Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ σόρρυ κιόλας αλλά επειδή έχω δει πολλά ποστ μίσους και απαξίωσης εναντίον ιδιοκτητών ενώ δεν έχω δει να ισχύει το αντίθετο από τους ιδιοκτήτες προς τους ενοικιαστές ακόμα και από τους αυτούς που έχουν καεί, τουλάχιστον στα forums:  Το συμπέρασμα ότι "νοικιάζουν τις σαβούρες τους 30% ακριβότερα" το στηρίζεις κάπου ή είναι η περιρέουσα ατμόσφαιρα αυτόν τον καιρό;  Επίσης η χρυσή ευκαιρία έχει αυτή τη στιγμή 28079 αγγελίες ενοικίασης, έψαξα για την τιμή που αναφέρεις στα 25-30 τετραγωνικά και βρήκα κυριολεκτικά δεκαπέντε αγγελίες που να είναι >=500 ευρώ.  Και αυτές ήταν σε περιοχές Μύκονος, Άνω Γλυφάδα, Ακρόπολη, Κολωνάκι.  Όλα τα υπόλοιπα σπίτια ήταν σε τιμές που θεωρώ λογικές.  Επίσης, το τι νοικιάζει ο καθένας εκτός από την περιοχή, έχει να κάνει με το έτος κατασκευής, την κατάσταση, την πιθανή ανακαίνιση, την ζήτηση.  Πως τσουβαλιάζετε έτσι και δαιμονοποιείτε μια ολόκληρη κατηγορία συνανθρώπων (και για να σε προλάβω: "ειναι κερδισμένοι οι περισσότεροι" άρα οι περισσότεροι νοικιάζουν τις σαβούρες τους 30% ακριβότερα).

Υ.Γ. Και εννοείται ότι στο search της ΧΕ έβγαλα το "δεκαετία 70" γιατί με αυτό μέσα δεν έφερνε κανένα αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από AparadektosAris
  • Like 3
  • Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

Ρε συ σόρρυ κιόλας αλλά επειδή έχω δει πολλά ποστ μίσους και απαξίωσης εναντίον ιδιοκτητών ενώ δεν έχω δει να ισχύει το αντίθετο από τους ιδιοκτήτες προς τους ενοικιαστές ακόμα και από τους αυτούς που έχουν καεί, τουλάχιστον στα forums:  Το συμπέρασμα ότι "νοικιάζουν τις σαβούρες τους 30% ακριβότερα" το στηρίζεις κάπου ή είναι η περιρέουσα ατμόσφαιρα αυτόν τον καιρό;  Επίσης η χρυσή ευκαιρία έχει αυτή τη στιγμή 28079 αγγελίες ενοικίασης, έψαξα για την τιμή που αναφέρεις στα 25-30 τετραγωνικά και βρήκα κυριολεκτικά δεκαπέντε αγγελίες που να είναι >=500 ευρώ.  Και αυτές ήταν σε περιοχές Μύκονος, Άνω Γλυφάδα, Ακρόπολη, Κολωνάκι.  Όλα τα υπόλοιπα σπίτια ήταν σε τιμές που θεωρώ λογικές.  Επίσης, το τι νοικιάζει ο καθένας εκτός από την περιοχή, έχει να κάνει με το έτος κατασκευής, την κατάσταση, την πιθανή ανακαίνιση, την ζήτηση.  Πως τσουβαλιάζετε έτσι και δαιμονοποιείτε μια ολόκληρη κατηγορία συνανθρώπων (και για να σε προλάβω: "ειναι κερδισμένοι οι περισσότεροι" άρα οι περισσότεροι νοικιάζουν τις σαβούρες τους 30% ακριβότερα).

Υ.Γ. Και εννοείται ότι στο search της ΧΕ έβγαλα το "δεκαετία 70" γιατί με αυτό μέσα δεν έφερνε κανένα αποτέλεσμα.

Ψάξε καλύτερα για Θεσσαλονίκη και θα καταλάβεις, και εγώ σου λέω νοικιάζω σε μια κοπέλα σπίτι αλλά προτιμώ να πάρω το ποσόν που πρέπει χωρίς πολλά πολλά μέσα. 

Δεν έχεις ιδέα από σπίτια γιατί λογικά μένεις με τη μαμά σου ακόμα. 

Δημοσ.

Α κατάλαβα είσαι από εκείνους με τα συμπεράσματα.  Αγνοώ επιδεικτικά την τελευταία σου πρόταση και στην ΧΕ έψαξα στην επικράτεια.  Αλλά είναι λογικό όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα να πιάνουμε μανάδες...

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

να σου εξηγήσω εγώ.

Στην ελλάδα ως γνωστόν ισχύει το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Οποιοσδήποτε έχει περισσότερα από εμάς, αυτόματα είναι λαμόγιο, κλέφτης, φουστης.....

Έτσι λοιπόν όλοι (σχεδόν) αυτοί που μένουν σε νοικιασμένο σπίτι τρέφουν ένα μίσος προς τους ιδιοκτήτες. Σκέφτονται, εγώ δεν έχω σπίτι να μείνω και αυτός έχει, νοικιάζει κιόλας, είναι καπιτάλας, δεν έχει ανάγκη, δε κάνει τίποτα και παίρνει τα ενοίκια..... ξέρετε όλα τα ωραία.

Ειδικά όταν εφαρμόστηκε και ο ΕΝΦΙΑ είχα ακούσει τόσες φορές την ατάκα, "ας πληρώσει, έχει αυτός τι τον λυπάσαι". Το λέγανε και έβλεπες μια χαρά στο πρόσωπο τους σα να κέρδισαν το τζοκερ.

Που βάζω και στοίχημα αν κέρδιζαν το τζοκερ δε θα κάναν έτσι.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με αυτούς όλοι οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν τρώγλες σε υπερβολικές τιμές.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

Α κατάλαβα είσαι από εκείνους με τα συμπεράσματα.  Αγνοώ επιδεικτικά την τελευταία σου πρόταση και στην ΧΕ έψαξα στην επικράτεια.  Αλλά είναι λογικό όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα να πιάνουμε μανάδες...

αντε να στο αλλαξω μενεις με τον μπαμπα,δεν εχει διαφορα ,οταν πλερωσεις ο ιδιος τοτε ελα να μιλησουμε

https://www.spitogatos.gr/ενοικίαση_Διαμέρισμα_Κέντρο__Καλαμαριά_-l9654266

αν εσεις το βλεπετε αυτο φυσιολογικο οκ παω ΠΑΣΟ !!!

https://www.spitogatos.gr/ενοικίαση_Studio_Γκαρσονιέρα_Κέντρο__Καλαμαριά_-l9548929

αλλη σαβουρα !

εδω με πορτες του 40 μεσα , ελεος απλα μην πω κατι πιο βαρυ

https://www.spitogatos.gr/ενοικίαση_Διαμέρισμα_Κέντρο__Καλαμαριά_-l9421361

και ο πιο προκλητικος κλεφτης για το τελος

https://www.spitogatos.gr/ενοικίαση_Studio_Γκαρσονιέρα_Νέα_Κρήνη__Καλαμαριά_-l9347545

αυτο εδω το τελευταιο το 2010 το εδινε 300 το πολυ !!

κανενα θεμα με ιδιοκτητη δεν εχω , ισα ισα υπαρχουν και καλα ατομα !

Δημοσ.

Παρά το γεγονός ότι και μια γαλότσα με χέρια για να πληκτρολογεί θα είχε καταλάβει ότι δεν μιλάει με κάποιον μικρό σε ηλικία, συνεχίζεις στον ίδιο εριστικό τόνο που απλά δείχνει ότι ποτέ δεν σου έμαθε η μαμά ή ο μπαμπάς τρόπους και επιμένεις στην αποψάρα σου.  Εντωμεταξύ, παραθέτεις links με διαμερίσματα από 40 μέχρι 45 τετραγωνικά και τιμές εύρους από 350 μέχρι 480 και ένα με 750.  Δεν αναφέρεις πόσα άλλα είναι σε λογικές τιμές για να μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τον μέσο όρο.  Με δυο λόγια διαπιστώνω με αποδείξεις πλέον αυτό που υποπτεύθηκα από την αρχή: Ότι υπερέβαλες στα νούμερα που παρέθεσες για να κάνεις ένα point.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AparadektosAris είπε

Παρά το γεγονός ότι και μια γαλότσα με χέρια για να πληκτρολογεί θα είχε καταλάβει ότι δεν μιλάει με κάποιον μικρό σε ηλικία, συνεχίζεις στον ίδιο εριστικό τόνο που απλά δείχνει ότι ποτέ δεν σου έμαθε η μαμά ή ο μπαμπάς τρόπους και επιμένεις στην αποψάρα σου.  Εντωμεταξύ, παραθέτεις links με διαμερίσματα από 40 μέχρι 45 τετραγωνικά και τιμές εύρους από 350 μέχρι 480 και ένα με 750.  Δεν αναφέρεις πόσα άλλα είναι σε λογικές τιμές για να μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τον μέσο όρο.  Με δυο λόγια διαπιστώνω με αποδείξεις πλέον αυτό που υποπτεύθηκα από την αρχή: Ότι υπερέβαλες στα νούμερα που παρέθεσες για να κάνεις ένα point.

νταξει εγινε αντε καλη συνεχεια με κουραζεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, reheid είπε

Μην ασχολεισαι, Ο ανθρωπος ειναι χωριατης.

Τουλαχιστον μας διασκεδαζει!

Ε ναι Για, σε αυτη τη χώρα η σωστή άποψη λέγεται χωριάτης κ αριστερός τα ξέρουμε, πάρε την μείωση τον Ιούνιο 50% στη δουλειά σου και ας είσαι κ από το Κολωνάκι,δες και την ταινία οι πεινασμένοι του Κολωνακίου... Με τον Φωτόπουλο για να δεις τι είδους χωριάτης είμαι πάνω κάτω. 

Δημοσ.

Αντε τέλος η πλάκα... Πάμε στο θέμα μας τώρα... 

https://www.ethnos.gr/oikonomia/103028_oikonomika-metra-ti-ishyei-me-meiosi-enoikioy-epidoma-800-eyro-kai-daneia

Επίσημο, το - 40% ισχύει κ για Μάιο, και για Ιούνιο κλπ αν δεν πας δουλειά κ είσαι σε αναστολή. 

Λογικά θα πάει μέχρι τέλος της χρονιάς. 

Οπότε πάμε βήμα βήμα, Μάιος - 40%.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, santac είπε

να σου εξηγήσω εγώ.

Στην ελλάδα ως γνωστόν ισχύει το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Οποιοσδήποτε έχει περισσότερα από εμάς, αυτόματα είναι λαμόγιο, κλέφτης, φουστης.....

Έτσι λοιπόν όλοι (σχεδόν) αυτοί που μένουν σε νοικιασμένο σπίτι τρέφουν ένα μίσος προς τους ιδιοκτήτες. Σκέφτονται, εγώ δεν έχω σπίτι να μείνω και αυτός έχει, νοικιάζει κιόλας, είναι καπιτάλας, δεν έχει ανάγκη, δε κάνει τίποτα και παίρνει τα ενοίκια..... ξέρετε όλα τα ωραία.

Ειδικά όταν εφαρμόστηκε και ο ΕΝΦΙΑ είχα ακούσει τόσες φορές την ατάκα, "ας πληρώσει, έχει αυτός τι τον λυπάσαι". Το λέγανε και έβλεπες μια χαρά στο πρόσωπο τους σα να κέρδισαν το τζοκερ.

Που βάζω και στοίχημα αν κέρδιζαν το τζοκερ δε θα κάναν έτσι.

Τελικά "έχει αυτός να πληρώσει" ή όχι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά, επιτέλους έκανες catch up σε αυτά που γράψαμε ακριβώς 19 posts πιο πάνω, και για κάποιο λόγο φαίνεται να αντλείς μεγάλη ευχαρίστηση από τα νέα αυτά.  Όντως ισχύει η μείωση και τον Μάιο και για κάποιους και για τον Ιούνιο, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.  Επιμένω στην άποψη που έχω διατυπώσει και στο παραπλήσιο θέμα ότι ενώ το μέτρο είναι σωστό, η εφαρμογή του είναι εσφαλμένη.  Έλπιζα ότι η προχειρότητα με την οποία το αντιμετώπισαν ήταν λόγω της επείγουσας κατάστασης, καθώς όμως περνάει ο καιρός και η εφαρμογή του μέτρου επεκτείνεται ανησυχώ μήπως τελικά δεν υπάρξουν καθόλου αντισταθμιστικά μέτρα για τους πληγέντες πλέον ιδιοκτήτες, κάτι το οποίο θα συνιστά απλά αδικία.

1 hour ago, phanispal said:

Τελικά "έχει αυτός να πληρώσει" ή όχι;

Εντελώς φιλοσοφικά, ο έχων ακίνητη περιουσία ως επί το πλείστον είχε να πληρώσει.  Επίσης θλιβερό γεγονός είναι ότι ΕΝΦΙΑ υπάρχει στις περισσότερες χώρες υπό κάποια μορφή.  Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι λιγοστοί που είχαν κληρονομήσει άπειρα ακίνητα τα οποία ήταν μη εκμεταλεύσιμα (παλιά γραφεία, αποθήκες, γκρεμισμένα κτίρια) και έφαγαν στο κεφάλι έναν ΕΝΦΙΑ της τάξης των 40.000 που τους γονάτισε και απλά δεν πλήρωσαν γιατί δεν είχαν.  Θα μπορούσε να υπάρχει ειδική μέριμνα.

Προσωπικά, αν και αιτιολογώ τον ΕΝΦΙΑ ως ένα σημείο, θεωρώ ότι ιδανικά δεν θα έπρεπε να φορολογείσαι για κάτι που έχεις αποκτήσει με ήδη φορολογημένα χρήματα.  Θα έπρεπε να φορολογούν μόνο τα έσοδα που έχεις από αυτό.  That's just me though.

Επεξ/σία από AparadektosAris
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AparadektosAris είπε

Μια χαρά, επιτέλους έκανες catch up σε αυτά που γράψαμε ακριβώς 19 posts πιο πάνω, και για κάποιο λόγο φαίνεται να αντλείς μεγάλη ευχαρίστηση από τα νέα αυτά.  Όντως ισχύει η μείωση και τον Μάιο και για κάποιους και για τον Ιούνιο, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.  Επιμένω στην άποψη που έχω διατυπώσει και στο παραπλήσιο θέμα ότι ενώ το μέτρο είναι σωστό, η εφαρμογή του είναι εσφαλμένη.  Έλπιζα ότι η προχειρότητα με την οποία το αντιμετώπισαν ήταν λόγω της επείγουσας κατάστασης, καθώς όμως περνάει ο καιρός και η εφαρμογή του μέτρου επεκτείνεται ανησυχώ μήπως τελικά δεν υπάρξουν καθόλου αντισταθμιστικά μέτρα για τους πληγέντες πλέον ιδιοκτήτες, κάτι το οποίο θα συνιστά απλά αδικία.

Βρε συ γιατί να χαρώ τόσο; 

Χάνω κ εγώ λεφτά από το ενοίκιο που παίρνω... Όντως η εφαρμογή του είναι χάλια αλλά σου λέω ξανά... Το 95% αρμεγουν τον πολίτη και το ξέρουμε όλοι. 

Θα έπρεπε φυσικά να πάρουν μέτρα κ για τους ιδιοκτήτες για να μοιραστεί κάπως η χασούρα τους. 

Το θεμα ειναι οτι κάποιοι ιδιοκτήτες ίσως θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω κ να ανεβάσουν το ενοίκιο... Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται.

Δημοσ.

Παίρνοντας τα ανάποδα, κανένας ιδιοκτήτης με ενεργό συμβόλαιο δεν μπορεί να ανεβάσει το ενοίκιο.

Για το 95% που αναφέρεις θα στο ξαναπώ.  Επειδή πετάς ένα νούμερο δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι.  Κανείς δεν αρμέγει τον πολίτη.  Υπάρχουν απλά μαθηματικά από πίσω.  Μια επένδυση σε σπίτι πρέπει να σου δίνει πίσω ένα 3-3.5% της αξίας της για να είναι κερδοφόρα.  Αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις ένα σπίτι αξίας 100.000 θα πρέπει να το νοικιάζεις τουλάχιστον 300 ευρώ το μήνα για να είσαι στο όριο.  Πήγαινε δες τώρα τι σπίτια πωλούνται με 100.000 και σε ποιες περιοχές.  Δες τα νοίκια και θα δεις ότι δεν είναι το 95% που αρμέγει τίποτα.  Οι αποδείξεις είναι λίγα κλικ μακρυά, τόσα site με τιμές υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

Παίρνοντας τα ανάποδα, κανένας ιδιοκτήτης με ενεργό συμβόλαιο δεν μπορεί να ανεβάσει το ενοίκιο.

Για το 95% που αναφέρεις θα στο ξαναπώ.  Επειδή πετάς ένα νούμερο δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι.  Κανείς δεν αρμέγει τον πολίτη.  Υπάρχουν απλά μαθηματικά από πίσω.  Μια επένδυση σε σπίτι πρέπει να σου δίνει πίσω ένα 3-3.5% της αξίας της για να είναι κερδοφόρα.  Αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις ένα σπίτι αξίας 100.000 θα πρέπει να το νοικιάζεις τουλάχιστον 300 ευρώ το μήνα για να είσαι στο όριο.  Πήγαινε δες τώρα τι σπίτια πωλούνται με 100.000 και σε ποιες περιοχές.  Δες τα νοίκια και θα δεις ότι δεν είναι το 95% που αρμέγει τίποτα.  Οι αποδείξεις είναι λίγα κλικ μακρυά, τόσα site με τιμές υπάρχουν.

Επιμένω ότι είναι ακριβα σύμφωνα με το βιοτικό επίπεδο της χώρας μας. 

Τεσπά δεν έχει σημασία φίλε τελειώσαμε κ θα το δεις... Όχι μόνο εμείς και η Ευρώπη δεν πάει καλά έχουν θέματα μικρά ή μεγάλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...