Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, narta είπε

Αυτο ισχυει. Η μειωση ειναι σε ισχυ στο ονομα του οποιου ειναι το ενοικιαστηριο και εχουν αναστολη συμβασης ασχετως αν η/ο συζυγος εξακολουθει να εργαζεται

Νόμιζα ότι ισχύει το 20% αν δουλεύει η γυναίκα, γιατί στην περίπτωση μου μιλάμε για 350 ευρώ τον μήνα οπότε θα ήταν άδικο. 

• Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Lalakis1975 είπε

Νόμιζα ότι ισχύει το 20% αν δουλεύει η γυναίκα, γιατί στην περίπτωση μου μιλάμε για 350 ευρώ τον μήνα οπότε θα ήταν άδικο. 

Αυτο ηταν προταση της ΠΟΜΙΔΑ. O νομος δεν διευκρινιζει κατι τετοιο

Επεξ/σία από narta
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν έχω διαβάσει όλο το τοπικ αλλά αυτό που λες ισχύει αν.. ισχύσει. Δηλαδή αν ΟΝΤΩΣ το κράτος δώσει κάποια επιδόματα. Μέχρι τώρα έχει δώσει ψίχουλα, και αυτά όταν κάποιος ήταν ουσιαστικά σε πλήρη αναστολή σύμβασης, δηλαδή δεν δούλευε καθόλου. Και λέω ψίχουλα γιατί μπορεί για κάποιους με βασικό μισθό να ήταν μία η άλλη (μη σου πω και καλά τους έκατσε, πήραν λεφτά χωρίς να δουλεύουν) αλλά όταν ο άλλος είναι πχ στα 1000+ όπως ανέφερες εσύ, τα 800 για 1,5 μήνα είναι ψίχουλα. Προσωπικά ως ΕΕ αυτά που θα πάρω είναι περίπου το 1/8 με 1/10 [ανάλογα το μήνα] σε σχέση με αυτά που χρειάζεται να έχω για να είμαι οκ. Το να μου μειώσουν τα ΕΞΟΔΑ δεν λέει πολλά. Το θέμα είναι ο εκμηδενισμός των ΕΣΟΔΩΝ. Και με έσοδα 600-800 ευρώ για 1.5 με 2 μήνες ουσιαστικά ούτε χαρτζιλίκι για super market δεν είναι...

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τίποτα για το τί θα γίνει από Μάϊο και μετά. Αυτά τα 15 μέρες δουλειά και 15 μέρες άραγμα τα γράφουν κάτι φυλλάδες τύπου Πρώτο Θέμα και Newsbeast. Όταν γίνει επίσημο και συγκεκριμένο το συζητάμε. 

Δεν θεωρώ καθόλου εύκολο αυτό που πάνε να κάνουν με τη σταδιακή άρση μέτρων. Όταν ένα εστιατόριο έχει πχ 20 τραπέζια και 10 σερβιτόρους (τυχαίο νούμερο) και πλέον για κάποιο διάστημα (άγνωστο το πόσο!!!) του λες ως κράτος "πλέον θα έχεις 10 τραπέζια", είναι λογικό και επόμενο οι εργαζόμενοι να είναι σαφώς λιγότεροι. Είτε θα απολυθούν, είτε θα υπάρξει νόμος που να κάνει αλχημείες σαν αυτές που αναφέραμε 15 μέρες δουλειά 15 καθισιό. Το ποιός θα το πληρώνει είναι άλλο θέμα. Και για πόσο. Δεν βάζω ΚΑΝ στον εξίσωση το ποιός θα πάει να φάει εκεί, προσωπικά εγώ με κάτι πλεξιγκλάς κάτι γάντια κάτι μάσκες και κάτι τέτοια δεν θα πάω. Για να μην παρεξηγηθώ, ΚΑΛΩΣ θα υπάρχουν τα μέτρα, ΕΓΩ όμως δεν θα πάω γιατί η εμπειρία του "έξω" δεν θα είναι αυτή που ήταν. Και άντε να πάω 1 φορά, εκεί που θα πήγαινα 4-5 μες το μήνα. Άρα ας δούμε και αυτά τα 10 τραπέζια κατά πόσο θα γεμίζουν. 

Για τις άσκοπες βόλτες στα μαγαζιά τύπου "πάμε μια βόλτα μαγαζιά με καφέ στο χέρι?" που κατέληγαν σε "χαζο"-αγορές 1 μπλουζάκι/1 τζιν κλπ δεν το συζητάω ότι σχεδόν θα εκμηδενιστούν. Γλυφάδα Zara Σάββατο είχε ουρές για ταμείο μέχρι την είσοδο, με 3-4 ταμεία στο ισόγειο και άλλα 2 στο υπόγειο. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό σύντομα είναι 0. 

Δε νομίζω να αντέχει η οικονομία πολύ το πανηγυράκι αυτό.. και ακόμα και να το ψευτοαντέξει με τα ψευτοεπιδόματα, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τη νύφη μετά... αυτά τα ΔΙΣ που δίνονται και θα δωθούν, μην ξεχνάμε τί αίμα χύσαμε για να τα "βρούμε" όλα τα προηγούμενα χρόνια..  Γενικώς προσωπικά θεωρώ έχουμε μπλέξει όλοι πάρα πολύ άσχημα...

Συγνώμη που να πάμε να φάμε ρε παιδιά; 800 ευρώ μας έδωσαν για 1.5 μήνα... 200 έδωσα ενοίκιο σήμερα οκ; έχω...

Ρευμα 450 ( και από ότι διαβάζω ρεύμα θα έρθει κανονικά και για τις ημέρες του ιού και μάλιστα φουσκωμένος λογαριασμός), 

Νερό 90... Σούπερ θέλω το λιγότερο 500 το μήνα, με 800 ευρώ αυτοί νόμιζαν μας έδωσαν μια περιουσία.... 

Είμαι ήδη μέσα πολλά χρήματα... 

3 λεπτά πριν, narta είπε

Αυτο ηταν προταση της ΠΟΜΙΔΑ. O νομος δεν διευκρινιζει κατι τετοιο

Ναι μάλλον κατάλαβα λάθος δεν ξέρω, σήμερα στις 7 λογικά θα μάθουμε τα πάντα από τον Μητσοτάκη κ υπουργούς του. 

Επίσης καλό θα ήταν τον Μάιο να μας δώσει τα λεφτά το κράτος (το 40% να γίνει επιχορήγηση) και να πληρώσουμε 100% ενοίκιο, για να μην πέσει το βάρος στους ιδιοκτήτες πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lalakis1975 είπε

Συγνώμη που να πάμε να φάμε ρε παιδιά; 800 ευρώ μας έδωσαν για 1.5 μήνα... 200 έδωσα ενοίκιο σήμερα οκ; έχω...

Ρευμα 450 ( και από ότι διαβάζω ρεύμα θα έρθει κανονικά και για τις ημέρες του ιού και μάλιστα φουσκωμένος λογαριασμός), 

Νερό 90... Σούπερ θέλω το λιγότερο 500 το μήνα, με 800 ευρώ αυτοί νόμιζαν μας έδωσαν μια περιουσία.... 

Είμαι ήδη μέσα πολλά χρήματα... 

Ναι μα αυτό λέω.. ότι και που θα ανοίξουν κάποια μαγαζιά κλπ το θέμα είναι ποιός θα πάει να φάει και ποιός θα καταναλώσει γενικότερα, με τί λεφτά???.. Άρα οι υπάλληλοι φυσικά και θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί και τα μαγαζιά θα υπολειτουργούν (τύπου τα μισά τραπέζια) αλλά και ο κόσμος δεν θα καταναλώνει.. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... Τα 800 ξαναλέω είναι στραγάλια...

Καλά για κάτι κλάδους τύπου Ξενοδοχεία κλπ δεν το συζητάμε... γι'αυτό και ορισμένα μικρομεσαία δεν θα ανοίξουν ΚΑΝ φέτος. Τα έξοδα λειτουργίας δεν αντισταθμίζονται από τα προσδοκώμενα έσοδα, ειδικά με το ΑΚΡΑΙΟ (κατά τη γνώμη μου) ρίσκο του αν βρεθεί θετικό κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα όλο το ξενοδοχείο με τους ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ. Αν δεν έχεις γερά @@ ή άγνοια κινδύνου, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να το ρισκάρεις να ανοίξεις...

Μιλώντας πάλι σε προσωπικό επίπεδο, δεν προβλέπονται διακοπές φέτος, και αυτό όχι λόγο οικονομικού θέματος. Γενικά θα είναι πολύ περίεργοι οι επόμενοι μήνες. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lalakis1975 είπε

Ναι μάλλον κατάλαβα λάθος δεν ξέρω, σήμερα στις 7 λογικά θα μάθουμε τα πάντα από τον Μητσοτάκη κ υπουργούς του. 

Περικοπτονται τα 530€/μηνα στην πλειονοτητα των εργαζομένων
Δεν υπαρχει επεκταση της μειωσης ενοικιου τον Μαιο

Δεν υφισταται αμεση ενισχυση επιχειρησεων αλλα μονο εμμεσα με εγγυημενο δανεισμο και αυτο με περιορισμους

Δεν ισχυει φοροελαφρυνση των ιδιοκτητων ακινητων 25% για τυχον τρεχουσες οφειλες

Με απλα λογια, οι οικονομια δεν αντεχει περιορισμους (για την ακριβεια δεν αντεχουν οι μεγαλοεπιχειρηματιες να μην μεγενθυνουν τις περιουσιες τους) και πρεπει να επανεκινησουμε. Για να επανεκινησει η οικονομια, θα χρειαστει ολοι (99,9% εργαζομενοι, οικογενειακες επιχειρησεις ελ. επαγγελματιες) να βαλουμε πλατη και να δεχθουμε οποιες οικονομικες επιπτωσεις μας εφερε αυτην η απροσμενη πανδημια (κανα μνημονιακι, περικοπες μισθων ΚΥΡΙΩΣ στον ιδιωτικο τομεα και τους συνταξιουχους ως συνηθως)

-Κουλης 😁

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Περικοπτονται τα 530€/μηνα στην πλειονοτητα των εργαζομένων
Δεν υπαρχει επεκταση της μειωσης ενοικιου τον Μαιο

Δεν υφισταται αμεση ενισχυση επιχειρησεων αλλα μονο εμμεσα με εγγυημενο δανεισμο και αυτο με περιορισμους

Δεν ισχυει φοροελαφρυνση των ιδιοκτητων ακινητων 25% για τυχον τρεχουσες οφειλες

Με απλα λογια, οι οικονομια δεν αντεχει περιορισμους (για την ακριβεια δεν αντεχουν οι μεγαλοεπιχειρηματιες να μην μεγενθυνουν τις περιουσιες τους) και πρεπει να επανεκινησουμε. Για να επανεκινησει η οικονομια, θα χρειαστει ολοι (99,9% εργαζομενοι, οικογενειακες επιχειρησεις ελ. επαγγελματιες) να βαλουμε πλατη και να δεχθουμε οποιες οικονομικες επιπτωσεις μας εφερε αυτην η απροσμενη πανδημια (κανα μνημονιακι, περικοπες μισθων ΚΥΡΙΩΣ στον ιδιωτικο τομεα και τους συνταξιουχους ως συνηθως)

-Κουλης 😁

δεν περμενα κ κατι καλυτερο απο δεξιες τσεπες λογικο το πλανο...

εγω ρωταω ομως...αν γινει στραβη και ανεβει ο αριθμος των νεκρων τι κανουμε ; (  η κυβερνηση εννοω τι κανει)

3 λεπτά πριν, polaki είπε

Ναι μα αυτό λέω.. ότι και που θα ανοίξουν κάποια μαγαζιά κλπ το θέμα είναι ποιός θα πάει να φάει και ποιός θα καταναλώσει γενικότερα, με τί λεφτά???.. Άρα οι υπάλληλοι φυσικά και θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί και τα μαγαζιά θα υπολειτουργούν (τύπου τα μισά τραπέζια) αλλά και ο κόσμος δεν θα καταναλώνει.. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα... Τα 800 ξαναλέω είναι στραγάλια...

Καλά για κάτι κλάδους τύπου Ξενοδοχεία κλπ δεν το συζητάμε... γι'αυτό και ορισμένα μικρομεσαία δεν θα ανοίξουν ΚΑΝ φέτος. Τα έξοδα λειτουργίας δεν αντισταθμίζονται από τα προσδοκώμενα έσοδα, ειδικά με το ΑΚΡΑΙΟ (κατά τη γνώμη μου) ρίσκο του αν βρεθεί θετικό κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα όλο το ξενοδοχείο με τους ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ. Αν δεν έχεις γερά @@ ή άγνοια κινδύνου, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να το ρισκάρεις να ανοίξεις...

Μιλώντας πάλι σε προσωπικό επίπεδο, δεν προβλέπονται διακοπές φέτος, και αυτό όχι λόγο οικονομικού θέματος. Γενικά θα είναι πολύ περίεργοι οι επόμενοι μήνες. 

σωστος , μα και λεφτα να εχεις για διακοπες πας με τετοιες συνθηκες ; Αυτος ο ΙΟΣ ειναι θανατηφορος...αν κολλησεις εχετε Γεια βρυσουλες παει η φαση

• Like 1
Δημοσ.

και για όλους εμάς που δουλευουμε στην εστίαση και θα ανοιξουμε σε εναν μηνα? άλλος ενας μηνας με τα πρωτα 800 που μας έδωσαν που αφορούσαν περιοδο απο μέσα μαρτίου? τέλεια.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, spiritclay είπε

και για όλους εμάς που δουλευουμε στην εστίαση και θα ανοιξουμε σε εναν μηνα? άλλος ενας μηνας με τα πρωτα 800 που μας έδωσαν που αφορούσαν περιοδο απο μέσα μαρτίου? τέλεια.

Είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα το θέμα είναι πως κανείς δεν ξέρει στην αρχή λέγαν ότι η αναστολή είναι από τις 15 Μαρτίου ως 1 μαϊου τώρα το άλλαξαν και λένε  1 Απριλίου μέχρι τις 15 μαϊου ... Με λιγα λόγια λένε ότι θέλουνε και που θα ανοίξουνε 1 Ιουνίου μόνο εξωτερικά τραπέζια και λιγοστά άρα λιγότερα άτομα άρα πάλι αναστολή σε κάποιους άντε να δούμε ....

Ελπίζω σιγά σιγά να βγεις ο υπουργός οικονομικών να αρχίζει να διευκρινίζει το φάση  

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mobid είπε

Είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα το θέμα είναι πως κανείς δεν ξέρει στην αρχή λέγαν ότι η αναστολή είναι από τις 15 Μαρτίου ως 1 μαϊου τώρα το άλλαξαν και λένε  1 Απριλίου μέχρι τις 15 μαϊου ... Με λιγα λόγια λένε ότι θέλουνε και που θα ανοίξουνε 1 Ιουνίου μόνο εξωτερικά τραπέζια και λιγοστά άρα λιγότερα άτομα άρα πάλι αναστολή σε κάποιους άντε να δούμε ....

Ελπίζω σιγά σιγά να βγεις ο υπουργός οικονομικών να αρχίζει να διευκρινίζει το φάση  

σε συμφερει αν δεν εχεις οικογενεια να βγεις αναστολη...534 ευρω μια χαρα ειναι αν ζεις με γονεις φτανουν για 2 μηνες!

αν εχεις παιδια οπως εγω αστο...πας να πεθανεις ( για εμενα μιλαω )

Δημοσ.
13 ώρες πριν, spiritclay είπε

Λογικά για την εστίαση και τον τουρισμό θα υπάρχει επίδομα και για τον Μάιο. Τα 534€ που αναλογούν.

Για μείωση ενοικίου δεν ξέρω, λογικά πάλι ίσως ισχύσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Λογικά για την εστίαση και τον τουρισμό θα υπάρχει επίδομα και για τον Μάιο. Τα 534€ που αναλογούν.

Για μείωση ενοικίου δεν ξέρω, λογικά πάλι ίσως ισχύσει.

Από ότι διάβασα δεν είπαν κάτι χτες για μείωση ενοικίου Α' κατοικίας.... Τα μαγαζιά ζητάνε όμως μέχρι το τέλος του χρόνου μείωση, λες και εμείς στα σπίτια δεν είμαστε πληγέντες. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lalakis1975 είπε

Από ότι διάβασα δεν είπαν κάτι χτες για μείωση ενοικίου Α' κατοικίας.... Τα μαγαζιά ζητάνε όμως μέχρι το τέλος του χρόνου μείωση, λες και εμείς στα σπίτια δεν είμαστε πληγέντες. 

Άστα να πάνε φίλε, πληγέντες είναι όλοι. Και οι ιδιοκτήτες σε δυσκολη θέση είναι κι αυτοί. Εγώ σκέφτομαι  να μιλήσω με τον δικό μου μήπως ξενοικιάσω, δεν είναι υποχρεωμένος κι αυτός να παίρνει λιγότερα, μπορεί να βρει να το νοικιάσει κανονικά.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zio10 είπε

Άστα να πάνε φίλε, πληγέντες είναι όλοι. Και οι ιδιοκτήτες σε δυσκολη θέση είναι κι αυτοί. Εγώ σκέφτομαι  να μιλήσω με τον δικό μου μήπως ξενοικιάσω, δεν είναι υποχρεωμένος κι αυτός να παίρνει λιγότερα, μπορεί να βρει να το νοικιάσει κανονικά.

Και που θα πας; 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Lalakis1975 είπε

σε συμφερει αν δεν εχεις οικογενεια να βγεις αναστολη...534 ευρω μια χαρα ειναι αν ζεις με γονεις φτανουν για 2 μηνες!

αν εχεις παιδια οπως εγω αστο...πας να πεθανεις ( για εμενα μιλαω )

Ζω με την μάνα μου και τον αδερφό μου και πάλι είναι δύσκολα μπορεί να παίρνουμε το 800αρι αλλά ΔΕΗ σούπερ νερό όλα αυτά τρέχουν και τώρα λήγει και η ασφάλεια του αμαξιού μου .. ναι δεν λέω δεν έχω παιδιά αλλά και πάλι 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lalakis1975 είπε

Και που θα πας; 

Κάπως θα βολευτούμε για ένα διάστημα, πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα πραγματικότητα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...