Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά. Σας βάζω τη σύνθεση του υπάρχων υπολογιστή μου ( gpu GTX 750ti). Μερικά παιχνίδια καταφέρνω και τα παίζω σε 1080 (AC Oddysey), αλλά σε μερικά άλλα (wolfenstein, metro) δε τραβάει με τίποτα ακόμα και σε 720. Η ερώτηση λοιπόν είναι εάν πάρω μία νεότερη κάρτα γραφικών όπως τη 1660 ή την RX580 της AMD θα δω διαφορά ή ο επεξεργαστής θα τη κρατάει πίσω;

Γενικά σκέφτομαι σε κανένα χρόνο να έχω πάρει νέο μηχάνημα, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες και σκέφτομαι μήπως τη βγάλω με "μπαλώματα".

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

94036179_2591683587774607_4947523633154097152_n.jpg

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.

Aν ειναι να προβεις σε αναβαθμιση καλυτερα πηγαινε για ολικη. Αν βασταει η τσεπη σου. Αλλιως θα προτεινα μια 580, που την οποια την κρατας στο επομενο συστημα που θα κανεις αναβαθμιση

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα έχεις bottleneck, χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν θα δείς μεγάλη βελτίωση. Μπορείς να προχωρήσεις σε αναβάθμιση της κάρτας, την οποία κρατάς σε ένα έτος που θα αλλάξεις και το  υπόλοιπο σύστημα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, afragorn είπε

Καλημέρα παιδιά. Σας βάζω τη σύνθεση του υπάρχων υπολογιστή μου ( gpu GTX 750ti). Μερικά παιχνίδια καταφέρνω και τα παίζω σε 1080 (AC Oddysey), αλλά σε μερικά άλλα (wolfenstein, metro) δε τραβάει με τίποτα ακόμα και σε 720. Η ερώτηση λοιπόν είναι εάν πάρω μία νεότερη κάρτα γραφικών όπως τη 1660 ή την RX580 της AMD θα δω διαφορά ή ο επεξεργαστής θα τη κρατάει πίσω;

Γενικά σκέφτομαι σε κανένα χρόνο να έχω πάρει νέο μηχάνημα, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες και σκέφτομαι μήπως τη βγάλω με "μπαλώματα".

Αν δεν σε απασχολούν τα online fps παιχνίδια όπου εκει το cpu σου είναι θέμα, και σε αρκετα θα εχεις τραμπάλα frames , στα υπόλοιπα games μικρό το κακό, ειδικά για 1080 60hz monitor. Πάρε μια 1660 super που θα σου μείνει και για όποτε αναβαθμίσεις το υπόλοιπο σύστημα

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Οι απόψεις βλέπω διίστανται πολύ ανάμεσα στη 580 και τη 1660 γενικότερα. Η 580 αποδίδει εξαιρετικά, αλλά δε ξέρω αν θα έπρεπε να επενδύσω σε κάρτα του 2017.

6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αν δεν σε απασχολούν τα online fps παιχνίδια όπου εκει το cpu σου είναι θέμα, και σε αρκετα θα εχεις τραμπάλα frames , στα υπόλοιπα games μικρό το κακό, ειδικά για 1080 60hz monitor. Πάρε μια 1660 super που θα σου μείνει και για όποτε αναβαθμίσεις το υπόλοιπο σύστημα

Όχι, παίζω μόνο single player.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, afragorn είπε

Οι απόψεις βλέπω διίστανται πολύ ανάμεσα στη 580 και τη 1660 γενικότερα. Η 580 αποδίδει εξαιρετικά, αλλά δε ξέρω αν θα έπρεπε να επενδύσω σε κάρτα του 2017.

Όχι, παίζω μόνο single player.

Σε nvidia μόνο τις super κοιτάς, σε amd 580 και πάνω. Σήμερα που μιλάμε δεν βλέπω καμία 580 σε δελεαστική τιμή. 

Αν βρεις καμιά 580 μτχ με εγγύηση κοντά στο 100αρικο θα είσαι αρχοντας 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ασχολείσαι με 1650, 5500ΧΤ, 1660, 590.

Οι επιλογές που έχεις:

GTX 1650 Super: Είναι παρόμοιας απόδοσης (και στην ίδια τιμή) με μια RX580 αλλά έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση αλλά και μόλις 4GB VRAM που πλέον είναι οριακό για 1080p.

RX 570 8GB: Είναι λίγο πιο αδύναμη από την RX580 (10-15%) και την βρίσκεις στα 150€ όχι πολύ πάνω δηλαδή από την normal τιμή της (130-140€). Φυσικά είναι παλιάς τεχνολογίας αλλά είναι ακόμα αρκετά ικανή λόγω driver optimizations. Βέβαια στα πολύ απαιτητικά τελευταία ΑΑΑ αρχίζει και αγκομαχάει. Αν τη βρεις μτχ. με εγγύηση το πολύ 100ρικο χτύπα την. 

RX 580 8GB: Η πιο all around επιλογή αλλά απ ότι βλέπω δεν τη βρίσκεις κάτω από 180€ πλέον... Είναι όμως καλύτερη επιλογή από την 1650S κατά την άποψή μου λόγω vram. Στα μτχ. μην κοιτάς πάνω από 120€ (130 αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση) με εγγύηση ενός έτους τουλάχιστον. 

GTX 1660 Super: Μετά φεύγεις από entry level και πας lower midrange. Αυτή τη στιγμή η πιο συμφέρουσα αγορά στα 250€. Αν μπορείς να δώσεις αυτό το ποσό αξίζει και θα την κρατήσεις σίγουρα περισσότερο καιρό από τις παραπάνω, στο μελλοντικά αναβαθμισμένο pc σου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Δεν ασχολείσαι με 1650, 5500ΧΤ, 1660, 590.

Οι επιλογές που έχεις:

GTX 1650 Super: Είναι παρόμοιας απόδοσης (και στην ίδια τιμή) με μια RX580 αλλά έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση αλλά και μόλις 4GB VRAM που πλέον είναι οριακό για 1080p.

RX 570 8GB: Είναι λίγο πιο αδύναμη από την RX580 (10-15%) και την βρίσκεις στα 150€ όχι πολύ πάνω δηλαδή από την normal τιμή της (130-140€). Φυσικά είναι παλιάς τεχνολογίας αλλά είναι ακόμα αρκετά ικανή λόγω driver optimizations. Βέβαια στα πολύ απαιτητικά τελευταία ΑΑΑ αρχίζει και αγκομαχάει. Αν τη βρεις μτχ. με εγγύηση το πολύ 100ρικο χτύπα την. 

RX 580 8GB: Η πιο all around επιλογή αλλά απ ότι βλέπω δεν τη βρίσκεις κάτω από 180€ πλέον... Είναι όμως καλύτερη επιλογή από την 1650S κατά την άποψή μου λόγω vram. Στα μτχ. μην κοιτάς πάνω από 120€ (130 αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση) με εγγύηση ενός έτους τουλάχιστον. 

GTX 1660 Super: Μετά φεύγεις από entry level και πας lower midrange. Αυτή τη στιγμή η πιο συμφέρουσα αγορά στα 250€. Αν μπορείς να δώσεις αυτό το ποσό αξίζει και θα την κρατήσεις σίγουρα περισσότερο καιρό από τις παραπάνω, στο μελλοντικά αναβαθμισμένο pc σου.

Με κατατόπισες πολύ φίλε μου. Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποφάσισα να αρχίsω να βάζω λεφτά στην άκρη για να αγοράσω ένα νέο σύστημα προς το Φθινόπωρο-χειμώνα, αντί να πάρω τώρα μόνο κάρτα. Θα έχουν βγει οι νέοι Ryzen και θα πέσουν λογικά και οι τιμές στις κάρτες λόγω κυκλοφορίας PS5 και Xbox. Με ένα budget 700,800€ πιστεύω φτιάχνεις και γαμώ τις συνθέσεις για 1080p.

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.
2 ώρες πριν, afragorn είπε

Με κατατόπισες πολύ φίλε μου. Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποφάσισα να αρχίsω να βάζω λεφτά στην άκρη για να αγοράσω ένα νέο σύστημα προς το Φθινόπωρο-χειμώνα, αντί να πάρω τώρα μόνο κάρτα. Θα έχουν βγει οι νέοι Ryzen και θα πέσουν λογικά και οι τιμές στις κάρτες λόγω κυκλοφορίας PS5 και Xbox. Με ένα budget 700,800€ πιστεύω φτιάχνεις και γαμώ τις συνθέσεις για 1080p.

παρε εναν φθηνο i5 πχ τον i5 3570 με κανα 35 και μια rx570 και θα εισαι οκ

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, life is music said:

παρε εναν φθηνο i5 πχ τον i5 3570 με κανα 35 και μια rx570 και θα εισαι οκ

Δεν εχει μεγαλη διαφορά με τον 2500 που εχει. Ακομα και ο 2600/3770 (που κανουν ~100ευρο) δεν αξίζουν καλύτερα να παει σε πλήρη αναβάθμιση η τπτ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, afragorn είπε

Είδα τι μητρική έχεις ....μπορείς άνετα να βάλεις έναν i5 2500k , αν έχεις 8gb ram βάλε άλλη μια για να πας στα 12 και τέλος βάλε μια φτηνή καρτουλα πχ αν δεις μέσα στης αγγελίες καμία 1060 6 gb σε νορμαλ τιμή προχωράς και μένεις έτσι όπως είσαι Για κάνα 1 χρόνο και μετά προχωράς σε update εφόσον έχουν πέσει η τιμες .... Θα σου κάνω χοντρικά ένα σύνολο 120 για την κάρτα , 25 για την ραμ και 45-50 για τον cpu !!!

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.
29 minutes ago, life is music said:

Είδα τι μητρική έχεις ....μπορείς άνετα να βάλεις έναν i5 2500k , αν έχεις 8gb ram βάλε άλλη μια για να πας στα 12 και τέλος βάλε μια φτηνή καρτουλα πχ αν δεις μέσα στης αγγελίες καμία 1060 6 gb σε νορμαλ τιμή προχωράς και μένεις έτσι όπως είσαι Για κάνα 1 χρόνο και μετά προχωράς σε update εφόσον έχουν πέσει η τιμες .... Θα σου κάνω χοντρικά ένα σύνολο 120 για την κάρτα , 25 για την ραμ και 45-50 για τον cpu !!!

Του λες να παρει τον ιδιο επεξεργαστή απλα ξεκλειδωμένο? Για να ρωτάει τι αναβάθμιση να κανει προφανώς και δεν μπορει να κανει OC ο άνθρωπος.

Η μονη συμβουλή που πρεπει κανεις να του δωσει ειναι πουλα και παρε καινούργιο.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mp44christos είπε

Του λες να παρει τον ιδιο επεξεργαστή απλα ξεκλειδωμένο? Για να ρωτάει τι αναβάθμιση να κανει προφανώς και δεν μπορει να κανει OC ο άνθρωπος.

Η μονη συμβουλή που πρεπει κανεις να του δωσει ειναι πουλα και παρε καινούργιο.

Οκ τότε !!

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα κάρτα γραφικών, όμως αν πας  πχ σε μια shaphire rx580 8GB πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι μεγάλη κάρτα που σημαίνει ότι πρέπει να δεις αν την χωράει το κουτί σου και επίσης αν έχει περίσσευμα σε καλωδιάκια PCI-e το τροφοδοτικό σου. Θέλει ένα 6pin και ένα 8pin. Αν πληρεις τις αυτές τις προϋποθέσεις, εγώ θα άλλαζα κάρτα γραφικών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...