Προς το περιεχόμενο

Νέο σπίτι, δίκτυο από την αρχή

pavloa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, panoskir είπε

Οχι.το patch πάνελ δεν είναι switch.

Ναι δίκιο έχεις εγώ τα έχω μπερδέψει, τώρα στο σπίτι μου στο phone έχω βάλει ενα ταφ με 5 θέσεις, πάλι το ίδιο θα πρέπει να βάλω ή υπάρχει κάτι άλλο? 

Μπορώ να βάλω κάποια ρεγκλέτα?

Επεξ/σία από pavloa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία λύση είναι να βάλεις πάλι το ταφ, και μετά θα φεύγουν 5 καλώδια, και θα πηγαίνουν σε 5 πόρτες του patchpanel.

Εγώ θα προτιμούσα τη λύση του μικρού Τ/Κ, με όλες τις πρίζες ethernet, κι αν μπορούσα να πάρω κωδικούς από τον πάροχο δεν θα χρησιμοποιούσα καθόλου τα phone του router, αλλιώς με FXO adapter. Βέβαια κατανοητό να μην θέλεις να επωμιστείς άλλα 100 - 200 ευρώ

Επεξ/σία από Orestis_G

Μια ερώτηση, για την καλωδίωση (μέσα στους τοίχους) ποιο καλώδιο θα ήταν ιδανικό για τις ανάγκες ενός σπιτιού;

CAT6, CAT6e ή CAT6a; Επίσης τι τύπο θα διαλέγαμε; S/FTP, U/UTP, U/FTP ή κάτι άλλο;

• Super Moderators

Αν έχεις αρκετά ευρύχωρους "σωλήνες/κανάλια" στους τοίχους βάλε Cat6a UTP, αλλιώς πέσε στο απλό Cat6, μονόκλωνο πάντα. 

Shielded πιστεύω ότι είναι υπερβολή για οικιακή χρήση. Δεν έχουμε τόσο μεγάλες παρεμβολές ώστε να επηρεάζεται το UTP, ακόμα και για 10Gbps αν δεν κάνω λάθος.

Στις 27/4/2020 στις 11:17 ΠΜ, Orestis_G είπε

@pavloa Στην αποθήκη θα πάει το patch panel, που θα έχεις και τον άλλον σου εξοπλισμό. Από εκεί θα φεύγουν όλα τα καλώδια για το σπίτι. Στην τηλεφωνία, αν βασιστείς στου παρόχου καθαρά, το router του θα σου δώσει 2 fxs (οι "phone" υποδοχές). Σε αυτές αναφέρεται και ο @poulinos. fxs adapters σαν αυτούς που αναφέρεις, θα χρειαζόσουν αν έστηνες ένα VoIP τηλεφωνικό κέντρο κι ήθελες εκεί να συνδέσεις αναλογικά τηλέφωνα.

Ωραία ευχαριστώ πολύ. Όταν είμαι έτοιμος θα ενημερώσω για λεπτομέρειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...