητα και νοικιάζει θεωρείς πως έχει περισσότερα λεφτά ; Αν κάποιος εισπράττει το χρόνο 12000€ αυτομάτως η εφορία είναι 4200€ ! Βάλε ΕΝΦΙΑ βάλε συντήρηση και θα καταλάβεις ότι σου παίρνουν τα μισά λεφτά για ακίνητα που χτίστηκαν με φορολογημένα λεφτά ! 1
phanispal Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Γιατί, του είπε κανείς να είναι άεργος; Ας δουλέψει να έχει κι από αλλού εισόδημα. 2
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 18 minutes ago, phanispal said: Άραγε για τι ποσοστό ιδιοκτητών να ισχύει ότι έχουν μικρότερο εισόδημα από τους ενοικιαστές τους; Αντιγυρίζω την ερώτηση: Άραγε τι ποσοστό των ενοικιαστών δεν έχει να καλύψει το 40% του ενοικίου του, δηλαδή έχει λεφτά στην τράπεζα λιγότερα από ένα νοίκι....
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Twoface είπε Αν κάποιος εισπράττει το χρόνο 12000€ αυτομάτως η εφορία είναι 4200€ ! Λάθος κάνεις, οι πρώτες 12.000€ φορολογούνται με 15, όχι με 35%. 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Γιατί, του είπε κανείς να είναι άεργος; Ας δουλέψει να έχει κι από αλλού εισόδημα. Κάπου χάθηκες, αυτός που κερδίζει χρήματα από ενοίκια λέγεται εισοδηματίας, άεργος σημαίνει κάτι άλλο. 1
Twoface Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις, οι πρώτες 12.000€ φορολογούνται με 15, όχι με 35%. Κάπου χάθηκες, αυτός που κερδίζει χρήματα από ενοίκια λέγεται εισοδηματίας, άεργος σημαίνει κάτι άλλο. 12001 € είναι με 35% συντελεστή ! 10 λεπτά πριν, phanispal είπε Γιατί, του είπε κανείς να είναι άεργος; Ας δουλέψει να έχει κι από αλλού εισόδημα. αυτά τα κομπλεξικά που δεν έχει ο ένας και βγάζει κακία για τον άλλον πολύ μου αρέσουν !
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Twoface είπε 12001 € είναι με 35% συντελεστή ! Και πάλι είσαι λάθος, οι πρώτες 12.000€ φορολογούνται με 15%, και το 1€ φορολογείται με 35%. Συγκεκριμένα για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 15%, για εισόδημα από 12.001 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης είναι 35% και για εισόδημα πάνω από 35.001 ευρώ ο συντελεστής είναι 45%. https://www.capital.gr/tax/3400867/ti-fernei-gia-ta-enoikia-to-2020 4
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Twoface said: 12001 € είναι με 35% συντελεστή ! Κάτσε μην υπερβάλλουμε, να τα λέμε ως έχουν τα πράγματα. Ο φόρος με 35% συντελεστή θα αφορά στο 1 παραπανήσιο ευρώ και όχι σε όλο το ποσό. Μέχρι τις 12.000 φορολογείται ο ιδιώτης με 15% Από 12.000-35.000 με 35% Και για πάνω από 35.000 με 45% Δεν το βρίσκω πολύ άδικο. Αν ήταν μόνο αυτό. Δυστυχώς υπάρχουν πρόσθετοι φόροι όπως η εισφορά αλληλεγγύης που ανατρέπουν τις ισορροπίες. EDIT: Με πρόλαβε ο Joshua Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από AparadektosAris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα