Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Υπήρχε πχ και ένας Στέφανος Μάνος που έλεγε να μειωθούν οι μισθοί, να καταργηθούν τα προνόμια και οι πρόωρες συντάξεις, κλπ, κλπ. Και έπαιρνε 1.5%
Έβγαινε ο άλλος και έταζε "αναπλήρωση εισοδήματος" στους αγρότες, "μονιμοποίηση συμβασιουχων", ΑΕΙ και στρατόπεδο σε κάθε κουτσοχώρι, "σκίσιμο μνημονίων", κλπ, κλπ και έπαιρνε 35%

Τωρα αν θες να με πείσεις ότι όλα αυτα τα έκανε ο Σόρος, ο Ροκφέλερ, οι Εβραίοι, οι μασόνοι και οι εξωγήινοι, τότε αλλάζει η πίστα και δεν θα ακολουθήσω.

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ότι εδώ δεν συζητάμε για ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ που πάνω κάτω τα ίδια ήταν, αλλά για κάποιες μοναχικές φωνές όπως είπες που παίρνανε 1,5% γιατί ακριβώς κανείς δεν ήθελε να τις ακούει. Τελικά κάθεται και κράζει πλέον η γιαγιά μου που της έκοψαν τη σύνταξη, ποιά η γιαγιά μου στην Κρήτη που αν δεν είχαμε άρρωστο τον παππού μου 20 χρόνια να τα πουλήσει για τα νοσοκομεία, θα είχε άλλα 2 σπίτια τώρα να αρμέγει ενοίκια ΧΩΡΙΣ να έχει δουλεψει ποτέ η ίδια.. Και οταν τη ρωτάς πού βρήκε ρε γιαγιά ο συγχωρεμένος παππούς τα λεφτά να χτίσει 3 σπίτια, δεν ξέρει να σου απαντήσει, λέει μόνο "ήταν καλές εποχές τότε, ο Ανδρέας παιδάκι μου ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..."

Στεναχωριέται τώρα η γιαγιά που αντί για 1200 ευρώ σύνταξη παίρνει 680..

Ε δεν βγάζεις άκρη... 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikosgalis είπε

Αυτην την καραμέλα δεν την αντέχω πια

Όταν μας στέλνουν την τρόικα για να μας επιβάλλει εποπτεία, 

Δε μιλησα για τροικα κ ελεγχο αλλα για στοιχειωδη διαφανεια. Αντιγραφα προυπολογισμου αποφασεων κ νομοδοτησεων δε κατατιθεντο στην ΕΕ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικώς πρέπει να αποφασίσουμε τί θέλουμε. Σαν κράτος και σαν πολίτες.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε και να μας αντιμετωπίζουν ως σοβαρούς, πρέπει να το αποδεικνύουμε κιόλας. Δεν μπορεί να είμαστε 40 χρονών, σπουδαγμένοι, μορφωμένοι, με άπειρη πληροφορία τριγύρω μας, και να μας φταίει η κακιά τράπεζα και το λαμόγιο ο πολιτικός που μας παρέσυραν στην ανήθικότητα. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη.

Θα καταλήξω να πιστεύω ότι κάποιοι παππούδες το 1960, που δεν ήξεραν να γράψουν μια πρόταση χωρίς λάθη, είχαν περισσότερη ωριμότητα από εμάς. 

11 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Δε μιλησα για τροικα κ ελεγχο αλλα για στοιχειωδη διαφανεια. Αντιγραφα προυπολογισμου αποφασεων κ νομοδοτησεων δε κατατιθεντο στην ΕΕ?

Φυσικά.
Τους λέγαμε ψέμματα με παραποιημένα στοιχεία για δεκαετίες. 
Μέχρι που αναγκάστηκαν να εγκαθιδρύσουν την τρόικα μέσα στα υπουργεία γιατί δεν πίστευαν λέξη από όσα λέγαμε ή στέλναμε.
Μη μου πεις τώρα ότι έπρεπε να μας καταλάβουν ότι είμαστε ένα έθνος από λαμόγια, και θα έπρεπε να μας επιτηρούν πιο στενά από τη δεκαετία του 1990...

Άλλη δουλειά δεν έχει ένας γερμανός ή φινλανδός υπουργός, από το να ασχολείται με το αν υπάρχει κτηματολόγιο στην Ελλάδα ή όχι. (Φυσικά τους αναγκάσαμε να ασχοληθούν και με αυτό).

Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2010, που έγινε η πρώτη απογραφή δημοσίων υπαλλήλων. Δεν ξέραμε πόσους είχαμε, και από που πληρώνονται...
Είναι ταπεινωτικά όλα αυτά, και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να βομβαρδίοσυμε τον Γερμανό ή Σλοβάκο υπουργό οικονομικών για το μπ@@λο κράτος που είχαμε μέχρι τότε.

Μπορούμε όμως να αντιδρούμε και σε κάθε post που έχει σχέση με την Γερμανία, και να ξεχαρμανιάζουμε, βρίζοντάς τους. Δεν μας πάει πουθενά ως κράτος όλο αυτό όμως

Επεξ/σία από nikosgalis
  • Like 1
Δημοσ.

Καλά κάνει η Ελλάδα αν δεν διασταυρώνεται ο λογαριασμός με το όνομα δεν καταθέσουν τίποτα. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Φυσικά.
Τους λέγαμε ψέμματα με παραποιημένα στοιχεία για δεκαετίες. 
Μπορούμε όμως να αντιδρούμε και σε κάθε post που έχει σχέση με την Γερμανία, και να ξεχαρμανιάζουμε, βρίζοντάς τους. Δεν μας πάει πουθενά ως κράτος όλο αυτό όμως

Κ τα οποια στοιχεια τα ανακαλυψε τυχαια ο πρωθυπουργος πυροτεχνημα κ η συνεχεια γνωστη..Δε γινεται συλληβδην να τοποθετειται ευθυνη εις βαρος ενος λαου,κ με ενα "μαζι τα φαγαμε" να τα κανεις ολα reset.Ειναι ανηθικο ανθρωπιστικα και κοινωνικα.Το μεριδιο ευθυνης δεν απλουστευεται στο επιπεδο ενος τυπικου κλεφτη.Θελει οπως φανηκε μια σειρα ετων διαδικασιων,της οποιας τωρα σκαλιζουμε την κορυφη κ μετραμε ταχα ποιος την εχει μεγαλυτερη.Στο διαταυτα η κλιμακουμενη φτωχοποιηση (θες με νομιμα η νομοτυπα μεσα εμμεσα η αμμεσα ,φταιμε δε φταιμε) οδηγησε ολο αυτο το χρημα το αεριτζιδικο οπως λενε τα αλλα παιδια να εχει υπερσυγκεντρωθει σε 5-10-100 κ ολος ο υπολοιπος κοσμακης να παει να κουρευτει μωρε τι εγινε,χρωσταει εξαλλου.Ναι,τι ομως χρωσταει?

Δημοσ.

Διαβάζω τα σχόλια και δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Βέβαια, θα έπρεπε να το έχω συνηθίσει πλέον. Κάθε ποστ με αναφορά στη Γερμανία να έχει το κλασσικό στόρυ των κακών Γερμανών και κακόμοιρων εκμεταλλευμένων Ελλήνων. 

Οι "κακοί" Γερμανοί ήταν οι άνθρωποι που τα χρόνια που εμείς (ναί εμείς, οι Έλληνες) σκορπάγαμε αυτά που δεν είχαμε, αυτοί αποταμίευαν. Και μετά αποταμίευαν και λίγο παραπάνω. Και επένδυαν. Και ζούσαν γενικότερα υπό μια νοοτροπία όπου ξόδευαν λιγότερα απ' αυτά που είχαν. Και το κάνουν ακόμη. Απ' την άλλη ο "κακόμοιρος" ο Έλληνας ξόδευε περισσότερα απ' όσα είχε. 

Αν βγαίνεις εσύ και μου λές 'εγώ δεν τα φαγα ρε δεν εχω καμια ευθύνη' και παράλληλα μου λες ότι οι Γερμανοί που ζούσαν λιτά αποταμίευαν/δάνειζαν τα μισά τους λεφτά είναι οι κακοί και οι Έλληνες που ξόδευαν διπλά απ' όσα είχαν είναι οι καλοί, τότε σόρυ, αλλα χάνεσαι. Αν το επιχείρημα σου είναι ότι 'τι φταίς εσύ τώρα να πληρώνεις τα λάθη άλλων', θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορεί να μην φταίς, αλλά η ζωή δεν είναι δίκαια. Και ναι, μπορεί εσύ προσωπικά εφόσον δεν έσφαλες να πληρώνεις λάθη άλλων. Αυτοί οι άλλοι είναι οι Έλληνες όμως και νομίζω ότι ως κάποιος που δεν ήταν 'μέρος του παρτυ' και ως κάποιος που ηταν λιτός και σοβαρός, θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που αναγνωρίζει ότι οι κακοί της υπόθεσης δεν είναι οι Γερμανοί που ζούσαν λιτά. 

Να δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Δουλεύω και ζώ στην Γερμανία τα τελευταία 3μιση χρόνια. Εγώ και οι συνεργάτες μου αμοιβόμαστε με μισθό μετά φόρων πολλαπλάσιο του μέσου Γερμανού. Η Γερμανία είναι αμαξοβιομηχανία. Αν σκεφτώ πόσοι από τους συνεργάτες μου έχουν αυτοκίνητο, η απάντηση πιστεύω θα είναι κάπου στο 50-70%. Αν σκεφτώ πόσοι ανύπαντροι συνεργάτες μου έχουν αυτοκίνητο, η απάντηση πέφτει στο ~30%. Δεν θα ασχοληθώ καν με το πόσοι έχουν άνω του ενός αυτοκινήτου. Στην Ελλάδα (που δεν παράγει αυτοκίνητα), δεν μπορώ να σκεφτώ έναν φίλο, γνωστό ή πρώην συνεργάτη που δεν έχει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Babis_allos είπε

Διαβάζω τα σχόλια και δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Βέβαια, θα έπρεπε να το έχω συνηθίσει πλέον. Κάθε ποστ με αναφορά στη Γερμανία να έχει το κλασσικό στόρυ των κακών Γερμανών και κακόμοιρων εκμεταλλευμένων Ελλήνων. 

Οι "κακοί" Γερμανοί ήταν οι άνθρωποι που τα χρόνια που εμείς (ναί εμείς, οι Έλληνες) σκορπάγαμε αυτά που δεν είχαμε, αυτοί αποταμίευαν. Και μετά αποταμίευαν και λίγο παραπάνω. Και επένδυαν. Και ζούσαν γενικότερα υπό μια νοοτροπία όπου ξόδευαν λιγότερα απ' αυτά που είχαν. Και το κάνουν ακόμη. Απ' την άλλη ο "κακόμοιρος" ο Έλληνας ξόδευε περισσότερα απ' όσα είχε. 

Αν βγαίνεις εσύ και μου λές 'εγώ δεν τα φαγα ρε δεν εχω καμια ευθύνη' και παράλληλα μου λες ότι οι Γερμανοί που ζούσαν λιτά αποταμίευαν/δάνειζαν τα μισά τους λεφτά είναι οι κακοί και οι Έλληνες που ξόδευαν διπλά απ' όσα είχαν είναι οι καλοί, τότε σόρυ, αλλα χάνεσαι. Αν το επιχείρημα σου είναι ότι 'τι φταίς εσύ τώρα να πληρώνεις τα λάθη άλλων', θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορεί να μην φταίς, αλλά η ζωή δεν είναι δίκαια. Και ναι, μπορεί εσύ προσωπικά εφόσον δεν έσφαλες να πληρώνεις λάθη άλλων. Αυτοί οι άλλοι είναι οι Έλληνες όμως και νομίζω ότι ως κάποιος που δεν ήταν 'μέρος του παρτυ' και ως κάποιος που ηταν λιτός και σοβαρός, θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που αναγνωρίζει ότι οι κακοί της υπόθεσης δεν είναι οι Γερμανοί που ζούσαν λιτά. 

Να δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Δουλεύω και ζώ στην Γερμανία τα τελευταία 3μιση χρόνια. Εγώ και οι συνεργάτες μου αμοιβόμαστε με μισθό μετά φόρων πολλαπλάσιο του μέσου Γερμανού. Η Γερμανία είναι αμαξοβιομηχανία. Αν σκεφτώ πόσοι από τους συνεργάτες μου έχουν αυτοκίνητο, η απάντηση πιστεύω θα είναι κάπου στο 50-70%. Αν σκεφτώ πόσοι ανύπαντροι συνεργάτες μου έχουν αυτοκίνητο, η απάντηση πέφτει στο ~30%. Δεν θα ασχοληθώ καν με το πόσοι έχουν άνω του ενός αυτοκινήτου. Στην Ελλάδα (που δεν παράγει αυτοκίνητα), δεν μπορώ να σκεφτώ έναν φίλο, γνωστό ή πρώην συνεργάτη που δεν έχει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο. 

Πολύ σωστά τα λες φίλε μου....... Εμείς στην Αθήνα είχαμε από δύο αυτοκίνητα γιατί εδώ παίζει μόνα ζυγά ο δακτύλιος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...