Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, KilliK είπε

Ο Καναδος ειχε δυνατο ξεκινημα με το πρωτο, αλλα καπου το εχασε στο δευτερο, ενω το setup που κανει για το 3ο ειναι δυσοιωνο. Ανισο αποτελεσμα και υποδεεστερο απο αυτο που θα περιμενε κανεις απο μια τοσο φιλοδοξη προσαρμογη ενος κλασικου βιβλιου.

η ταινια του 80 και συγκεκριμενα η Spicedive edition ειναι καλλιτεχνικα ανωτερη, ενω η miniseries του 2000, ειναι η πιο πιστη μεταφορα.

Ελα τωρα αυτη του 1984 δεν βλεπετε. Δεν πα καλλιτεχνικα να ηταν τιμια καθαρα σαν ταινια ηταν ενας αχταρμας κανονικος. 

• Confused 1
  • Απαντ. 457
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ελα τωρα αυτη του 1984 δεν βλεπετε. Δεν πα καλλιτεχνικα να ηταν τιμια καθαρα σαν ταινια ηταν ενας αχταρμας κανονικος. 

μια χαρα βλεπεται:

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KilliK είπε

μια χαρα βλεπεται:

Αυτη τη μεγαλη εκδοση ειχα δει 3 ωρες κοντα και με το ζορι την παλεψα. Το νεο Dune το πρωτο το εχω δει 3 φορες και ανετα το ξανα βλεπω. Καπου χαθηκαν στην παλια David Lynch με Frank Herbert και δεν ηξεραν τι εγραφαν. 

Δημοσ.

περιεργο που χαθηκες. μια χαρα στρωτη ροη εχει, χωρισμενη σε κεφαλαια για να καταλαβεις καλυτερα την εξελιξη του χαρακτηρα, ενω διαθετει και μια ωρα εξτρα υλικο που καλυπτει ολα τα κενα που ειχε αφησει η πετσοκομμενη θεατρικη εκδοση.

ενω την αρχικη ταινια του Lynch μου πηρε τρεις φορες θεαση μεχρι να καταλαβω τι συμβαινει, αυτη την εκδοχη την παρακολουθω νερακι οσες φορες την εχω δει. so there is that.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, KilliK είπε

περιεργο που χαθηκες. μια χαρα στρωτη ροη εχει, χωρισμενη σε κεφαλαια για να καταλαβεις καλυτερα την εξελιξη του χαρακτηρα, ενω διαθετει και μια ωρα εξτρα υλικο που καλυπτει ολα τα κενα που ειχε αφησει η πετσοκομμενη θεατρικη εκδοση.

ενω την αρχικη ταινια του Lynch μου πηρε τρεις φορες θεαση μεχρι να καταλαβω τι συμβαινει, αυτη την εκδοχη την παρακολουθω νερακι οσες φορες την εχω δει. so there is that.

Δεν εχω δει τη theatrical αλλα μου φανηκε πολυ ασυνδετη και η 3ωρη εκδοση δεν ξερω απο την αρχη την πηρα με κακο ματι οταν την ξεκινησα. Εχει πολλα σημεια που δεν λες οτι υπαρχει συνδεση ειναι απλα σκηνες εδω και εκει. Δεν θεωρω οτι εχει στρωτη ροη αντιθετως. Ισως την ξανα δω παντως καποια στιγμη μηπως και αλλαξω λιγο γνωμη αν και δυσκολα η πρωτη θεαση που κανω σε καθε ταινια ειναι και η πιο ακεραια συνηθως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/03/2024 at 00:39, liakjim said:

Είχα χρόνια να μείνω με το στόμα ανοιχτό με τελευταία φορά να είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών για μένα , το Stalker.

Φίλε μου είδα το ποστ σου και έβαλα εχθές και είδα το Stalker. Μάλιστα τα video games, τα οποία λατρεύω βασίζονται σε αυτήν.

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την ταινία :

Όταν την έβλεπες είχες πάρει κάτι και σου φάνηκε η καλύτερη ταινία όλων των εποχών?

Επεξ/σία από panther_512
  • Haha 8
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Φίλε μου είδα το ποστ σου και έβαλα εχθές και είδα το Stalker. Μάλιστα τα video games, τα οποία λατρεύω βασίζονται σε αυτήν.

Όταν την έβλεπες είχες πάρει κάτι και σου φάνηκε η καλύτερη ταινία όλων των εποχών?

Κάτσε αν λέει για την ταινία του 1979 είναι εξαιρετική. Γιατί δεν βλέπω να έχει βγει άλλο stalker ταινία μέχρι σήμερα. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Άσε φίλε, η ταινία είναι αλλού. Τοπ οφ δε τοπ.

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κάτσε αν λέει για την ταινία του 1979 είναι εξαιρετική. Γιατί δεν βλέπω να έχει βγει άλλο stalker ταινία μέχρι σήμερα. 

Ε ναι, ποια άλλη; Είμαστε οφτοπικ. Αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει θέμα για αυτό το έπος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Arkin said:

Ναι, για αυτήν μιλάμε.

Ναι, ναι, εξαιρετική.

Και όπως είπε και ο κριτικός κινηματογράφου Geoff Dyer: Η ταινία αυτή είναι συνώνυμη με τις αξιώσεις του κινηματογράφου ότι αποτελεί τέχνη υψηλού επιπέδου, αλλά και τεστ για τον θεατή για το αν θα καταφέρει να την αναγνωρίσει "

Εγώ απέτυχα στο τεστ παιδιά.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Την 1η την είδα στο σπίτι, τη 2η χθες με Atmos. Για το Dune 2 διάβαζα τα καλύτερα, αλλά ευτυχώς που πήγα μόνος μου. Έπος άκουγα, αλλά έπος δεν είδα και ειλικρινά, δε νομίζω ότι υπάρχει έστω μια σκηνή που να δικαιολογεί αυτόν τον χαρακτηρισμό. Έφταιγαν οι ηθοποιοί, η μουσική, έφταιγε η έλλειψη κλιμάκωσης και δραματουργικής κορύφωσης; Καλό σε γενικές γραμμές, ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά... meh. Κατά τη γνώμη μου, καμιά από τις δυο δε ξαναβλέπεται. 7,5/10

• Like 6
Δημοσ.

Και η φάση με το σκουλήκι που εν κινήσει το καβαλάει όλο το χωριό και το μετατρέπει σε κτελ, εντελώς άκυρη. Για αυτό και δεν είδαμε ποτέ πώς όλοι αυτοί το καταφέρνουν.

Δημοσ.
Στις 23/3/2024 στις 2:14 ΜΜ, panther_512 είπε

διαβασε το βιβλιο. οπως και με το Βlade Runner, καταλαβαινεις καλυτερα τον κοσμο που εχει χτιστει στην ταινια, αν διαβασεις και την αρχικη ιστορια μαζι.

Δημοσ.
9 minutes ago, KilliK said:

διαβασε το βιβλιο. οπως και με το Βlade Runner, καταλαβαινεις καλυτερα τον κοσμο που εχει χτιστει στην ταινια, αν διαβασεις και την αρχικη ιστορια μαζι.

Έχω παίξει τα παιχνίδια, οπότε είμαι καλυμμένος. Τα παιχνίδια είναι βαθιά και ουσιαστικά εμπνευσμένα από την ταινία.

Την Παρασκευή πάω για Dune part 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...