Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κάπως θα βολευτούμε για ένα διάστημα, πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα πραγματικότητα...

Αν έχεις άλλο σπίτι οκ... Εγώ στο δικό μου σπιτι το μικρό το νοικιάζω... Δύο μήνες έκπτωση τους έδωσα αντί για έναν. 

Δεν θα δώσω με 100 ευρώ. 

16 λεπτά πριν, Mobid είπε

Ζω με την μάνα μου και τον αδερφό μου και πάλι είναι δύσκολα μπορεί να παίρνουμε το 800αρι αλλά ΔΕΗ σούπερ νερό όλα αυτά τρέχουν και τώρα λήγει και η ασφάλεια του αμαξιού μου .. ναι δεν λέω δεν έχω παιδιά αλλά και πάλι 

Τα παιδιά είναι ευτυχία μακάρι να κάνεις αλλά τα έξοδα όπως λες είναι έξοδα!! 

• Like 1
  • Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lalakis1975 είπε

Τα παιδιά είναι ευτυχία μακάρι να κάνεις αλλά τα έξοδα όπως λες είναι έξοδα!! 

Τα παιδιά είναι ευτυχία αν έχεις να τους δώσεις ένα κομμάτι ψωμί. 

Αλλιώς δυστυχείς και εσύ, και ακόμα χειρότερο τα ίδια τα παιδιά. Με αγκαλιές και με φιλιά το στομάχι δεν γεμίζει. 

Αλλά ας μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση δεν υπάρχει λόγος. Όπως και να έχει κουτσά στραβά κάπως θα τα καταφέρει η οικονομία. Για να τα καταφέρουμε και εμείς οι ίδιοι όμως πρέπει πρωτίστως να είμαστε υγιείς, οπότε προσοχή και μην παίρνουμε αψήφιστα τις συμβουλές. Το να μην έχεις να φας, κάπως σώζεται. Το να μην έχεις να φας ΚΑΙ να είσαι άρρωστος δεν σώζεται. Προσοχή και συνεχίζουμε κανονικά τους κανόνες υγιεινής ειδικά όσοι ξαναγυρνάνε στις δουλειές τους και έρχονται αναγκαστικά σε επαφή με κόσμο!!

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, polaki είπε

Τα παιδιά είναι ευτυχία αν έχεις να τους δώσεις ένα κομμάτι ψωμί. 

Αλλιώς δυστυχείς και εσύ, και ακόμα χειρότερο τα ίδια τα παιδιά. Με αγκαλιές και με φιλιά το στομάχι δεν γεμίζει. 

Αλλά ας μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση δεν υπάρχει λόγος. Όπως και να έχει κουτσά στραβά κάπως θα τα καταφέρει η οικονομία. Για να τα καταφέρουμε και εμείς οι ίδιοι όμως πρέπει πρωτίστως να είμαστε υγιείς, οπότε προσοχή και μην παίρνουμε αψήφιστα τις συμβουλές. Το να μην έχεις να φας, κάπως σώζεται. Το να μην έχεις να φας ΚΑΙ να είσαι άρρωστος δεν σώζεται. Προσοχή και συνεχίζουμε κανονικά τους κανόνες υγιεινής ειδικά όσοι ξαναγυρνάνε στις δουλειές τους και έρχονται αναγκαστικά σε επαφή με κόσμο!!

Δεν αφήνει κανέναν ο Θεός, κάνε παιδιά κ θα δεις. 

Φίλε δε ξέρω εγώ πιστεύω θα γίνει μπέρδεμα τώρα που θα ανοίξουν όλα... 

Θα δείξει η ιστορία. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είπαν κάτι για Μάιο; Δεν βρίσκω κάτι.

Οχι αλλά δύσκολα να δώσει έκπτωση και Μάη 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AparadektosAris είπε

Ποτέ μη λες ποτέ...

https://www.lifo.gr/now/economy/280552/staikoyras-paramenoyn-ekptosi-enoikioy-epidoma-800-eyro-kai-anastoli-ofeilon

Ίδια μέτρα και για Μάιο.

Δεν κατάλαβα όμως... Λέει γιαυτόυς που θα ανοίξουν τον Μάη δεν θα πάρουν η θα πάρουν; 

Εγώ ας πούμε γυρίζω στην δουλειά 18/5...

Τι θα κάνω με τον Μάη; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lalakis1975 είπε

Δεν κατάλαβα όμως... Λέει γιαυτόυς που θα ανοίξουν τον Μάη δεν θα πάρουν η θα πάρουν; 

Εγώ ας πούμε γυρίζω στην δουλειά 18/5...

Τι θα κάνω με τον Μάη; 

"Επόμενους" εννοεί λογικά από Ιούνιο. Αλλιώς θα έλεγε "εξαιρούνται των μέτρων όσες ανοίξουν μέσα στο Μάιο".

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο καταλαβαίνω εγώ όλοι δικαιούνται να πάρουν τον Μάιο.  Εσύ που επιστρέφεις στα μισά του μήνα δεν θα δικαιούσαι  μείωση ενοικίου και επίδομα από τον Ιούνιο και μετά.  Φυσικά αυτό είναι η ερμηνεία που εγώ δίνω στα λεγόμενά του, φαντάζομαι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα το εξηγήσουν καλύτερα.

Επεξ/σία από AparadektosAris
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1comment είπε

"Επόμενους" εννοεί λογικά από Ιούνιο. Αλλιώς θα έλεγε "εξαιρούνται των μέτρων όσες ανοίξουν μέσα στο Μάιο".

Οκ μακάρι γιατί όντως σε εμάς που θα πάμε δουλειά 18/5 κ θα πάρουμε 1/6 μισθό για λίγες μέρες χρειάζεται το - 40%.

Δημοσ.

Σταμάτησα να εργάζομαι με αναστολή στις 20/3, ενώ στο ΕΡΓΑΝΗ φαίνεται ότι η αίτηση από τον εργοδότη έγινε στις 26/3.

Θεωρούσα ότι θα επέστρεφα στη δουλειά γύρω στις 11/5, όμως τελικά θα ξεκινήσω στις 4/5.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχουν περάσει 45 μέρες, στη δεύτερη όμως όχι.

Δεν έχω καταλάβει ποια ημερομηνία θα θεωρήσει το σύστημα ως ημερομηνία επιστροφής στην εργασία.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τι θα γίνει με τη μείωση ενοικίου. Το άρθρο του lifo δε μου λέει κάτι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σταμάτησα να εργάζομαι με αναστολή στις 20/3, ενώ στο ΕΡΓΑΝΗ φαίνεται ότι η αίτηση από τον εργοδότη έγινε στις 26/3.

Θεωρούσα ότι θα επέστρεφα στη δουλειά γύρω στις 11/5, όμως τελικά θα ξεκινήσω στις 4/5.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχουν περάσει 45 μέρες, στη δεύτερη όμως όχι.

Δεν έχω καταλάβει ποια ημερομηνία θα θεωρήσει το σύστημα ως ημερομηνία επιστροφής στην εργασία.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τι θα γίνει με τη μείωση ενοικίου. Το άρθρο του lifo δε μου λέει κάτι.

Έχω την εντύπωση ότι ο λογιστής μπορεί να διορθώσει την έναρξη της αναστολής στο ΕΡΓΑΝΗ και να το κάνει 20/3 γιατί η ημερομηνία έναρξης της αναστολής ήταν η ημερομηνία της αίτησης (26/3) και δεν μπορούσες να βάλεις προγενέστερη ημερομηνία όταν έκανες την αίτηση (έτσι έχω ακούσει αλλά καλύτερα ρώτα τον λογιστή σου).

Δημοσ.

Δεν είμαι κι εγώ σίγουρος τι ισχύει γι'αυτούς που επιστρέφουν στη δουλειά το Μάιο. Νομίζω ότι θα πάρουν την έκπτωση, αυτό καταλαβαίνω.

Πολλοί ιδιοκτήτες θα πάρουν 20% μαζί με την έκπτωση του Απριλίου, χαρά που θα κάνουν...

Δημοσ.

Το άρθρο λέει "Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον μήνα Μάϊο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τον Μάιο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα επαναληφθεί για τους επόμενους μήνες."

Συνεπώς οι επιχειρήσεις (και οι εργαζόμενοί τους) που θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο ακόμα και από 1/5 θα δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο για τον 5ο μήνα, αλλά όχι για τον Ιούνιο.  Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

Το άρθρο λέει "Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον μήνα Μάϊο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τον Μάιο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα επαναληφθεί για τους επόμενους μήνες."

Συνεπώς οι επιχειρήσεις (και οι εργαζόμενοί τους) που θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο ακόμα και από 1/5 θα δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο για τον 5ο μήνα, αλλά όχι για τον Ιούνιο.  Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Σύμφωνα με την λογική ναι θα πρπει να ισχύσει το μέτρο κ για τον Μάιο γιατί με 10 μέρες δουλειά στον Μάη όχι ενοίκιο δεν βγαίνει ούτε καν σούπερ δεν βγαίνει. 

Οι ιδιότητες είναι κερδισμένοι οι περισσότεροι όπως κ να έχει γιατί νοικιαζουν τις σαβούρες τους 30% ακριβότερα. 

25τ.μ 500 ευρώ, δεκαετία 70...αυτοκτονία. 

Εγώ νοικιάζω σε μια κοπέλα 55 μέτρα στα 180 ευρώ.... Είμαι σωστός δεν θέλω να κλέβω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...