timemachine Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα τελευταία 5 χρόνια έχω μεταβεί από win7 σε Mac OS αρχικά με έναν μεταχειρισμένο imac 27 i5 2009 που πρόσφατα έπαθε gpu problem, στη συνέχεια με MacBook 12” 2016 το οποίο έδωσα για να πάρω το 12” 2017 με 16 ram αλλά εκεί που είχα βάλει την παραγγελία ανακοινώθηκε το 4-core 13” 2018 το οποίο και πήρα τελικά αλλά επειδή είχε προβλήματα το παράτησα και επέστρεψα στον imac 27” 2009 το τελευταίο καιρό, γλυκοκοιτάζοντας και το Surface λόγω των προβλημάτων που έβγαζαν τα MacBook. Όλα τα παραπάνω με κάλυπταν πλήρως και δεν είχα προβλήματα, πέρα από μερικά σποραδικά shutdowns στον imac λόγω gpu. Οπότε τώρα κοιτάω μια νέα λύση για να πάρω και έχω επικεντρωθεί σε αυτές τις επιλογές: 1. MacBook 12” 8 ram από electroholic (άρα και χωρίς επίσημη εγγύηση από apple, είναι παραεισαγωγη δεν τα τα εμφανίζει στο Check coverage) 2. MacBook 12” 16 ram αν υπάρχει ακόμα εκεί που το είχα βάλει παραγγελία και αν μου το δίνουν σε τιμή προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα και όχι την παλιά που είχε 3. MacBook Air 2020 i5 16 ram από αντιπροσωπεία 4. MacBook Air 2020 i7 16 ram από αντιπροσωπεία θα χρησιμοποιηθεί ως κύριος για 2 χρόνια περίπου και μετά λογικά θα γίνει αλλαγή σε Surface για τη δουλειά και το mac θα είναι πιο πολύ ως λαπτοπ ελεύθερου χρόνου για το σπίτι κλπ. Τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι και το υπολογίζω, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί και αν θα βολέψουν τα Windows, αλλά για την ώρα καλό θα ήταν να πάρω ένα mac καινούριο, αν και υπάρχει και ως εναλλακτική ίσως το μεταχειρισμένο με παράλληλη αγορά Surface από τώρα. Τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα στην κάθε επιλογή τα βλέπω ως εξής: 1. (12”/8 ram) Φτηνότερο, fanless παίζει ρόλο για μένα να είναι αθόρυβο, με κάλυπτε πλήρως το 2018 με high Sierra και ξέρω μέχρι και προγραμματιστές που το δουλεύουν με external Monitor, αλλά θα δεν θα έχει σωστή εγγύηση, θα είναι παλιό μοντέλο με μικρότερο χρόνο υποστήριξης αναβαθμίσεων και συγκεκριμένων Features όπως sidecar τώρα ή παλιότερα που κάνανε το ίδιο με το AirDrop και έπαιρναν το Update αλλά όχι τα Features 2. (12”/16 ram) όλα τα παραπάνω αλλά με εγγύηση και παραπάνω ram, δύσκολο όμως να το έχει ακόμα και να μου το δώσουν από ηλεκτρογραφική 3. (Air i5 16 ram) 60% πιο ακριβό και όχι fanless, πολλοί λένε πως κάνει θόρυβο σε reviews, νεότερο μοντέλο, σίγουρη υποστήριξη σε όλα τα Features για 4-5 χρόνια και σε γενικότερο πλαίσιο αναβαθμισμένων μέχρι το τέλος της δεκαετίας χονδρικά. 4. (Air i7 16 ram) πιο δυνατό από το i5 αλλά το βασικό ερώτημα είναι αν θα είναι πιο ήσυχο στα Fans και cooler στη λειτουργία του ή πιο ζεστό; Έχω ακούσει και τις δυο απόψεις στο macrumors forums. Δεν ξέρω ποιος ζεσταίνεται πιο πολύ και ζορίζει τα Fans ο i5 ή ο i7? Να επιλέξω καλύτερα το 12” με όλα του τα αρνητικά για να κερδίσω την αθόρυβη λειτουργία ή να πληρώσω παραπάνω για κάτι πιο μοντέρνο το οποίο όμως ίσως να ζορίζεται στα Fans του; και αν πάω σε Air να πάω σε i5 ή i7 με γνώμονα την πιο ήσυχη λειτουργία; Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από timemachine
mtzs Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Χωρις να θελω να επηρεασω η λογικη λεει τα εξης: Μακρια απο τα υπαρχοντα MBP 13 της αγορας λογω του γνωστου θεματος πληκτρολογιου η ακομη και οσα φερουν τον λεγομενο butterfly μηχανισμο.. Νομιζω πως και τα 12αρια εως το 2017 εχουν το αναλογο προβλημα. ελεγξε το. Αν το εχουν απορριπτονται ασυζητητι!! Αν πας σε Μακ οπως και δηποτε βαζεις 16GB RAM. Ειδικα αν σκοπευεις να το κρατησεις για χρονια και να παιρνεις απροβληματιστες αναβαθμισεις. Ι5 με Ι7 δε νομιζω να κανουν την τεραστια διαφορα αυτη που θα σου δωσει η διαφορα μνημης 8-16 (ειδικα μακροπροθεσμα). Τριτο κρατουμενο: επειδη και εγω καποτε ημουν σαν εσενα και ηθελα (και) windows το προβλημα λυθηκε με 512 σκληρο δισκο. Εγιναν dedicated 200GB σε bootcamp και voila!!! Ουτε surface ουτε τιποτα. (αν δε σε απασχολει το touchscreen δεν εχει να προσφερει τιποτα παραπανω εκτος απο διαβασμα βιβλιου καθετα). Επειδη ψηνομαι να αγορασω ακομη ενα μακ για το σπιτι (λογω τηλεργασιας συζυγου πλεον) ειμαι σε αναμονη και στα καρβουνα να δω πως θα βγει το νεο MBP 13. Θα προτιμουσα να το εβγαζαν ως base model με 16GB και 256SSD παρα με 8GB+512SSD που βλεπω το air. Γι αυτο ειμαι στην αναμονη αλλιως μπορει να βολευτω και με air οταν βγουνε τα 16GB στην αγορα (μαλλον θα παω για αγορα απο αμαζον με τιμολογιο - εδω παιζει πολυ ακριβα θεωρω) Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από mtzs 2 1
anonymous21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, timemachine είπε Να επιλέξω καλύτερα το 12” με όλα του τα αρνητικά για να κερδίσω την αθόρυβη λειτουργία ή να πληρώσω παραπάνω για κάτι πιο μοντέρνο το οποίο όμως ίσως να ζορίζεται στα Fans του; και αν πάω σε Air να πάω σε i5 ή i7 με γνώμονα την πιο ήσυχη λειτουργία; το air του 20 (i5-i7) eχει θεμα με τα fans του.Δεν ειναι καθολου αθορυβο. 1
basilis5 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, timemachine είπε 1. MacBook 12” 8 ram από electroholic (άρα και χωρίς επίσημη εγγύηση από apple, είναι παραεισαγωγη δεν τα τα εμφανίζει στο Check coverage) αυτο απο που προκυπτει;
timemachine Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, basilis5 είπε αυτο απο που προκυπτει; Προηγούμενες αγορές δικές μου και άλλων από εδώ.
djuan1988 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, timemachine είπε Προηγούμενες αγορές δικές μου και άλλων από εδώ. Νομίζω κάπου κάνεις λάθος.
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) To macbook 12 εχει προβληματικο keyboard, ειναι αισθητα πιο αργο απο το air 2020 i5, εχει μικροτερη αυτονομια(που κατα μια εννοια σημαινει χειροτερη φορητοτητα παρολο το μικροτερο βαρος). Το μονο πλεονεκτημα που βλεπω ειναι οτι δεν ειναι θορυβωδες οπως το air 2020. Τελος, αν ενας απο τους λογους επιλογης του macbook 12 ειναι το κοστος, τοτε μπορεις να το συγκρινεις με το air 2020 με 8gb ram. Με λιγα λογια βάλε και το air 2020 8gb ram στις επιλογες(αρχίζει απο 1080€ σε amazon.co.uk το i3, ενω το i5 το βρισκεις Ελλαδα στα 1350€) αν σκεφτεσαι το αισθητα υποδεεστερο macbook 12 λογω χαμηλοτερου κοστους. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από haHa
timemachine Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 57 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Νομίζω κάπου κάνεις λάθος. Έχεις αγοράσει apple ποτέ από Electroholic. Εμένα μέλος από εδώ που είχα συναλλαγή στο παρελθόν μου είχε πει πως πήρε MacBook 2015 από τα τελευταία κομμάτια τότε και δεν το εμφάνιζε στην εγγύηση και ούτε μπορούσε να προσθέσει ημερομηνία αγοράς στο Check coverage και δεν είχε βγάλει άκρη και με τα κεντρικά της apple που είχε πάρει τηλ. Εγώ γνωρίζοντας το, πήρα κάτι αρκετά μικρότερης αξίας και όντως δεν το εμφάνιζε στο σύστημα και μου έβγαζε αδύνατη η προσθήκη ημερομηνίας αγοράς...
basilis5 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 απο την προσωπικη μου εμπειρια τα macbook εχουν 1 χρονο παγκοσμια εγγυηση, και μπορεις μεσα στο πρωτο ετος να ενεργοποιησεις και το apple care. Αυτα ΜΟΝΟ για υπολογιστες, οχι τηλ κλπ τα οποια βεβαια εχουν επισης παγκοσμια εγγυηση. προσωπικα εχω παρει στο σερβις χωρις κανενα προβλημα 2 macbook pro αγορασμενα απο ηπα και αγγλια χωρις κανενα προβλημα εντος εγγυησης. η διαφορα ειναι πως αν παρεις απο ελλαδα εχεις 2 χρονια εγγυηση αρκει να ειναι ευρωπαικο μοντελο, ενω για να σου δωσουν τον 2 χρονο πρεπει να κανεις πρωτα μια γραπτη αιτηση στον εξουσιοδοτημενο service provider η οποια απευθυνεται στην apple, ειναι τυπικη και εγκρινεται παντα, αρκει να εχεις αποδειξη. αν εχεις τιμολογιο το παιζουν δυσκολοι και θελει φασαρια το δευτερο ετος. τωρα τι λεει το coverage link που λες δεν ξερω, οποτε μην χασεις την αποδειξη, σε καθε περιπτωση το 12 ειναι γαματο να το κοιτας, κοσμημα, αλλα δεν ειναι για σοβαρη δουλεια. παρε air 2020 ή περιμενε mbp14 που θα σκασει μυτη λογικα μεσα στους επομενους 2-3 μηνες 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα