MarlonBr Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σαν παντελώς άσχετος με το θέμα αυτό, αφού έβαλα χθες καινούρια σύνδεση ftth μπήκα να παίξω λίγο lol στον eu west σέρβερ και σε ένα game είχα 45 ms ενώ σε όλα τα άλλα είχα 64, επειδή μου κίνησε τη περιέργεια έψαξα λίγο και βρήκα ότι στο router από το Qos μπορείς να δώσεις ''προτεραιότητα'' εκεί που θέλεις. Η ερώτηση μου είναι θα μπορούσε να πέσει το ping πιο κάτω από 64 με αυτόν τον τρόπο κι αν όχι τι ακριβώς πιστεύετε πως ευθύνεται γι' αυτό, μου φαίνεται περίεργο επειδή σε ένα game είχα σταθερά 45 ms οπότε φαντάζομαι θα μπορούσα να τα έχω γενικά σε όλα τα game, αν οποιοσδήποτε έχει κάποια ιδέα ας μας μάθει και τπτ. Edit: Στο ρούτερ που έχω δε βρίσκω τη συγκεκριμένη επιλογή (qos), άρα σημαίνει πως αν θελήσω να κάνω κάτι τέτοιο χρειάζομαι άλλο ρούτερ? Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από MarlonBr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logvphys Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) To qos δε θα σου ριξει το ping αλλα θα σε βoηθησει να το κρατησεις σταθερο χωρις spikes που δημιουργουν το lag. To ιδιο και το bandwidth management. Θελουν δουλεια και γνωσεις αυτα, εκτος και να παρεις κατι σε ρουτερ και του βαλεις lede και ψιλοκαθαριζεις με το sqm package. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από logvphys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lumini Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, MarlonBr είπε Σαν παντελώς άσχετος με το θέμα αυτό, αφού έβαλα χθες καινούρια σύνδεση ftth μπήκα να παίξω λίγο lol στον eu west σέρβερ και σε ένα game είχα 45 ms ενώ σε όλα τα άλλα είχα 64, επειδή μου κίνησε τη περιέργεια έψαξα λίγο και βρήκα ότι στο router από το Qos μπορείς να δώσεις ''προτεραιότητα'' εκεί που θέλεις. Η ερώτηση μου είναι θα μπορούσε να πέσει το ping πιο κάτω από 64 με αυτόν τον τρόπο κι αν όχι τι ακριβώς πιστεύετε πως ευθύνεται γι' αυτό, μου φαίνεται περίεργο επειδή σε ένα game είχα σταθερά 45 ms οπότε φαντάζομαι θα μπορούσα να τα έχω γενικά σε όλα τα game, αν οποιοσδήποτε έχει κάποια ιδέα ας μας μάθει και τπτ. Edit: Στο ρούτερ που έχω δε βρίσκω τη συγκεκριμένη επιλογή (qos), άρα σημαίνει πως αν θελήσω να κάνω κάτι τέτοιο χρειάζομαι άλλο ρούτερ? Αν θες το μικροτερο δυνατο ping, θα συνδεθεις με καλωδιο, οχι WIFI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MarlonBr Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Lumini είπε Αν θες το μικροτερο δυνατο ping, θα συνδεθεις με καλωδιο, οχι WIFI. Με ethernet είμαι συνδεδεμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soclvs Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Τα περισσότερα online παιχνίδια έχουν πολλούς server (μεσα στους μεγαλους srver οπως europe-asia κλπ) άρα λογικά μπήκες σε διαφορετικο "υποσερβερ" ας πούμε που είχε λίγο υψηλότερο ping και δεν εχεις κανενα προβλημα εσύ , αλλά ουτε μπορεις να αλλάξεις και κάτι. FTTH σε ποια εταιρεία έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MarlonBr Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, soclvs είπε Τα περισσότερα online παιχνίδια έχουν πολλούς server (μεσα στους μεγαλους srver οπως europe-asia κλπ) άρα λογικά μπήκες σε διαφορετικο "υποσερβερ" ας πούμε που είχε λίγο υψηλότερο ping και δεν εχεις κανενα προβλημα εσύ , αλλά ουτε μπορεις να αλλάξεις και κάτι. FTTH σε ποια εταιρεία έχεις; Inalan, άρα λες ότι είναι πρόβλημα των server του παιχνιδιού δλδ με λίγα λόγια. Έκανα και κάτι τεστ με το pingplotter και έδειχνε ότι υπήρχε μεγάλο ποσοστό packet loss σε έναν κεντρικό κόμβο (Gr-ix.gr) της Ελλάδας που συνδέονται όλοι οι πάροχοι για να συνδεθούν στο εξωτερικό και μάλλον γίνεται λόγω του lockdown, τουλάχιστον αυτό μου είπε ένας τεχνικός που μίλησα από το support του game. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από MarlonBr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soclvs Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, MarlonBr είπε Inalan, άρα λες ότι είναι πρόβλημα των server του παιχνιδιού δλδ με λίγα λόγια. Έκανα και κάτι τεστ με το pingplotter και έδειχνε ότι υπήρχε μεγάλο ποσοστό packet loss σε έναν κεντρικό κόμβο (Gr-ix.gr) της Ελλάδας που συνδέονται όλοι οι πάροχοι για να συνδεθούν στο εξωτερικό και μάλλον γίνεται λόγω του lockdown, τουλάχιστον αυτό μου είπε ένας τεχνικός που μίλησα από το support του game. Κατ αρχάς δεν είπα πως είναι πρόβλημα είναι κάτι που απλώς συμβαίνει σε όλους.Αυτή η μεγάλη διαφορά βέβαια που είχες εσύ δε δικαιολογείται μόνο απο αυτο.Το gr-ix είναι ο κεντρικός κόμβος για κίνηση δεδομένων στο εσωτερικο. To latency των παροχων στο εξωτερικό μπορείς να το κοιτάς εδω. Όπως βλέπεις η inalan έχει μέσο όρο τα 45ms για να φτάσει στο εξωτερικό και μερικές στιγμές έχει και αρκετό packet loss. Βέβαια για τα λιγο αυξημένα ms ίσως να φταίει και η αυξημένη κίνηση λογω των ημερών αλλά στην καλύτερη κοντά στα 50(+-5)ms θα έχεις. Γενικά απο παρόχους στην ελλάδα ελάχιστοι έχουν καλές και σταθερες υποδομές για εξωτερικό. Ελπίζω να σε βοήθησα και να ήμουν κατανοητός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MarlonBr Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, soclvs είπε Κατ αρχάς δεν είπα πως είναι πρόβλημα είναι κάτι που απλώς συμβαίνει σε όλους.Αυτή η μεγάλη διαφορά βέβαια που είχες εσύ δε δικαιολογείται μόνο απο αυτο.Το gr-ix είναι ο κεντρικός κόμβος για κίνηση δεδομένων στο εσωτερικο. To latency των παροχων στο εξωτερικό μπορείς να το κοιτάς εδω. Όπως βλέπεις η inalan έχει μέσο όρο τα 45ms για να φτάσει στο εξωτερικό και μερικές στιγμές έχει και αρκετό packet loss. Βέβαια για τα λιγο αυξημένα ms ίσως να φταίει και η αυξημένη κίνηση λογω των ημερών αλλά στην καλύτερη κοντά στα 50(+-5)ms θα έχεις. Γενικά απο παρόχους στην ελλάδα ελάχιστοι έχουν καλές και σταθερες υποδομές για εξωτερικό. Ελπίζω να σε βοήθησα και να ήμουν κατανοητός! Βοήθησες ναι, πρόβλημα εννοώ τη κατάσταση που επικρατεί τώρα. Άρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω να τελειώσει όλο αυτό με το lockdown σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα