Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, animus117 είπε Στο συμβόλαιο αναγράφεται αυτό : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΙΣΘΙΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ. Ο μισθωτής παρέλαβε το μίσθιο αφού το εξέτασε και το βρήκε της τελείας αρεσκείας του, σε αρίστη κατάσταση και απόλυτα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σαν κύρια κατοικία αυτού. Για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ο εκμισθωτής δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης ή επισκευής ζημιών και βλαβών του μισθίου για την αποκατάσταση των οποίων αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση έχει ο μισθωτής." Από αυτό στα bold είναι ξεκάθαρο ότι εσύ είσαι υπεύθυνη και ότι εσύ πρέπει να επωμιστείς το κόστος. 1 ώρα πριν, animus117 είπε Ωστόσο ενώ μιλά για ζημιές και βλάβες δεν αναφέρει κάπου τις φυσιολογικές φθορές ... Ζημιές και βλάβες δεν εννοείται όταν τις προκαλεί ο ενοικιαστής ; Πχ αν εγώ έσπαγα με σφυρί τη μπαταρία εθελημενα και γέμιζε νερό το σπίτι ; Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω ... Από την άλλη όμως ο ιδιοκτήτης διάλεξε τη μπαταρία του μπάνιου οπότε δεν είναι αυτός υπαίτιος εφόσον η μπαταρία βγήκε ελλατωματικη ; Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αν έκλεινα τον γενικό του νερού δεν θα συνέβαινε τίποτα ... Τέλος πάντων ίδωμεν τι θα γίνει ... Μην μπερδεύεσαι, το "ζημιές και βλάβες" είναι γενικό, συμπεριλαμβάνει και αυτές που οφείλονται σε φυσιολογική φθορά, και αυτές που οφείλονται σε κακή χρήση.
Drake27 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, animus117 είπε Στο συμβόλαιο αναγράφεται αυτό : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΙΣΘΙΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ. Ο μισθωτής παρέλαβε το μίσθιο αφού το εξέτασε και το βρήκε της τελείας αρεσκείας του, σε αρίστη κατάσταση και απόλυτα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σαν κύρια κατοικία αυτού. Για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ο εκμισθωτής δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης ή επισκευής ζημιών και βλαβών του μισθίου για την αποκατάσταση των οποίων αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση έχει ο μισθωτής." Ωστόσο ενώ μιλά για ζημιές και βλάβες δεν αναφέρει κάπου τις φυσιολογικές φθορές ... Ζημιές και βλάβες δεν εννοείται όταν τις προκαλεί ο ενοικιαστής ; Πχ αν εγώ έσπαγα με σφυρί τη μπαταρία εθελημενα και γέμιζε νερό το σπίτι ; Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω ... Από την άλλη όμως ο ιδιοκτήτης διάλεξε τη μπαταρία του μπάνιου οπότε δεν είναι αυτός υπαίτιος εφόσον η μπαταρία βγήκε ελλατωματικη ; Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αν έκλεινα τον γενικό του νερού δεν θα συνέβαινε τίποτα ... Τέλος πάντων ίδωμεν τι θα γίνει ... Δυστυχώς με αυτόν τον όρο μπορεί να σου χρεώσει ακόμα και την λάμπα που θα σου αλλάξει,είναι όρος του συμβολαίου και σε αυτή την περίπτωση να πας σε έναν δικηγόρο γιατί σίγουρα δεν θα το αφήσει έτσι αυτός,εγώ στην θέση του δεν θα το άφηνα. Θα σου πω το άλλο,στο σπίτι που μένω τώρα είναι του πεθερού μου,είχε μια ενοικιάστρια από το '93,στο συμβόλαιο μέσα από τότε,είχαν βάλει τον εξής όρο,μαζί με κάποιους άλλους,σε περίπτωση τροποποίησής του χώρου χωρίς την εγγράφως έγκριση του ιδιοκτήτη οι τροποποίησης θα μείνουν στον ιδιοκτήτη πέρας της λήξης του συμβολαίου.Στο λέω συνοπτικά τι έλεγε,ήταν λίγο ποιο λεπτομερώς Αυτη αλλαξε τα επιπλα της τουαλετας,εβαλε αλλη τεντα στο πισω μπαλκονι,εβαλε ενα προστατευτικο που κατεβαινει για τον αερα,εκανε ποσες μετατροπες και δεν ρωτησε κανεναν,λες και ηταν δικο της το σπιτι,και οταν ηρθε η ωρα να φυγει ζητησε απο τον πεθερο μου να τα παρει ολα αυτα πισω,εννοειται πως της αρνηθηκε γιατι δεν τηρησε τον ορο του συμβολαιου. Πηγε σε δικηγορο αυτη αλλα δεν μπορουσε να κανει κατι γιατι το ειχε υπογραψει αυτο + οτι δεν μπορουσε να πει οτι ενημερωσε τον πεθερο μου γιατι η ενημερωση επρεπε να ειναι γραπτως για την καθε αλλαγη και υπογεγραμμένη και απο τους δυο. 14 λεπτά πριν, johnnys4u είπε Απο την στιγμή που έκανε ο ίδιος την αντικατάσταση μπαταρίας στο μπάνιο , συνεπώς τον υδραυλικό και η πηγή της ζημιάς ήταν η εργασία που έκανε, θεωρώ προσωπικά πως φταίει ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να είσαι καλλυμένη είναι να αποδείξεις οτι την αντικαταστάση την έκανε ο ιδιοκτήτης. Εστω μια γραπτή επικοινωνία ή αν φαινεται απο την κατάθεση του ενοικίου.Η ακόμα αν μπορείς να αποδείξεις οτι έχεις ενημερώσει τον ιδιοκτήτη πως τα υδραυλικά είχαν πρόβλημα. Δεν θεωρώ υποχρεωτικό να κάνεις εσυ την αντικατάσταση καθώς η βρύση και το πάτωμα ειναι φυσιολογική φθορά της οικίας. Ο ενοικιαστής απ'οτι γνωρίζω ειναι υποχρεωμένος για ζημιές που προκάλεσε ο ίδιος;. π.χ. αν σπάσεις τον τοιχο. Αν πέσει ο τοιχος μόνος του ή σπάσουν τα υδραυλικά της πολυκατ-οικιας σου, δεν είναι υποχρεωσή σου να τα καλύψεις. Ακόμη δεν είσαι υποχρεωμένη απο κανέναν νόμο να κλείνεις την κεντρική βάνα όταν φευγεις απο το σπίτι. Εισαι υποχρεωμένη να κλείνεις το μάτι της κουζίνας απο την στιγμή που έχεις ανάψει εσυ την εστία, εισαι υποχρεωμένη να σβήνεις το τσιγάρο που έχεις ανάψει. Προτείνω να βρεις άλλο σπίτι και να φύγεις απο εκει για να μην μείνεις σε χαλασμένο δάπεδο , δύσκολα θα βγάλεις άκρη, καθώς φαίνεται πως ήδη σε ανάγκασε να πληρώσεις για φθορά που έπρεπε ο ίδιος να επισκευάσει. Δεν εχει να κανει φιλε μου,απο την στιγμη που ο ορος του συμβολαιου δεν ξεκαθαριζει τι ζημιες θα πληρωνει εχει το καθε δικαίωμα να της χρεωση ακομα και μια λαμπα που μπορει να χρειαστη αλλαγη αν το παρελαβε με λαμπες. Ειναι αδικο αυτο,το ξερω,αλλα στην θεση της εγω δεν θα υπογραφα αφου θα εβλεπα αυτον τον ορο μεσα στο συμβολαιο και θα εψαχνα για αλλο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από Drake27
Dinos1973 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικά με το νερο, είναι αστείο να κλείνει η παροχή, τουλάχιστον για μικρο χρονικό διάστημα. Εάν υπάρχει θέμα με την πίεση του νερου, θα έπρεπε να τοποθετηθεί μηχανισμος που ελέγχει την σταθερή πίεση. σχετικά με τις ζημίες όπως τα υδραυλικά την ευθύνη την εχει ο ιδιόκτητης! Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από Dinos1973 1
GREGORYMO Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 20 λεπτά πριν, Misokatsu64 είπε Να πω λιγο και εγω την γνωμη μου πανω στο θεμα. Ειμαι υδραυλικος στο επαγγελμα και εχω να πω απο την στιγμη που ανελαβε ο ιδιος (ιδιοκτητης)την επισκευη οφειλει να πληρωσει ο ιδιος την ζημια και οχι η κοπελα , εαν ομως φωναζε εναν υδραυλικο νομιμο με πτυχιο και συνεβαινε το ιδιο τοτε την ευθυνη θα την ειχε ο υδραυλικος.Γι’αυτο ενας σωστος επαγγελματιας ελεγχει παρα πολυ σχολαστικα εαν σταζει μεχρι να ειναι σιγουρος. Πολλες φορες στην δουλεια μας αποφευγουμε πελατες που θελουνε να τους βαλουμε κινεζικες βρυσες των 10 ευρω που ιδιοι αγοραζουν. Οταν τους εξηγεις οτι υπαρχουν θεματα ποιοτητας κατασκευης κ.α. παντα σου λενε οτι ολες ειναι το ιδιο, η συζητηση σταματαει εκει και τους λεμε να παρουνε αλλον υδραυλικο. Ο νόμιμος υδραυλικός, θα έκοβε αποδείξη ?? Γιατί αλλιώς, ποια η κατοχύρωση ??
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 @animus117 Να ρωτήσω κάτι και εγώ : τι μίσθιο καταβάλεις ;
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε σχετικά με τις ζημίες όπως τα υδραυλικά την ευθύνη την εχει ο ιδιόκτητης! Το τι προβλέπει το μισθωτήριο κατά τη γνώμη σου είναι εντελώς αδιάφορο?
johnnys4u Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, Drake27 είπε Δεν εχει να κανει φιλε μου,απο την στιγμη που ο ορος του συμβολαιου δεν ξεκαθαριζει τι ζημιες θα πληρωνει εχει το καθε δικαίωμα να της χρεωση ακομα και μια λαμπα που μπορει να χρειαστη αλλαγη αν το παρελαβε με λαμπες. Οι λάμπες ειναι αναλωσιμα, εχουν διαρκεια ζωής και συγκεκριμένες ώρες ζωής. Δεν μπορει να υποχρεωσει τον ενοικιαστή με κανέναν τρόπο για να κάνει αντικατάσταση. Ακόμα και στο συμβόλαιο να το γράψει, δεν μπορεί να κάνει τιποτα.. Ο ενοικιαστής νοικιάζει την οικία όπως είναι με ότι ειναι εντοιχισμένο.
Misokatsu64 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο νόμιμος υδραυλικός, θα έκοβε αποδείξη ?? Γιατί αλλιώς, ποια η κατοχύρωση ?? Εσυ τι λες; Με τα σημερινα δεδομενα εχω δει να πεφτουν μυνησεις και προστιμα.
christakos07 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, efo355 είπε Εγώ πιστεύω ότι είναι ευθύνη του ενοικιαστή όταν φεύγει από το σπίτι να προσέχει τέτοια πράγματα. Επίσης θεωρώ πως αν πάτε δικαστικώς ο ιδιοκτήτης θα δικαιωθεί σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν είναι φυσιολογική φθορά. Μάλλον θα έλεγα υπαιτιότητα ενοικιαστή από αμέλεια. Λογικά έχεις μπλέξει με το θέμα. Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης σίγουρα δεν θα το άφηνα. Στη θέση σου θα ρωτούσα δικηγόρο αν δεις ότι ζορίζουν τα πράγματα. Να το πάει ο ιδιοκτήτης στα αστικά δικαστήρια, αφού είναι τόσο σίγουρο. Επίσης να προσκομίσει και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υδραυλικού, για να πιστοποιήσει την εργασία του κατά την αλλαγή της μπαταρίας. Θέλω να δω κάτι.
Dinos1973 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το τι προβλέπει το μισθωτήριο κατά τη γνώμη σου είναι εντελώς αδιάφορο? Αδιάφορο διότι σε οποιοδήποτε δικαστήριο θα θεωρηθεί (και εχει θεωρηθεί σε ολες τις γνωστές περιπτώσεις) καταχρηστικος ορος!!!!
GREGORYMO Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, Misokatsu64 είπε Εσυ τι λες; Με τα σημερινα δεδομενα εχω δει να πεφτουν μυνησεις και προστιμα. Τι εννοείς, μηνύσεις και πρόστιμα ? Σε υδραυλικό ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις