Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Φανη μαζι σου μεν, αλλα μηπως ξεχναμε οτι και η ζωη στην Αθηνα γενικοτερα πια, δεν λες οτι ειναι 'φθηνη'? Το αντιθετο... 😝

Εγώ δε σου λέω ότι σώνει και καλά πρέπει να μένουμε όλοι στην Αθήνα (αν και δε νομίζω ότι το θέμα με τα ενοίκια απαντάται αποκλειστικά στην Αθήνα), αλλά δυστυχώς υπάρχουν λόγοι που πολλοί δεν πάνε επαρχία να μείνουν (ο κυριότερος είναι η ανεργία), αν και θα ήταν καλύτερα από πολλές απόψεις.

6 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Επαναλαμβανω ειναι <λογικο>(!) μηπως: ενοικιο σπιτιου να αντιστοιχει σε τοσα λιγα...εισητηρια 1 διωρου <<θεαματος>>? 🤪

Η διαφορά είναι ότι δε μένουμε σε σπίτι για λόγους αναψυχής.

• Like 1
  • Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν στο θέμα μας ας σταματήσει η μάχη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους φοιτητές μείωση 40% μόνο για τον Απρίλιο οπότε προχωράμε και εμείς έτσι. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Η διαφορά είναι ότι δε μένουμε σε σπίτι για λόγους αναψυχής.

Δεν διαφωνω, κι αν ειδες δεν παρεθεσα καθολου φαγητο -που δεν το λες αναψυχης! Ξερεις γιατι? Γιατι αυτο
μετα θα μπορουσε να θεωρηθει, πως αγγιζει [και] το τουριστικο σκελος - επηρρεαζεται, απο τον τουρισμο..! 😰

Για να δουμε τα ενοικια λοιπον, π.χ. < = 200 ευρω -που δεν θα ειναι ομως @ πλατεια Βαθης, γιατι εκει θα πρεπει να...
σε πληρωνουν, για να μεινεις: το ξερω εχω μεινει!- βλεπεις θα πρεπει, γενικοτερα οι τιμες, στα-παντα-ολα τριγυρω
μας να ειναι ..χαμηλες
! Που δυστυχως, δεν το βλεπω κατι τετοιο & δεν θα κρατησω την ανασα μου, μεχρι να γινει! 🤢

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Επειδή δεν έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία για το γνωστό Joshua21 style argument, θα πω ότι έκανα λάθος διατύπωση και πως αναφερόμουν στους παράγοντες που με τη σειρά τους καθορίζουν την προσφορά και ζήτηση (π.χ. Airbnb).

Τόσο πολύ το φοβάσαι που αναγκάστηκες σε στροφή 180 μοιρών? Lol

17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και για να απαντήσω στο πρώτο σκέλος του τελευταίου post του narta, το ότι αρκετοί κόβουν από κάπου αλλού για να βγουν τα κουκιά και να δίνουν τα παράλογα ποσά που ζητάνε κάποιοι ιδιοκτήτες, δε συνεπάγεται ένα ξερό και απόλυτο «μπορούν και τα δίνουν».

Αν π.χ. έχεις μωρό παιδί και στο budget σου βρίσκεις μόνο ακατάλληλα σπίτια, το ότι αναγκάζεσαι να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και να κόψεις από κάπου που δε θα έπρεπε να κόψεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στο κάπως καλύτερο, δε συνεπάγεται απαραίτητα «έχω και τα δίνω».

Κάπου χάθηκες, τι πάει να πει "κόβουν από κάπου αλλού"? Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να υποχρεώνει κάποιον να ξοδεύει αυστηρά συγκεκριμένο ποσοστό του εισοδήματος του σε ενοίκιο, διατροφή ή οτιδήποτε άλλο, οπότε ο ισχυρισμός "κόβουν από αλλού" δεν έχει καμία βάση. Ο καθένας ξοδεύει τα χρήματα του όπως νομίζει, δικαίωμα του είναι.

Επίσης το πόσο θα νοικιαστεί ένα σπίτι δεν εξαρτάται μόνο από τον ιδιοκτήτη, συνεπώς τα "παράλογα ποσά που ζητάνε κάποιοι ιδιοκτήτες" κάθε άλλο παρά παράλογα είναι εφόσον καταφέρνουν και τα νοικιάζουν στα χρήματα που ζητάνε. Και φυσικά το απόλυτο και ξερό «μπορούν και τα δίνουν» ισχύει, άσχετα με πόση άνεση ή με πόσο ζόρι το καταφέρνουν.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν το έχω δει αλλού αυτό. Να ισχύει;

Λογικά ναι... Σήμερα θα τα ανακοινώσουν όλα όμως το απόγευμα. 

11 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

https://www.ethnos.gr/oikonomia/102052_epidoma-800-eyro-kobetai-i-tha-ftanei-ta-534-eyro-daneia-se-epiheiriseis

Ρεπορτάζ του Open λέει βέβαια, οπότε κρατάω μικρό καλάθι

Το mega είναι καλύτερο Δηλαδή; 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

https://www.ethnos.gr/oikonomia/102052_epidoma-800-eyro-kobetai-i-tha-ftanei-ta-534-eyro-daneia-se-epiheiriseis

Ρεπορτάζ του Open λέει βέβαια, οπότε κρατάω μικρό καλάθι

Και τα 800€ για 1,5 μήνα 534€ το μήνα βγαίνουν, αλλά λογικά θα προσπαθήσουν να μη δώσουν 800αρι. Γι'αυτό λένε και για την εστίαση τέλος Μάη, αρχές Ιούνη.

Πως θα δουλέψουν τα μαγαζιά να δούμε και αυτό που λένε για μισό μήνα εργασία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Και τα 800€ για 1,5 μήνα 534€ το μήνα βγαίνουν, αλλά λογικά θα προσπαθήσουν να μη δώσουν 800αρι. Γι'αυτό λένε και για την εστίαση τέλος Μάη, αρχές Ιούνη.

Πως θα δουλέψουν τα μαγαζιά να δούμε και αυτό που λένε για μισό μήνα εργασία.

Εμείς μιλήσαμε με το αφεντικό από Αθήνα, δεν υπάρχει περίπτωση για μισό μήνα εργασίας.... Πιθανόν μας είπε να κάνουμε και δύο ώρες υπερωρίες την ημέρα για να βγει η δουλειά. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν ειμαι σίγουρος η μείωση ενοικίων ειναι μονο για επαγγελματικά μισθώματα και επιχηρήσεις ή και απλά ενοίκια πολιτών ?

Αν πχ δουλεύω και εχει ανασταλεί η εργασία μου στην επιχείρηρη που δουλεύω ή εχω απολυθεί κατα τις διάρκεια του ιου και η κατοικία που μένω ειναι με ενοίκιο έχω κάποια μείωση οσο αφορά τα ενοίκια ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SPANK είπε

Επειδή δεν ειμαι σίγουρος η μείωση ενοικίων ειναι μονο για επαγγελματικά μισθώματα και επιχηρήσεις ή και απλά ενοίκια πολιτών ?

Αν πχ δουλεύω και εχει ανασταλεί η εργασία μου στην επιχείρηρη που δουλεύω ή εχω απολυθεί κατα τις διάρκεια του ιου και η κατοικία που μένω ειναι με ενοίκιο έχω κάποια μείωση οσο αφορά τα ενοίκια ?

Αν εχει ανασταλει η εργασια σου κατοπιν εντολης δημοσιας αρχης, και το ενοικιαστηριο ειναι στο ονομα σου δικαιουσαι 2 μηνες μειωμενο ενοικιο κατα 40%. Αν η επιχειρηση εχει αναστείλει την εργασια σου με δικη της απόφαση και βρισκεται στους ΚΑΔ πλητώμενων επιχειρησεων και το ενοικιαστηριο ειναι στο ονομα σου διακιουσαι 1 μηνα μειωμενο ενοικιο κατα 40%

Τα παραπανω αποδεικνύονται με την αντίστοιχη υπευθυνη δηλωση που εχεις κανει στο ΥΠΕΚΑ και αναφερει ρητως τον αρ. πρωτ. της δηλωσης αναστολης τους εργοδοτη και τα στοιχεια του εκμισθωτη σου.

Οποιαδηποτε αλλη περιπτωση (απολυση, ενοικιαστηριο σε αλλο ονομα, μη υπαρξη δηλωσης απο εργοδοτη, συζηγος που δουλευει κοκ) δεν δικαιούται μειωση εκ του νομου.

Επεξ/σία από narta
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, narta είπε

Αν εχει ανασταλει η εργασια σου κατοπιν εντολης δημοσιας αρχης, και το ενοικιαστηριο ειναι στο ονομα σου δικαιουσαι 2 μηνες μειωμενο ενοικιο κατα 40%. Αν η επιχειρηση εχει αναστείλει την εργασια σου με δικη της απόφαση και βρισκεται στους ΚΑΔ πλητώμενων επιχειρησεων και το ενοικιαστηριο ειναι στο ονομα σου διακιουσαι 1 μηνα μειωμενο ενοικιο κατα 40%

Τα παραπανω αποδεικνύονται με την αντίστοιχη υπευθυνη δηλωση που εχεις κανει στο ΥΠΕΚΑ και αναφερει ρητως τον αρ. πρωτ. της δηλωσης αναστολης τους εργοδοτη και τα στοιχεια του εκμισθωτη σου.

Οποιαδηποτε αλλη περιπτωση (απολυση, ενοικιαστηριο σε αλλο ονομα, μη υπαρξη δηλωσης απο εργοδοτη, συζηγος που δουλευει κοκ) δεν δικαιούται μειωση εκ του νομου.

Εγώ διάβασα ότι αν το σπίτι είναι στο όνομα αυτού που είναι σε αναστολή ισχύει η 40% έκτπωση.....τι ισχύει τελικά; 

Το ρωτάω γιατί εμένα η γυναίκα μου δουλεύει αλλά όχι 8ωρο, ημιαπασχοληση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/4/2020 στις 1:34 ΜΜ, Lalakis1975 είπε

Οκ θα με πληρώνει πλαγίως τότε... Θα παίρνω όλα τα επιδόματα... Πάλι κέρδος θα έχω φίλε μου. Για να στο ξεκαθαρίσω εμένα με. Συμφέρει να μην δουλεύω... 

Με δύο παιδιά παίρνω τα πάντα και κάθομαι και έχω σχεδόν τα ίδια λεφτά με πριν. 

Είμαι περίεργος όμως αυτό που λες πως θα γίνει... Μιλάμε για κλαδικές συμβάσεις... 

Εκατομύρια θα βγουν στο δρόμο κ θα γίνει ο χαμός του χαμού. 

Δεν έχω διαβάσει όλο το τοπικ αλλά αυτό που λες ισχύει αν.. ισχύσει. Δηλαδή αν ΟΝΤΩΣ το κράτος δώσει κάποια επιδόματα. Μέχρι τώρα έχει δώσει ψίχουλα, και αυτά όταν κάποιος ήταν ουσιαστικά σε πλήρη αναστολή σύμβασης, δηλαδή δεν δούλευε καθόλου. Και λέω ψίχουλα γιατί μπορεί για κάποιους με βασικό μισθό να ήταν μία η άλλη (μη σου πω και καλά τους έκατσε, πήραν λεφτά χωρίς να δουλεύουν) αλλά όταν ο άλλος είναι πχ στα 1000+ όπως ανέφερες εσύ, τα 800 για 1,5 μήνα είναι ψίχουλα. Προσωπικά ως ΕΕ αυτά που θα πάρω είναι περίπου το 1/8 με 1/10 [ανάλογα το μήνα] σε σχέση με αυτά που χρειάζεται να έχω για να είμαι οκ. Το να μου μειώσουν τα ΕΞΟΔΑ δεν λέει πολλά. Το θέμα είναι ο εκμηδενισμός των ΕΣΟΔΩΝ. Και με έσοδα 600-800 ευρώ για 1.5 με 2 μήνες ουσιαστικά ούτε χαρτζιλίκι για super market δεν είναι...

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τίποτα για το τί θα γίνει από Μάϊο και μετά. Αυτά τα 15 μέρες δουλειά και 15 μέρες άραγμα τα γράφουν κάτι φυλλάδες τύπου Πρώτο Θέμα και Newsbeast. Όταν γίνει επίσημο και συγκεκριμένο το συζητάμε. 

Δεν θεωρώ καθόλου εύκολο αυτό που πάνε να κάνουν με τη σταδιακή άρση μέτρων. Όταν ένα εστιατόριο έχει πχ 20 τραπέζια και 10 σερβιτόρους (τυχαίο νούμερο) και πλέον για κάποιο διάστημα (άγνωστο το πόσο!!!) του λες ως κράτος "πλέον θα έχεις 10 τραπέζια", είναι λογικό και επόμενο οι εργαζόμενοι να είναι σαφώς λιγότεροι. Είτε θα απολυθούν, είτε θα υπάρξει νόμος που να κάνει αλχημείες σαν αυτές που αναφέραμε 15 μέρες δουλειά 15 καθισιό. Το ποιός θα το πληρώνει είναι άλλο θέμα. Και για πόσο. Δεν βάζω ΚΑΝ στον εξίσωση το ποιός θα πάει να φάει εκεί, προσωπικά εγώ με κάτι πλεξιγκλάς κάτι γάντια κάτι μάσκες και κάτι τέτοια δεν θα πάω. Για να μην παρεξηγηθώ, ΚΑΛΩΣ θα υπάρχουν τα μέτρα, ΕΓΩ όμως δεν θα πάω γιατί η εμπειρία του "έξω" δεν θα είναι αυτή που ήταν. Και άντε να πάω 1 φορά, εκεί που θα πήγαινα 4-5 μες το μήνα. Άρα ας δούμε και αυτά τα 10 τραπέζια κατά πόσο θα γεμίζουν. 

Για τις άσκοπες βόλτες στα μαγαζιά τύπου "πάμε μια βόλτα μαγαζιά με καφέ στο χέρι?" που κατέληγαν σε "χαζο"-αγορές 1 μπλουζάκι/1 τζιν κλπ δεν το συζητάω ότι σχεδόν θα εκμηδενιστούν. Γλυφάδα Zara Σάββατο είχε ουρές για ταμείο μέχρι την είσοδο, με 3-4 ταμεία στο ισόγειο και άλλα 2 στο υπόγειο. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό σύντομα είναι 0. 

Δε νομίζω να αντέχει η οικονομία πολύ το πανηγυράκι αυτό.. και ακόμα και να το ψευτοαντέξει με τα ψευτοεπιδόματα, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τη νύφη μετά... αυτά τα ΔΙΣ που δίνονται και θα δωθούν, μην ξεχνάμε τί αίμα χύσαμε για να τα "βρούμε" όλα τα προηγούμενα χρόνια..  Γενικώς προσωπικά θεωρώ έχουμε μπλέξει όλοι πάρα πολύ άσχημα...

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Lalakis1975 είπε

Εγώ διάβασα ότι αν το σπίτι είναι στο όνομα αυτού που είναι σε αναστολή ισχύει η 40% έκτπωση.....τι ισχύει τελικά; 

Το ρωτάω γιατί εμένα η γυναίκα μου δουλεύει αλλά όχι 8ωρο, ημιαπασχοληση. 

Αυτο ισχυει. Η μειωση ειναι σε ισχυ στο ονομα του οποιου ειναι το ενοικιαστηριο και εχουν αναστολη συμβασης ασχετως αν η/ο συζυγος εξακολουθει να εργαζεται

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...