Anagnwstis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Επειδή σκέφτομαι για αγορά αυτόματου 2010+ αλλά πολλοί λένε ότι έχουν προβληματικά κιβώτια από δικές σας εμπειρίες ισχύει κάτι τέτοιο?
thanasisxask Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Anagnwstis είπε Επειδή σκέφτομαι για αγορά αυτόματου 2010+ αλλά πολλοί λένε ότι έχουν προβληματικά κιβώτια από δικές σας εμπειρίες ισχύει κάτι τέτοιο? Εγώ λέω ότι και τα μηχανικα κιβώτιο βγάζουν ζημιές, δεν έχω ακούσει λίγες φορές ανθρώπους να αλλάζουν σασμάν. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Εχω αυτοματο Honda CRV του 2008 και ειχα αυτοματα παλι Honda Jazz και Civic του 2007 και 2008 Κανενα απολυτως προβλημα . 2
Anagnwstis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Εγώ λέω ότι και τα μηχανικα κιβώτιο βγάζουν ζημιές, δεν έχω ακούσει λίγες φορές ανθρώπους να αλλάζουν σασμάν. Και εγω αυτο πιστεύω επειδή είναι πιο εύκολο να τους κάνεις ζημιά (καρφωτές αργή αλλαγή) 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Εχω αυτοματο Honda CRV του 2008 και ειχα αυτοματα παλι Honda Jazz και Civic του 2007 και 2008 Κανενα απολυτως προβλημα . Ισχύει το πιο ακριβό σέρβις και πιο χαμηλή κατανάλωση?
paylidis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλα είναι σχετικά... κάποια αυτόματα (ευρωπαϊκά) είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες και επίσης η επισκευή κάθε βλάβης είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβή. Προσωπικα δυστυχώς έπεσα σε βλάβη με αυτόματο Mercedes και έτσουξε (4900 ήθελε η αντιπροσωπεία για καινούργιο κιβώτιο και το έκανα τελικά ανακατασκευή εκτός με 1400 συν 100 ευρώ το ανέβα κατέβα στο συνεργείο). Μετά από αυτό δεν ξανααγορασα αυτόματο οσο και αν μου αρέσει και οσο και εάν με βολεύει... και με τα σημερινά δεδομένα που τα αυτοκίνητα δεν έχουν πλέον κανονικό χειρόφρενο αλλά ηλεκτρονικό και έπειτα από ένα συμβάν που είδα* δε με βλέπω να ξαναπαίρνω αυτόματο. * αυτόματο του 2014 με ηλεκτρονικό χειρόφρενο πήρε φωτιά στην Αττική οδό ξαφνικά, Από τη φωτιά έχασε τα φρένα του, και δε μπορούσε να φρενάρει με κανένα τρόπο παρά μόνο οσο έκοβε το Αμαξι και εν τελεί για να σταματήσουν και να βγουν οι δυο επιβάτες το κάρφωσαν πλευρικά στο τσιμεντένιο διαχωριστικο Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από paylidis
Dinos1973 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Το 90% των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι αυτόματο......αυτοί κατι θα ξέρουν, δεν οδήγησαν αυτοκίνητα εχθές!!!!! 4 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, Anagnwstis είπε Ισχύει το πιο ακριβό σέρβις και πιο χαμηλή κατανάλωση? Δεν μου εχει παθει κατι για να χρειαστει service . Καταναλωση απο οτι λενε λιγο πιο αυξημενη .Δεν ειχα ιδιο αυτοκινητο με με μηχανικο και αυτοματο . Οποιος οδηγησει αυτοματο δεν ξαναπαιρενει μηχανικο . Τεραστια ευκολια 6
tutuyo Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Το αυτόματο είναι τεράστια ευκολία για μέσα στην πόλη. Σε ταξίδι καρφώνεις μια 6η και πας Τα μειονεκτήματα του είναι είναι πιο αυξημένη κατανάλωση και η ακριβότερες βλάβες (εάν βγάλει) και φυσικά η πιο ακριβή τελική τιμή. Προσωπικά δεν μου αρέσει διότι θέλω να έχω απόλυτο έλεγχο/αίσθηση στον κινητήρα, πχ "φρενάρω" πάντα με σχέση. 3
Dinos1973 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Εάν οδηγήσεις (καλο) αυτόματο, μαθαίνοντας πως να χειρίζεστε το γκάζι, δεν εχεις την ανάγκη του λεβιέ για να εχεις τον έλεγχο του κινητήρα! βέβαια υπάρχει και η επιλογή να αλλάζεις τις ταχύτητες μονος σου. Σχετικά με τα προβλήματα, αστοχίες υπάρχουν και σε χειροκίνητα (συμφωνώ με το κόστος) αλλα είναι και θέμα σωστης συντήρησης! 6
xsterg Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 πλεον τα αυτοματα εχουν εξελιχθει παρα πολυ.εκτος της αρχικης τιμης δεν υπαρχει αλλος λογος για να μην παρει καποιος αυτοματο. στην αμερικη απο την δεκαετια του 60 τα περισσοτερα ηταν αυτοματα. λετε αυτοι να μην ξερουν που ειναι και 100 ετη μπροστα απο εμας? 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Ενα αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο ειναι συνηιως 1000-1500 ευρω πιο ακριβο απο το ιδιο με μηχανικο αλλα τα αξιζει .
vamvakoolas Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 ρε παιδια δεν υπηρχε ιδιο θεμα; μη πω οτι βλεπω και τις ιδιες απαντησεις οσα γραφτηκαν ηδη, πανω κατω σωστα ειναι. Για το φιλο: εξαρταται απο το ποσα χλμ εχει το οχημα αλλα κυριως τη χρηση. Αν ο οδηγος ειναι γκαζοφωνιας και σανιδωνει στα φαναρια τι να σου κανει το αυτοματο; θα το εχει λιωσει... Τα αυτοματα εχουν σχεδιαστει να δουλευουν με συγκεκριμμενες στροφες, καθε αναρχη συμπεριφορα μειωνει τη διαρκεια ζωης ανεξαρτητα μαρκας αν το οδηγησεις πηγαινε με χαμηλες στροφες και ταχυτητες και παρατηρισε συμπεριφορα. Αν δεις κοπανηματα (να νιωθεις ενα τρανταγμα οταν αλλαζει ταχυτητα) θα το εχει @#$λιασει Για επισκευες ειναι μεγαλο ρισκο αλλα το χειροτερο πολυεξοδο: αν πας αντιπροσωπεια θα ζητησουν χιλιαδες και συνηθως αλλαζουν ολο το συστημα (αναλογα το ειδος συμπλεκτη/δισκους) ενω σε μαστορα πρεπει να το εχει και να το εχει ξαναδουλεψει αλλιως ισως μη μπορεσει ποτε να το επισκευασει.. 1
paylidis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Ενα αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο ειναι συνηιως 1000-1500 ευρω πιο ακριβο απο το ιδιο με μηχανικο αλλα τα αξιζει . Γιάννη δυστυχώς αυτό ισχύε κάποτε (όταν είχα πάρει το Mercedes το 2005 η διαφορά ήταν όντως 1800€). Πλέον στην πλειονότητα των αυτοκινήτων λόγω της κλίμακας φόρων που επέβαλαν οι προηγούμενοι ένα αυτόματο κιβώτιο μπορεί να σου βγει έως και 4-5 χιλιάρικα πάνω (για ένα Αμαξι της τάξης των 25-26 χιλιάδων που κοιτάω). κατα τα αλλά και εγώ λατρεύω τα αυτόματα Και οι πάντες θα τα λατρέψουν αν τα συνηθίσουν αρκει να μη τύχει βλάβη εκτος εγγύησης. Πραγματικά ξενέρωσα όταν γύρισα σε manual Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από paylidis 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Γιάννη δυστυχώς αυτό ισχύε κάποτε (όταν είχα πάρει το Mercedes το 2005 η διαφορά ήταν όντως 1800€). Πλέον στην πλειονότητα των αυτοκινήτων λόγω της κλίμακας φόρων που επέβαλαν οι προηγούμενοι ένα αυτόματο κιβώτιο μπορεί να σου βγει έως και 4-5 χιλιάρικα πάνω (για ένα Αμαξι της τάξης των 25-26 χιλιάδων που κοιτάω). Πιθανον....Εγω μιλησα με γνώμονα το Civic 1.8 του 2007 που ειχα παρει και ειχε 1500 ευρω διαφορα .Αξια 24.000 ευρω Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Γιάννης Platano 1
paylidis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Πιθανον....Εγω μιλησα με γνώμονα το Civic 1.8 του 2007 που ειχα παρει και ειχε 1500 ευρω διαφορα .Αξια 24.000 ευρω Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους ληστρικούς φόρους. Το ίδιο και με αλλά πιο οικονομικά μοντέλα που ψάχνω για τη γυναίκα (χειροκίνητο 15200 αυτόματο 18000) η οποία κουράστηκε με το χειροκίνητο τόσα χλμ που κάνει κάθε μέρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα