Προς το περιεχόμενο

Φορολογική δήλωση 2020

Kiritsenko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Εδώ θα δείτε πότε θα πάρετε την επιστροφή

https://www.aade.gr/polites/eisodima/enimerosi-ekkatharisis-dilosis-forologias-eisodimatos

Ακόμα δείχνει της περσινές δηλώσεις δεν έχει ρυθμιστεί για της φετινές .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ant_ είπε

Ρε παιδια το νεο φορολογικο ψηφιστικε ηδη τον απο τον δεκεμβριο οποτε γιατι  το ""απλά εκτίμηση για το τι θα ισχύσει, μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά"

ειναι νομος του κρατους πως θα αλλαξουν πολλα σε κατι που ειναι σε ισχυ απο 1 ιανουαριου?

Η λέξη "εκτίμηση" μάλλον ήταν υπερβολική.

Κατά τα άλλα δεν είναι λίγες οι φορές που οι νόμοι του κράτους έχουν αλλάξει πριν έρθει η ώρα των δηλώσεων, είτε με τη μορφή νόμου, είτε με τη μορφή "διευκρινίσεων".

• Like 1

Καλησπέρα. Σε πώληση αυτοκινήτου που έκανα σε ζευγάρι, τον αγόρασαν 50_50.Πως πρέπει να το δηλώσω? Το ποσό το βάζω δια 2 στον κάθε ένα και το αφμ του κάθε ενός χωριστά; Δηλαδή αν το πούλησα 1000 ευρώ βάζω 500 ευρώ ότι πήρα από το ένα αφμ κ 500 από το άλλο; 

Καλησπερα παιδια αν εχουνε ενα ανεργο που εχει απο τοκους 1,2ευρω και ενα αμαξι 1200κυβικα 15ετιας.Του χρονου τι ακριβως θα χρειαζεται για το 30% των αποδειξεων;Το 30% ειναι επι του πραγματικου εισοδηματος αλλα εξαιρουνται οι τοκοι αρα δε χρειαζεται να κανει ηλεκτρονικες αγορες φετος σωστα η οχι;;

Στις ‎3‎/‎5‎/‎2020 στις 2:47 ΠΜ, vassar είπε

Εφαρμογή θα βρείς εδω: http://www.nextech.gr/

Για άλλη μια χρονια θα χρησιμοποιησουμε εαυτη την εφαρμογή,

μηπως ομως ξερει κανεις πως ενημερωνουμε το πρόγραμμα αν ειμαστε στον οαεδ? Κάθε χρονο το ξεχναω :lol:

Στις ‎16‎/‎5‎/‎2020 στις 10:26 ΠΜ, famas είπε

Καθαρό ποσό βάζεις.

Τελικα όχι, μπαινει το μικτο ποσο.

γεια σας! μηπως ξερει καποιος πώς δηλωνω στην φορολογικη δηλωση αμαξι  μεταχειρισμενο παλιο 15ετιας που το πληρωσε ο θειος μου και μου το εκανε δωρο?δεν ξερω αν αυτο σαν εξοδο ο θειος μου το δηλωσει σε μια εταιρεια που εχει. την αξια σαν αυτοκινητο δεν την καλυπτω απο την φορολογικη μου δηλωση γιατι στοιχιζει περισσοτερα απο οτι εγω δηλωνω σαν εισοδημα  αλλα το θεμα ειναι οτι εγω δεν πληρωσα τιποτα για να το αποκτησω. υπαρχει καποιο κουτακι στην δηλωση που ειναι σαν δωρεα πχ? τι αλλο χρειαζεται για να το δηλωσω και τι πρεπει να κανω γενικα?εχει αυτο καποιες επιπτωσεις σε μενα?

σας ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sonikk είπε

γεια σας! μηπως ξερει καποιος πώς δηλωνω στην φορολογικη δηλωση αμαξι  μεταχειρισμενο παλιο 15ετιας που το πληρωσε ο θειος μου και μου το εκανε δωρο?δεν ξερω αν αυτο σαν εξοδο ο θειος μου το δηλωσει σε μια εταιρεια που εχει. την αξια σαν αυτοκινητο δεν την καλυπτω απο την φορολογικη μου δηλωση γιατι στοιχιζει περισσοτερα απο οτι εγω δηλωνω σαν εισοδημα  αλλα το θεμα ειναι οτι εγω δεν πληρωσα τιποτα για να το αποκτησω. υπαρχει καποιο κουτακι στην δηλωση που ειναι σαν δωρεα πχ? τι αλλο χρειαζεται για να το δηλωσω και τι πρεπει να κανω γενικα?εχει αυτο καποιες επιπτωσεις σε μενα?

σας ευχαριστω.

Αφού, ειναι δώρο, σε εσένα ΚΑΜΙΑ επιπτώση η αγορά.

Τεκμήριο, όμως θα έχεις από εδώ και πέρα.

Ο θείος πρέπει να έχει ΗΔΗ πληρώσει τον φόρο ΔΩΡΕΑΣ.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Λαθος
  • Thanks 1

Στις 18/5/2020 στις 4:49 ΜΜ, ppmarkos είπε

Καλησπέρα. Σε πώληση αυτοκινήτου που έκανα σε ζευγάρι, τον αγόρασαν 50_50.Πως πρέπει να το δηλώσω? Το ποσό το βάζω δια 2 στον κάθε ένα και το αφμ του κάθε ενός χωριστά; Δηλαδή αν το πούλησα 1000 ευρώ βάζω 500 ευρώ ότι πήρα από το ένα αφμ κ 500 από το άλλο; 

Εδώ κάποιος; 

2 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Εδώ κάποιος; 

Αν η νεα αδεια βγηκε στα δυο ονοματα λογικα απο τα μισα στον καθενα. Η υπεθυνη δηλωση τι ονοματα γραφει ?

5 λεπτά πριν, InAux είπε

Έπεσε το taxis? Προσπάθησα να μπω από 2 browsers και βγάζει mygovlogin.gsis.gr:443 - Server-unavailable!

και τώρα βγάζει 

Σφάλμα λειτουργίας του Oracle Access Manager

Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία της πρόσθετης εφαρμογής WebGate με τους server πρόσβασης.

Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της τοποθεσίας ιστού για την επίλυση του προβλήματος.

Μπαίνει κανονικά εμένα. Δοκίμασε εκκαθάριση cookies και restart το μοντεμ σου.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν η νεα αδεια βγηκε στα δυο ονοματα λογικα απο τα μισα στον καθενα. Η υπεθυνη δηλωση τι ονοματα γραφει ?

Καλημέρα. Η υπεύθυνη δήλωση γράφει και τα 2 ονόματα κ τα 2 αφμ. 

Η άδεια επίσης και στα 2 ονόματα. Ποσοστό συνδιοκτησιας 50% στον κάθε ένα. 

Επεξ/σία από ppmarkos

1 ώρα πριν, ppmarkos είπε

Καλημέρα. Η υπεύθυνη δήλωση γράφει και τα 2 ονόματα κ τα 2 αφμ. 

Η άδεια επίσης και στα 2 ονόματα. Ποσοστό συνδιοκτησιας 50% στον κάθε ένα. 

Αρα λογικα και τα δυο 

Στο ενοίκιο βάζω διεύθυνση αφμ ιδιοκτήτη τους μήνες και το ποσό που πλήρωσα, τα περνάει κανονικά αλλά δεν μου περνάει το ποσό στο πινακα κ λέει ότι δεν έχει γίνει ακόμα αποδοχή. Μάλλον θα χτυπήσει στον ιδιοκτήτη να το δεχτεί; Τεσπα εγω την οριστικοποιησα την δήλωση. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα έτσι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Στο ενοίκιο βάζω διεύθυνση αφμ ιδιοκτήτη τους μήνες και το ποσό που πλήρωσα, τα περνάει κανονικά αλλά δεν μου περνάει το ποσό στο πινακα κ λέει ότι δεν έχει γίνει ακόμα αποδοχή. Μάλλον θα χτυπήσει στον ιδιοκτήτη να το δεχτεί; Τεσπα εγω την οριστικοποιησα την δήλωση. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα έτσι; 

Στο taxis εχει κανει αποδοχη του μισθωτηριου?Αλλες χρονιες σε αφηνε ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...