Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Παρένθεση Οτανζήτησα τους όρους του συμβολαίου, δεν μου τους έδωσε ούτε η interamerican ούτε το φυσικό αέριο.
animus117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 13 ώρες πριν, CONAN_ είπε Σε καμμια περίπτωση δεν μπορεί να σου απαίτήσει χρήματα, μιας και δεν ειναι ζημιά που προκάλεσες εσύ. (αλλαξε πρόσφατα την μπαταρία και αυτή τρύπησε; την άλλαξε υδραυλικος ; ) Όχι δεν την άλλαξε υδραυλικός , ο ίδιος την άλλαξε 13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι εννοεί, έσπασε η μπαταρία ? Λόγω πίεσης νερού ? Ναι λόγω πίεσης νερού
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 25 minutes ago, animus117 said: Όχι δεν την άλλαξε υδραυλικός , ο ίδιος την άλλαξε Γιατί να ζητήσει χρήματα τότε; Με ποιά λογική; Ότι χάλασε το ανταλλακτικό που ο ίδιος αντικατέστησε;
animus117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Στο συμβόλαιο αναγράφεται αυτό : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΙΣΘΙΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ. Ο μισθωτής παρέλαβε το μίσθιο αφού το εξέτασε και το βρήκε της τελείας αρεσκείας του, σε αρίστη κατάσταση και απόλυτα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σαν κύρια κατοικία αυτού. Για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ο εκμισθωτής δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης ή επισκευής ζημιών και βλαβών του μισθίου για την αποκατάσταση των οποίων αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση έχει ο μισθωτής." Ωστόσο ενώ μιλά για ζημιές και βλάβες δεν αναφέρει κάπου τις φυσιολογικές φθορές ... Ζημιές και βλάβες δεν εννοείται όταν τις προκαλεί ο ενοικιαστής ; Πχ αν εγώ έσπαγα με σφυρί τη μπαταρία εθελημενα και γέμιζε νερό το σπίτι ; Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω ... Από την άλλη όμως ο ιδιοκτήτης διάλεξε τη μπαταρία του μπάνιου οπότε δεν είναι αυτός υπαίτιος εφόσον η μπαταρία βγήκε ελλατωματικη ; Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αν έκλεινα τον γενικό του νερού δεν θα συνέβαινε τίποτα ... Τέλος πάντων ίδωμεν τι θα γίνει ...
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 10 minutes ago, animus117 said: Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αν έκλεινα τον γενικό του νερού δεν θα συνέβαινε τίποτα ... Υπάρχει τέτοιος όρος στο συμφωνητικό ή σου είχε πει προφορικά «όταν φεύγεις να κλείνεις τον γενικό»; Εάν όχι, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί τέτοιο πράγμα. Πού έχετε δει γραμμένο ότι πρέπει να κλείνουν οι γενικοί όταν φεύγουμε από το σπίτι;
zio10 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Υπάρχει τέτοιος όρος στο συμφωνητικό ή σου είχε πει προφορικά «όταν φεύγεις να κλείνεις τον γενικό»; Εάν όχι, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί τέτοιο πράγμα. Πού έχετε δει γραμμένο ότι πρέπει να κλείνουν οι γενικοί όταν φεύγουμε από το σπίτι; Δεν είναι γραμμένο αλλά είναι καλό να γίνεται. Εγώ συνήθως το κάνω αν λείπω για μέρες, αν και κάποιες φορές το ξεχνάω. Από τις χειρότερες ζημιές είναι να πλημμυρίσεις, ειδικά αν δεν το καταλάβεις και νωρίς... 1 1
CONAN_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 52 λεπτά πριν, animus117 είπε Όχι δεν την άλλαξε υδραυλικός , ο ίδιος την άλλαξε Ναι λόγω πίεσης νερού Ειναι προφανές οτι η όποια εγκατάσταση δεν εγινε σωστα και γιαυτό έσπασε. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ εισαι υποχρεωμένη να πληρώσεις εσύ την αντικατάσταση (κάτι που ήδη , εν αγνοία σου βέβαια , έκανες). Οτιδήποτε υποστεί φυσιολογική φθορά απο την χρήση είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το αντικαταστήσει. Εννοείται φυσικά οτι δεν εχεις καμμία ανάμειξη στη όποια ζημιά εγινε στο πάτωμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 1 minute ago, zio10 said: Δεν είναι γραμμένο αλλά είναι καλό να γίνεται. Εγώ συνήθως το κάνω αν λείπω για μέρες, αν και κάποιες φορές το ξεχνάω. Από τις χειρότερες ζημιές είναι να πλημμυρίσεις, ειδικά αν δεν το καταλάβεις και νωρίς... Εγώ πάλι δεν το κάνω ποτέ, μιας και έχω αυτόματο πότισμα. Το ίδιο και τον γενικό του ρεύματος, έχω συσκευές που λειτουργούν όσο λείπω. 1
archer100 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχήν απ τη στιγμή που θα μείνεις εσύ τον επόμενο χρόνο μέσα, είναι στο χέρι σου να μην αλλάξετε το πάτωμα, μέχρι να φύγεις. Είναι αυτονόητο. Μπορείτε να συζητήσετε λίγο πριν φύγεις, το αν χρειάζεται αλλαγή, με τι κόστος και πως θα μοιραστεί το κόστος. Με λίγα λόγια, μετέφερε το πρόβλημα σου για μετά από ένα έτος και ψάξτε τότε οριστική λύση. Πιθανό να μη χρειαστεί αλλαγές και το πρόβλημα να υποχωρήσει από μόνο του. Μέχρι τότε, ψάξε τρόπους ώστε να βοηθήσεις στο να περιοριστεί η ζημία από την υγρασία, αν είναι εφικτό. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από archer100
sphinxgr Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Ειναι προφανές οτι η όποια εγκατάσταση δεν εγινε σωστα και γιαυτό έσπασε. Να έτυχε προβληματική παρτίδα της βρύσης δηλαδή, το αποκλείεις ? Μέσω διαδικτύου έβγαλες συμπέρασμα ότι φταίει αυτός που την έβαλε, γιατί δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο πυρηνικού επιστήμονα για την εγκατάσταση της βρυσης...
animus117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, Malthador είπε Υπάρχει τέτοιος όρος στο συμφωνητικό ή σου είχε πει προφορικά «όταν φεύγεις να κλείνεις τον γενικό»; Εάν όχι, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί τέτοιο πράγμα. Πού έχετε δει γραμμένο ότι πρέπει να κλείνουν οι γενικοί όταν φεύγουμε από το σπίτι; Μου είχε πει να κλείνω τον γενικό του νερού μόνο τον χειμώνα όταν φεύγω για διακοπές Χριστουγέννων για να μην σπάσει κανενας σωλήνας , αυτό μόνο ... Στο συμβόλαιο δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη .
CONAN_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Να έτυχε προβληματική παρτίδα της βρύσης δηλαδή, το αποκλείεις ? Μέσω διαδικτύου έβγαλες συμπέρασμα ότι φταίει αυτός που την έβαλε, γιατί δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο πυρηνικού επιστήμονα για την εγκατάσταση της βρυσης... δεν αποκλειω τιποτα και ολα ειναι πιθανα να συμβουν. το διαταυτα της υποθεσης ειναι οτι η ενοικιαστρια δεν εχει καμμια υποχρεωση προς τον ιδιοκτητη για ζημια που δεν προηλθε τουλαχιστον κατα λαθος απο αυτην.
efo355 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Εγώ πιστεύω ότι είναι ευθύνη του ενοικιαστή όταν φεύγει από το σπίτι να προσέχει τέτοια πράγματα. Επίσης θεωρώ πως αν πάτε δικαστικώς ο ιδιοκτήτης θα δικαιωθεί σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν είναι φυσιολογική φθορά. Μάλλον θα έλεγα υπαιτιότητα ενοικιαστή από αμέλεια. Λογικά έχεις μπλέξει με το θέμα. Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης σίγουρα δεν θα το άφηνα. Στη θέση σου θα ρωτούσα δικηγόρο αν δεις ότι ζορίζουν τα πράγματα. 1
johnnys4u Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Απο την στιγμή που έκανε ο ίδιος την αντικατάσταση μπαταρίας στο μπάνιο , συνεπώς τον υδραυλικό και η πηγή της ζημιάς ήταν η εργασία που έκανε, θεωρώ προσωπικά πως φταίει ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να είσαι καλλυμένη είναι να αποδείξεις οτι την αντικαταστάση την έκανε ο ιδιοκτήτης. Εστω μια γραπτή επικοινωνία ή αν φαινεται απο την κατάθεση του ενοικίου.Η ακόμα αν μπορείς να αποδείξεις οτι έχεις ενημερώσει τον ιδιοκτήτη πως τα υδραυλικά είχαν πρόβλημα. Δεν θεωρώ υποχρεωτικό να κάνεις εσυ την αντικατάσταση καθώς η βρύση και το πάτωμα ειναι φυσιολογική φθορά της οικίας. Ο ενοικιαστής απ'οτι γνωρίζω ειναι υποχρεωμένος για ζημιές που προκάλεσε ο ίδιος;. π.χ. αν σπάσεις τον τοιχο. Αν πέσει ο τοιχος μόνος του ή σπάσουν τα υδραυλικά της πολυκατ-οικιας σου, δεν είναι υποχρεωσή σου να τα καλύψεις. Ακόμη δεν είσαι υποχρεωμένη απο κανέναν νόμο να κλείνεις την κεντρική βάνα όταν φευγεις απο το σπίτι. Εισαι υποχρεωμένη να κλείνεις το μάτι της κουζίνας απο την στιγμή που έχεις ανάψει εσυ την εστία, εισαι υποχρεωμένη να σβήνεις το τσιγάρο που έχεις ανάψει. Προτείνω να βρεις άλλο σπίτι και να φύγεις απο εκει για να μην μείνεις σε χαλασμένο δάπεδο , δύσκολα θα βγάλεις άκρη, καθώς φαίνεται πως ήδη σε ανάγκασε να πληρώσεις για φθορά που έπρεπε ο ίδιος να επισκευάσει.
Misokatsu64 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Να πω λιγο και εγω την γνωμη μου πανω στο θεμα. Ειμαι υδραυλικος στο επαγγελμα και εχω να πω απο την στιγμη που ανελαβε ο ιδιος (ιδιοκτητης)την επισκευη οφειλει να πληρωσει ο ιδιος την ζημια και οχι η κοπελα , εαν ομως φωναζε εναν υδραυλικο νομιμο με πτυχιο και συνεβαινε το ιδιο τοτε την ευθυνη θα την ειχε ο υδραυλικος.Γι’αυτο ενας σωστος επαγγελματιας ελεγχει παρα πολυ σχολαστικα εαν σταζει μεχρι να ειναι σιγουρος. Πολλες φορες στην δουλεια μας αποφευγουμε πελατες που θελουνε να τους βαλουμε κινεζικες βρυσες των 10 ευρω που ιδιοι αγοραζουν. Οταν τους εξηγεις οτι υπαρχουν θεματα ποιοτητας κατασκευης κ.α. παντα σου λενε οτι ολες ειναι το ιδιο, η συζητηση σταματαει εκει και τους λεμε να παρουνε αλλον υδραυλικο. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις