olimpiakos 7 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια! Εχω μια μητρικη P4VT8+ επεξεργαστη intel pentium 4 HT 3,20Ghz και καρτα γραφικων geforce 4 mx 440, χωρις προσωρινα μνημη ραμ γιατι δεν εχω και ουτε δευτερο τροφοδοτικο και δεν μπορω να δανειστω απο καπου λογω καραντινας... (αρχαιο συστημα, ειπα να το αναστησω) Τροφοδοτικο εχω ενα premier 350w (3,3v 28A, 5V 35A, 12V 16A).. Μονο αυτα εχω συνδεδεμενα και γινεται το εξης... Τις περισσοτερες φορες παταω το power και ανοιγουν τα φουρφουρια του cpu και τροφοδοτικου για 2 δευτερα και σταματανε και μενει αναμενο το λαμπακι του κουτιου! Μπορει να τυχει 1 στις πολλες φορες να ξεκινησει κανονικα να δουλευει κανοντας και 3 μακροσυρτα μπιπ που δηλωνουν μη κουμπωμενη ram (που δεν εχω να κουμπωσω) Εαν κραταω πατημενο reset και το ανοιξω (κρατωντας ακομα πατημενο το reset), δουλευουν και ζεσταινονται ολα(χωρις να κανει μπιπ αφου δεν κανει ποστ κατα το reset), εαν αφησω το reset ειτε θα σβησει με μοναχα αναμενο το λαμπακι του κουτιου, ειτε θα μεινει ανοιχτο κανονικα να κανει μπιπ η μητρικη και θα σβησει ειτε απο 1 λεπτο, απο 2 λεπτα κλπ.... Πιστευω ειτε επεξεργαστη, μητρικη ή τροφοδοτικο... Τα χω βγαλει ολα εκτος κουτιου σε ξυλο και γινεται παλι το ιδιο!! Ευχαριστω! *Εαν βοηθαει καπου εχω πολυμετρο.... *Χωρίς cpu ανοίγει, κλασσικά χωρίς να ποστάρει! Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από olimpiakos 7
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτα απ όλα βάλε μνήμες γιατί έτσι πάμε στην τύχη. Μέτρα το τροφοδοτικό εάν βγάζει τα σωστά βόλτς. Δες με το μάτι την μητρική για σκασμενους ή φουσκωμένους πυκνωτές ή κάτι άλλο καμμένο. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από Crybal 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακριβες μοντελο τροφοδοτικου Premier DR-B350ATX (Max 350W) Οσες φορες τον ανοιξω μονο πατωντας το power θα ανοιξει για 2 δευτερα και τελος, ενω με πατημενο reset ανοιγει οσες φορες το πατησω, εαν το αφησω κατευθειαν (το reset) σβηνει ή αν το κρατησω πατημενο για 10-15 δευτερα ανοιγει κανει μπιπ και αναλογως τα κεφια του θα κλεισει σε κανα 5λεπτο ή και παραπανω... Το τροφοδοτικο βγαζει 20πινο.. 3 καλωδια πορτοκαλι 3,25v (8ωμ) μπλε καλωδιο -11,12v (415ωμ) 4 κοκκινα καλωδια 5,19v (101ωμ) ασπρο καλωδιο -4,77v (430ωμ) κιτρινο καλωδιο 11,92v (225ωμ) μωβ καλωδιο 5,13v (305ωμ) γκρι καλωδιο 5,19v (800ωμ) Δεν ξερω αν ειναι λογικα τα ωμ.. Το μαυρο καλωδιο του πολυμετρου το εβαλα σε ενα μολεξ στο πιν του μαυρου καλωδιου και με το κοκκινο καλωδιο του πολυμετρου μετραγα το καθε καλωδιο απτο 20πινο.. Επισης παλι μετρησα στη μητρικη εκει που κουμπωνει το 20πινο αντιστοιχα με τη σειρα απο πανω πορτοκαλι (535ωμ) μπλε )656ωμ) κοκκινα (930ωμ) κιτρινο (861ωμ) μωβ (1160ωμ) παλι δε ξερω αν ειναι σωστες οι μετρησεις... μητρικη 2 φουσκωμενοι πυκνωτες διοδος (νμζ;) καμμενη ή ετσι ειναι; (v.1) (v2.) τροφοδοτικο. 1 φουσκωμενος πυκνωτης διπλα της στο φουρφουρι στη δευτερη ψυκτρα κατω Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από olimpiakos 7
Nik0s92 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Καλησπερα φιλε μου , κανεις τις δοκιμες σου χωρις ραμ ; καλο θα ηταν να τις εβαζες ωστε να εβλεπες ακριβως πως συμπεριφερεται το μηχανημα . Βλεπω και αλλους 2 πυκνωτες στην δευτερη φωτογαφια που εχουν φουσκωσει , καλο θα ηταν να τους αλλαξεις εαν θελεις να ασχοληθεις . Εαν ημουν στην θεση σου δεν θα ασχολιομουν διοτι ειναι ενα παλιο μηχανημα (γνωμη μου ). 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Καλησπερα Νικο! Ναι δεν εχω ραμ και δε μπορω να δανειστω απο καπου λογω καραντινας...Οταν καταφερω θα δανειστω ενα τροφοδοτικο και μια ραμ και βλεποντας πως παει(εαν κανει το ιδιο βιολι, τοτε ειναι ειτε η μητρικη, ειτε οι πυκνωτες ειτε ο επεξεργαστης)...Για τους πυκνωτες σκεφτηκα να τους αλλαξω, αλλα δεν ξερω αν οντως οπως λες αξιζει! (θα δω αν ασχοληθω)
Crybal Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Το να τους αλλαξεις ειναι σχετικά ευκολο και το κόστος πολύ μικρό.Αν θες κανε το και για την εμπειρία 1
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Στις 26/4/2020 στις 1:48 ΠΜ, olimpiakos 7 είπε Καλησπερα Νικο! Ναι δεν εχω ραμ και δε μπορω να δανειστω απο καπου λογω καραντινας...Οταν καταφερω θα δανειστω ενα τροφοδοτικο και μια ραμ και βλεποντας πως παει(εαν κανει το ιδιο βιολι, τοτε ειναι ειτε η μητρικη, ειτε οι πυκνωτες ειτε ο επεξεργαστης)...Για τους πυκνωτες σκεφτηκα να τους αλλαξω, αλλα δεν ξερω αν οντως οπως λες αξιζει! (θα δω αν ασχοληθω) Πολύ πιθανό οι φουσκωμένοι πυκνωτές, κυρίως του ψευτοτροφοδοτικού Premier.
olimpiakos 7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μολις ανοιξει το μαγαζι του ενος γνωστου μου, θα βγαλουμε τους πυκνωτες, θα αγορασω αλλους, θα βρω αλλο τροφοδοτικο και μια ram και εαν δουλεψει εχε καλως...αλλιως θα παει αποθηκη... Ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα! Θα ενημερωσω για οτιδηποτε!
Coppermine Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Χωρίς ram όλα αυτά που κάνεις είναι εντελώς λάθος και συνάμα χάσιμο χρόνου 3
Crybal Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Μην δωσεις λεφτα να πάρεις άλλο τροφοδοτικο.Δεν αξιζει.Απλά άλλαξε τους φουσκωμένους πυκνωτές. 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Οχι παιδια δεν θα ξοδεψω λεφτα! Πρωτα θα φτιαξω τους πυκνωτες, θα βρω μια ραμ και ενα τροφοδοτικο δανεικα να δω τι γινεται...
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 και 2 πυκνωτές πίσω απο τη σειριακή μου φαίνονται αρπαγμένοι ή ειναι η ιδέα μου? 1
Crybal Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Ναι ειναι δυο εκει,μαλλον ένας πάνω από τις μνημες και ένας στο τροφοδοτικο.Τουλάχιστον απο αυτα που μπορώ να δω στις φωτο 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, ZAFIRIOSNT είπε και 2 πυκνωτές πίσω απο τη σειριακή μου φαίνονται αρπαγμένοι ή ειναι η ιδέα μου? Ναι 2 πυκνωτες φουσκωμενοι, αναμεσα σειριακη και ψυκτρα, και ενα φουσκωμενος πυκνωτης στο τροφοδοτικο στη δευτερη κατω ψυκτρα διπλα στο ανεμιστηρι! Οπως και να χει θα δοκιμαστει αλλο τροφοδοτικο, θα αλλαξω και τους πυκνωτες της μητρικης και βλεποντας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα