Vasilhs09 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Καλησπέρα έφτασε η ώρα να κάνω θερμομόνωση στο σπίτι με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον και μου είπαν ότι απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας και να πληρωθούν κάποια ενσιμα στο ΙΚΑ,θα ήθελα να ρωτήσω περίπου πόσο κοστίζει συνολικά η όλη διαδικασία;;; 2)Ποσό καιρό θέλει για να εκδοθεί η άδεια;; 3)Για πόσο καιρό ισχύει;;
paylidis Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, Vasilhs09 είπε Καλησπέρα έφτασε η ώρα να κάνω θερμομόνωση στο σπίτι με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον και μου είπαν ότι απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας και να πληρωθούν κάποια ενσιμα στο ΙΚΑ,θα ήθελα να ρωτήσω περίπου πόσο κοστίζει συνολικά η όλη διαδικασία;;; 2)Ποσό καιρό θέλει για να εκδοθεί η άδεια;; 3)Για πόσο καιρό ισχύει;; Μηχανικό δεν έχεις στο Εξοικονομώ; Όλες αυτές τις απορίες μόνο μηχανικός μπορεί να στις απαντήσει έγκυρα.
fredd0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 υπολογιζε γυρω στα 250 ε για την αδεια < 100τμ και κανα κατοσταρι παραπανω για >100τμ βγαινει ηλεκτρονικα, οποτε ο χρονος εκδοσης εξαρταται απο το ποσο "τεμεπελης" ειναι ο μηχανικος σου (με δεδομενο οτι εχεις ολα τα εγγραφα (αδεια, κατοψη, φυλο κτηματολογιου με τοπογραφικο κλπ) και ισχυει για ενα χρονο 1
kanesaxo Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Vasilhs09 είπε Καλησπέρα έφτασε η ώρα να κάνω θερμομόνωση στο σπίτι με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον και μου είπαν ότι απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας και να πληρωθούν κάποια ενσιμα στο ΙΚΑ,θα ήθελα να ρωτήσω περίπου πόσο κοστίζει συνολικά η όλη διαδικασία;;; 2)Ποσό καιρό θέλει για να εκδοθεί η άδεια;; 3)Για πόσο καιρό ισχύει;; Αν θυμάμαι καλά, το εξοικονομώ καλύπτει 200+ΦΠΑ. Φυσικά λίγο χλωμό να σου βγάλει κάποιος την μικρής κλίμακας με αυτο το ποσό. Οπότε υπολόγιζε και κατι παραπάνω. Συν φυσικα το τρέξιμο του ΙΚΑ, ανοιγμα φακέλου, σύνταξη ΑΠΔ, υποβολή της ηλεκτρονικα, κλείσιμο φακέλου. Αφήνω απ'εξω τη χαρτούρα εργάνη, τωρα για 3-4-5 ένσημα.
Vasilhs09 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Στις 22/4/2020 στις 6:37 ΜΜ, kanesaxo είπε Αν θυμάμαι καλά, το εξοικονομώ καλύπτει 200+ΦΠΑ. Φυσικά λίγο χλωμό να σου βγάλει κάποιος την μικρής κλίμακας με αυτο το ποσό. Οπότε υπολόγιζε και κατι παραπάνω. Συν φυσικα το τρέξιμο του ΙΚΑ, ανοιγμα φακέλου, σύνταξη ΑΠΔ, υποβολή της ηλεκτρονικα, κλείσιμο φακέλου. Αφήνω απ'εξω τη χαρτούρα εργάνη, τωρα για 3-4-5 ένσημα. Και όμως βρήκα μηχανικό και μου είπε η τιμή για την έκδοση άδειας είναι στάνταρ 250οσο επιδοτεί και το πρόγραμμα δλδ... Συν το κόστος των ενσήμων
kanesaxo Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, Vasilhs09 είπε Και όμως βρήκα μηχανικό και μου είπε η τιμή για την έκδοση άδειας είναι στάνταρ 250οσο επιδοτεί και το πρόγραμμα δλδ... Συν το κόστος των ενσήμων ωραιος ο συνάδελφος. Στάνταρ δεν ειναι τίποτα. Τόσο απλα επιδοτεί το πρόγραμμα. Και με αυτα τα χρηματα θα τρέξει και στο ΙΚΑ;
lary7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο ΙΚΑ πλέον η δουλειά γίνεται με μαιλ οπότε είναι καλή περίοδος για μικρής κλίμακας! Ο μηχανικός που σου ετοίμασε την αίτηση και είναι σύμβουλος δεν αναλαμβάνει μικρής κλίμακας; Δώσε το σε αυτόν που βρήκες, τα ένσημα δεν θα βγούν πολλά αλλά κανόνησε με τον σύμβουλο να δηλώσει τον νέο μηχανικό. Έχε υπ'οψιν πως για να βγεί μικρής κλίμακας πρέπει όλα να είναι νόμιμα στο κτίριο. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από lary7
kanesaxo Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 29 λεπτά πριν, lary7 είπε Έχε υπ'οψιν πως για να βγεί μικρής κλίμακας πρέπει όλα να είναι νόμιμα στο κτίριο. Θεωρητικά για να έφτασε στο σημείο να ξεκινήσει εργασίες μεσω εξοικονομώ, υποτίθεται οτι περασε το σταδιο ελέγχου νομιμότητας, απ'την διασταύρωση στοιχειων τμ: ΟΑ, ΔΕΗ,Ε9 Υ.Γ. οι απόψεις που ακούω απο συναδέλφους διίστανται. αλλοι λένε πως πρέπει τα πάντα στο οικόπεδο να ειναι νομιμα, άλλοι μόνο το κτίριο το οποιο αφορά το εξοικονομω. Δεν έχω αποψη ποιο ειναι το ορθό, αλλά σκέφτομαι το εξης. Στο σύστημα ανεβαίνει με την αδεια μικρης κλιμακας, τοπογραφικο. Αν εχει δηλ καποιος 1-2 αποθήκες αυθαίρετες, ο μηχανικος Η θα βάλει το τοπο της ΟΑ (που δε θα τα δείχνει = παράνομος) ή θα βάλει καινουργιο που θα τα δείχνει, άρα τακτοποίηση... 2
GREGORYMO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Έβγαλα άδεια μικρής κλίμακας και βγήκαν 11 ένσημα. Μέχρι πότε πρέπει να μπουν και ποια η διαδικασία για την πληρωμή τους ?
leonidasgr2003 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Στις 23/4/2020 στις 11:09 ΜΜ, Vasilhs09 είπε Και όμως βρήκα μηχανικό και μου είπε η τιμή για την έκδοση άδειας είναι στάνταρ 250οσο επιδοτεί και το πρόγραμμα δλδ... Συν το κόστος των ενσήμων Καλησπέρα Θέλω κ εγώ άδεια μικρης κλίμακας. Ποιος είναι ο μηχανικός π έβαλες; Τον πλήρωσες 250€ και θα τα πάρεις από το πρόγραμμα ή πληρώνεται εκείνος από το πρόγραμμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα