pavloa Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε νέο σπίτι θα γίνει γενική ανακαίνιση οπότε θέλω να φτιάξω από την αρχή και το δίκτυο. Θα περάσω καινούριο καλώδιο από τον κατανεμητή μέχρι μέσα utp cat6 ή καλώδιο pet. Βασικά δεν ξέρω αν το cat6 με το pet έχουν διαφορά στην ταχύτητα και θέλω να μου πείτε την διαφορά. Το καλώδιο θα περαστεί μέσα σε σωλήνα οπότε δεν θα είναι εκτεθειμένο. Η κεντρική πρίζα θα μπει στην αποθήκη ώστε να έχω όλα μαζί το ρούτερ, τον συναγερμό, το καταγραφικό, τροφοδοτικό με μπαταρία για τις κάμερες, ups για το καταγραφικό, και για το ρουτερ δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τροφοδοσία κάποιο UPS ή τροφοδοτικό με μπαταρία σαν αυτό που βγάζει 2Α σε κάθε έξοδο https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=344_3473_3480&products_id=52610 ή αυτό που βγάζει 1,1Α σε κάθε έξοδο https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=344_3473_3480&products_id=52611 τι είναι καλύτερο να πάρω? Για την τηλεφωνία σκέφτηκα, από το phone του ρουτερ να βγάλω ένα utp καλώδιο και να το τερματίσω σε ένα patch panel, από εκεί να καρφώσω 2 -3 utp, ένα καλώδιο να πάει στον συναγερμό και τα άλλα να τα τερματίσω σε τηλεφωνικές πρίζες στα δωμάτια. Για το ίντερνετ σκέφτηκα από το Lan του ρούτερ να βγάλω ένα utp cat6 και να το τερματίσω σε ένα switch ή σε κάποιο patch panel rack. Από εκεί να φεύγουν utp cat6 ώστε το ένα να πάει στο καταγραφικό και τα άλλα να καταλήγουν σε πρίζες ethernet σε 3 δωμάτια. Ένα utp cat6 θα καταλήγει σε πρίζα λογικά στο σαλόνι και εκεί θα συνδέσω ένα xiaomi mi router 4A ώστε να έχω καλό wifi μέσα στο σπίτι,. Επέλεξα cat6 για να είμαι καλυμμένος για κάποια αναβάθμιση 100αρα στο μέλλον. Προς το παρών θα έχω 24αρα. Για το rack που ανέφερε, σκέφτηκα να πάρω και κουτί rack ώστε να είναι όλα εκεί μέσα σημαζεμένα, αλλά δεν ξέρω τι θα χρειαστώ, πως θα τα συνδέσω, αν θα χρειαστεί κάποιο ups και τι κόστος θα έχουν. Συμφέρει ή είναι υπερβολή αυτό με το rack? Έτσι όπως τα έχω σκεφτεί είναι σωστά? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στον τρόπο συνδεσμολογίας? Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από pavloa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Καμιά πρόταση κάποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Εγώ θα προτιμούσα να βάλω όλες τις πρίζες RJ11 (το RJ45 κουμπώνει πάνω) κι ακόμα καλύτερα να στήσω ένα πολύ μικρό VOIP τηλεφωνικό κεντράκι (ακόμα και σε raspberry). Το ζήτημα εδώ είναι αν θα μπορείς να πάρεις τους κωδικούς τηλεφωνίας από τον πάροχο (ο ΟΤΕ δίνει, η Nova όχι, ας πούμε). Επίσης, καλώδια αφού περνάς εξ αρχής, βάλε CAT6a, να καλύπτεσαι μελλοντικά και για 10GbE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, Orestis_G είπε Εγώ θα προτιμούσα να βάλω όλες τις πρίζες RJ11 (το RJ45 κουμπώνει πάνω) κι ακόμα καλύτερα να στήσω ένα πολύ μικρό VOIP τηλεφωνικό κεντράκι (ακόμα και σε raspberry). Το ζήτημα εδώ είναι αν θα μπορείς να πάρεις τους κωδικούς τηλεφωνίας από τον πάροχο (ο ΟΤΕ δίνει, η Nova όχι, ας πούμε). Επίσης, καλώδια αφού περνάς εξ αρχής, βάλε CAT6a, να καλύπτεσαι μελλοντικά και για 10GbE. Στην πρίζα rj11 πως θα κουμπώσει το rj45? Δεν ξέρω σε ποιον πάροχο θα παω οπότε δεν ξέρω αν θα μπορώ να πάρω τους κωδικούς. Επίσης δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να στείσω τηλεφωνικό κέντρο. Εκτος απ τηλεφωνικό κέντρο τη άλλο μπορώ να κάνω.? Για το cat6a θα το κοιτάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Κουμπώνει κανονικά στο κέντρο της πρίζας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 το αναποδο εννοει. να βαλει πριζες rj45 για να κουμπωνει βυσματα rj 45 ή rj 11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, xsterg είπε το αναποδο εννοει. να βαλει πριζες rj45 για να κουμπωνει βυσματα rj 45 ή rj 11 Α αυτό δεν το ήξερα οτι γίνετε.. Οπότε θα έχω πρίζα έτοιμη για ethernet απλά αν χρειαστεί θα πρέπει να συνδέσω το καλώδιο στο ρούτερ. Σωστά? Επίσης για τον τρόπο που έχω σκεφτεί να κάνω το δίκτυο στην αποθήκη, έχεις να προτείνεις κάτι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, xsterg είπε το αναποδο εννοει. να βαλει πριζες rj45 για να κουμπωνει βυσματα rj 45 ή rj 11 Ναι, ΟΚ, το'χω κάψει, επισημοποιήθηκε πλέον!!! @pavloa Κεντράκι, μιας και ξέχασα να στο γράψω, δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσεις πλέον, με τα διάφορα front-ends στο asterisk, τύπου VitalPBX, FreePBX κ.λπ. Αν ο πάροχος δεν δίνει κωδικούς, υπάρχει πάντα η λύση μίας κάρτας με FXO (αναλογική τηλεφωνική γραμμή), η οποία θα μπει στο Τ/Κ και θα συνδέεται στο Phone του router. Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται ότι μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις από κινητό, υπολογιστή κ.λπ, απλά εγκαθιστώντας ένα softphone, π.χ. Zoiper (δηλαδή μπορείς να μην έχεις καν αναλογική τηλεφωνική συσκευή), συν ό,τι άλλες ευκολίες δίνει το Τ/Κ. Για την αποθήκη τώρα: Σε πρώτη φάση μελέτα καλά το πώς και πού θέλεις να βάλεις τις πρίζες σε κάθε χώρο, ώστε να είσαι σίγουρος πως ό,τι κι αν κάνεις, δεν θα χρειαστεί να τραβάς καλώδια στο μέλλον. Καλύτερα να περισσέψουν πρίζες κενές, παρά να σου λείψουν. Στην αποθήκη βάλε σίγουρα patch panel, αρίθμησε και τις πρίζες, και θα είσαι ΟΚ, και χωρίς "καταΐφια" να κρέμονται. switch θα χρειαστείς, διότι το patch panel ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να σου φέρνει το καλώδιο από τον τοίχο και να στο κάνει πρίζα. Ως προς το UPS, το router δεν βρίσκω λόγο να μην παίρνει από το UPS του καταγραφικού. Το rack είναι ένα αρχικό επιπλέον κόστος, αλλά θα έχεις το switch σου, το patch panel σου, το καταγραφικό (αν έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις με rack mountable κουτί) όλα συμμαζεμένα σε μία ωραία ντουλαπίτσα. Για εμένα, ναι, αξίζει. Φυσικά, υπάρχει και η απόλυτη low budget λύση, το περίφημο LackRack, ήτοι rack σε τραπεζάκι IKEA Lack. Για το WiFi, μάλλον θα προτιμούσα κάποιο από τη σειρά Ubiquity UniFi AP AC βιδωμένο στο ταβάνι κατά προτίμηση (δεν ξέρω πόσο εύκολο σου είναι να περάσεις εκεί καλώδιο), ή στον τοίχο, εναλλακτικά, αλλά δεν έχω κάνει και συγκριτικές δοκιμές, για να απορρίψω τη δική σου λύση. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Orestis_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 On 22/04/2020 at 15:21, pavloa said: Σε νέο σπίτι θα γίνει γενική ανακαίνιση οπότε θέλω να φτιάξω από την αρχή και το δίκτυο. Θα περάσω καινούριο καλώδιο από τον κατανεμητή μέχρι μέσα utp cat6 ή καλώδιο pet. Βασικά δεν ξέρω αν το cat6 με το pet έχουν διαφορά στην ταχύτητα και θέλω να μου πείτε την διαφορά. Το καλώδιο θα περαστεί μέσα σε σωλήνα οπότε δεν θα είναι εκτεθειμένο. Η κεντρική πρίζα θα μπει στην αποθήκη ώστε να έχω όλα μαζί το ρούτερ, τον συναγερμό, το καταγραφικό, τροφοδοτικό με μπαταρία για τις κάμερες, ups για το καταγραφικό, και για το ρουτερ δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τροφοδοσία κάποιο UPS ή τροφοδοτικό με μπαταρία σαν αυτό που βγάζει 2Α σε κάθε έξοδο https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=344_3473_3480&products_id=52610 ή αυτό που βγάζει 1,1Α σε κάθε έξοδο https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=344_3473_3480&products_id=52611 τι είναι καλύτερο να πάρω? Για την τηλεφωνία σκέφτηκα, από το phone του ρουτερ να βγάλω ένα utp καλώδιο και να το τερματίσω σε ένα patch panel, από εκεί να καρφώσω 2 -3 utp, ένα καλώδιο να πάει στον συναγερμό και τα άλλα να τα τερματίσω σε τηλεφωνικές πρίζες στα δωμάτια. Για το ίντερνετ σκέφτηκα από το Lan του ρούτερ να βγάλω ένα utp cat6 και να το τερματίσω σε ένα switch ή σε κάποιο patch panel rack. Από εκεί να φεύγουν utp cat6 ώστε το ένα να πάει στο καταγραφικό και τα άλλα να καταλήγουν σε πρίζες ethernet σε 3 δωμάτια. Ένα utp cat6 θα καταλήγει σε πρίζα λογικά στο σαλόνι και εκεί θα συνδέσω ένα xiaomi mi router 4A ώστε να έχω καλό wifi μέσα στο σπίτι,. Επέλεξα cat6 για να είμαι καλυμμένος για κάποια αναβάθμιση 100αρα στο μέλλον. Προς το παρών θα έχω 24αρα. Για το rack που ανέφερε, σκέφτηκα να πάρω και κουτί rack ώστε να είναι όλα εκεί μέσα σημαζεμένα, αλλά δεν ξέρω τι θα χρειαστώ, πως θα τα συνδέσω, αν θα χρειαστεί κάποιο ups και τι κόστος θα έχουν. Συμφέρει ή είναι υπερβολή αυτό με το rack? Έτσι όπως τα έχω σκεφτεί είναι σωστά? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στον τρόπο συνδεσμολογίας? προσωπικα αμα ειχα δικο μου σπιτι θα εκανα τα παρακατω: α. δυο καλωδια minimum ή καλυτερα τρια σε καθε δωματιο .κατηγορια 6 ή 6α. τα καλωδια αυτα θα μπουν σε patch panel σε καποιο κεντρικο σημειο.Patch panel panduit με keystone panduit.πιο ακριβο αλλα δεν σπας τα νευρα σου και σε περιπτωση βλαβης φτιαχνεται ευκολα.ολα θα ειναι rj45.αν θες ενα να το χρησιμοποιησεις σαν τηλεφωνο τοτε οκ απλα βαζεις τηλεφωνο και απο την πλευρα του Patch panel το τερματιζεις σε Fxs ή tdm αναλογως τι τηλεφωνια εχεις.το καλωδιο μεχρι κατω δεν θα το περνα pet εφοσον περναει μεσα απο σωληνα εκτος αν θες φοβασαι οτι καποιος θα αρχιζει να βαραει το σωληνα:p μετα μπορεις να παιξεις με ενα δυο τρια τεσσερα ασυρματα με μια βαση -πομπο ωστε να μην χαλασεις πριζακια για τα υπολοιπα τηλεφωνα.αν εχεις Otenet και εχεις voip χτυπας ενα 7530 ή ενα 7590(fritz!box) χτυπας και 2-3 τηλεφωνα fritz!fon και στηνεις σε χρονο 0 ενα τηλεφωνικο κεντρακι μεσα στο σπιτι.το fritz δεχεται μεχρι 6 ασυρματα + 2 Fxs. αν εχεις αλλο παροχο μπορεις να παρεις το 7590 και να γυρισεις την tdm στο router και απο εκει να την μοιρασεις.αν εχεις voip απο αλλο παροχο εκτος οτε δυστυχως δεν μπορεις να το κανεις διοτι δεν θα σου δωσουν τα στοιχεια για το voip. εκει στο κεντρικο σημειο θα βαζα ενα μικρο rack με το router /modem και με το Switch αν θελω να δωσω σε παραπανω απο 4 συσκευες που παιρνει to router. για wifi θα εβαζα ενα ubiquiti access point σε ενα κεντρικο σημειο. ή βαζεις το xiaomi που εχει ως access point. αν θες τα παντα βαζεις Ups>αν θες μονο το ρουτερ για την τηλεφωνια τοτε Ups-power bank δεν τα θεωρω υπερβολη αμα ειναι δικο σου το σπιτι. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις.. Θα τα διαβάσω μόλις βρω χρόνο και θα γράψω τις απορίες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xx1100 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Στις 24/4/2020 στις 9:54 ΠΜ, Orestis_G είπε το περίφημο LackRack 😂 Κορυφαίο!! 🤣 Με τα όσα υπάρχουν σήμερα, πράγματι δεν χρειάζεται πλεον κλασσικό τηλεφωνικό καλώδιο. Με ενα utp είσαι καλυμμένος. Η λύση της voip τηλεφωνίας είναι πολύ ώριμη πλέον και user-friendly ώστε να καταφέρνει και κάποιος άσχετος σαν και τη χαρη μου. Πέρα απο software λυσεις που ίσως θέλουν και περισσότερες γνώσεις, υπάρχουν ip τηλέφωνα σε όλο το εύρος τιμών με απίθανες δυνατότητες συγκριτικά με τα συμβατικά. Με την Omnivoice που πειραματιζομαι τελευταία, (και δύο Gigaset και ενα Grandstream) και λίγες προσπάθειες, ξεπερνάς το σκόπελο του παρόχου (χωρις να χρειάζεσαι τους κωδικους του ΟΤΕ - με τη Grandstream τους θέλεις ειναι αλήθεια... ). Μπορείς να παρεις ΚΑΙ γεωγραφικό αριθμό (δηλ, κανονικό 10ψηφιο) και απλώς κρατάς τον ΟΤΕ για το ίντερνετ (χωρίς τηλεφωνία). Επίσης, μπορεθς να σετάρεις και τα κινητά της οικογένειας ώστε να τηλεφωνούν απευθείας στο συγκεκριμένο εσωτερικό ή και να λειτουργούν και αυτά ως ip τηλέφωνα (παράλληλα με την 4g). Κι εδώ μια εφαρμογή τύπου gs wave ειναι - για μενα - η πολύ εύκολη και άμεση λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/4/2020 στις 1:06 ΠΜ, poulinos είπε προσωπικα αμα ειχα δικο μου σπιτι θα εκανα τα παρακατω: α. δυο καλωδια minimum ή καλυτερα τρια σε καθε δωματιο .κατηγορια 6 ή 6α. τα καλωδια αυτα θα μπουν σε patch panel σε καποιο κεντρικο σημειο.Patch panel panduit με keystone panduit.πιο ακριβο αλλα δεν σπας τα νευρα σου και σε περιπτωση βλαβης φτιαχνεται ευκολα.ολα θα ειναι rj45.αν θες ενα να το χρησιμοποιησεις σαν τηλεφωνο τοτε οκ απλα βαζεις τηλεφωνο και απο την πλευρα του Patch panel το τερματιζεις σε Fxs ή tdm αναλογως τι τηλεφωνια εχεις.το καλωδιο μεχρι κατω δεν θα το περνα pet εφοσον περναει μεσα απο σωληνα εκτος αν θες φοβασαι οτι καποιος θα αρχιζει να βαραει το σωληνα:p μετα μπορεις να παιξεις με ενα δυο τρια τεσσερα ασυρματα με μια βαση -πομπο ωστε να μην χαλασεις πριζακια για τα υπολοιπα τηλεφωνα.αν εχεις Otenet και εχεις voip χτυπας ενα 7530 ή ενα 7590(fritz!box) χτυπας και 2-3 τηλεφωνα fritz!fon και στηνεις σε χρονο 0 ενα τηλεφωνικο κεντρακι μεσα στο σπιτι.το fritz δεχεται μεχρι 6 ασυρματα + 2 Fxs. αν εχεις αλλο παροχο μπορεις να παρεις το 7590 και να γυρισεις την tdm στο router και απο εκει να την μοιρασεις.αν εχεις voip απο αλλο παροχο εκτος οτε δυστυχως δεν μπορεις να το κανεις διοτι δεν θα σου δωσουν τα στοιχεια για το voip. εκει στο κεντρικο σημειο θα βαζα ενα μικρο rack με το router /modem και με το Switch αν θελω να δωσω σε παραπανω απο 4 συσκευες που παιρνει to router. για wifi θα εβαζα ενα ubiquiti access point σε ενα κεντρικο σημειο. ή βαζεις το xiaomi που εχει ως access point. αν θες τα παντα βαζεις Ups>αν θες μονο το ρουτερ για την τηλεφωνια τοτε Ups-power bank δεν τα θεωρω υπερβολη αμα ειναι δικο σου το σπιτι. Εντάξει για τα καλώδια θα δω 2 ή 3 σε κάθε δωμάτιο. Αλλά εννοείται κατηγορίας 6 ή 6α Το καλώδιο θα μπει μέσα σε σωλήνα και σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση κάποιος ώστε να το κόψει ή να το κάνει κάτι. Οπότε όπως λες καλύτερα cat6 όταν λες patch panel panduit με keystone panduit εννοείς αυτό https://www.kafkas.gr/proionta/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/meiktonomisi-patch-panel/patch-panel-cat5e-24/panduit-p-panel-24th-gemato-netkey-utp-5e_108918/ ? Όταν λες σε κάποιο κεντρικό σημείο εννοείς στην αποθήκη που θέλω να τα βάλω όλα μαζί ή θα πρέπει να το βάλω κάπου αλλού χωριστά? Επίσης voip vodafone λογικά θα έχω οπότε πάω σε fxs? Aυτά δηλαδή https://www.skroutz.gr/c/708/VoIP-adapters-gateways.html?keyphrase=fxs&o=voip+fxs ? Εχεις να προτείνεις κάποιο, επειδή βλέπω ξεφεύγουν πολύ σε τιμές. Επίσης τα fxs είναι απαραίτητα για την τηλεφωνία? Για τηλέφωνο θα έχω ένα σταθερό σίγουρα και 1-2 ασύρματα. Εμένα με νοιάζει πιο πολύ το ιντερνετ να το φτιάξω σωστά και να παίζει χωρίς προβήματα. Το wifi θα το δω τελευταίο, έτσι και αλλιώς θα τραβήξω καλώδιο ώστε να το συνδέσω. Θέλω να τα βάλω να έχω ρεύμα σε περίπτωση διακοπής, οπότε καταλήγω στο ups. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από pavloa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 @pavloa Στην αποθήκη θα πάει το patch panel, που θα έχεις και τον άλλον σου εξοπλισμό. Από εκεί θα φεύγουν όλα τα καλώδια για το σπίτι. Στην τηλεφωνία, αν βασιστείς στου παρόχου καθαρά, το router του θα σου δώσει 2 fxs (οι "phone" υποδοχές). Σε αυτές αναφέρεται και ο @poulinos. fxs adapters σαν αυτούς που αναφέρεις, θα χρειαζόσουν αν έστηνες ένα VoIP τηλεφωνικό κέντρο κι ήθελες εκεί να συνδέσεις αναλογικά τηλέφωνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Ωραία τώρα κατάλαβα.. ο΄πότε τα fxs δεν χρειάζονται απλά βάζω στο phone 1 ενα patch panel και δίνω γραμμές στα δωμάτια που θέλω. Σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskir Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, pavloa είπε Ωραία τώρα κατάλαβα.. ο΄πότε τα fxs δεν χρειάζονται απλά βάζω στο phone 1 ενα patch panel και δίνω γραμμές στα δωμάτια που θέλω. Σωστά? Οχι.το patch πάνελ δεν είναι switch. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα